Status uke 36 + 4! Diskusjon; bilder av babyer på nett..!?!

Nå nærmer permisjonen seg med stormskritt og det kjenner jeg skal bli veldig deilig. Skal ikke mye til før jeg blir sliten iforhold til før og smertene i magen er sterkere. Lege og jordmor besøk er hyppigere. Men de sier at alt er bra og som det skal være. Det er en veldig god følelse! Utålmodig, ja litt vil jeg vel si. Går fortsatt greit, men gleder meg utrolig til den lille ankommer. Et mirakel, mitt mirakel! Jeg føler meg som verden heldigste som snart skal få en sønn. At det går an å elske noen du ikke kjenner enda så HØYT er ett mysterium for meg!!

7917_177166524107_640604107_3699950_7218864_n_large

Bildet er lånt fra weheartit.com

Termindato: 19 Oktober
Hvor langt på vei?: 36 + 4
Hvor lenge er det igjen?: 3 + 3
Gutt eller jente?: Gutt
Navn: Usikkert, kom gjerne med tips! Kriterer; skal ikke være topp 30 og være et norskt navn.
Spark:. Bare mer og mer. Moro med mye liv og masse nye bevegelser.
Svangerskapsplager: Svangerskapskløe, kortpusthet, noe halsbrann, oppkast, litt leggekramper, uregelmessige kynnere, magesmerter og slapphet. Merker at fødselen nærmerer seg.
Snuddseg? Festet?: Ligger med hodet ned fortsatt.
Sykehusbag: Nei, men burde kanskje..
Utstyr: Vugge, sprinkelseng, klær, håndkler, kluter, dyner, pute, laken, sengetøy, babycall, madrass til sprinkelseng og vugge, vogn, ammepute, bilsete og stellebord.
Mangler (utstyr): babyrekvisita( såper osv.) tisselaken, flasker, bleier, gulpekluter, febernedsettende for baby, amme-BH, amme innlegg av ull, og regntrekk til vogn.
Kynnere?: Ja
Vann?: Litt.
Strekkmerker?: Nei, har vært heldig der gitt!
Babyens søvnmønster: Forandret noe. En del på kvelden, litt på tidlig morgen og noe på dagen.
Humør: Som vanlig for det meste. Takler ikke stress og uforsette ting.
Cravings: Melk, kinakål og baking.

Kort om mors uke 36, og barnets uke 34:

- Barnets beinvev mineraliseres for alvor, og det krever god tilgang på kalsium og fosfat.

- Brystene dine er nå 200-400 gram større enn vanlig, og det kan hende at du allerede har vært av gårde og kjøpt deg en ny BH . Når du skal kjøpe en ny amme BH kan det være lurt å kjøpe en som er ytterligere en størrelse større enn den du har nå. Dette er fordi at når brystene dine blir fylt med melk blir de ennå litt større.

-Normalt skal du kunne kjenne fem bevegelser eller mer per 20 minutter en eller annen gang i løpet av døgnet.

- Det aller første tegnet på at noe så vidt er i ferd med å skje er at slimproppen går ? hos noen. Det kan allikevel gå ytterligere inntil en måned før du begynner å føde. Mange har nå kynnere som kommer og går. De varierer både i lengde og intensitet, og kommer gjerne kraftigere hvis du er sliten eller hvis du nettopp har hatt samleie eller orgasme. Så lenge de ikke er regelmessige i flere timer, eller hvis de forandrer karakter når du skifter stilling på kroppen er det bare trening fra livmorens side. Kraftigere kynnerne er forvarsel om hva som skal skje, og de er med på å gjøre deg klar til å føde ikke minst mentalt, men også fysisk. Det at du er forberedt oppe i hodet ditt på fødselen er også viktig. Hvis du ikke har født før er det vanskelig å forestille seg det, det er godt da å vite at riene bygger seg opp slik at du venner deg noe til smerten underveis. At det går an å få god jordmorhjelp og at slutt resultatet er en fantastisk liten unge i dine armer!

- Babyen begynner å få det trangt og krøker seg sammen. Bevegelsene blir også roligere fordi det er liten plass. Han/hun er nå 43,5 centimeter lang og veier 2250 gram.

Diskusjon- bilder av babyer på nett:

Tumblr_l8t8mv8kmb1qd4q9zo1_500_large

Bildet er hentet fra weheartit.com

En annen ting jeg har i tankene er iforhold til blogg og baby. Er litt skeptisk til å legge ut bilder av han, på grunn av uvissheten om de som er der ute. Man vet aldri hva det blir brukt til. Er faktiskt litt skeptisk til å legge det ut på facebook og andre sosiale medier og. Men samtidig vil jeg mer enn gjerne dele det største i livet mitt, med dere lesere som jeg er blitt så glad i. Et vanskelig dilemmma det her. Første bud er hvertfall å få kopisperre og vannmerke bildene, slik at de ikke ka bli stjålet og/eller brukt andre steder.

 

Hva tenker du om å legge ut bilder av barn?Noen erfaringer rundt den siste tiden av graviditeten og forbredelse til fødsel?

 

18 kommentarer

MaikenBull

24.sep.2010 kl.11:54

Åh, det nederste bildet! Du må ta sånn når ungen din blir på den alderen ;) hehe. Storm eller Odin syns jeg er fine navn til gutter! Vet ikke hvor de er på lista jeg..

Sv: Så utrolig hyggelig melding å få! Jeg setter skikkelig pris på det, det er det som får meg til å fortsette!:) jeg har ikke noe bakgrunn egentlig. Fikk kamera to år siden og har bare prøvd og feilet masse! Lest på nettet og i bøker og funnet inspirasjon fra andre fotografer;)

Sandra

24.sep.2010 kl.12:02

Snälla skulle du kunna göra mig en tjänst?

Gå in på den här sidan:

http://nightlife.se/content/12391

och rösta på mig (Sandra Orrebro)

som Umeås bästa blogg ^^,

fru Lyng

24.sep.2010 kl.12:04

for å være helt ærlig....trur jeg det skal mye til for at de bruker bildene dine.

Spess om du får kopisperre og vannmerke på.

Men det kommer jo ann på hva en legger ut...selvsagt.

Dog...barna mine er en del av meg...en del av min hverdag.

Så for meg blir det naturlig å legge med bilder av de som er meg nærmest. De som er løivet mitt og betyr alt. Og om en person ser sitt i å bruke et av mine bilder....så er det jo ingen bilder som kan brukes til noe "ekkelt" om du skjønner hva jeg mener.

Selvsagt er dette individuelt, men jeg syns det er litt overhysteri rundt dette med bilder av barna sine på blogg. Facebook er en annen sak...for de har jo retten på sin side at de kan bruke..og manipulere bildene dine akkurat slik du vil. Dette er grunnen til at jeg ikke er på fjesboka.

Gjør som hjertet sier. Men jeg trur nok ikke du skal være redd for bildene dine.

Trenger du en kopisperre-kode..har jeg det;)

Ha ne flott dag

klem

Cathrine E. N - fotografi

24.sep.2010 kl.12:09

Jeg synes det er greit å legge ut, så lenge man skriver navnet sitt på dem :)

Caroline GT

24.sep.2010 kl.12:34

Jeg syntes også det går greit å legge ut bilder barn, så lenge man har kopisperre og navn over bildet.

Jeg har forresten lagt ut "vreng en kjendis" nå :) God helg.

iskreem

24.sep.2010 kl.12:35

Sv: Tusen takk for kjempefin kommentar :D Masse lykke til med babygutten!

Ingrid Gurine

24.sep.2010 kl.13:08

Spennende å lese - ikke lenge igjen nå! Et forslag til navn kan være Jonas? Så lurer jeg på va kynnere er? Vet jeg kan google det, men regner med at jeg får et enklere svar når jeg spør deg som har erfaring med det : )

Når det kommer til bilder av baby på internett, vet man jo aldri hva disse bildene kan bli brukt til. Viktig å huske å gjøre slik at bildene ikke kan bli kopiert i alle fall, så har du en viss "sikkerhet". På den annen side så er det jo via internett flest mulig blir oppdatert, og er jo da såklart koselig å se på bilder av den lille : )

Personlig tror jeg nok at den gangen jeg blir gravid, kommer jeg (forhåpentligvis) til å være så stolt at det blir vanskelig å unngå å poste bilder! : ) Du må gjøre det du føler er rettest, da blir det best.

Mikaela

24.sep.2010 kl.13:25

Dessverre er det også sånn at de som virkelig ønsker å misbruke bildene dine har ofte evnen til å fjerne vannmerker og kopisperre vet selv jeg hvordan jeg lurer meg unna (og jeg kan virkelig ikke data).

Selv om det er lenge til mine ankommer verden, så er jeg bestemt på at bilder av dem ikke skal legges ut. Nå legger ikke jeg ut bilder av meg selv heller, noe som var et bevisst valg fra min side. Jeg ønsker ikke bilder av meg på nettet. Og det er nettopp det jeg vil gi barna mine sjansen til å gjøre også. Når internett blir en hverdag av livene deres, da skal de selv få velge å legge ut. Gir det noe mening?

Det handler ikke om at jeg ikke kommer til å være verdens stolteste mamma.

Men hva du vil gjøre bestemmer du helt selv:) Og så ønsker jeg deg masse lykke til videre! Skal prøve å følge med deg:)

Ha en flott dag!

Marie Stave

24.sep.2010 kl.22:22

Så gøy å lese! :)

Jeg synes Leon er veldig, veldig fint :)

Heidi Rønning

24.sep.2010 kl.22:22

Hva andre gjør med sine barn angår ikke meg, men den gang jeg får barn så vil jeg ikke komme til å legge ut bilder på blogg ol. Det kommer av at jeg ikke legger ut bilder av folk som ikke vet om det eller selv ønsker det, derfor ei heller babyer som ikke har noe de skulle sagt... Jeg hadde en lang dialog med en pedofil og når jeg forstod hvor mye tid disse med en hemmelig legning bruker på nettet (det eneste stedet de kan åpne seg) så slettet jeg det jeg fant av bilder av mine småbrødre både på facebook og blogg. Jeg vil ikke legge det ut på deres hjemmebane, for selvom ikke noe skulle skje så blir jeg dårlig av tanken på at noen skulle få se på de på den måten.

Stines lille hobbyforum.

24.sep.2010 kl.22:28

Jeg synes det er heeelt greit å legge ut bilder av barna sine på nett, så lenge det IKKE er nakenbilder. Altså, alle gjør det jo idag, å man kan finne babybilder/barnebilder overalt på nett. Å de som ikke vil legge ut et eneste bilde av sitt barn på nett, hvordan er det når barnet har bursdag da, skal de ikke få bursdagsbilde i lokalavisa da feks? Eller når barnet starter i barnehage, legger jo barnehagen ut bilder av barna på sin nettside også, skal ikke barnet ditt får være med på den siden eller? ( vi får spm først om vi vil eller ikke ) jeg respekterer de som ikke vil legge ut bildet av barna sine på nett altså :)

Camilla

24.sep.2010 kl.22:32

Jeg syns det er smart å merke bildene slik at andre ikke kan si at det er dems. Du må gjøre det du syns er best.

Kamilla

24.sep.2010 kl.22:45

Du kan skaffe deg kopisperre her: siljelien.blogg.no

Eg har sjølv lånt den hos ho.

Fungerar bra, dersom du legg koden inn i alle malane dine :O)

♥ Sussi

25.sep.2010 kl.00:08

Sv: Ja, jeg svømmer en gang i uka på Lambertseter jeg med Joyce. Vi har vært medlem siden i våres! :) Hva pleier du å gjøre da?
Jeg har byttet over til wordpress for og ha kontroll over hvem som kan se bildene av ungene mine :)

» Gavin.

25.sep.2010 kl.08:15

Sv; Ja, helt enig :-) No problem. Håper du får en fin dag du òg :-)

Nathaniel synes jeg er et kjempefint navn :-) Er heldigvis ikke et navn som er brukt så ofte.

Martine

27.sep.2010 kl.00:08

Jeg skjønner at det er noe man må tenke nøye i gjennom. Men jeg tror også det er litt overhysteri.. Det er så vanlig nå om dagen, så det er jo nesten "uvanlig" å ikke ha bilder av barna i det hele tatt på nettet. Jeg kjenner i hvertfall ingen unge som har klart å holde bilder helt vekk fra internett!

Pia

28.sep.2010 kl.08:06

Heisan!

Lykke til med siste innspurt i svangerskapet - dette blir spennende!

Ang bilder av barn - så lenge du bruker sunn fornuft, tror jeg det er greit å legge ut bilder av barnet ditt - det flommer over med barnebilder på nettet, så de som er ute etter barnebilder skaffer seg det uansett...

Skriv en ny kommentar

hits