Kylling i grønn karri insprirert av god morgen Norge!

Om morgningen når jeg våkner, liker jeg å våkne til god morgen Norge i bakgrunnen. Det holder meg våken og gir meg den god starten på dagen som jeg trenger. For noen dager siden hadde Wenche besøk av 2 kokker og de lagde blant annet denne retten her. Jeg har laget den til middag idag sammen med min gode venninne Cornelia. Anbefales på det sterkeste!


Kylling i grønn karri:


bilde 062

800 g kyllingbryst eller renskåret lårkjøtt i små terninger

80 g grønn karripasta ( fra glass)

20 g peanøttolje

1,2 l kokosmelk ( 3 bokser)

1 liten boks babymais, delt i 4

160 g grønne bønner, delt i 2 cm lange staver

160 g bambusskudd i skiver eller strimler

200g sjampinjong, delt i 4

60 g galagalrot, skrapet og finhakket ( kan erstattes med fersk ingefær)

en neve sweet basil, grovhakket

3-5 ss fishsauce, smak deg fram

ev litt limejuice

Tips før du begynner:

Her er det viktig at kokosmelken har stått rolig og kjølig i hvertfall 1 døgn. Da legger fettet seg på toppen i boksen. Dette fettet skal du skumme av og frese karripastaen i.

Varm først opp oljen i en wok, fres karripasta på middels temperatur i 15 sekunder.

bilde 050

Skum av fettet på kokosmelken, tilsett fettet i woken og la dette småkoke i 2-3 min til fettet skiller seg.
Tilsett så resten av kokosmelken, kok opp og tilsett babymais.
La småkoke i 3 min, tilsett kylling og grønne bønner, kok opp og la småkoke i 3 min.
Tilsett sopp, bambusskudd og galangrot og kok i 1-2 min.
Tilslutt tilsettes sweet basil og fish sauce.
Må ikke koke etter dette!


bilde 054

Server med kokt ris.

bilde 065

Liker du thaimat? Pleier du å lage det selv? Har du en oppskrift jeg burde prøve?

2 kommentarer

Mari

19.nov.2009 kl.07:50

Nam! Thaimat er så utrolig godt!
Kokosmelk med currypaste, tilsatt litt sukker, varmet opp i kjele over wok! Det er utrolig godt!

therese birkeland

19.nov.2009 kl.15:15

sv : ja jeg gleder meg veldig :-) skal bli en jente og , hehe

Skriv en ny kommentar

hits