Bringebær fromasj!
For ikke så lenge siden skrev jeg om Manuela som har virkelig en passion for baking. Får helt vannsmak av å gå på bloggen hennes, så etter mye kikking skal jeg nå prøve meg på en av oppskriftene. Hun lager en del fromasj, mousse kaker. I disse bruker hun gelatin, noe jeg aldri har lagd med før. Men en gang må være den første!
Jeg elsker bringebær og derfor har jeg valgt å lage bringbær fromasj. Lager en del av oppskriften hennes, det mer som en mousse og ikke med bunn.
Bringebær fromasj



Jeg elsker bringebær og derfor har jeg valgt å lage bringbær fromasj. Lager en del av oppskriften hennes, det mer som en mousse og ikke med bunn.
Bringebær fromasj

Du trenger:
6 gelatin plater
0.5 dl kokende vann
3 egg
6 ss sukker
3 dl kremfløte
300 gram bringbær
1 dl sukker (til bringbærene)
2 ts sitron
Dette gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, slik at den mykner.
Klem ut vannet og legg det tilbake i bollen. Sett det i mikrobølgovnen i ca. 20 sekunder, da smelter gelatinen.
Tilsett 0,5 dl med kokende vann og rør litt ut.
0.5 dl kokende vann
3 egg
6 ss sukker
3 dl kremfløte
300 gram bringbær
1 dl sukker (til bringbærene)
2 ts sitron
Dette gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, slik at den mykner.
Klem ut vannet og legg det tilbake i bollen. Sett det i mikrobølgovnen i ca. 20 sekunder, da smelter gelatinen.
Tilsett 0,5 dl med kokende vann og rør litt ut.

2. Varm 300 gram med bringebær, 1 dl sukker og 1 ts sitron. Jeg brukte frosne bringbær , da måtte det tines først.
Bland dette sammen enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Manuela skriver i oppskriften at hun siler dette,
det gjorde ikke jeg fordi jeg liker at det er litt motstand i moussen.
Bland dette sammen enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Manuela skriver i oppskriften at hun siler dette,
det gjorde ikke jeg fordi jeg liker at det er litt motstand i moussen.
3. Visp egg og sukker til eggedosis, kremfløte til krem. Bland deretter disse to forsiktig.

4. Rør inn gelatin inni eggedosis-krem blandingen og tilslutt bringbærblandingen.
5. Hell blandingen i serveringsboller og sett det til avkjøling ett par timer før servering.
6. Legg på litt bringebær puree på toppen.
i

Bildet øverst er fra Manuela sin blogg. Her (http://www.passionforbaking.com/petit-bringebær-fromasjkake/) finner du oppskriften jeg fulgte deler av!!
God apetitt!
♥ Sussi
06.jun.2010 kl.15:43
Anya - termin 1.okt <3
06.jun.2010 kl.17:15
Nei, jeg bor i bergen. Trener egentlig ikke i det hele tatt.
♥ Sussi
06.jun.2010 kl.17:45
Naaam! Må nok prøve å lage det en dag! :D
fashionaddict - Fashion, Makeup and Beauty
06.jun.2010 kl.20:51