Informasjon gjør barna tryggere mot overgripelser!

For tiden er det mye snakk overgrep mot barn i sammenheng med den nystartet rettsaken mot lommemannen og vie-saken. Overgrep er virkelig noe av det verste krenklige som kan skje mot et barn. Det skader selvfølelsen og mange andre perspektiver kanskje resten av livet til offeret. Siden mange overgripere blir kjent med barna over nettet, og jeg som mange andre blogger bli være utsatt for akkurat dette her, har jeg lyst til å skrive mer om dette emne.

Internett i seg selv er ikke farlig, så lenge man klarer å følge visse regler og barna har nok kunnskapen om dette. En av vitnene i lommemannensaken skjønte dette før det var for sent og det er ett veldig godt eksempel på hvor stor forskjell informasjon kan gjøre. 

31177371112e8e1b9afe
Fotofraf: magna rún

Jeg har ikke barn selv, men jobber og studerer om/med barn. At industrialiseringen påvirker hverdagen våres og at nye teknologiske vaner kommer med de nye oppfinnelsene, er noe vi ikke kan stoppe. Internett er noe bra, det er en kunnskapsbase og barn kan utnytte seg godt av dette. Men før de setter seg ned blir aktive, bør informasjonen bli gitt. Barn skjønner, etter hva jeg tror, like godt at alt ikke er godt i denne verden. Det er viktig at de blir fortalt om gale ting.

Når jeg var liten var det kidnappere i omerådet. Jeg husker mamma og skolen fortalte oss om en eldre mann i en hvit varebil som fristet med godterier, og sa tydelig at vi ikke måtte bli med han eller bli fristet. Dette gjorde oss klar over, og mer immune mot at vi skulle bli kidnappet og det skjedde ikke flere knidnappinger i vårt området, hvert fall ikke den perioden. 

Hide & Seek by isayx3.Fotograf: isayx3 på flickr 

Barn har rett til å vite, at voksne og barn ikke skal ha noe intimkontakt av seksuell art. At ingen voksne ikke har lov til å ta på de på kroppen eller gjøre ting med de av seksuell art. Barn har rett til å vite at ikke alle man blir kjent med på nettet, ikke er den de utgir seg for å være. Barn har rett til å vite at ikke alle vil de godt! Noen enkle regler burde settes for bruk av internett, slik at vi unngår andre akkurat slike saker som dette med lommemannen og andre overgriper-saker.


1. Aldri gi personlig informasjon om deg selv som adresse, ditt fulle navn og personnummer f.eks.

2. Ikke avtal å møte en du ikke kjenner fra før.

3. Ikke vis deler av kroppen din eller ta pornografiske bilder av deg selv og send til de.

4. Opplever du noe du ikke liker, snakk med en voksen du stoler på og de vil hjelpe deg!Beskytt barna mot overgriperne, med kunnskap så de selv kan ta gode valg!

Artikkler om overgripelser:
Dette er tiltalen
Urettferdighet var grunnen til overgrepene
Eks-politimann i Norges groveste pedofilisak
Den tidligere politimannen chattet om å kidnappe barn


Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les her!

  

11 kommentarer

Mari

10.nov.2009 kl.21:07

Overgrep er grusomt!! Jeg også lærte tidlig å ALDRI bli med fremmede, eller ta imot noe fra dem. En av sakene jeg er opptatt av er vel nettopp det med overgrep. Det er grusomt, uansett om det er voksne eller barn som er ofre, og om det er fysiske eller psykiske. Det ØDELEGGER mennesker. Uff, følte jeg ble helt provosert over dette. Lommemannen kan bare bures inne på livstid spør du meg.

Eva

10.nov.2009 kl.23:22

Jeg liker innlegget ditt! Supert ;-)

UVAAS

10.nov.2009 kl.23:24

Det var et utrolig bra innlegg! Det var utrolig mye sant der. Det burde være mye mere informasjon på skolen og sånt om det. Barn tåler å høre om det allerede i 4. klassen, burde de. For det gjortde hvertfall jeg, og jeg visste godt hva det var. Så det burde bli mye mer info om det, og mere tilltak angående dette emnet. Det er jo forferdelig å måtte oppleve overgrep, det ødelegger en fullstendig! Og det er utrolig alvorlig, men blir ikke tatt alvorlig nok av omverdenen.

EASYMAKEUP - Sminkeblogg

11.nov.2009 kl.00:53

ER SÅÅÅ ENIG med deg!!!!!!!

Bra at noen skriver slike innlegg! For disse tingene er kjempeviktige!!!!!

Maddie<33

11.nov.2009 kl.01:01

Jeg setter så utrolig mye pris på at noen gidder å ta opp et så viktig emne. Jeg er bare 13 men jeg leste innlegget ditt.

Det er en skremmende sak og et offer kan skades for livet.

Jeg synes dette er kjempeviktig og jeg liker bloggen din.

Stå på!

Viktige ting som dette er ting folk bør skrive om.

;) hilsen meg

Nathalie Kristin

11.nov.2009 kl.01:03

Bra innlegg, og bra at noen tar tak i disse tingene å faktisk skriver om dem, for trur det er litt tabu rundt det, fordi det er et sensitivt tema.

Men veldig enig i innlegget ditt=)
Flott at folk skriver om dette. Et godt og viktig innlegg dette.

anniken

11.nov.2009 kl.14:16

Åh, jeg husker mannen i den hvite varebilen, og jeg husker også en annen mann i strøket, da jeg gikk på Korsvoll, han satt i en brun bil og fulgte etter meg og venninnen min i sakte fart, snudde da vi snudde, og til slutt måtte vi gjemme oss under huset til venninnen min, der det var trygge bygningsarbeidere på nabotomten. Det var skummelt det, men vi visste at vi måtte løpe, fordi mannen hadde blitt observert før, rektor hadde informert foreldrene og foreldrene hadde informert oss. Så ja, informasjon hjelper.

For øvrig tror jeg det er like viktig at det skapes åpen debatt i samfunnet om overgrep og om pedofili. Kun med åpenhet, debatt og informasjon kan man komme videre. Tror jeg.

Moniix - FotoKonkurranse!!;)

11.nov.2009 kl.14:20

Sv: Det er et innlegg som heter blogglede der. Der står reglene!:) http://moniix.com/blogglede/

men var alt for få som deltok!=/

mooremiri

11.nov.2009 kl.14:46

sv: ja dt hadde jg nestn glemt! har de nettside?

♥ Sussi

11.nov.2009 kl.15:27

Sv: Får se det på fredag! :)

Overgrep er noe av det verste som finns:(

Skriv en ny kommentar

hits