Et utrolig hyggelig møte!!

img650x367De sitter der, to ukjente på setene ved siden av hverandre. Hun ene med brunt hår, blå øyne og musikk i hennes ører. Hun andre blond og blåøyd med et undrende blikk ut av vinduet. Slik sitter de i hver sin verden lenge. Bussen stopper mange steder, menneskene ler rundt dem, de er stille. Hun blonde snakker litt med de foran og på den andre siden, hyggelig de også men ikke det samme. De foran snakker om musikk og festivaler. Ja, en ting har disse to radene av denne grå/blå bussen til felles, alle har vært på festival. Alle er slitne etter mye støy, musikk, mennesker, alkohol, båt og bading. Livet har vært bra, men nå senker de skuldrene og slapper av litt og. Akkurat det er deilig når man har opplevd en bra opplevelse. Tenke over opplevelsen, ikke bare la den gå uten nytelsen av å faktisk hatt det. Mange opplevelser av den motsatte grad, så det gjelder å ta vare på de opplevelsene man kan. De er unike! Så det gjør altså alle disse menneskene på disse to radene i den grå/blå bussen på vei hjem fra festival. De tenker på forskjellige opplevelser, de var kanskje til stede på de samme konsertene uten å vite, som ukjente for hverandre, og først nå etter litt snakk finner ut at de har gjort det samme. Kanskje de har hatt forskjellige roller i den samme settingen. Hun ene med med brunt hår og blå øyne sitter der fortsatt i sin egen verden, med musikk i ørene. Hva hun hører på vet vi ikke.

Bussføreren snakker i mikrofonen, noen har ønsket at vi skal stoppe for litt kjøp av vann. Forstårlig fordi det er veldig varmt i bussen, nesten som air condition ikke funker.  Jenta med det blonde håret og de blå øynene går ut. Den blåøyde brunette blir sittende, hun trenger ikke vann, hun har det fra før. Blondinen er tilbake i bussen. Brunetten spør om blondinen vil sitte innerst eller ytterst. Blondinen har til nå sittet ved vinduet, mens brunetten har sittet ved midtgangen.  Blondinen svarer at det er det samme, og om hun har veldig lyst til å sitte ved vinduet, er det bare å gjøre det. Slik starter samtalen mellom disse ukjente. Samtalen utvikler seg mer og de blir bare bedre og bedre kjent med hverandre.  De snakker om utdannelse, brunetten studerer statsvitenskap i Trondheim, mens blondinen studerer spesial pedagogikk i Oslo. Samtalen drives videre fra studier og studentmiljø til politikk og arbeid. To fremmede snakker åpnet med hverandre om så å si alt. De har full forståelse hverandre akkurat nå, bare de to vet hvordan det føles i denne samtalen. De er nå en del av resten av bussen, av latteren av gleden og av de intense og på samme tid avslappende samtalene. Så stopper bussen i Oslo. Samtalen kuttes av en telefon og brunetten forsvinner ut av bussen, ned til bagasjen. Blondinen kommer etter, henter bagasjen sin hun og. De takker for en fin to timers samtale og ønsker hverandre lykke til videre.

Nå fortsetter de videre til en annen buss og andre ukjente som stille sitter ved siden av hverandre og samtaler åpent med andre ukjente i andre settinger.

10 kommentarer

Sussi

25.jun.2009 kl.11:23

Sv: Det ville jeg også, men ingen som vil bli med på stranda... Så da ble det vasking av klær her istedenfor:P

Camilla

25.jun.2009 kl.12:24

Blir antageligvis en del som drar (håper jeg). En venninne og jeg bestilte på tirsdag, så nå er tur klappet og klart. Bare å slenge seg meg. Ann Karin vurderer å slenge seg med, og reise ned og være der en uke mens vi er der. Bli med da! Dere to kunne jo bodd sammen :)

Mari

25.jun.2009 kl.13:06

Fint innlegg! :) skikkelig søtt innlegg, med søt historie.

hestiaverden

25.jun.2009 kl.13:55

Koselig innlegg. -jeg blir alltid kjent med folk på bussen. (Uforbederlig skravlebøtte)Tusen takk for kommentar til innlegget mitt. Kommer et til om samme tema senere i dag. Jeg blir så trist av at folk skal tråkke på andre i en spesiell situasjon.Håper du har en lykkelig dag!-klem-

Niklas

25.jun.2009 kl.18:54

Koselig historie. :) Hørtes veldig selvbiografisk ut;)

Kari-Anne

25.jun.2009 kl.20:43

Tusen takk for koselig kommentar! Liker bloggen din også :D

Linn Elisabeth

26.jun.2009 kl.18:14

Fin historie :)Sv: Så flott at du er med å sprer blogg glede!!! Ha en herlig helg!

Snadra

27.jun.2009 kl.16:25

Sv: Ja, ikkesant?!Så fint skrevet. Kjenner meg faktisk godt igjen i den! :)

Sofie

27.jun.2009 kl.16:30

Det var pent skrevet!

CHOCOLATE SUSHI

28.jun.2009 kl.16:50

veldig bra skrevet :DDu vant dessverre ikke konkurransen, jeg plukket ut en tilfeldig vinner fra deltakerene. Tusen takk for deltakelsen og god søndag :D

Skriv en ny kommentar

hits