Rundstykker med ost og mais

I inspirasjon av ostebrix og maisbrød, satte jeg sammen denne deilige oppskriften. Rundstykker er lette å variere så lenge du kan grunnoppskriften med mel, salt, gjær og vann. Jeg bruker som oftest det jeg har i skapet, for å gjøre den litt ekstra spennende! Du trenger:
3 ss olje
1 dl melk
2 dl lunket vann
1 pose gjær
3 dl hvetemel
3 dl sammalt mel
1 ts salt
1 boks mais
4 never raspet ost
Basilikum

Slik gjør du:1. Bland det tørre; mel, salt, tørrgjær, basilikum og ost (spar 1/5 del ost til topping av rundstykkene). 2. Stek maisen i pannen med litt olje og og vann til det får litt farge.
3. Bland i maisen, oljen, melken i den tørre blandingen. Spe på med lunket vann, så mye som du trenger.
4. Når det har blitt en samlet deig, tar du litt ekstra mel på toppen og hever det i ovnen på 50 grader i ca. 45 min.
5. Form deigen til en lang "pølse" og del den i 12 ca. like store deler.6. Form hver enkelt rund. Legg det opp på bakepapir med litt mellomrom, pensl med den gule plommen fra ett egg og legg på litt ost på toppen av hver av de.
7. Stek det i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. De er feridg når den smeltede osten har fått litt farge og runstykkene er stekt.  


De smaker best når de er litt varme. God appetitt!! 

Tar gjerne imot ønske oppskrifter, jeg kan prøve å lage! Alltid gøy med en utfordring! 
Stikkord:

Én kommentar

Mettejente

24.jun.2010 kl.14:24

sv: Veldig fine, har gitt bort i flere bursdager og det slår alltid godt ann. Synes de er litt morsomme selv også jeg... Du, jeg får bloggen din så rart opp hos meg. Bare som en smal stripe helt ute til høyre... Headeren er som den skal, men alt av resten. Hm, hvorfor det tro???

Skriv en ny kommentar

hits