Foto

Fotoserie: Universitet i oslo + studieteknikk råd

Nå har studiene begynt for alvor og jeg er en meget aktiv student. Det vil si at jeg tilbringer tid der, og kamerat mitt er også en selvfølge med der. Her er noen resultater av dette!

Min studieteknikk er vel ikke egentlig så ulik andres, men det fungerer og jeg klarer å se hele linjer gjennom faget. Dette semesteret tar jeg exphil, et vanskelig fag syns jeg. Men siden jeg har strøket før, er jeg ekstra motivert til å fikse det og det SKAL jeg! Gleden er at etter 3 uker hvertfall, føler jeg vet mye mer enn forje gang og jeg skjønner stoffet bedre. Etter min mening på god vei til å klare det.

Jeg leser i reptisjonshefte før seminaret.
Følger med i Seminaret, der vi går gjennom det viktigste. Her skriver jeg mye notater.
Leser penum i pausen.
Drar på forelesning og noterer flittig.

Foreløpig er dette løpet.


Har du noen gode råd? Hva syns dere om bildene?

Foto: Det gode portrett bilde

Portrettbilder som er interessante for andre enn familien er vanskelig å ta. Jeg prøver å bli bedre på dette, her er noen av de tingene jeg tenker på når jeg tar disse bildene.

 

Fang de ekte uttrykkene!

Dette kan være vanskelig når modellen(e) er klar over at du tar bilder. Forsøk å ta bilder i ?uoppmerksomme? øyeblikk. Modellen trenger ikke nødvendigvis å ha blikket rettet mot kamera og smile.

Man kan  "lure" modellen med å late som skal innstille kamera og i virkeligheten ta et bilde.

Portrett i miljø!

På bildet under er miljøet en viktig del av bildet for å gjøre det mer spennende enn om bakgrunnen var nøytral. Det som er viktig med slike bilder er at man tar hensyn til alt som er på bildet, ikke kun modellen. Det er også viktig at modellen er hovedfokus.Marte Julie, min andre søster, som modell.

Dybdeskarphet og fokus!

Om du vil ha en difus bakgrunn kan du bruke stor blender, men da må du også huske på at fokusdybden blir mindre jo større blender du har. Det er også viktig å huske på at brennvidde og avstand til motivet også påvirker dybdefokus.

Lys!

På bildene av min sønn under, bruker jeg aktivt lys og skygge for å gjøre bilde spennende.Meningen er at det skal være overeksponert og og undereksponert. Bilde ble tatt på nattestid, når P egentlig skulle sove.En av de viktigste tingene vite når man tar bilder, er at det er ingen regler! Alt kan være spennende,det er bare fantasien (og noen ganger de tekniske ferdighetene) som setter stopper.


Hva syns dere om bilde av min venninne under? Noen andre gode råd til gode portrett bilder?Foto: Forlatte hus

Kolonihagen står tom om vinteren, om sommeren er det fullt av liv og kjærlighet. Da stellerde godt med husene sine..Hvilket bilde likte du best og hvorfor?

En god artikkel!

I min daglige avisrunde kom jeg over en veldig bra skrevet artikkel med mye bra info fra en overlevende jøde fra 2. verdenskrig . Når jeg selv besøkte Auschwitz for snart ett år siden, fikk vi mye av den samme infoen de skriver i artikkelen. Her er en reprise av bildene og litt fakta derfra.

Vi hadde engelsk lokal guide med oss og besøkte Auschwitz 1 og Auschwitz 2 - Birkenau. Birkenau er 20 ganger så stor som Auschwitz 1, hvor det var 20 000 fanger.

auschwitz2

I inngangen til auschwitz står det at " arbeid gjør deg fri", dette var selvføgelig ironisk.  

auschwitz1

Tegningene på bildet er tegnet av en de overlevende som viser hvordan før og etter jobb måtte masjere gjennom inngangsporten til orkestmusikk. Det var også her de telte opp fangene får å se om noen hadde rømt. Hvis en fange hadde klart å rømme, ble ti andre straffet med døden på ulike måter, som f.eks. utsulting. Det var ikke mange som klarte å rømme pga. forholdene rundt leireren, mest polakker som kjente området.

auschwitz12auschwitz6

auschwitz8

En av type straffene var å bli skutt mot veggen på bildet under. Grunnen til at det er så mange blomster og bilder der, er til minne om en pastor som ga sitt liv for en ung jøde fordi han hadde familie og pastoren var gammel og ingen barn.


auschwitz9

auschwitz10

auschwitz3

Når menneskene kom til leirene ble de sjekket av en lege, om du var arbeidsyktige. Dette var det som var viktig for tyskerne. De ble delt i to grupper, ofte unge og sterke menn, og kvinner og eldre i den andre. De som ikke var arbeidsdyktige ble sent direkte til gasskammerene. De andre ble registrert i leiren. De fleste gasskammerne ble brent ned av tyskerne selv på slutten av krigen spesielt i Birkenau, men de klarte ikke å brenne alt. Gasskammerene var innredet som dusjer, det vet de også ble fortalt at de skulle gjøre av tyskerne.

auschwitz11

Dette er inngangen til det ene gasskammeret i Auschwitz 1.

Det var ikke lov til å fotografere innendørs i Auschwitz 1, men derimot i Birknenau.

auschwitz16

I denne sengen lå 15 personer i en egt. De lå var 3 etg. totalt, så da blir det 45 tilsammen i 3 slike senger. Under forholdene som var på den tiden, var det kaldt og en evig kamp om plass i sengen. De fikk ikke alltid plass til alle, da måtte de ligge en vei,og ikke kunne snu seg. De som ikke fikk plass måtte ligge på gulvet.

auschwitz17

auschwitz23

Man fikk tid på toalettet etter hvilket humør vakten var i. Det var en evig kamp til å det hele tatt komme seg på do og de heldig få som klarte (ofte de samme) hadde veldig liten tid der.

auschwitz22


Her noen bilder ekstra:

auschwitz25

auschwitz29

Bilder: Mariel og Marte Morland


Har du besøkt i konsetrasjonleirene? Hvilket forhold har du til dette?

Om krig og kjærlighet og sånn..

Krig er grusomt. Krig skaper monster og grusomme skjebner. Kontrasten mellom krig og kjærlighet, viser egentlig hva som er meningen med livet er. Vi får ikke fred, gjennom krig.  Du skal elske din neste, står det i biblen. Hvorfor gjør vi dette så vanskelig...

"The next war will determine not what is right, but what is left!"

Photo_03_hires_large Tumblr_l1eg1qlw5v1qanbtmo1_500_large 

El_mundo_segun_banksy_r3v_wide_large 135958001_5386a81780_o_large 

20081008214830 

"We can't feed the poor, but we can fund a war."

"War is not the answer, for  only love can conquer hate." 
- Marvin Gaye-

Tumblr_l4z1e8utsh1qcy2jio1_500_large 

Tumblr_l0js3sgkmk1qatt0uo1_400_large 

Tumblr_kwngf9cfpx1qzu1fjo1_500_large 

Tumblr_l4wnjitjqr1qabqd5o1_400_large 
Tumblr_l1j0yzkeqi1qaobbko1_400_large 

"The univers is brought back from the brink of destruction,
everytime you smile!"

Tumblr_l4xqzrfttd1qbd6mco1_400_large 

Viser du nestekjærlighet? Hvordan kan vi få verden til å bli et bedre sted for ALLE?

Enkle råd til bedre bilder!

Siden jeg nå har fått meg ordentlig kamera, blomstrer bildegleden for full storm. Utrolig hvor raskt tiden går, når man tar bilder.

Mitt Canon eos 450D, er et kupp for deg som er intressert i å ta bilder. For rundt 5000 kr for du alt du trenger i begynnelsen.

Tipsene er hentet fra http://www.fototips.no med noe tilføyelse fra meg. For mer info kan du lese på deres side!

Forenkling av motivet
En av feilene vi ofte gjør, er å ta altfor mye med på bildet. I etterkant kan det ofte være vanskelig å se hva som er selve motivet. Så snart du har bestemt deg for hva som er hovedmotivet, la det "dominere bildet" - la det komme i fokus. Fjern alt som distraherer - enten ved å gå nærmere eller ved å bruke zoomen.

Hvordan få skarpe bilder
Ingen ting er mer irriterende enn når du har tatt et godt bilde - og så oppdage at hele bildet er uskarpt. Årsaken til uskarpheten skyldes som oftest at vi beveger kamera idét vi trykker på utløseren.Ulike lysforhold
Sterkt sollys er ikke det beste "fotolyset" - da det skaper store kontraster. Det vi bør passe på, er at personer ikke får sollyset rett i ansiktet - noe som gir det vanlige "myseblikket". Snu da personen bort fra solen og bruk blitz. Pass også på at ikke deler av personen - og spesielt ansiktet er dekket av skygge. Trekk heller personen med inn i skyggen og bruk blitz.

Midt på dagen egner seg også dårlig for både landskap- og andre naturbilder. Bruk heller morgen og kveld, så får du et varmere lys - samt at solen står lavere og kaster lange skygger som gir liv i bildet.

Sett deg inn i sammenhengen bak utstyret.
Det er fotografen som tar bildet, ikke kameraet. Men det skal samarbeides og det hjelper å forstå det tekniske. Hva blender, lukketid, ISO, og blitz er, kan man lett lese frem til. Når det teoretiske er nogen lunde er på plass er det bare å gå ut å øve seg, så kommer ferdighetene og de gode bildene!


Hva er ditt fotoråd?

Oppsummering av ferien i bilder!

For ikke så lenge siden kom jeg hjem fra Spania, Altea. Et fantstisk sted jeg virkelig skal tilbake til. Til bursdagen ,fikk jeg speilrefleks kamera, så bilder ble det tatt masse av.Klar for kvelden begivenheter!Billig og ikke den verste kvaliteten faktiskt!


Fargerikt havnsted. Alle husene er i ulik farge pga at fiskerne skulle gjenkjenne at de var kommet hjemme.


Strand og palme idyll!


Brusende sjø mot steinene på vår hemmelig strand.Det er viktig å drikke vann på fly, mente ryanair!Vin i varmen, kan det bli bedre. Ja, den kostet 8 kr!!


Søsken kjærlighet overvinner alt!


Vakker by. Bildet er tatt fra gamlebyen.


Far og datter!


Lys gir varme på en litt kjølig kveld.


Hva er ditt beste ferieminne og hvor er det fra?

Back to nature!

LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE, YOU NEVER KNOW WHAT YOU GET! (Fra Forrest Gump)

tumblrks6hnnyqtt1qzi59ho1500large
Kilde: http://weheartit.com/entry/923793

tumblrks9u2lpudd1qzyrwvo1500large
Kilde: http://www.tumblr.com/dashboard

31697981031a06d2cd32o40314282large
Kilde: http://weheartit.com/entry/923766

shau12large
Kilde: http://www.nonsolokawaii.com/atmofere-oniriche-natalie-shau/

scones2large
Kilde: http://hopscotchgirl.blogspot.com/

a359be65dc951bcbb33e0e0fe522d0c1dc76790cmlarge
Kilde: http://ffffound.com/image/a359be65dc951bcbb33e0e0fe522d0c1dc76790c

tumblrksc8tnfetr1qzcxafo1500large
Kilde: http://www.tumblr.com/tumblelog/annajuli/9

tumblrkscj64bmxg1qzhcr4o1500large
Kilde: http://www.tumblr.com/tumblelog/annajuli/9

tumblrkseip6kbc11qzcxafo1500large
Kilde: http://www.tumblr.com/tumblelog/annajuli/4

page0q8e91994k999c4zlarge
Kilde: http://www.coxandcox.co.uk/products/sky-lantern/in/any-excuse-for-a-party

4066186773dd3c21572elarge
Kilde: http://www.flickr.com/photos/conradical/4066186773/sizes/m/

tumblrks4rdwn36t1qa3973o1400large
Kilde:  http://startbreathing.tumblr.com/post/223941847/via-goodbyekisses

tumblrksa6utfmle1qa2929o1400large
Kilde: http://startbreathing.tumblr.com/post/226981636

Her har jeg funnet noen bilder jeg liker, linken finner du under bildet. Livet er fullt av både negative og positive overaskelser. Vi har makten til å velge hvilken sjokolade vi vil spise,men ikke alltid om vi liker de etterpå. Det søte liv er ikke alltid så søtt. Det harde liv er ikke alltid så hardt. Lev livet, prøv mange sjokolader og finner du en du liker, spis flere av den samme! 


Hva er dine inspirasjoner? Hvilken sjokolader fyller du din boks med? 

Lysvandring ved Akerselva!

Idag er fokuset mitt på studier, så har ikke så mye tid til å skrive et langt innlegg. Derfor vil jeg heller dele noen bilder jeg har tatt!

Disse bildene er tatt fra lysvandringen ved Akerselva forje uke sammen med
Mari:

39685965309c72607126
Burning fingers

3968599636cd70c66700
Tango for two

3968573422b52f6873b9
The rock in colors

3967811783b477fe88d5
The light

3968719106bb54befed9
The night in colors

3967925647d596b4432e
The tree by the river

legg denne
Nigthwish

denne
Blue shadow

3968713130c06c6bcb50
The smiling girlHvilket bilde likte du? Tar du bilder selv?

http://www.Alexandrasworld.blogg.no/ on Facebook
hits