Eksamens rus i "trygge" lesesaler!

Klokken er 16.14 på UB, universitets bibloteket på Georg Sverdrups hus i Oslo. Jeg er akkurat ferdig med min første eksamen dette semester. Gud, hvor deilig det følelses. Da kjenner jeg meg hoppende glad, og får lyst til å feire. Oppgavene var ikke så vanskelig som jeg trodde, heldigvis, for så forbredt følte jeg meg ikke. For en vill følelse å være ferdig, kan virkelig ikke sammenlignes med noe. Det må bare oppleves!

Dette semester har jeg 3 eksamener. Så har to igjen. En god lunsj unner jeg meg selv, nam (den nyeste kantinen og salatbaren på Elliert Sundt hus) salat og en sjokoladekake fugde fortjener jeg virkelig nå. Etter en avslappende lunsj, tar jeg noen telefoner og fortsetter ned til UB. Neste eksamen er på mandag, og jeg må lese videre. Vanligvis leser jeg hjemme, men konsentrer meg mye bedre her på universitet.  Jeg skal lese noen bøker jeg ikke har kjøpt, som er på bibloteket. Jeg finner meg en plass etter mye leting, mange folk her i eksamenstider. Innerst i lokalet.

Å finne en plass kan være en ganske omfattende affære. Det kommer an på følelsen hos meg. Jeg går inn i rommet, ser nøye rundt meg. Ser noen ledig plasser eller folk som er på vei til å gå fra plassene sine. Tenker og føler på samme tid. Hvor vil jeg sitte. Så spotter plassen, akkurat som den er opplyst av hele rommet. Jeg ser bort på de uopplyste plassene. Nei, der kan jeg virkelig ikke sitte. Setter meg ned på plassen og smiler for meg selv.

En annen ting jeg har observert i dag er den tryggheten alle studentene har til tingene sine i lesesalen. Det er ganske mye verdi i det man har med seg, kort, jakker, datamaskiner, dyrebøker, lommebøker, ipod, mobil osv. Men ofte når de skal på toalettet, kjøpe seg noe å spise eller kanskje ta en telefon, da lar de alt stå ubevoktet igjen. Jeg tar alltid med de dyre tingene jeg har med. Stoler ikke så mye på folk, greit eg vil holde av plassen, men da lar jeg noe ubetydelig være igjen.

Håper dere har hatt en fin dag, nå må det leses videre!   

4 kommentarer

Mari

25.nov.2009 kl.16:55

Flink du er som leser da :) Jeg skal sette meg ned med bøkene mine snart selv. Greit å være i gang med eksamensperioden, blir bra å være ferdig!!

Henrik

27.nov.2009 kl.19:04

GOdt skrevet innlegg :) Gratulerer med vel overstått eksamen!

jeg kjenner jeg savner litt det å gå på skolen når jeg leser dette jeg... Selv om jeg har jo aldri studert ved et universitet da...

Bent Erlend Ous Photography

01.des.2009 kl.00:34

Flotters! Gratulerer med første eksamen overstått! :D

Lykke til med de 2 andre, vennen!!
Hei hei! :D Det er pga at du er på vennelista mi her på blogg.no at jeg sender denne til deg...J eg tilot meg selv å spamme en kommentar til deg (du kan seff bare slette den!). Bekalger at jeg er så frekk, men jeg ville bare si at jeg har startet en "lær å danse julekalender" på bloggen min. Gjerne ta turen inn for å kikke. Nye videoen hver dag frem til jul. Fin måte å bli bedre på dansing samt få litt trim før juleribba smæsjer seg på kroppen :D

Ellers håper jeg du har det kjempefint! take care! :D

Skriv en ny kommentar

hits