1)Vinn engangsbleier for ett år! 2) Tøybleier vs. engangsbleier diskusjon!

Jeg har ikke barn enda, men har forstått hvertfall en ting; bleier går det myyye av! Så når jeg fant konkurransen til foreldreportalen, kan du tro jeg ble glad. Ingen grunn til å ikke melde seg på. Her er linken til konkurransen, så du også kanskje kan vinne bleier for ETT HELT ÅR fra Pampers!

I denne sammenheng vil jeg ta opp en gjengangstema her i blant gravid og mamabloggene. Den store diskusjonen om man skal bruke tøybleier eller vanlig bleier.

http://www.pinstripesandpolkadots.com/products/pc/catalog/drybeesprintsaiospread.jpg


VS

http://www.adressa.no/multimedia/archive/00568/Bleier_01_568501a.jpg

Fakta:
Tøybleiene kom først. Engangsbleien ble oppfunnet i Sverige i 1959, og har siden blitt umåtelig populær. Produksjonen utgjør den største miljøbelastningen når du bruker engangsbleier, mens vaskingen utgjør den største miljøbelastningen ved bruk av tøybleier. Hva som er mest miljøvennlig har vært diskutert opp og ned mange ganger. Men forskningen viser at tøybleiene, under visse forutsetninger, er det mest miljøvennlige alternativet.

Gjennomsnittskostnaden for engangsbleier er ca 8000 kr i gjennomsnitt den tiden barnet bruker bleier. Det regnes ca 6000 stk. bleier.

Mine preferanser:
Praktiskt sett ser jeg virkelig engangsbleier som det enkleste å bruke. Skjønner at miljø er viktig og at det er stor forskjell på hvor miljøvennelig de er. Men skal jeg tenke på meg selv, så er tanken på all den jobben med å vaske tøybleier for mye og en jobb jeg i prinsippet kan spare meg for. Jeg har aldri gjort dette, men syns det ved første tanke virker både ekkelt og tungvint. Miljøet vil jeg heller spare inn på andre måter.

Helt ærlig syns jeg forskningen burde kommet lenger, slik at det var en mellomting og at det ikke var så mye sløsing som det er idag ved bruk av engangsbleier. I noen diskusjonforum, kaller de foreldre som bruker engangsbleier late og uvitende. Dette er jeg uenig i, både tid og annet spiller en rolle her. Jeg velger desverre bevisst å bruke engangsbleier!

Hva er dine tanker om engangsbleier vs tøybleier? Skal du melde deg på konkurransen?

6 kommentarer

KRISTINA B. JOHANSEN

08.sep.2010 kl.16:37

engangsbleier :D

Silje Hesthagen

08.sep.2010 kl.16:41

sv: tuuusen takk for det :-)

michelle

08.sep.2010 kl.19:26

tusen takk :]

Marie

09.sep.2010 kl.08:49

Hei du! Tusen takk for de koselige kommentarene på bloggen min, det setter jeg skikkelig pris på! Jeg kan sikkert legge ut oppskriften på Gyudon. Dashi er en slags buljong, men de har det ikke i Kristiansund iallefall, så jeg søkte det opp i google og det nærmeste jeg fant var fiskebuljong, så det er det jeg bruker :)

Min interesse for japansk musikk begynte vel med at jeg begynte å se på animeserier og jeg begynte å høre på musikken derifra.

Håper du får en flott torsdag!

CAROLINE MARIA

09.sep.2010 kl.13:01

// hehe, tusen takk :) Nei, jeg vet ikke helt jeg.. alt mulig egentlig ;)

maritafroyensin

09.sep.2010 kl.17:03

SV: meget seint svar, men ja, savner kanskje snø aktivitetene;)! Maks søte bleier!:))

Skriv en ny kommentar

hits