Mariel og Ninas nachos med kylling!

I helgen var jeg og en venninne hos mormoren hennes. Siste dagen før vi dro, lagde vi dette til henne.

Du trenger:
1 pakke nachos
400 g kyllingstrimler
halv paprika
halv purre
1 boks ananas
1 boks mais
Tacosaus
1 pk taco krydder
1 ost (vi brukte Jarlsberg)

Sett ovnen på 200 grader. Stek kyllingstrimlene i olje. Bland inn kryddermixen, hell i vann og la det koke noen minutter. Finn frem en ildfast form. Kutt alle grønnsakene opp og ta opp boksene. Smør formen inn med olje, slik at det ikke brenner fast. Legg nachos i bunnen. Dekk videre med kylling, grønnsaker og ost helt på toppen. Gjør det samme en gang til oppå det første laget.  La det steke (ca. 15 - 20 min) til osten har fått farge og sjampinjongen er stekt.

bilde 020

Jeg pleier ha rømme og guacamole. Her er det to oppskrifter;

Mild guacamole:
1 advokado
1 rømme
hvitløkspepper

Mos advokadoen med en gaffel og bland det med rømme. Smak til med hvitløkspepper. Det blir bedre smak om du lar den stå 15 minutter i kjøleskapet.

bilde 025

Eller du kan velge en mer tradisjonell guacamole:


2 modne advokado
2 båt hvitløk

1 dl hakket vårløk

2 ss grønn chili

3 ss lime- eller sitronsaft

½ ts salt

¼ ts pepper  

Dette gjør du:
1. Del avokadoene i to og ta ut kjøttet. Mos med gaffel.
2. Finhakk hvitløk, vårløk og chili, og bland dette sammen med avokado. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.

Du kan også kjøre alle ingrediensene til passende konsistens i en mikser. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel.

4 kommentarer

TRIPPEL 9

20.nov.2009 kl.16:01

Hehe.. blitt sånn matlagingsblogg detta;) Men liker oppskriftene så keep it up. Skjønner at middag hos deg betyr en opplevelse;)

Camilla

20.nov.2009 kl.16:26

namnamnam :D

Henrik

20.nov.2009 kl.17:25

Åh, alle matrettene dine ser så gode ut :D Hadde jeg bare orket å prøve selv... :p

Bent Erlend Ous Photography

01.des.2009 kl.00:33

Åh, det så jo rett og slett rådeilig ut da!!!! :D

Skriv en ny kommentar

hits