Hjemmelaget kyllingpizza

Pizza er en enkel, men veldig god rett man kan lage hjemme selv. Smaken er såå mye bedre når du lager det selv. Her er slik jeg lagde det idag. 
Du trenger
:

Fyll:
5 tomater
2 vårløk
1 ss smør
3 fedd hvitløk
1 kyllingfilet
Litt dill
Litt olivenolje
Revet ost

Bunn:
Hvetemel
Vann
Olivenolje
Salt
Gjær ( Jeg brukte tørr i pose)

Slik gjør du:

1. Lag bunnen. Alle det tørre blandes først, før vesken (først oljen og så vann på 37 grader). La deigen heve til dobbel størrelse. Jeg pleier å bruke stekeovnen på 50 grader, da opplever hvertfall jeg at det går litt raskere. 2. Kutt opp løk og hvitløk og fres det i varm panne med både smør og olje. Når dette har blitt blankt steker du oppkuttet kylling. Tilsett gjerne ekstra krydder, om du har lyst til det. Når kyllingen er stekt legger du den på en talllerken.3.  Legg tomatene oppi og kryddrer med salt/ pepper.  La det koke til det blir en saus, og ikke stekte grønnsaker. JEg tilsatt litt vann for å få den mer i konsistens som en saus, men det tilsetter man etter behov. 4.Kjevl ut eller trykk med fingrene til du får en ganske tynn bunn. Jeg bruker rene fingre, for jeg liker at det ikke skal se så profft ut. Lag en liten kant rundt ytterst og bruk en gaffel til å lage hull i pizzadeigen. Det tilsetter litt luft til deigen. 

5. Legg tomatsausen og kyllingen på stek det på 200 grader i ca. 7 minutter. 6. Imens rasper du ost og kutter opp litt gressløk. Dette blandes før det legges på pizzaen. Tilsett litt ekstra salt og pepper og la det steke til osten er smeltet (ca. 3-4 minutter).

7. La pizzaen avkjøle seg litt. Kan serveres med hvitløksdressing og salat.Hva pleier du å ta på pizzaen? 

2 kommentarer

15.jun.2010 kl.15:31

:) Kjekt med et bilde hvor jeg ikke poser så mye ;) Du brukte Canon kamaraet? Det gir veldig klare bilder!

marchi

21.jun.2010 kl.23:12

åh det så skikkelig godt ut! fint med alternative tips til den tradisjonelle pizzaen :)

Skriv en ny kommentar

hits