Dagbok

Ny dag, nye muligheter!

Nok en herlig sommerdag i vente. Har noen ærender jeg skal som bl.a. ta sommerklippen og hente fotoboken. Det kommer ett innlegg om den, hvis vi er fornøyd med boka. Er kjempe spent!! Men dagens hovedattraksjon er årets første tur på stranden!

huk-strand-restaurant161

Har planlagt å ha med mat, så vi bare kan nyte og være late. Min kjære venninne Nina (http://ninava.blogg.no/) er kommet helt fra Hamar får å nyte sommeren med meg. Skal prøve å ta noen bilder.

Her er hva jeg liker å gjøre på stranden:
Lese bok
Høre på musikk
Skravle med jentene
Se rundt meg
Bade om det ikke er for kaldt (er litt pysete av meg)
Sole meg
Grille
Spise is og annen god mat
Gå en tur langs stranden
Ta bilder av den herlig utsikten og vennene mine
Spille spill som tre på rad i sanden med steiner og kvister
Slappe av

Hva skal du idag? Hva gjør du når du er på standen? 

Regnvær = kaffe og kino

Vi har ulikt forhold til regnvær. Enten liker man det, eller ikke. Jeg er  en av de litt sære som syns det er litt koselig med regnvær. 

Dette kan man gjøre når det regner:
- Ta på kosebuksa, spise smågodt og se en film.
- Gå på kino og ta en kaffe med en venninne.
- Invitere til god mat
- Ha en spillekveld
- Ta frem en god bok og drikke en stor kopp te
- Være kreativ  i eget hjem (male, skrive dikt eller noe annet, tegne, sy, strikke)
- Oppdatere deg på musikkfronten
- Rydde huset
- Bake noe du lenge har hatt lyst til å prøve.
- Ta på regntøy og gå ut en tur sammen med en god venn. Ingenting er som litt regn på hodet. (og vi tåler det, men det anbefales ikke så når det regner mye

regn20ny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet lånt fra : http://levendel.wordpress.com/2009/07/01/ekkoet-av-regn/


Hva liker du å gjøre når det er regn ute?

Utfordring!

Jeg har blitt utfordret av kreativsmaker. Kan ikke gjøre noe annet enn å ta den, og sende den videre til 6 nye! 

Den store utfordringen går ut på at jeg skal si 6 postive ting om meg selv, legge ved et bilde som jeg er fornøyd med og sende utfordringen videre til 6 nye bloggere.

Min positive side nr 1:  Jeg trives godt i eget selskap.

Min positive side nr 2:  Jeg er selvstendig.

Min positive side nr 3: Jeg er kreativ.

Min positive side nr 4: Jeg gjør en bra jobb og brenner virkelig for det jeg driver med.

Min positive side nr 5:Jeg prøver å ta vare på vennene og familien så godt jeg klarer.

Min positive side nr 6: Jeg vet hva som er viktig for meg, og setter stor pris på det.

Jeg sender utfordringen videre til:
http://modezdesign.blogg.no/
http://sussi85.blogg.no/
http://frkanya.blogg.no/
http://fashionaddict.blogg.no/
http://linnjones.com/
http://r97.blogg.no/

Lykke til alle sammen!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs558.ash1/32518_1464652141016_1374871831_31215759_1249265_n.jpg

Siste innspurt!

Da er dagen kommet for innlevering av hjemmeeksamen. Må skrive siste finnish (på innledning og avsluttning) og få levert. Blir sååå deilig med sommerferie fra studiene hvertfall! Nå må jeg fokusere på dette, men gleder til at jeg kan nyte sommeren med dere!!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs558.ash1/32518_1464652141016_1374871831_31215759_1249265_n.jpg

Ha en nydelig dag folkens!

Påsken er her!!

Det er lørdag, jeg våkner tidlig som allid og det regner.  Så kjedelig. Jeg som vil ha sol, varme og fint vær, til å nyte dagene. Ellers får værgudene(om man tror på sånt, noe jeg ikke gjør) smake min magiske medisin og den gjør ikke underverker eller smaker godt.
Så hva byr påsken på denne gangen?

Jeg skal jobbe en dag, får besøk av en kjempe god venninne hjemme og fjellet venter sin tur! Elsker å komme meg litt bort, bli tatt  littv vare på og bare kose seg uten noen bekymringer. Ferier er virkelig til for å nytes, og det skal denne jenta her.Hadde fristet med varme strøk og avslappende dager med paraply-drinker. Men kan egentlig ikke klage. Skal til London om 3 uker og Spania i sommerferien!!


Easter Comments

Hva skal dere i påsken?

Home dear home!


På søndag var jeg og søsteren min å lagde middag sammen og koste oss i barndomshjemmet mitt! Det bringer gode minner frem og nå vil jeg vise dere noe av de tingene vi har der!Moren min er veldig glad i engler!


Den blå porselensdukken har mamma laget selv. Er den ikke vakker?


Julegave fra meg ifjor. Praktisk kalender, som aldr går ut på dato!


Familiekollasj med masse bilder av nær og fjern familie <3


Mammas bryllupsbilde! Her ikke hun nydelig?

Søsteren min Marte er veldig kreativ. Denne kommoden har hun pyntet med alt hun liker. Jeg syns dette er kjempe stillig, billig og veldig kult. Kan du lage en til meg og?

Elegant smykkestativ med god oversikt over hva du har.

 

Thailansk budda for god harmoni og beskyttelse i vårt hjem.


Min kusine Line har laget begge disse maleriene. Love them!!

One in a million!

I helgen var jeg så heldig! Generelt hvis jeg mister eller roter bort noe dukker det som oftest opp. Selv om jeg med årene har blitt flinkere til at dette ikke skjer, finnes det unntak!

For noen uker siden mistet jeg brillene mine på vei til eller på jobb! De falt ut av bukselommen min, og når man er så dum å legge de der, kan egentlig bare skylde på seg selv. Jeg lette overalt jeg hadde gått, men fant de ingen sted. Egentlig føler jeg meg til "blind" når jeg mister brillene mine. Det er ikke slik at synet mitt er så dårlig, men jeg er SÅ avhengig av de på skolen, jobb og hjemme. Dagen etter kjøpte jeg meg nye "billig-briller", og levde videre i ro og fred, slik jeg pleier!

Så på lørdag i avslappning og OL- modus, sjekker jeg mobilen, og ser at en av mine arbeidsgivere har ringt flere ganger. Min første tanke er at noe er galt, så jeg ringer opp igjen med en gang. Men ingenting er galt, hun svarer med en glad stemme. JEG HAR FUNNET BRILLENE DINE, skriker hun nesten inn i telefonen. Det som hadde skjedd var at de skulle frese bort snøen, og mannen hennes hadde bedt henne om å ta bort noen kvister under sneen. Denne prosedyren hadde de aldri gjort før. Hun begynner å grave ganske dypt ned i snøen, og der ligger de!!

Mine dyre brillerr fikk jeg tilbake igjen nå på tirsdag og nå ser jeg mye mye mye bedre!  Har du hatt sånn flaks? Har du noen huskeregler for hvordan ikke å miste ting?

  

Eksamens rus i "trygge" lesesaler!

Klokken er 16.14 på UB, universitets bibloteket på Georg Sverdrups hus i Oslo. Jeg er akkurat ferdig med min første eksamen dette semester. Gud, hvor deilig det følelses. Da kjenner jeg meg hoppende glad, og får lyst til å feire. Oppgavene var ikke så vanskelig som jeg trodde, heldigvis, for så forbredt følte jeg meg ikke. For en vill følelse å være ferdig, kan virkelig ikke sammenlignes med noe. Det må bare oppleves!

Dette semester har jeg 3 eksamener. Så har to igjen. En god lunsj unner jeg meg selv, nam (den nyeste kantinen og salatbaren på Elliert Sundt hus) salat og en sjokoladekake fugde fortjener jeg virkelig nå. Etter en avslappende lunsj, tar jeg noen telefoner og fortsetter ned til UB. Neste eksamen er på mandag, og jeg må lese videre. Vanligvis leser jeg hjemme, men konsentrer meg mye bedre her på universitet.  Jeg skal lese noen bøker jeg ikke har kjøpt, som er på bibloteket. Jeg finner meg en plass etter mye leting, mange folk her i eksamenstider. Innerst i lokalet.

Å finne en plass kan være en ganske omfattende affære. Det kommer an på følelsen hos meg. Jeg går inn i rommet, ser nøye rundt meg. Ser noen ledig plasser eller folk som er på vei til å gå fra plassene sine. Tenker og føler på samme tid. Hvor vil jeg sitte. Så spotter plassen, akkurat som den er opplyst av hele rommet. Jeg ser bort på de uopplyste plassene. Nei, der kan jeg virkelig ikke sitte. Setter meg ned på plassen og smiler for meg selv.

En annen ting jeg har observert i dag er den tryggheten alle studentene har til tingene sine i lesesalen. Det er ganske mye verdi i det man har med seg, kort, jakker, datamaskiner, dyrebøker, lommebøker, ipod, mobil osv. Men ofte når de skal på toalettet, kjøpe seg noe å spise eller kanskje ta en telefon, da lar de alt stå ubevoktet igjen. Jeg tar alltid med de dyre tingene jeg har med. Stoler ikke så mye på folk, greit eg vil holde av plassen, men da lar jeg noe ubetydelig være igjen.

Håper dere har hatt en fin dag, nå må det leses videre!   

My home view!

Til denne utsikten våknet jeg opp i 19 år, dette er fra mitt barndomshjem. Nydelig sted og nydelig utsikt.

bilde 686

bilde 679

bilde 685

bilde 683

bilde 653

bilde 651

Søndagen, slik den bør være!

Søndag er fra gammelt av hvildagen og tid for kirken. Mange jobber på søndager nå og mindre går i kirken hver søndag. Alikevel er det noe fint med tanken på å ha en hviledag. En dag man kan trekke seg tilbake og ta vare på de tingene som betyr noe i livet ditt, uten stress. Denne søndagen prioterer jeg den viktigste personen i mitt liv med stearinlys, god mat, good feeling musikk, strikketøyet og den jeg trenger for å ha det bra!

 

bilde 632Hvem tror du er den viktigste personen i mitt liv? *Hvem er den vikstigste personen i livet ditt?

Halloween!


bad ass jack o lanterns by tiffanycsteinke.
Bilde:   http://www.flickr.com/photos/tsteinke/

Den amerikanske feiringa av Halloween stammer fra den katolske allehelgensdagen som igjen har trekk fra flere hedenske høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og kelternes fest for dødsguden Samhain. I protestantiske land sluttet allehelgensdag etter hvert å være helligdag (i Norge skjedde dette i 1770. I USA fikk feiringen sin moderne form på slutten av 1800-tallet). Noen tradisjoner som hadde overlevd lenge i Irland, kom til USA med irske immigranter. I Sverige fikk skikken et gjennombrudd 1995 og i Norge rundt år 2000, drevet frem av påvirkning fra amerikansk massekultur og kommersielt press.

Den moderne feiringa av Halloween varierer fra land til land, mellom ulike religiøse grupper og i forskjellige miljøer. Amerikanske barn markerer kvelden ved kle seg ut og gå fra hus til hus og tigge godteri under trusselen om å gjøre rampestreker overfor dem som ikke gir. En variasjon av Halloween er Punkie Night, som feires den siste torsdagen i oktober i landsbyen Hinton St. George i provinsen Somerset i England.

For satanister og hekser har Halloween vært feiring av døden og starten på heksenes år. Den markerer starten på død og ødeleggelse som assosieres med vinteren. På denne tiden er kraften fra underverdenen sluppet fri, og ånder skal være løslatt for å fare rundt på jorden. Denne tiden skal være den gunstigste for å kontakte ånder.

Jeg skal på halloween fest neste helg og er usikker på hva skal ha på meg! Har du noen forslag? Pleier du å feire halloween?

Nytt familiemedlem <3

Idag har jeg og rommet mitt fått et nytt familie medlem, nemlig den giftige Smaragdpalmen, eller Zamioculcas, som den kalles. At den var giftig fant jeg ikke ut, før jeg kom hjem og googlet planten. Men det gjør ingen ting, jeg godtar alle med sine forutsetninger, også planter! Dette er en hardfør plante, som kun trenger vanning annen hver uke, og lite sollys. Sakte men sikkert vokser den seg høy og stor, men det tar litt tid!

bilde 166


Jeg trenger litt hjelp til ett navn til dette nye prosjektet mitt. Har du noen ide? Har du grønne planter hjemme?

Badenymf vs badeengel

Dette er gammel vennskapsdiskusjon som trenger en avslutting. Det startet for mange år siden, hvor jeg og min bestevenninne diskuterte om det det het badenymf eller badeengel. Men først til betydningen av både engel og nymf.

Ifølge wikipedia er
Engel: En engel er et overnaturlig, ofte bevinget åndevesen som er beskrevet i flere religioner.
Nymf(e): en gresk brud og en kvinnelig naturånd i gresk mytologi blant annet.  img2711


Så hva sier du; badenymf eller badeengel?

Jeg er inspirert!

Jeg er blitt frisk, skolen er i gang (litt sent) igjen og sosiale eventer er det ikke mangel på kveldene. Livet er litt hektiskt akkurat nå, men utrolig gøy med alt sammen. 

Skolen, er spennende. Det høres rart ut, men jeg elsker å sitte på Blindern hoved biblotek med min bestevenninne eller bare bøkene og tar notater. De litt for lange kaffepausene og møtene med alle de flotte menneskene jeg kjenner som går der. Hei, fra flere kanter i løpet av dagen. Sitte i forelesningsalen, og høre på en foreleser, som går for fort frem, men når man ser lyset, blir så glad og fornøyd med seg selv. Lange kvelder med lesing og diskusjon på kollokvie grupper. 

uiobiblioteket446x437

Illustrasjon: http://kvalogactionfilm.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

Skolelivet syns jeg er herlig! Hva syns du?  Er du inspirert om dagen?

Er det smør i smørbukk?Jeg og bestevenninna mi har sett på en film, og når man ser på film må man jo ha litt godteri. Idag gikk vi får Nidars favoritter, som blant annet innholder smørbukk. Etter filmen begynte vi å snakke om smørbukk. Jeg liker ikke smør og hun mente at smørbukk smakte veldig som smør på slutten, Har du noen gang tenkt over det?

Så vi sjekket dette opp på nettet. Kommer navnet av innholdet eller av eventyrfiguren smørbukk.

Smørbukk har flere betydninger: tegneserie), plante, karamell og eventyrskikkelse.


ngkhb05248

Så nå lurer jeg nok en gang på, er det noen der ute som vet om smørbukk innholder smør? Har du noen minner med smørbukk?

Jeg tar utfordringen, tør du?

Trine har startet en sangkonkurranse. Jeg er veldig glad i å synge, men egentlig da hjemme og alene bak lukkende vegger og dører.  Men noen ganger er det verdt til å ta sjansen og dette er en av disse gangene. Vil påminne dere at jeg ikke er noe profosjonell og har heller ikke planlagt den seansen veldig på forhånd.Tør du å være med på en slik konkurranse? Bør jeg begynne å videoblogge?

Coco Chanel, et moteikon!

«Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.»

coco

En kjølig høstdag 19 august 1883 kom en dame til verden, en dame som skulle bety mye for verden, født i fattighuset der moren hennes jobbet. Hun lærte tidlig å ta vare på seg selv, moren døde da hun var 6 år gammel. Chanel hadde 4 søsken og en far igjen etter morens død. Opprinnelig het hun ikke Coco, men Gabrielle. Coco fikk etter hun jobbet i en cafe som sanger.  

Designer talentet og erfaringene lært hun seg gjennom å sy kostymer til kollegaene sine ved kabaretteateret. Hennes første produkt var hatt, videre er hun mest kjent for den lille sorte og parfymen Chanel no. 5.    

Hvorfor er hun mitt moteikon:

Coco Chanel representerer den klassiske feminine stilen, som jeg liker godt. hun arbeidet hardt for å komme hvor hun var og var orginal i alle ideene hennes. Hun var først på mange omeråder og det kreves mye "stå på vilje" for å få det til. Hun er ikke bare et moteikon, hun er også et ikon for alle grundere og andre srbidsfolk for å nå det de vil her i livet


«I don't understand how a woman can leave the house without fixing herself up a little - if only out of politeness. And then, you never know, maybe that's the day she has a date with destiny. And it's best to be as pretty as possible for destiny.»

«There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time.»


Hvem er ditt mote ikon?

Jeg vant jeg vant!! :D Og nå har DU også muligheten!!!!

28568331249598649495n400 28568331249598600807n400

For litt siden var jeg med på konkurransen til Marchi og dette innlegget her var mitt bidrag. Jeg har aldri vunnet første plass før! TUSEN hjertelig takk for at jeg vant! Innlegget var en fryd å lage. Slike konkurranser som inspirerer til livsglede er noe virkelig burde ha mer av! Derfor skal jeg prøve meg med min egen konkkuranse nå!

Jeg var på kino med fashionaddict igår. Konkurransen går ut på at dere under her skal gjette hvilken film vi var på i kommentar feltet under og lage et innelgg om en filmen som har gjort noe for deg i ditt liv (med link til min denne konkurransen på din blogg! + kommentar i kommentarfeltet under dette innelgget, så jeg vet om det!)!

Her er hintet mitt;

Filmen handler om hovedsakelig om to mennesker, spesielt en kvinnelig sjef og hennes assistent. Filmen forgår i Usa og hoved skuespillerne er veldig kjente. Jeg tror jeg trygt kan si at det er flest jenter som kommer til å se denne filmen !

Hvilken film er det?

film


Premien bli trekt ut av de riktige svarene. Det er et gavekort på for en person på kino av verdi 100 kr!
Tekkningen blir gjort 1 september og det må være minst 10 deltagere for at jeg trekker ut en vinner!

ideprofkinoLYKKE TIL!!

Et bilde kan si mer enn tusen ord!

For noen dager siden var jeg og jobben på bibloteket med barna. Og mitt i barneavdeling for de aller minste barna hadde de satt sammen denne uheldige kombinasjonen. Det måtte jeg bare ta bilde av!

bilde 743


Ha en fantastisk lørdagskveld!!

Problemer med å velge?

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om hvor lite jeg kan om politikk og her er linken til det innlegget. Jeg syns fortsatt det er utrolig komplisert, men har funnet et erktøy også DU kan benytte seg av om du er i samme situasjonen. Det er en test VG har lagt ut med 34 spørsmål, som gir deg svar på hvilken parti du har mest tilhørighet til! Trykk på bildet for å komme til testen!

velgerguide


Vet du hvem du skal stemme på i stortingsalget 2009? Stemmer du? Hva tenker du om de som ikke stemmer?

Jeg har blitt utfordret av FLORENTHYNA

Jeg har nå blitt utfordret av  FLORENTHYNA.

HVA STÅR NAVNET DITT FOR - UTFORDRING

1. Skriv ned hva hver bokstav i fornavnet ditt står for. Altså du bestemmer hva de står for, men det må være noe som beskriver deg.

2. Beskriv hvorfor du har valgt nettopp de ordene.

3. Legg ved et bilde som kan beskrive et av ordene du har skrevet. Enten av deg selv eller noe helt annet.

4. Utfordre like mange som du har bokstaver i ditt navn.

ALEXANDRASWORLD

A- Amibisiøs
(Jeg har mange mål jeg ønsker å oppnå, og er ikke redd for å gjøre det skal til for å nå dem, en ekte tyr!)
L- Lykkelig (Jeg søker lykken, som alle andre, finner den til tider, men andre ganger ikke.)
E- Engstlig (Engstlig for at livet og menneskene jeg bryr meg om ikke skal være bra. Redd for å miste mennesker )
X- x-ord (Ordet jeg kom over når jeg søkte på ord på x på Google. )
A- Annerledes (Jobber med annerledes barn og er litt annerledes selv til tider)
N- Nyskapende (Liker å skape nye ting)
D- Drømmer (Å drømme gjør livet spennende. Hadde vi ikke hatt drømmer, vill vi aldri hatt give etter noe)
R- Rettferdighet (Alle skal få lik behandling, det jeg blir mest sint for er folk som behandler de som ikke er lik de selv annerledes)
A- Apekatt (Overtrøtte meg kan være litt apekatt!)
S- Snakkesalig (Glad i å prate, noen ganger litt for mye kanskje...?)

W- Water (Elsker vann både å drikke og bade i!)
O- Optimist (Er en evig optimist, har troa. )
R- Reiser (Elsker å reise, og oppleve nye ting og bli kjent med nye mennesker.)
L- Leken (Livet er for seriøst til tider at, at man må leke. Leker i jobben min hver dag!)
D- Dømmende (Det ligger naturlig i menneske å være dømmende, vi forbinder alt med tidligere erfaringer, og tror da at det vil bli likt. Følg instinkte ditt, men med måte!!)

arnhem20283sml

(hentet fra Google.no, William H. Calvin )

Jeg utfordrer da disse 15 bloggene:

1   http://mariaalexandra.blogg.no/
2   http://sandraelisabet.blogg.no
3   http://solskinnet.blogg.no/
4   http://lindahjohnsen.blogg.no/
5   http://mcdk.blogg.no/
6   http://pinkangel.blogg.no/
7   http://trippel9.blogg.no/
8   http://carolinesivertsen.blogg.no/
9   http://marthachristin.blogg.no/
10 http://misatard.blogg.no
11 http://princessusanna.blogg.no/
12 http://oliorgasm.blogg.no/
13 http://ous.blogg.no/
14 http://everythingagirlneedtoknow.blogg.no/
15 http://www.bjornkennethmuggerud.com/

Svar på konkurranse

23224621245673209830n400


http://chocolatesushi.blogg.no
  har laget en veldig enkel konkurranse jeg vil være med på! Det går ut på at DU skal linke bloggen hennes i et innlegg i din blogg. Vel nå har jeg gjort det!
 
Hun har en søt blogg om hennes hverdag. Har lest den flere ganger og kanskje noe du også burde sjekke ut, om du ikke har gjort det før!

Pleier du å svare på konkurranser? Eller ha konkurranser på bloggen din? Hva mener du om slike konkurranser chocolatesushi har laget?

I'm in love!

På lørdag skrev jeg et innlegg om at jeg skulle på shopping. Her er noe av resultatet:

Nike joggesko på halv pris! Kule til hverdags!
bilde 128

Baby phat joggesko. Kule til en fin sommerdag, når du ikke skal gå i gjørma.

bilde 126


bilde 127

Praktisk henger for øredobber, fin nok til å ha i rommet sitt!

bilde 005

Og noen nye øyenskygger til min geniale mac palett! Koster kun 95 kr for en ny farge!
macpalettesml


Har du kjøpt noe kult i det siste? Hva er dine shoppingsvaner?

En filosofisk oversikt, del 1! (NB! for SPESIELT intresserte!!)

Jeg leser til exphil eksamen, og tenkte at kanskje det var flere intresserte(så utrolig mange som MÅ ta dette faget!) ! Så her kommer en kort oversikt! Les om du ønsker, ellers skjønner jeg de som ikke vil og!


Platon:

platon


Hvem er han:
Platon levde 429 f.kr. til 347 f.kr, altså i den greske antikkens tid. Han var elev av Sokrates, dette kommer også frem gjennom hans dialoger. Platon skrev nemlig alle filosofien som dialoger mellom Sokrates og en annen part. De mest kjente dialogene; er Staten og Menon. 

Menon:
I Menon handler det om spørsmålet; Hva er dygd?. Sokrates har hovedrollen og Menon prøver å forklare hva dygd er, dette gjennom inviduelle dygder, mannen og kvinnens dygd. Dette er i Sokrates enig i, han ønsker at Menon skal definere begrepet dygd på en generell basis, et fellestrekk for alle type dygder og at han skal gjennom samtalen finne det ut selv. Sokrates selv men dygd er en etisk godhet,en egenskap som ligger i natulig i de menneskene som har det. De gjør det riktige, i de riktige kontekstene uten å tenke på egne goder. Har man denne egenskapen, er man en god person. Spørsmålet som preger dialogen mest, som de tilslutt i konklusjonen går bort fra, er om dygd kan læres. 

Konklusjon:
Sokrates og Menon kommer ikke frem til hva dygd er. svaret er for usikkert. ( Akkurat dette er ganske vanlig i dialogene til Platon. Sokrates som tidligere nevnt ønsker at motparten skal lære gjennom prossesen, men gjør det sjelden!)

Platon tar opp noen andre emner i dialogen med Menon. Han mener at vi har 3 typer oppfatninger; Oppfatninger (som vi ikke vet om er sanne eller usanne), sann oppfatninger (oppfatninger som vi vet intuitivt at er sanne!) og viten (som er vitenskapelig bevist!). Sanbareinntrykk er i konstant er forandring (størrelse, farger, former, lengder osv). Ideene eksisterer uansett, og kommer til oss med hjelp av tenkingen. Platon mente også at sjelen er vår personlighet, og dette ligger til grunn for han syn på kjønnene. Han mener også at vi mennesker har en drakamp mellom fornuften og følelsene, og at viljen som holder styr på de.

Staten:
Platons idealstat er delt inn i 3 typer statuser; Leder, Forsvarere og Næringsdrivende. Lederne har klokskap og er en ren rase. De jobber ikke og tar de rette besluttningene for alle. De eier ingenting. Både menn og kvinner kan lede, de er som oftest filosofer og godt opp i alderen. Næringsdrivende var under lederne , mens den laveste kasten var for forsvarerende. Staten har i senere i tid vist tilknytning til den kommunistiske tenkningen. Man fikk stilling etter hvor langt i utdannelsen (alle fikk den samme utdannelsen!)  man kom, med andre etter evnene man hadde.

Alt i samfinnet skulle deles på og ingen skulle eie. Tilogmed tvilte Platon ved ekteskap og familen. Barna av ren rase ble oppdratt av skikkete mennesker til, slik at de ble rene, og mens kvinnene fant til slutt at man måtte bruke ekteskapsformen (pga løse kvinner var ikke rene). Slaver, utlendinger og kvinner (bortsett fra de utdannete rene klassene!) var urene og gjorde all jobben i samfunnet, de ble ikke sett på som et menneske!

I Platons siste verk Lovene beskrev han det nest beste samfunnet man kunne leve i.

Aristoteles (348 - 322 f.kr):

aristoteles


Hvem er han?
Han var elev av Platon og lærer til Aleksander den store. Han har ikke skrevet noen ferdige verk, kun notater etter forelsninger og for seg selv. Han var mye påvirket av Platon, men hadde også egne brytende tanker.

Metafysikken:
Metafysikken tar i hovedtrekk for seg hva det vil si å være. Han mener at alle mennesker har en naturlig lengsel etter kunnskap, og forståelsen for verden og hva vår plass i den. Hva er en ting, spør han oss. En ting har flere egenskaper(farge, form, funksjon osv), og det er felles for alle ting,  Her er det viktig å skille mellom materalisme (laget av stoff) og idealisme (den åndelige/sjelige) virkelighetsoppfatningen. Aristoteles mener ikke at en ting på være laget av et stoff.
De tingene som materalistiske kaller Aristoteles for substanser.

Forandring innholder tre elementer; forandring i substansen, egenskapene til substansen og resultatet av substansen. Aristoteles mente det finnes fire typer forandringer innfor kvalitet (lærer non nytt) , omfang (når man vokser), stedsforandring (forandrer sted) og av egenskaper (eks. Stål formes til kniv og tilbake til stål igjen). Forandringer skjer både pga. ytre og indre påvirkninger, i naturlige og unaturlige prosesser. Organismens sjel er livsformen og legme (kroppen) gjør det mulig for sjelen å forandre seg.


Etikken:
Det høyeste goden for mennesket er lykken. Lykke opplever den som er et fritt og på en ansvarlig måte virkeliggjør sin natur på best mulig måte. for Aristoteles er det viktig å være klok, den kloke vet hva som er godt. Den etiske dygden omtaler han som å ha mot, tålmodig og rettferdig. Han hadde et ganske snervert syn på kvinner, barn/ ungdom og naturlig slaver, er de av biologiske grunner ufrie og holdes som slaver.

Decartes (1596-1650):

decartes

Hvem er han:
Descartes kalles noen ganger grunnleggeren av moderne filosofi og den moderne matematikkens far. Han er fransk og har generelt dype røtter i Platons fiolsofi. Han er katolikk, men lot ikke hans tro stå i veien for filosofien. 

Jeg tenker, derfor er jeg:
Han var opptatt å finne sannheter og betvilte alt som han visste fra før når filosoferte. Han gikk nøye gjennom saken, delte det opp og sjekket grundig for å ikke overse noe usannheter. Han tvilte på om han og hans kropp, tingene rundt han til matematikken eksisterte i det hele tatt. Om tvilen i forhold til seg selv, kom han frem til det unektlige; jeg tenker, derfor er jeg. Decartes er litt selvmotsigende på dette området, når han gir tenking den første grunnsteinen for å eksistere, som da vil si at vi er avhengi av oppfatninger for å erkjenne at noe eksisterer. 

Han er en substans (selvstendig) og at det er sjelen som gjør han til den han er, uavhengi av legeme (kroppen). På dette punkte her har Decartes et lite forklaring problem, for psykiske tanker påvirker oss. Til det svarer han at sjel og legme påvirkes i konglekjertlen, i et lite organ nedest i hjernen.

En Gud er fullkommen og etter hans mening bakmannen bak han selv. Det er kun gud som kan vite noe sikkert. Fysikken er en materialistisk substans og har et hovedegenskap å oppta plass i et rom. Alle legmer er utstrakte og andre egenskaper (størrelse,figur osv.)  er en variant av denne utstrekningen. Bevegelser forklarer Decartes som mekanismer som f.eks. klokker. Det er spesielt 4 punkter han som er vikrig for Decartes med mekanismen. 1)Naturen blander større elementer sammen til noe mindre, 2)usynlige ting er overflødig, 3)naturen gjør ting enklest mulig og 4) samme lover for alle materie.

Eksamenstress!!!

Nå er neste eksamen om 39 timer ( HJELP.... SKRik.. uff.. ork.. neeeeei!) og jeg burde så og si ikke ha skrevet dette innlegget her engang. Sitter å leser om ulike emner/ sykdommer/ diagnoser innen spesial pedagogikk! Dere skal slippe å få høre om alt jeg har lest, men det er heldigvis intressant!

Kanskje det hjelper med en lykke til melding fra DEG, vi kan late som det hvertfall :) Flere som sitter i eksamenstress der ute? Hva pleier du å gjøre de siste dagene før eksamen?


bloggcamplogo
http://bloggcamp.no/

Når jeg er ferdig med eksamene mine, skal jeg på bloggcamp med en venninne i Kristiansand! Vi gleder oss masse!! :) Skal du dit? Håper vi blir mange bloggere, for moro vet jeg det blir!!!

Det er helt KONFEKT da!

Helgen har bydd på mange overaskelser som ingen av oss kunne ane ville skje! Både fornuftig og moro!
Etter en koselig middag ( maten var ikke god! Spiste 3 skjeer og det samme gjorde Bao av sin mat!) med noen velsmakende øl ekstra på torsdag, ble fredagskvelden brukt på å sove! Deilig! Så mange timer, men det var tydelig at kroppen virkelig trengte det! Tar på i godt selskap! ;)

456431200133
Lørdag gikk til lesing ute og en liten tur i Frogneparken! Var ikke lite fristende å se alle som grillet og koste seg i det fine været, men en jente må gjøre det hun må gjøre, og dro hjem for dagens siste økt! :) Men var utrolig deilig med ett avbrekk! :)

bilde 043
1787869
Søndag gikk til lesing ute i parken (eller gressflekken utenfor der jeg bor!) sammen med min gode venninne Nina! For en fantastisk jente jeg bor sammen med! Hun er virkelig en catch! Super glad (vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten deg, kjære!!)

bilde 044
bilde 042

Det satt 3 eldre damer like ved oss, og vi fant ut at sånn kom vi til å se ut når vi ble gamle. Vi er 3 jenter som bor sammen; Nina, Maria og meg.

Nå:
3253831667860055753010052224195626196n
Nina, Mariel og Nina

Når vi blir gamle:
bilde 031
Maria, Nina og Mariel. :) hehe.. ser dere likeheten? ;P ;)

Etter middagstider (vel litt senere enn det da.. ;P ) dro vi til byen for å møte en liten gjeng på uteserveringen til Onkel Donald. Et utrolig koselig sted (fikk litt syden stemning!), men de spiller ganske høy musikk. Vi ble sittende å skrike til hverandre.. Dro derfor videre til ett roligere sted! Etter noen øl og en del mer prat, tok vi kvelden i to tiden!Mandag våknet vi opp med en invitasjon til sjøs (og hvem sier nei til det, når sola skinner og det er langt over 20 grader ute...!?) Så halv 2 fra Aker Brygge var vi på vei til Middagsbukta med jordbær, drikke og bøker (mine bestevenner om dagen virker det som, er hvertfall med på det meste jeg gjør!). Hvor digg er det ikke når du kjenner vinden i håret, litt vannsprut fra sjøen og luktet av saltvann og sjø! En fantastisk forsmak på sommeren :D

bilde 077
bilde 076
bilde 075

Vannet var 19 grader. Kaldt tenker kanskje du, men med langt over 20 grader i lufta og stekende sol er det unngålig å bade! Forfriskende og deilig på samme tid. Nina svømte tilogmed rundt båten før hun gikk opp igjen! :)

bilde 078
bilde 072

Vi avsluttet kvelden med en liten fisketur like ved gåsøya. Det vil si jeg fikk ikke fisk, da kroken hang fast i seg selv, men prøvde iherdig i 20 minutter. hehe.. Mens spesialisten fikk 3 fisk på rappen! Ikke dårlig, men han hadde gjort det før for å si det sånn og med en GPS(retting; det heter Ekkolodd!)  som forteller deg hvor fisken er hen, gjør det litt lettere! :)

Forklaring til overskriften: Fiskespesialisten Tom Erik, er vill på uttrykk og fant ut at (etter å se på en butikk) at konfekt var et bra uttrykk! Helt mad liksom ;P :) (den er litt intern, men dere holder vel ut :) ) Konfekt betyr bra, om du ikke skjønte det, det samme med mad, men da er det litt mer vilt!


Takk for en flott helg alle sammen!!! :D

Hva har du gjort i helgen? Har du tatt ditt første bad? :)

Politikk helvete!

Er jeg den eneste som syns politikken er et eneste stort kaos, og syns det er litt vanskelig å holde styr på det? Hva skal man stemme når det kommer valg? Hva er egentlig forskjellen mellom partiene, og hvem får faktiskt gjennom sakene sine?

politikk83I mine ører høres nesten alt det samme ut. Jeg har fått med noen ting, men ikke dybden av hva de mener. Kanskje du kan hjelpe meg å få litt struktur over politikken vår. Tidligere har jeg hatt den holdningen at det ikke er noe poeng å stemme. Dette fordi jeg kun er en person og ikke kan gjøre så stor forskjell. En annen viktig grunn er jeg har et inntrykk av at selv om vi får ny regjering, at det ikke skjer så mye forandring. Og at innen deres periode er over, skifter vi tilbake til slik det var før eller lignende.

Bare se på alle reformene vi har hatt i skolen. De forandrer seg fra å gi læreren spesifikke krav de må fylle, til mye frihet, og tilbake igjen. Det virker for meg som forandringer tar så lang tid, at de faktiskt ikke skjer fullt ut, men halveis og ender med å ikke egentlig ha påvirket så mye alikevel. Et annet perspektiv som er vesentlig å nevne er pålitigheten til politikkerne. Bare se på vår regjerning akkurat nå. Før de kom til regjerning, lovte hvert parti oss gull og grønne skoger. Så kommer i partiene i en samlet regjering og må faktiskt droppe noen deres egne kjernesaker for andre og inngå kompremiss for overleve. Har partiene fått til det de lovet i det lange løp da? Et eksempel er SV og miljøpolitikken, hvor det hvertfall i media sier de har feilet litt..
 
Som du sikkert skjønner trenger jeg DIN hjelp til å forstå hva som skjer i politikken. Hvilken hjertesaker har de forskjellige partiene?Hva er hovedforskjellene til de forskjellige sidene?  

Park, trening og photoshop :)

Idag har jeg begynt med litt trening igjen. Deilig!! ;) Jeg og Maria jogget gjennom parken, fantastisk å være nabo til en stor, flott grønn park. Mens vi jogget gjennom, med The Killers i ørene, våknet mat sansene våres med grilllukt. Nam nam.. Så nå er vi på veien til parken! Digg med fint vær , litt varme og sol. Vi er en gjeng som skal møtes å grille nå, drikke litt cider og spille litt spill. LIVET ER HERLIG! :) Hva gjør dere for å nyte våren? 

n65705538268529067496349

Idag har jeg også lekt litt med photoshop, så tenkte jeg kunne vise dere resultatet! Jeg er ganske ny på dette, så fikk litt hjelp av denne damen her! :)

Før:
bilde 170

Etter:
bilde 170redigert

 

Jeg trenger DIN hjelp!

Nå begynner sommeren å nærme seg med stormskritt og jeg føler ett visst ansvar for å bli bikiniklar igjen. Og det er her DU kommer inn!

bikini

Min forhistoriske trening, går ut på (får håpe jeg ikke er alene om dette.. ) at jeg etter en periode med aktiv trening finner det mye mer spennende å gjøre ALT annet. Jeg gir altså litt opp, eller motivasjonen faller bort. Jeg er sikkert ikke alene om å ha vært støttemedlem på Sats, og andre steder. På bakgrunn av dette trenger jeg derfor dit råd. Hvordan kan jeg trene og holde motivasjonen oppe gratis? Treningen bør være noe jeg faktiskt klarer å gjennomføre! Hvordan er ditt forhold til trening?

Til slutt legger jeg inn noen bilder av hvordan jeg gjerne skulle sett ut i sommer :)

bikiniylb3032bikini 2

Calzone, innbakt pizza med mye fyll og lite deig..

For en helg som har vært! Middag på Aker brygge, pollen, Mgp og 17 mai. GRATULERER NORGE OG ALEXANDER RYGBAK!

eataly
(
Bildet er hentet fra http://www.eataly.no/)


Lekse nr.1: ALDRI BESTILL NOE ANNET ENN DET RESTURANTEN HAR HOVED FOKUS PÅ!

På fredag var vi å spiste på Eataly på Aker Brygge. Eataly er (kanskje ingen stor overaskelse!) en italiensk resturant. Men som alle andre resturanter har de vanlig retter som biff, kylllig og fisk. Å finne resturant når du virkelig ikke vet hva du har lyst på er ikke alltid så lett. Vi strevde hvertfall veldig (gikk rundt leennge og var super sultene), men valgte tilslutt å gå tilbake til Eataly. Vi bestillte en biff og kyllingrett. Biffen var mør, og kyllingen lignet på en suppe med kokt kylling i (det var selvfølgelig bare litt kraft i bunn). Ingen ekstraordinær opplevelse for å si det sånn! Eataly er sikkert bra, men for all den da bestill italiensk mat!

Også litt syting:

Pollen allergi, er noe jeg har vært litt plaget av før. Men har aldri vært så mye, så har ikke sjekket det ordentlig. Det er (som sikkert mange vet!) mye pollen i år. Jeg er ikke så vant til så sterk tilstand. Maange som har pollen allergi i Norge! Så her har jeg hentet inn litt info (fra Wikipedia):


Pollenallergi
er en atopisk allergi som rammer mennesker som er overømfintlig mot pollen, kjent som blomsterstøv. Det som forårsaker den allergiske reaksjonen er proteinene i pollenet. Pollenallergi er årsak til høysnue og sommerastma og er vanligst mot pollen fra vindbestøvede planter, spesielt or, hassel, bjørk, gress og burot. Det forekommer oftest i aldersgruppen 5?40 år.

Pollenallergi er ikke en sykdom, men en måte å reagere på. En form for overfølsomhet som skyldes spesielle forandringer i kroppens immunforsvar. Siden 1989 er det forsket på en teori som kalles hygienehypotesen[1] og som blant annet søker å forklare denne type allergi og følgesykdommer som en autoimmun reaksjon. Allergi kan utløse ulike sykdommer og plager. Folk med kraftig pollenallergi har for eksempel en høyere risiko for å utvikle astma enn personer uten.


11899179img1899111

(Bildet er hentet fra nrk.no)

Og så til de store feiringene:

Vi vant Melodi grand prix (akkurat som du ikke har fått med deg det allerede!) og denne anledning hadde vi MGP vors! Med poengkortene klare, kake og godt selskap fulgte vi med og kommenterte ivirig.  Og hvis han vant avtalte vi en gjeng at vi skulle dra ut, så da ble det bytur også! Etter mye frem og tilbake endte vi på Andy's, (hvor nesten annen hver sang var Fairytale). Masse mennesker og god stemning. Mange ble fulle, og det er et godt tegn på en bra kveld! 
Til slutt legger jeg ut noen bilder fra min fine 17 mai :)

bilde 252bilde 251
bilde 253bilde 256bilde 266bilde 276


Har du pollen?Noen erfaringer med det du har lyst til å dele? Hva har du gjort i helgen? Hvordan var din 17 mai?

Her kommer vi marsjerende ;)


12566161img2566028

(hentet fra http://www.nrk.no/contentfile/file/1.2566161!img2566028.jpg)

Idag skal jeg gå i 15 mai tog på skolen. Ungene og kanskje like mye, men også oss voksene syns det er litt stas. Alltid gøy å finne på noe annerledes noen ganger! Skolen jeg jobber på er immari flinke til det! Dette innlegget blir veldig kort, men jeg tar det igjen ikveld eller imorgen! :) Ha en nydelig dag alle sammen!

Hva skal du idag? Hvilken planer har du på 17 mai?

God morgen, Sunshine! ;)

Dette blir et kort innlegg, siden jeg snart må på jobb. Det første jeg merket når jeg tittet oppi takvinduet mitt på rommet, var plask plask og enda et plask. Ånei, det regner! Jeg jobber på skole skjønner dere, og må derfor være litt mer ute uansett været. Så motto; det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær stemmer. Men denne frøkna hun har ikke alltid like bra klær.. 

regn1Rart med det. Vi er så overfladiske (jeg og! Kanskje spesielt jenter..) at vi helst går uten ordentlig kvalitetsklær i kulde og regn. Men der jeg jobber har de funnet løsningen, de har utlånsdresser, som er store, tjukke, blå eller rød dresser som tåler all slags vær! Og det beste av alt er det mye plass under, til den dagens klær!

Jeg har fakriskt en venninne som liker regn. Nå det regner går ut og hun digger følelsen av regnet daler ned på henne! Jeg har selv opplevd det noen ganger, og er man i det riktige humøret, kan det også være digg! Men sola er fortsatt en favoritt hos meg. :) Hva med deg?

Nå skal ta en regndans før jeg hopper i dusjen, slik at den kanskje går bort og den etterlengtete solen kommer tilbake! :)


Da avslutter jeg med et lite rim til deg, på denne regndagen, og håper dere får ut det av dagen dere vil! Hva skal DU gjøre idag da? All work or some pleasure too?

stjerne9stort


Det finnes en liten stjerne som vil lyse på din vei, som vil trenge gjennom mørket. Den vil lyse kun for deg. Det finnes en liten stjerne som vil følge deg på din vei, gjennom livets mange stunder. Den vil aldri svikte deg. Det finnes en liten stjerne som vil spre glede på din vei. Den vil alltid være til stede, denne stjernen er kun for deg. Det finnes en liten stjerne som vil lyse opp din vei. Hvis den får så kan den love at mørket aldri vil komme til deg!  


P.S. Jeg fikk pakken fra Illusion igår, men det var falt av alt for mange paletter, så det blir nok dessverre sendt tilbake!

Venter i spenning!

Nå har jeg bestillt mine første produkter på nettet, en pakke fra ebay og en fra Illusion.no. Begge pakkene er sendt, så jeg burde vel ha det innen noen dager! :)

toppon4378033361a

fra Illusion.no

kjoleon4658535202b

Fra Illusion.no

Har dere noe erfaring med nettshopping?

Jeg trenger deres råd!

Dette er en fortsettelse av forje innlegg. Siden jeg har blitt frastjålet en del sminke, trenger jeg å kjøpe ny på den billigste måten. Og da tenkte jeg på å kjøpe det på nettet! 

maccosmeticsoriginalsproductsthumb


Hvor er det bra å kjøpe sminke på nett? Jeg ser etter merker som Mac, Bobbi Brown, Nars, Lanecome.. Hvordan vet jeg at det er trygt å kjøpe på nettsiden og den totale prisen på varene?

Når jeg trenker nettshopping, tenker jeg på ebay egentlig. Men det må jo finnes flere sider! ;)   

Gøy med bursdag!! :)


Da var det igjen tid for den ene dagen i året. Siden det er min 24 gang jeg feirer bursdag, begynner jeg å bli vant til det. Men utrolig hyggelig oppmerksomhet fra alle som bryr seg.

Iogmed at eksamen nærmer seg (imorgen faktiskt) gikk mye av dagen til å lese. Men hadde bestemt meg for å feire litt alikevel.

Mamma og jeg har begynt å få en tradisjon med lunsj på dagen. Det skikkelig hyggelig og få sett hverandre og skravla litt! Rart dette med mødre, hvordan de kjenner deg så utrolig godt og nesten uansett aksepterer deg akkurat som du er. Mamman min er FANTASTISK! ;) Vi har siden jeg har vært liten alltid hatt utrolig forståelse for hverandre. Egentlig er vi ganske like både på innsiden og utsiden!

Kaken på bilde under bakte en venninne av meg! Tusen takk Maria!! Hun stod opp klokka 7 før jobb, bare for at jeg skulle få kake. Det er en god venn det! Begge jentene jeg bor sammen ( da inkluderer jeg NIna og, om dere ikke skjønte det) var en stor del av dagen! Jeg er såå glad at vi bor sammen og at dere er så nærme som dere er. Alltid like gøy etter en kveld ute eller noe spennende har skjedd. Vi løper inn til hverandre når vi har våknet og forteller alt gossip, noen ganger litt for mye og plutselig har gått 3 timer. Har alltid ønsket og hatt det sånn, der jeg bor! :) Glad i dere jenter!!
bilde 165

Etter lesing var det middag på Fridays (ja, faktiskt spiste jeg "junkfood" på bursdagen min, Selv om jeg egentlig ikke er så glad i det!.. hehe, men forandring fryder). Vi koste oss på Fridays, hyggelig mennesker som betyr mye for meg gjorde måltidet enda bedre! Det var den første dagen til kelneren, men han hadde klarte seg bra. Og gavene, her må det sies at jeg ikke er så glad i å være midtpunktet. Jeg blir flau og satt ut. Fikk masse fint alt fra lesestoff, roser, penger, kjole til vin, armbånd og parfyme! Hvordan takler dere oppmerksomhet? 

 bilde 167

Og når vi er inne på oppmerksomhet her. Før jeg kom hadde 2 venninner ordnet overaskelse til meg fra Fridays. De gikk hardt til verks og ble nesten kjent med alle som jobbet der.Så når vi var ferdig med å spise kom det plutselig en stor is med stjerneskudd på. Heldigvis sang de ikke. ( Det har jeg nemlig opplevd før, det er flaut det. Når hele resturanten synger for deg, selv de du ikke kjenner!) Isen med karamell var så mektig at jeg orket kun 2 skjeer, men vi delte det brodelig!

bilde 170


Etter middag var det ut på byen, flere kom og det ble mange bursdagsdrinker på meg! En super dag!! Takk til alle som var med å feire den! You know i love you guys! ;)

Fotball, pils og gode venner :)

Tirsdag kveld. Chelsea og Barcelona spiller.

Hva er vel bedre enn pils, fotball og venner i en slik anledning. Vi er 5 jenter og en gutt, 99% av resten av lokalet er det bare gutter. Det er fotball ikveld. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er en fotballentusiast, ser mer en sjelden gang og fordi det er en fin måte å være sosial på. Derimot Morten og Sjasmin var der for å heie på laget sitt. Morten Chelsea og Sjasmin Barcelona (godt det endte uavgjort, slik at det ble ingen feider i venneflokken ;) )

Kampen i mine øyne kan oppsumeres (ta da for all del setningen over i betraktning!) slik: Barcelona hadde  målsjanser, men Chelsea var godt beskyttet mot "fienden". Mye knall og fall blant spillerne på begge lag.. ( Kremt krem Morten og Maria; som mente noen av fallene var ingenting. Det så hvertfall sånn ut fra sidelinjen ;)..)
 
Ellers smakte kald pils og chillinøtter godt!

Spenningen fortsetter neste uke!

 1240952888259642skummendeol243b
(Foto: Vg.no/ EPA)                                                (Foto: Ylajali og Christian Udjus, frilanser)

bilde 127nina

Maria og Morten <3                                                              Nina

bilde 125
Sjasmin og venninen hennes                                                                                


Hva er dine fotballvaner? Hvorfor tror dere det er så få jenter som intresserer seg for fotball?

Solen dukker stadig frem i skyggen!

188644o7b2688jpg6869b

Nylig var jeg på Riverside cafe og bar nederst på Grunerløkka. Egentlig ganske utrolig, fordi jeg har hatt et ønske om å dra dit de siste 4 årene. Vi satte oss ned, og satt der en stund. På servitøren virket det så og si, som hun ikke så oss. Vi gikk får å hente menyer, vi leste menyene, fant ut hva vi skulle spise og satt der igjen.  Men plutselig så servitøren oss(et lite mirakel, akuratt som vi begge to hadde blitt grønne, og da er en selvfølge at man blir sett!), og vi bestillte.

TAPAS, har aldri vært noe favoritt. Helt greit, men ikke et must å spise ute. MEN etter dette besøket har det forandret seg, det var både GODT OG BILLIG! Hvis du ikke ønsker et heftig måltid, holder det med tapasmenyen deres (med 6 retter; 2 kjøtt, 2 skalldyr, grønt, brød og aioli!) til KUN 200 kr! 

Maten kom raskt på bordet og vi hygget oss i solen. Eller det vil si til jeg begynte å fryse (Jeg fryser alltid, enn om man er i Thailand eller nordpolen ;P ) og vi satte oss inn og tok kaffen (Jente som jeg er, må den blandes ut litt, og helst med noe søtt.. Sjokolade.. nam nam.. ).

Er det ikke rart hvordan en samtale kan drive deg til å glemme en hel verden utenfor. Man bare ler og ler.. LATTER er viktig det. Etter cafebesøket hadde jeg så vondt i skjeven. Hvor mange muskler bruker man når man smiler? Noen som vet det! Men når du er støl i smilemusklene, er det et godt tegn på en hyggelig ettermidag! :)

Her er en anmeldelse på Riverside gjort av Aftenposten.

Ny helg ENDELIG!! :)

Da starter helgen igjen! I helgen har jeg en del planer, og gleder meg :) Hva skal du i helgen da?

Jeg trenger forslag til 70 talls klær! Noe som ikke er så dyrt, kanskje noe man tilogmed har hjemme..! Håper jeg kan få litt hjelp av dere!! 

Legger med noen bilder fra de siste helgene :)bilde 053


bilde 203

bilde 255close

bilde 129bilde 399

bilde 381


bilde 385

bilde 437


bilde 567

bilde 653

28118002066100557530100521792707000620n

Stille og rolig kommer den krypende inn på oss!

hestehov2tekst500

Noen gode kjøp!

bilde 631

Hårbøyler 100 Bath pr stykke = 20 kr  (Dyre her, men iforhold til kvaliteten er de ikke det!)

bilde 627
Solbriller 30 kr
Belte D&G (fake..)
Belte unikt 100 kr
Hotpants 40 kr

Har kjøpt mer, men ikke tatt bilde av det foreløpig! :)

OnLive, en revolusjonær innen spillverden!

perlman1

Ved å bruke internett eller tv som overføringsmuligheter, kan du nå spille store spill på billige dataer. Denne teknologien åpner for mange nye muligheter. Til nå er det Playstation 3 og Wii som har styrt meste parten av spille verden.

Det er på tide å få inn et nytt element på banen, spørsmålet er om et vil fungere like bra? De hevder i denne artikkelen her at det ikke skal lastes ned, og at det skal kun være en millisekunds forsinkelser.  I filmverden er det også nå blitt flere lignende type tjenester. Man kan leie filmer på nett eller over tv abonnomentet. Kvaliteten er ikke alltid like god, som om du leier, men slett ikke dårlig.

OnLive tar også opp kampen mot pirat kopiering av spillene. Det er umulig å kopiere disse spillene gjennom denne tjenesten.Itillegg er det mer økonomisk, OnLive håper selv å kunne redusere prisen for brukerne. Du vil også få mer for pengene,  i og med at du kan velge mellom flere store spill etterhvert.

Dette er en gledelig nyhet, og jeg gleder meg til å følge kampen videre!

Hva syns dere om denne nye teknologien? Noen som har prøvd den?


- <3 -

Ny forskning om frokost, hvor vil dette ende?

I denne artikkelen påstår de at man skal spise lavglykemisk mat, som bl.a. er fullkorn, frukt og grønnsaker, melk, fisk, egg eller kjøtt er den beste måten å starte dagen på. Forskningen viser lavglykemisk mat gir en lenger metthetsfølelse. Hva skal du velge?

imagesJeg, personlig, har dårlig vaner med å spise frokost. Er ikke sulten om morgningen og spiser etter når jeg sulten. Flere som har det sånn? Jeg vet det egentlig er mye sunnere å starte med en ordentlig frokost, spise flere ganger om dagen og til ca. fast tid hver dag. 

Her  påstår de at frokosten kan si veldig mye om hvem vi er. Selvfølgelig alle handlinger vi gjør sier noe om hvem vi er, men forskjellen på om jeg spiser egg og bacon eller havregrøt sier ikke så mye. Jeg sier; NYT MATEN og spis det du liker!! skal man være sunn og må man gjøre det til sin egen livsstil. Det nytter ikke å tvinge seg selv bort fra noe man liker, da kan man heller minske dosen av det. Sånn som kaker, spis det, men ta litt mindre stykker og kanskje ikke like ofte.

Det er vanskelig å bryte vaner og ikke høre på våre lyster. Man må ha sterk viljestyrke hvertfall! Men gjør du det til din livsstil og fortsatt spiser det du liker, men i mindre doser osv klarer man faktiskt å overholde målene sine. :)

Hva er deres synspunkter på dette området? Har dere noen erfaringer med å følge dietter, har du lykkes med å gå ned i vekt med det? Jeg er veldig spent på hva dere tenker! :) Syns dette sunnhets idealene vi er så opptatt av nå, er intressant, men man bør ikke være helt fanatiker heller!

Ha en flott dag!

- <3 -

Problemer med allergiske reaksjoner på sminke, her har du svaret!

Jeg begynte å få en del reaksjoner på sminken rett før jul i år. Jeg kuttet naturlig ut noen produkter av gangen for se hva jeg ikke tålte. Jeg fant ikke ut av dette og det ble verre.  En dag hadde vi middag med familien og siden en i familien jobber med sminke, var det naturlig å spørre henne. Jeg hadde faktiskt aldri tenkt på det før.

15877476img5877395


Sminkepungen, som det også står i denne artikkelen om, er en bakteriebombe. Innholdet har ulik levetid, i forhold til hvor mye vann det er i sminken. Jo mere vann, jo kortere levetid. 

Maskara: 3-6 mnd.
Eyeliner: 6 mnd.
Foundation: 6-12 mnd.
Ansiktskkrem: 1 år
Sminkefjerner: 1 år
Leppestift: 2-3 år
Lipglos: 2-3 år
Øyenskygge: 3 år
Rouge: 3 år
Pudder: 3 år
Kajal: 3 år

I tillegg var det tipset mitt famiiemedlem ga meg. Rydd og vask i sminkepungen ganske ofte, hvertfall en gang i uken. Og da må du ikke glemme kostene ol. utstyr du tar sminken på med. Rådet er vask det i sjampoo. Tenk egentlig hvor mye bakterier som kommer på "padden" du bruker til pudder. Det er nesten litt ekkelt å ikke vaske den. Men tro meg det var nytt for meg også da jeg hørte det! Hos meg gikk det ikke bort kun med å bli mer hygenisk, måtte bruke et tynt lag med kortison rundt øynene (viktig at det ikke kommer inni!). Da går det raskt bort! :) 

Intressert i mer lesetoff:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.6442423

Har du noen erfaring, råd og tips for de som sliter med dette problemet?
 

Facebook vs Twitter!

I den siste tiden har vi hørt mer og mer om twitter. De mener at den øker mer enn facebook for tiden.

twitter


Har dere noen favoritt?

Jeg har sjekket ut begge tjenestene. På Twitter har du ikke en egen profil på lik måte som hos Facebook. Der skriver du hva du gjør og listen over alle dine tidligere hendelser står under. Det er mange kjendiser på Twitter, ble faktiskt spurt om å følge de allerede ved lagd profil. Du kan begynne å følge de du ønsker. 

Facebook derimot er ganske kjent. Som mange vet fra før er det mer allsidig; bilder,spill, meldinger, videoer osv.
Der har du en mye mer detalijert profil om deg. I denne artikkelen  forteller de bl.a. at facebook kopierer stilen til Twitter utseendemessige.


Hva syns du? Jeg har ikke masse erfaring med Twitter. Er det bedre enn facebook?

Jeg, personlig, foretrekker facebook på grunn av den kan brukes til mye mer. Jeg ser flere bruksområder og mer brukervennelig. Men det kan hende det er for jeg er mest kjent med det. Kjendiser som Tone Damlie Åberget og mange andre bruker det flittig for å promotere seg selv. Den er mer offentlig enn Facebook!

Er stråling farlig?

untitled


I dagens samfunn er det mye bruk av elektroniske produkter. Bare her på det soverommet har jeg data, mobil, ipod, spillkonsoll, og tv. Itillegg har vi trådløst nettverk ( ikke bare vårt eget, men også leilighetene rundt) . Så at det mye stråling rundt oss, det er helt sikkert.

Men er stråling farlig for oss? Er det regler man kan følge? Er det forskjell fra ulike produkter?

Flere jeg kjenner har klagd på hodepinne, ved mye bruk av telefon og ved ny mobil eller beskyttelse til mobilen klart å fjerne en del av denne hodepinnen.

Hvis noen av dere vet noe mer om dette, håper jeg du skriver det en kommentar! Dette har jeg lyst til å finne mer ut av! :)

Vårens sminkemote!

Da er det igjen klart for vår og sesongens moter også på sminkefronten forandrer seg.

objcale6738

Fokus på lepper er inn i år, men da skal resten være naturlig. Naturlig betyr ikke usminket, men farger som går mer til huden. Noen eksempler på det er rosa, beige og fersken lignende farger. Jeg, personlig, syns dette stilen er fin, men vanskelig å holde utover kvelden. Noen gode tips på hvordan få til det?

Noe annet som er in denne våren er store naturlige markerte øyenbryn. Selv om de skal være naturlige, er det et godt tips bruke hårspray eller brun øyenskygge for å få de til å se mer helhetlig ut.


agynessdeyn663652946p

Den siste trenden jeg ønsker å fortelle om for denne gang er porselen sminken.  Denne sminken er naturlig med mye fokus på huden. Rougen er essensiell i denne looken. Man kan bruke alle farger, den populære fersken fargen er min favoritt! ;)


objcautmuge


Trenger du hjelp til å legge vårens sminke, kan du se på denne linken her!

Hvor går grensen for medias forfølgelse av mennensker?


1237297865998501

Jeg ble så opprørt når jeg leste denne artikkelen her. Hva kan vi gjøre for å forhindre denne forfølgelsen!


Ingen er i tvil om at Elisabeth Fritzl og barna hennes har opplevde masse dritt og at faren hennes er en onskapfull syk mann. Først har faren sperret de inne, nå holder mediene med på det samme, ved å forfølge de.  Nå er det snart på tide at mediene respekterer de som mennesker med et krav på et nytt liv. Slik som mediene holder på kommer de aldri videre!

Finnes det ikke grenser? Selvfølgelig tjener hele mediebransjen på denne forfølgelsen. Men burde de ikke finne på noe bedre, når det går utover disse menneskenes liv! Det er så mye annet dere kan skrive om!!!

Hva syns du? Vi burde ta en oppgjør med mediene som holder på med dette! Dette burde bli satt en stopper for. Noen som har noen ideer på hvordan vi kan gjøre det?

Roboter, en fare for vårt samunn?

1237205597046422Vg. no har idag en 
artikkel om en robot som er utviklet. men hva ønsker vi egentlig for fremtiden?

I atikklen presiserer de at denne roboten ikke kan gjøre oppgaver, men uttrykke følelser og bevege seg som mennesker. Men med all den teknologien vi har idag, er det ikke usannsynlig at roboten kan gjøre det i fremtiden og mye mer. Men er det slik vi ønsker det? 

Jeg, personlig, syns dette er en skremmende tanke. Roboten kan kanskje bli en sterk konkurrent for menneskeligheten, hvis de har de samme egenskapene som oss. For hva er det som skiller oss mennesker fra andre levende skapninger i verden nå, jo at vi kan tenke selv og har muligheten til å trosse våre impulser. Dyrene kan ikke det på samme måten. Gir vi robotene den egenskapen til å tenke selv, vil vi slite. Men forhåpenligvis er det lenge til, hvis det skjer, hvem vet? 

Hva syns dere om dette?  

Velkommen til min blogg!

bilde 010xIdag ble en vennine og jeg intervjuet om blogger av P4. Vi snakket en del om det etterpå og nå sitter jeg her med min første blogg. :)


Utrolig rart hvordan tilfeldigheter kan få deg til å prøve noe nytt. Det jeg ønsker med denne bloggen er å fortelle dere om ting som interesser meg. Det kan være alt fra skjønnhet og moter til mat, psykologi, musikk og data osv. Som du sikkert har skjønt er jeg en ganske allsidig person som har et bredt interesse området! Itillegg håper vi kan snakke sammen og at dere kan hjelpe meg med ting jeg lurer på!

Jeg tar mer enn gjerne imot spørsmål og kommentarer! :)


Håper vi snakkes!  

http://www.Alexandrasworld.blogg.no/ on Facebook
hits