God søndagsmiddag! :)

Ørret og fennikel i paiform

bilde 049copi


Ingredienser:
600 g
 ørretfilet
8 stk stor potet
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk gulrot
1 stk fennikel
2 ss olje
1 dl tørr hvitvin eller eplemost
2 dl matfløte
salt
pepper

FREMGANGSMÅTE:
Varm stekeovnen til 200 ºC.
Rens og del grønnsaker i tynne skiver / båter og legg i et smurt ildfast fat. Dryss over salt og pepper og hell over hvitvin/ eplemost. Dekk med aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn. Bak i ca 30 min, til grønnsakene er nesten møre. Ta ut formen legg over ørret delt i skiver, ca 1,5 cm tykke. Hell over fløte. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre til fisken er gjennomkokt 8-10 min.
Dryss over rikelig med finhakket persille ved servering.


Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits