Thai-inspirert middag!

Nå er middagen klar om hvert øyblikk. Den er enkel, rask, sunn og veldig smakrik! Tilpass gjerne retten etter hva du har hjemme og hvor mange som skal spise. Jeg tar dette litt på øyemål.

Grønn karri med scampi:

Dette trenger du
Long beans ( evt. vanlige bønner)
paprika
sjampijong
spinat
brokkoli
galaga rot (lillesøsteren til ingefær)
koriander (gjerne fersk)
vårløk
olje
chilli

scampi (kylling eller biff kan også brukes)

fiskesaus
kokosmelk
grønn paste

Start med å kutte opp alle grønnsakene. Sett stekplaten på strek varme. Stek vårløk i litt olje til den er litt blank. (max 1 min). Nå skal du putte det tykkelaget (det får du ved å sette kokosmelken i kjøleskapet noen timer, helst 12 timer) øverst i kokosmelk boksen i stekepannen. Har du ikke fått avkjølt på forhånd kan du bruke hele boksen på en gang. La dette surre i et minutt. Tilsett  resten av kokosmelken og 1-3 skjeer av grønn paste, etter hvor sterk du vil ha den. La dette stå til det er en lys grønn farge over det.  Så tar du to - tre galaga rot biter og chilli opp i blandingen.

Scampiene er best om de er ukokt fra før. De puttes oppi nåpannen, og er ferdige når skallet er rødt. Tilsett videre grønnsakene; sjampijong - long beans - brokkoli - paprika- spinat. Tilsett en teskje med fiskesaus og dryss koriander over.



 
Serveres med ris eller nudler til!

Hva er din spesialrett?

Én kommentar

Cathrine E. N - fotografi

14.aug.2010 kl.12:06

Oi, så jo veldig godt ut da!

Skriv en ny kommentar

hits