Babyshower!

Forje helg hadde jeg babyshower. Utrolig koselig å feire den lille som skal komme med alle de nærmeste venninnene! Siden jeg nå har vært i to selv, tenkte jeg kunne dele råd og tips om hvordan man kan ha en babyshower!

Baby-shower er en fest hvor de kommende foreldre mottar baby-gaver. Selskapet arrangeres vanligvis av venninnene til den kommende mor mens noen også arrangerer for både mor og far sammen.
Meningen med en baby shower er at de skal få noen av de tingene babyen behøver som f.eks. klesplagg, pledd, tåteflasker m.m. Baby-shower har lenge vært en tradisjon i USA men har de siste årene også blitt populært i europeiske, afrikanske og asiatiske land.

I Norge er dette en helt ny måte å feire på. Tradisjonelt har vi brukt å gi gaver etter at babyen er født men hvorfor ikke feire den kommende mamma og pappa i ventetiden isteden?


Denne vakre damen til venstre i bildet arrangerte babyshoweren for meg, selv høygravid og termin da om 1 uke. Imponerende innsats søta, noe jeg virkelig setter STOR pris på!

Men hun var ikke alene om innsatsen. I begge babyshowerene jeg har vært i, har nemlig de andre gjestene også hatt med seg bidrag som mat, drikke eller annet man trenger.

Men hva skiller en babyshower fra et vanlig spleiselag og sammenkomst:

En ting kan være at man pynter i den fargen kjønnet til den lille som som skal komme representerer. Generelt er det blått for gutt og rosa for jente. I noen babyshower, er det også vanlig å ha på klær selv i den fargen.

Leker:

1) Klypeleken

Når alle gjestene kommer får de en klype hver festet til et synlig sted på klærne. Leken går i hovedsak ut på at det ikke er lov til å si baby under hele babyshoweren. Gjør man det, kan den som er raskest ta klypen fra deg. Vinneren av leken, er den som har flest til slutt. Helene, som vant, er dreven i denne leken, som du sikkert ser på hvor mange klyper hun har til slutt!

2) Når er barnet født!Leken går ut på at alle gjestene skal gjette dato, klokkeslett, vekt og lengde da barnet blir født. Den som vinner er den som er nærmest først på dato, og videre etter det om det er flere like svar fra gjestene. Den vordene moren skal etter fødsel gå inn å se hvem som var nærmest, å gi en gave eller hvertfall informere om at den vant!

3) Gjett omkretsen av magen


Min kjære søster Martina og barndomsvenninne Cornelia.


Min gode venninne Maria.


Min svigerinne/venninne Helene og kjære søster Marte.

Denne leken går ut på å måle magen til den vordende moren som fasit. Videre skal gjestene prøve å klippe i en snor nærmest fasiten. Vinneren får en liten ting!


Min søster Martina, en stolt vinner.

4)Quiz

Her er det to varianter jeg vet om.


Min gode venninne og vinner av quizen Ingunn.

A) Den ene har jeg ikke selv vært med på, men er noe som høres ganske gøy ut. Da er meningen at man skal lage lag. Spørsmålene i quizen kan omhandle alt fra moren og evt. farens baby fakta som første ord, vekt/høyde, første kosedyr, hva de likte osv. til praktiske øvelser som bleieskifting på en dukke. Her er det fantasien som setter begrensningene.

B) Varianten som jeg har vært med på, er også en morsom aktivitet. Den går ut på en ferdiglagd quiz generelt om spedbarn. Utrolig mange morsomme og nyttige fakta man ikke vet fra før, som man lærer av en sånn quiz. Jeg vet dessverre ikke hvor de har funnet den quizen vi har brukt, men her er en link til en jeg fant nå i farten.

Her fyller søsteren min Martina, barndomsvenninnen min Cornelia og min bloggvenninne og tidligere gode nabo Mari ut quizen, før vi gikke gjennom svarene sammen.  Vi rettet disse ved å skrive navn, og bytte quiz med sidemannen.

Gavene:I norge som det står over, er det vanlig å gi gave når babyen er født. Men istede kan man gi på en babyshower. Dette syns jeg en hyggelig tradisjon, da man samlet kan glede seg over det den vordene moren får. En annet aspekter er at det kan være praktiskt, siden man trenger svært mye når man får barn. Dette gir muligheten til foreldrene å unngå å kjøpe dobbelt. Men jeg vil gjerne understreke at en babyshower i mine øyne ikke først og fremst handler om å få ting, men heller være sammen og glede seg over det som snart skal skje!

Her er en del av det vi fikk:Andre gode ideer, du kan sjekke opp:

- Gjett den vordende morens tanker om hvilket utseende barnet kommer til å arve fra mor og far (hva hun ønsker).

- Gjett smaken på babymat

- Gjett barnets kjønn

- Navnforslag til barnet

- Lage bleiekake

- Babybingo

- Bok med hilsen til de vordene foreldrene og kanskje noe barnet kan ha glede av når han/hun blir større.

Sist men ikke minst anbefaler jeg dere å ta mye bilder underveis. Det er kjempe hyggelig å ta vare på senere!


Hva syns du om en slik tradisjon? Andre tips og råd til babyshower? Egne erfaringer?

 

5 kommentarer

Veronika

18.sep.2010 kl.13:41

Hei!

Tusen takk for flotte idéer! Det er så koselig med slike sammenkomster! :) Jeg står her nå og holder på med å lage kake og muffins i flotte blå farger!

Bondekjerringa

18.sep.2010 kl.13:48

Åh, så utrolig koselig! Flott å ha gode venninner som ordner sånt, og som stiller opp.. :)

Veronika

18.sep.2010 kl.13:49

Ja, jeg er i kontakt med dem:) Går til svangerskapskurs der! Har fått info om både økonomiske rettigheter og alt fra svangerskap til fødsel. Kjempekoselig å møte andre jenter som venter barn alene.

Ingrid  foto

19.sep.2010 kl.14:19

Åh, all den maten så god ut :D og så mange fine gaver dere fikk :D jeg var i babyshower for noen uker siden!
Min vennine skal lage babyshower for meg for hun e jo fra Texas, så e veldig spent på kordan det blir :d gleder meg !!

Skriv en ny kommentar

hits