Foto

Landskapsbilder i magisk lys!

For meg handler det å ta bilder like mye om å ta seg tid som å være til rett sted til rett tid med kamera. Og på bildene i dette innlegget var jeg virkelig det. Det var min første tur til Vestlandet, en veldig velykket en og. Så utrolig mye vakker natur det er der! Vi tok en padletur på innsjøen på Svelgen, på vei til det nydelig lille tettsted Davik.
    Hva syns du? Hvilket likte du best?

Foto: Gårdens villdyr?!

Sønnen min elsker dyr, og om man kan si han har noen favoritter må det være hvertfall disse to dyrene her. Disse bildene er tatt på Geilo og hos en venninne av meg.


Hva syns du om bildene? Hvordan pleier du å ta bilder av dyr?

Foto: Tomatplanten min!

For noen månder siden kjøpte jeg meg min første tomatplante. Nå har den stått og gjort seg. Her er noen bilder fra de ulike stadiene. En tomatplante trenger mye lys og litt vann. Alle kan klare det!
Gjør meg lykkelig med å stemme på min sønn i konkurransen som lanoungen 2011!


Hva syns du om bildene? Hvilken planter har du i hagen?Foto: Sunday morning!


Forje søndag var jeg på fototur. En stille søndag med lite mennesker å se.  Her er noe av det jeg observerte da!

Hva syns du om bildene? Hvilken stemning gir de deg?


Foto: Fly little bird. I said fly!

Igår var det et fantastisk lys og fotovær på Fornebu. Så mange kontraster og dyrelivet blomstret rundt oss. Dette måtte fanges. Nyt bildene!
Foto: MegHva syns du om bildene? Hvilken stemning gir de deg?

En forsmak av sommerferie!

I helgen har vi vært i Sandefjord med familien. Solen skinte varmt mens vinden blåste vekselvist på oss.
På den lille øya blomstret det med liv fra både store og små. Der kjenner alle naboer hverandre, nesten som en eneste stor familie.

Deilig å være borte fra mas og byliv, og bare nyte naturen. Det finnes ikke en gang en butikk eller kiosk på øya, så alt stress er borte. Akkurat som klokken ikke eksisterer og roen kan vi virkelig kjenne på.


Bøkene hentes frem. Jeg leser Mofongo, en bok om en gutt med hjertefeil som hindres i lek som andre barn. Men finner gleden i selskap med mormoren sin og matlagingen hennen. Om jeg kan anbefale denne boka, er uvisst, men når jeg er ferdig skal jeg fortelle det. Forløpig er den en søt historie!


To dager føles som fem dager med avslappning. Herlig.


Hva har du gjort i helgen? Hva er ferie for deg? Hva syns du om bildene?

Foto: Sommeren er her!

Har tatt mange bilder i det siste, spesielt nå i inspirasjon av sommeren. Har vært litt opptatt i det siste, så bloggen er litt lite oppdatert. Men jeg kommer sterkere tilbake! Her er noen bilder.


Hva syns du om bildene? Hva er sommer for deg?
Fotografering i tåken

 

 

Idag har det vært skikkelig tåke, og det gir veldig spennede lys og bilder. Motivene var mange, bare tiden som begrenset meg idag. 


Hva syns du om bildene?

Foto: Istapper i solen

Vinteren er full av vakre bildemotiv. Disse er tatt fra min veranda en solskinnsdag under VM.

1

 

2

3

4

5


Hva syns du? Hvilken liker du best?Noe jeg kunne gjort annerledes?

 

Foto: Den offsielle åpningen av OFW 2011!

Igår var jeg og en venninne på åpningen av Oslo Fashion Week 2011. Å ta bilder på en catwalk syns jeg var utfordrende. Lyset skifter og mye bevegelse i bilde, er to av de. Plassering er også alfa omega i denne sammenheng. Catwalken denne gangen var på bakkeplan, noe som gjorde at modellene så lavere ut enn vanlig. Kom gjerne til tips hvordan ta bra catwalk bilder!Så litt om selve showet:
Det startet med to fargerike fargekladder av to kjoler, som gikk fra en sittende stol og rundt catwalken. Det fargerike fortsatte med at Christine Koht kom dansende ut og erklærte åpningen for åpen. Pga. litt info vet jeg ikke hvilken artist som spilte, men det var litt lignende techno pop. Heimen,som var en av hoved sponsorene,viste en kolleksjon med ull. Deretter ble det mye prat, som gjorde det hele litt kjedelig. Showet var litt oppstykket,og ble avsluttet med en siste visning. Nok en ganguten navn, pga lite info. Intressant å ha vært der, men om det var en minnerik opplevelse vet jeg ikke.

 

 


Hva syns du om bildene? Hvordan ta bilder på catwalk? Din erfaring med åpningen?

 

 

Foto: Bokeh bilder

På min dagelige bloggrunde ble jeg mint på min løfte til dere om å dele bilder fra ferien. Så her kommer det noen flere! Tar mer enn gjerne mot konstruktiv kritikk, da jeg ønsker hele tiden å utvikle meg som fotograf! Disse bildene er tatt av min søster.Lurer du på hvordan du tar bokeh bilder, beskriver dette innlegget det ganske godt!

Hva syns du om slike bilder?


Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Foto: Fyverkeri

Ah, det klassiske fotodrømmen - ta bilde av fyverkeriet. Det er jammen ikke lett, krever ikke bare riktige innstilling + utstyr, men også til rett tid. Disse er tatt med stativ og laang lukketid. Mine første forsøk med min egen mor som en vunderlig assistent!Hvordan syns du vi klarte det?

Foto: Footprints in the sand

Jeg ikke den første, men heller ikke den siste til å ta bilder av fottrykket sitt. Mange skriver ofte navn på kjæresten i hjerter. Syns dog at det er litt stilig!


Hva skriver/tegner du i sanden? Hatt en innholdsrik helg?

Foto: The lady in black by the beach!

Nå er vi hjemme igjen og det er tid for å vise dere noen av bildene fra turen. Disse bildene tok jeg en morgen, da jeg så solen stå opp ved stranden. Det var en strandpromenade med mye liv. Jeg la spesielt merke til denne damen her og hunden hennes...Hva syns dere om bildene? Hvilket likte du best?


 

2010 - en oppsummering med bilder av the year of flying!

Ifjor rett etter nyttårsaften var jeg i hundre og syns livet var fantastisk. Derav kom the year of flying uttrykket fra. Året kort summert har vært veldig bra, tross noen utfordringer som jeg har mestret. Jeg starter på begynnelsen.

http://tillganglig.blogg.se/images/2009/fyverkeri_67040293.jpg

Januar stod venner og uteaktiviteter på agendaen. Jeg festet en del, og utvidet vennekretsen.

Februar fant jeg ut at jeg var gravid min elskede sønn 14. februar(som en gave fra gud). Ellers var foto som ellers av året en interesse som virkelig begynte å blomstre. Jeg husker spesielt godt en tur sammen med min gode venninne Mari.

 

Mars stod studier og jobb på planen.

Med April kom påsken. Her på bloggen gikk det mye i matlaging og mine forbredelser til å bli mor.

Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Mai dro jeg på ferie til Spania med familien og hadde bursdag. Da fikk jeg bl.a. mitt elskede kamera Canon 450D, som jeg kan anbefale til alle!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Juni gikk til eksamen, musikkensdag og ekstra jobbing før ferien startet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Juli flyttet jeg inn i større leilighet og var på Slottsfjellfestivalen.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
August gikk til jobbing, venner, foto, blogg og babyshower for Helene.
September var siste jobbemåned før mammapermisjonen. Jeg brukte også tiden på kulturelle ting, være med venner, gå på fotokurs, ta bilder, fortsette å lage god mat og gjøre hjemmet klart for sjarmtrollet. Andre eventer var barnedåpen til Anette og babyshoweren min.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Oktober fikk jeg verden skjønneste sønn og livet mitt ble totalt forandret (positivt!!). Det største som har hendt meg til nå, og tviler på at noe kommer til å overgå det!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
November brukte jeg på å bli kjent med min herlige sønn. Vi hadde mye besøk og dagen gikk raskt. Var på en fototur.Desember har gått til julen og familie. Dagene flyr virkelig raskt, men viktigst av alt har vi kost oss!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Med andre ord, ett veldig begivhetsrikende år. Takk alle som har vært med på å gjøre det så bra!


Hvordan har ditt år vært? Noen spesielle opplevelser som har betydd mest?

An angel or demon?

Vi tolker ting og uttrykk ulikt, fordi vi har ulik bakgrunn, følelser og interesser. Rett og slett fordi er så forskjellige alle sammen, unike på hver vår måte.

Hvordan tolker du dette bildet?

Vennlighet og kveldsbilder

Atle Brynestad sa til Trude i programmet med samme navn at vennlighet var en av de tingene han satte mest pris på. Jeg kunne ikke vært mer enig! Og etter en dag full av opplevelser, viste Emmilille, også kalt Emmieverlasting tidligere her på bloggen, meg akkurat det. Hun likte nemlig mitt tidligere inlegg om boken Ulovlig norsk så godt, at det er en del av hennes bloggmagasin!Tusen takk, søta!


Foto: Meg

Får en flott idë å lage et bloggmagasin med linker til innlegg man liker på andre blogger. Vi bloggere burde virkelig stå sammen og fremme hverandres blogger. Det er ofte jeg leser virkelig gode innlegg, men deler det sjelden med noen. Og det nå spesielt i julen. Julen er jo tiden for vennlighet. Vi blir mer hjelpsomme og viser virkelig nestekjærlighet for de vi er glad i og andre.


Foto: Meg

Hvordan mener du vi bloggere kan vise vennlighet ovenfor hverandre? Hvordan viser du vennlighet? Hva syns du om bildene i innlegget?

Foto: Forandring fryder!

Etter en kommentar på dette innlegget, lekte jeg litt med ett bilde.

Før:Etter:


Hva syns du om endringene? Hva tror du bildet forestiller?

Foto: Utradisjonelle vinterblikk

Vinterens ferd fortsetter i bilder på min blogg. Dagens reise er fra en kald vinterdag med frost på trær, lykter og blomster.
Hva syns du om bildene? Hvordan ta utradisjonelle bilder av vinteren?

Foto: Kong vinter melder sin ankomst!

Idag har jeg fått tatt min første fototur siden Philip ble født. Deilig! Bildene kommer til å bli delt opp i flere innlegg, men her er noen av de. Håper dere har en fin fredag!
Hvilken bilde likte du best og hvorfor? Hva gjør ett bilde bra i dine øyne?

Foto: Vinters første tegn!

Da er frosten kommet på bakken. Jeg nyter gullungen min og leser til eksamen. Tro det eller ei, det går an å kombinere noe. Da vi våknet idag tidlig, var utrolig vakkert ute. Hobbyfotograf som jeg er, måtte ta kameraet frem og dokumentere dette fantastiske synet. Med barn kommer du ikke så langt (når du ikke er på tur), men hva gjør vel det - når man har det så pent bare fra sin egen veranda!Savner du vinteren? Hvilket bilde liker du best?

Foto: outside my window!

Her er noen bilder tatt av meg fra mitt vindu. Det første er fra seks om morgningen og de andre er fra kvelden. Disse bildene er tatt uten stativ.Hvilket bilde likte du best?


Foto: Pynt fra dåp!


Fotokonkurranse!!

Karina Olsen har en fotokonkurranse i svart/hvit. Dette er min første fotokonkurranse jeg deltar i. Her er mine to bidrag.

Ønsker du også å være med? Her er reglene:

- maks 2 bilder, som du har tatt selv
- redigering er lov, men helst ikke overdrivelse
- last opp bidraget som et eget innlegg på bloggen din, og også gjerne bildet som ligger i innlegget, det sender hun dersom du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet. innlegget skal også inneholde direktelink til bloggen hennes!
- last opp bildet i 600 px (Selv om ikke hele vises, så gjør det, det når jeg lagrer)
- har du kopisperre så send bildet/bildene til meg på mail: karinae@live.no
- legg igjen adressen til blogginnlegget ditt i kommentarfeltet under her.

 

Hva syns du om mine bidrag? Hva er viktig med svart/hvit foto?

Husk. Aldri glem!

Utdrag fra baksiden av boken Saras nøkkel: "

Paris, 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vel d`Hiv. Hun låser skapdøren og legger den i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir døgn, og Saras depresjon vokser ....

Paris, 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vel d`Hiv blir Julia Demond bedt om å skrive en artikkel og denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv."


Foto: Mariel Morland

Og jeg var solgt. Jeg måtte ha den boken, og lese den idag. Tidligere har jeg også vært intressert i andre verdenskrig. Jenta med den blå sykkelen, er en av mine barndomsfavoritter.

Tatiana de Rosnay er den geniale forfatter bak boken. Boken er fiktiv, men har sannheter i seg som f.eks. episoden Vel d`Hiv. Dette er hennes hyllest til Vel d`Hiv barna. Til barna som aldri kom tilbake, og til de som overlevde og kunne fortelle hva som skjedde. Husk. Aldri glem!

Hun bytter på korte seanser i nåtid og fortid. Spenningen er i takt hele tiden, og det er nesten umulig å legge fra seg boken. Jeg var helt fengselt. Hva skjedde med gutten? Hvordan skulle det gå med familien? Hva medfører en slik hendelse på et barn? Og hvilke valg kom Julia til å gjøre i sitt eget liv?

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Fra wikipwedia: Rafle du Vel' d'Hiv («oppsamlingen» eller «raidet» av Vel' d'Hiv, fra den franske forkortelsen av Vélodrome d'hiver, eller «vinter-velodromen») er navnet på den oppsamlingen av jøder som foregikk 16. juli 1942.

Aksjonen ble foretatt av den tyske okkupasjonsmakten med støtte fra franske tjenestemenn og var en av flere aksjoner for å deportere franske jøder. Denne spesifikke aksjonen skjedde i Paris og ofrene ble sendt til konsentrasjonsleire og siden til Auschwitz. Få overlevde.

Den 16. og 17 juli 1942 ble 13 152 jøder arrestert i Paris og i forstedene, deportert og drept i Auschwitz. I d'Hiv var det samlet 1129 menn, 2916 kvinner, 4115 barn, under umenneskelige forhold. Etter ordre fra de tyske okkupantene, ble menneskene holdt innesperret der av Vichy-regjeringen. Aksjonen(arrestasjonene) var egentlig planlagt til 14. juli, men siden det var den franske nasjonaldagen, ble aksjonen utsatt. Over 6 tusen politifolk i Paris var i sving for å gjennomføre aksjonen.

Jødene i d'Hiv ble ført til midlertidige leirer rundt Paris, før de ble deportert til Polen.

Foto: Mariel Morland

Mine tanker om boken:

Det er lenge siden jeg har lest en bok som fanger deg så godt, som denne. Den er til å gråte over, og minnes en grusom hendelse i historien. Men på en annen måte er det en fin bok, den samler to familier sammen og setter nestekjærlighet på dagsorden. Vi mennesker må så sammen! Den har hvertfall gitt meg perspektiv på livet, og hvor godt jeg egentlig har det.

Tatiana de Rosnay skriver så godt og bygger opp romanen i en så god spenningskurve. At det første jeg gjorde når jeg var ferdig med boken (etter å ha lest mer om Vel d`Hiv på nettet), var å lete etter om hun har skrevet andre bøker også.

EN BOK SOM ANBEFALES PÅ DET STERKESTE!

Terningskast:

http://cinografia.vgb.no/files/2010/04/terningkast-6.jpg

 

Hva liker du å lese (noe å anbefale)? Skal du lese denne boken? Hva syns du om den tilhørende bildeserien?

Foto: Ulike utsnitt.

Hvilket liker du?

Foto: Samme motiv, forskjellig fokus og uttrykk!

Om dagen jobber jeg mye med den kreative biten av fotografering. Her er har jeg endret fokus på samme motiv.Hva syns du? Hvordan forandrer du uttrykk? Hvilken stemning får du av disse bildene?

Mitt første bilde av høsten!

Høsten er en fantastisk tid å ta bilder. Men helt ærlig syns jeg det blir mye like, med fargerike blader i ulike fasonger. Det er slik jeg ser det en liten utfordring å ta annderles høst-bilder.

Hva syns du om bildet? Hvordan ta annerledes høstbilder?

Ting og tang i ulike fokus og vinkler!

Til min stadig rydding i bildearkivet, har jeg funnet noen nye skatter jeg gjerne vil dele med dere. De fleste av disse bildene er tatt i sommer. Jeg har alltid med meg kamera og øyblikkende dukker til stadig opp.


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Hva liker du å ta bilde av? Hva syns du om bildene?

 

En nydelig måne ikveld, fanget av mitt kamera!

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men månen er ganske klar og tydelig ikveld, hvertfall her jeg bor! Når forholdene er så bra, er ikke kamera og mitt kreative øye langt unna. Her er noe av hva jeg fikk til idag. Trenger litt øvelse når det gjelder slike bilder. Disse bildene er faktiskt tatt håndholdt!


Hva syns du om bildene? Noen råd og tips om innstillinger ved fotografering av månen og stjerner?

Bilder fra kunstmesssen i helgen i Oslo Spectrum!

Atter en gang helg og planene har stått på tur. Har virkelig hatt en super helg, sammen med flere gode venner. Igår var Ingunn og jeg på kunstmessen i Oslo Spektrum. Der var det masse inspirasjon å hente, og her er det jeg likte best av utstillingene. Pleier du å dra på slike messer?

 

Designjern Camilla og Jan Warholm www.designjern.no

Remigijus Januskevicius -www.artabus.com/remigijus/-


Vintage galleriet-www.vintagepaintings.blogspot.com-Posten skal frem, av  Mette Giærven.-www.mettegiaever.com-


Mette Giæver lager gladkunst med acryl på lerret. Stilen er naturalistisk med en snert. Giæver har stilt ut på Rådhusgalleriet 4 ganger og bildene gir et tverrsnitt av Oslo. Det gjelder både personer og steder.

 

Anders Malmø - www.andersmalmo.carbonmade.com -

Anders lager figurativ kunst der fokuset ligger i å få frem figurens personlighet og følelsesliv. Humoren står sentralt i hans arbeider. Han overdriver proposisjoner på figurenes hoder og fremhever og forsterker ansiktsutrykk fot at personlighetene skal tre tydelig frem.

 

 

Bildene er tatt av Per Ervik -www.perervik.no-Fra .-www.galleripingvin.no-

 

Silvia Papas (Pop Art)Tom Erik Andersen- surralisme.

Hvor kulturell er du? Hvor får du inspirasjon til egne kunstverk?

 

 

Bildefunn etter opprydning!

Rydder litt i mapper på datan om dagen, og da er den største delen av jobben bildemappen. Disse bildene er tatt tidligere i sommer, noen redigerte andre ikke.


Foto: Mariel MorlandFoto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

 

Hva syns du om bildene? Noe jeg kunne gjort annerledes?

Kveldsfoto med sterkt lys og lang lukketid, del 2!Hva syns du om bildene? Hva kunne jeg gjort annerledes?

Kveldsfoto med lang lukketid, del 1!
Hva syns du om bildene? Noen gode råd til mer spennende og kreative bilder? Noe jeg kunne gjort annerledes?

Baking blir mye morsommere med litt utstyr!

I mangel av noe bakeutstyr har det satt visse kreative begrensinger. Nå har jeg gjort innkjøp av noen av disse tingene, og jeg kjenner allerede hvor mye mer man kan gjøre! På disse bildene har jeg også lekt litt med komposisjon, lys og skygge, for å gjøre de litt mer spennende.Oppskriften jeg har brukt til disse, finner du her. Jeg drppet kaffen og brukte lys kokesjokolade istede, for mørk. 

Hvilket utstyr klarer du deg ikke uten i baking? Hva syns du om bildene?

Roses are red, yellow and peach..


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland

At every step the child should be allowed to meet the real experience of life; the thorns should never be plucked from his roses.
Ellen Key

Hva syns du om bildene? Hvordan mener du man kan gjøre bilder av blomster spennende?

If you know someone who tries to drown their sorrows...


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland

"If you know someone who tries to drown their sorrows,
you might tell them sorrows know how to swim."


~Quoted in P.S. I Love You~

Hvilket bildet likte du best?

Fotoshoot av mennesker, del 2!

Dette er siste del fra fotoshooten foreløpig. Kanskje det kommer flere, men da må jeg få det tilsendt først. Tar mer enn gjerne mot tilbakemeldinger. Uten kritikk, blir man ikke bedre. Og det ønsker jeg å bli!!


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen

Hvilket bilde likte du best? Er fotografering best oppstillt eller i naturlige settinger?

Fotoshoot av mennesker!

På lørdag var jeg så heldig å få en fotograf, Tore Sandberg, i familien til å lære meg litt om portrett og helfigursfotografering. Kjempe spennende og lærelikt. Han lærte meg mye om hvordan man kan gjøre bildene mer spennende ved bruk av lys, skygge, fargerkontraster og skjerm f.eks! Og at det å undereksponere for å få frem hovedmotivet, ikke nødvendigvis blir dårlig, men heller en kul effekt som gjør bildet ditt unikt og annerledes. Noe han også sa ganske tydelig er at man trenger ikke bare å knipse i vei, men planlegge litt på forhånd og ta riktige bilder. Sjekk lysmåleren først og still både blender og lukketid etter lyset, før du tar serien! Her er en smakebit av fotoshooten!


Modell: Marte Julie


Modell: Marte JulieModell: Marte Julie og Hans Christian Hanssen


Modell: Marte Julie

Hva syns du om bildene? Noen favoritter? Hva er ditt beste fototips?


Hvordan få kreative bilder?

Jonas har kopiert et innlegg om hvordan komme seg bort fra kjedelige og uinspirerte bilder. Jeg syns dette innelegget var genialt og kan derfor ikke gjøre annet enn å poste det videre, med linker til de rette eiere selvfølgelig. Håper det gir deg, den samme følelsen som meg! God lesing og fotografering senere!! Her er en annen link hvor du kan se og bli inspirert av andre; http://www.flickriver.com/

Hvorfor blir bildene mine så kjedelige?

 

Mange av oss opplever at når vi ser gjennom bildene vi har tatt, så er det utrolig mange som er kjedelige. Kanskje er noen dårlig komponert, kanskje er noen feil eksponert. Men som oftest er bildene kjedelige og uinspirerende rett og slett fordi de er kjedelige og uinspirerende. Det er vår erfaring som fotografer at du kan heve innholdskvaliteten på bildene dine ved å bli mer bevisst på hva du tar bilde av.

Livet er deilig! Du sitter på den greske restauranten ved havnen på en koselig gresk øy.  Det er kveld, men fortsatt varmt og solen er i ferd med å gå ned i havet mot vest.  Du har hatt en strålende dag på stranden, og besøkt en aldeles sjarmerende liten middelalderby.  Restauranten er full av folk - det er latter og glede.  Du har fått et kaldt glass vin og bestilt en deilig souvlaki av den kjekke kelneren.  Det spilles gresk musikk, og lukten fra grillen sitrer i neseborene.  Du tenker på hvor deilig livet er her nede - ingen problemer som skal løses.  Kun livet og din kjære som skal nytes.  Dette må jeg jo bare ta bilde av tenker du.

Men akk o ve.  Der du har alle dine minst 10 sanser i høygir, gjør kameraet en særdeles dårlig jobb med å forevige denne deilige stemningen.  Hvor ble det av lyden?  Hvor ble det av lukten?  Hvor ble det av min lykkefølelse?  Og det er her begynner.  Et kamera skreller virkeligheten ned til to dimensjoner, og da forsvinner jo det meste av det du opplevde på denne restauranten denne skjønne kvelden. 

Første bud er derfor å vite at kameraet er dumt og ikke kan tolke.  Det kan kun gjengi det du ser i søkeren, skarpt eller uskarpt, mørkt eller lyst.  Derfor må bildet ha en interesse selv om det er begrenset til kun to dimensjoner. 

Du blir ikke en god forfatter selv om du kan skrive norsk

Et godt fotografi starter med hva du ønsker å fortelle med bildet.  Hva har jeg på hjertet?  De fleste av oss tenker ikke på dette når vi tar et bilde - vi bare knipser i vei.  Og tror at tar vi mange nok bilder, blir sikkert ett av dem bra.  Det gjør det sjelden!  Og etter at vi har fått digitalkameraer der bildene er gratis, er det verre enn noen gang.

Selvfølgelig skal vi ikke alle bli forfattere, eller fotografer som lever av å selge bilder.  Men vi bør alle ha en ambisjon om å ta bedre og bedre bilder.  Kanskje en dag spør en venn av deg om han kan kjøpe bildet ditt som henger på veggen.  Og det, mine damer og herrer, er en fantastisk følelse. 

Vi skiller ofte mellom bilder som kun har egeninteresse og bilder som står på egne ben som fotografier.  I den første kategorien legger vi ofte de typiske familiebildene: bilder fra familieselskaper, konfirmasjoner, dåpsseanser, juleaften, barna som leker i hagen, barna som spiser is på 17. mai, osv, osv.  Dette utgjør kanskje 95 % av alle bilder for mange av oss.  I den andre kategorien legger vi bilder som kommuniserer med oss, enten det et tema vi er interessert i, det er noe som fenger vår umiddelbare interesse, eller som er inspirerende å se på.     

Det betyr at skal du over i den andre kategorien, må du ha en klar ide om hva du vil kommunisere gjennom de bildene du tar.  Er det følelser; ensomhet, humor, sorg, fortvilelse, glede.  Eller er det spennende landskap med flott lys.  Eller kanskje en situasjon fra en cafe eller et gatehjørne.  Mulighetene er frustrerende uendelige når man beveger seg bort fra de typiske Kodak moments.

Genialt enkelt

Som med all effektiv kommunikasjon bør budskapene i hvert bilde ikke være for mange.  I praksis betyr dette som regel å gjøre bildene enklere.  Færre detaljer som tar fokuset vekk fra hovedpersonen eller situasjonen.  Husk; alt som ikke bidrar til å gjøre bildet bedre, bidrar til å gjøre det dårligere.  Rydd derfor bort alt nips eller finn en annen vinkel å ta bildet fra slik at du får et renere uttrykk.  Ja, med mindre det er kaoset i bakgatene i Mumbai du ønsker å formidle.

Gode fotografier handler også like mye om god komposisjon; plassering av motivet i bildeflaten, bevisst bruk av dybdeskarphet, kamerastandpunkt, dybde.  Vi vil ta for oss tips for god komposisjon i artikler som kommer senere her på online.no.

 

 

Så hva gjør jeg når jeg skal ut å ta fantastiske bilder

Først av alt - sett deg selv i riktig stemning - bli inspirert.  Har du en inneklemt time mellom jobb og familieselskapet er det vanskelig å se motivene.  Har du kikket gjennom bilder, kunstbøker og fotografier mens du hører på din favorittmusikk, blir du inspirert.  Da er sjansene mye større for at du vil se motiver. Nothing great in life is achieved without passion

Og så er det lurt å ha noen gjenganger-temaer.  Ikke sjelden er det langt mellom de store motivene (det føles i alle fall slik).  Da er det greit å ha noen temaer man kan alltid fortsette på.  Temaer kan være alt, så lenge det interesserer deg; gamle folk, unge folk, hunder som bæsjer, dørhåndtak, røde ting, refleksjoner i vann, blomster, mennesker i bevegelse, bilkapsler, bygninger, former og fasonger.  Temaene er uendelige - det er du som bestemmer.  Det vi også vet er at et tema ofte blir morsomt ved gjentagelse.  Gjentagelse skaper en forventning hos betrakteren til hva som kommer.  Lag derfor også serier av bilder innenfor et tema når de presenterer dem for andre.

Du kan styre øyeblikket

Oftere enn vi tror, kan vi fotografer styre situasjonen der bildet tas, uten at det er arrangert.  Skal du ta bilde av barna i hagen, så finn en fotogen del av den, og be barna leke der mens du tar bilder.  Da kan du lage utsnittet på forhånd og bare vente på at bildet kommer av seg selv.  Venter du ved et fotgjengerfelt for å ta bilder av mennesker i bevegelse, så vil du nesten alltid få det som du vil.  Ha tålmodighet hvis du har funnet det perfekte stedet.  Dyrefotografer venter gjerne i dagevis?

Det er krevende å bli en god fotograf.  Det krever at du setter et ambisjonsnivå, er bevisst på hva du gjør, lærer av dine feil og suksesser og mest av alt bruker tid på det.  Ingen blir gode uten å trene.  Du bestemmer selv ditt ambisjonsnivå, men vi håper at du ønsker å bli bedre.  Og husk.  Ditt beste bilde har du ennå ikke tatt!Innlegget er hentet fra Telenor sin hjemmeside, anbefaler alle som liker å ta bilder å ta en titt innom her: http://www.online.no/tips_rad/foto/Hva gjør du for å hente inspirasjon og fange øyblikkene slike du kjenner det da?

Bedre bilder here I come!

Nå har jeg meldt meg på fotokurs hos fotovideo. Merker jeg trenger litt inspirasjon og litt bedre tekniske ferdigheter med kamera, for å ta bedre bilder. Elsker virkelig å ta bilder, så det blir bra med litt påfyll nå. Her er noen bilder jeg har tatt i det siste:Hvilket bilde likte du best? Hvordan henter du inspirasjon til bedre og unike bilder?

Man gir bort epler og pærer, men ikke gull og grønne skoger.
" Whatever you give a woman, she gonna multiply.
  If you give her sperm, she will give you a baby.
  If you give her a house, she will give you a home.
  If you give her groceries, she will give you a meal.
  If you give her a smile, she will give you her heart.
  She multiplies and enlarges what is given to her.
  So if you give her any crap, you will recive a ton of shit." 

Photospots in Oslo!

Avogtil er det greit med litt inspirasjon av hvor man kan ta en del fine bilder. Slik jeg ser det finnes det motiver overalt, men stedene under er ett sted å starte hvertfall. Jeg har ikke vært på alle å tatt bilder, noen steder bare sett mulighetene for det. En ekte fotointressert ser etter fotosteder og motiver overalt! Jeg velger bevisst å ikke legge ut bilder fra stedene pga, her kommer fotografen egen kreativitet inni i bildet.

- Ekeberg & Holmenkollen for utsikter.
- Tøyen botaniske hage for blomster og rare vekster
- Det er et reptilhus i umiddelbar nærhet av nasjonalgalleriet
- Slottet og slottsparken
- Festningen
- Aker brygge
- Grønland for orientalske opplevelser
- Frognerparken og andre parker for diverse
- Området rundt operabygget for store firkanter (plaza/postgirobygget) og voldsom trafikkmaskin
- Oslo S for massive sett med tog og jernbanelinjer
- Kværnerdalen for interessante broer og også parkeringsplass for tog
- Oslo City for morsomme fisheye bilder og folk i farten
- Kirkerista
- Gamlebyen / oldtidsbyen
- Stovner / Furuseth / Tveita for menneskelige hermetikkbokser
- Helsfyr / Bryn T-banestasjoner gir god utsikt mot.. T-banelinjer / baner.
- De fleste gravlunder har mange fine plasser å ta bilder av, men med litt varsomhet
- Kampen, område bak jordal amfi, nesten trollsk skomakergate stemning
- Bygdøy, Ra/Kon tiki, og idiotisk dyre hus
- Deichmanske hovedbibliotek, og litt bak, St. Olav katolske kirke. Flotte bygg.
- Akerselva
- Sognsvann, øyer i oslofjorden og andre vann med mye liv og spennende lys.
- T'banestasjoner med tagging f.eks.
- Rodeløkka for gamle trehus og mye mer. Her finner du også Freia!

http://www.prosus.uio.no/bilder/Illustrasjoner/Stor-Oslo_kart.jpg

Hvor pleier du å ta bilder?

Foto: LonelinessHvordan likte du bilde? Er du enig i utsagnet til Jean Rostand?

Foto: Sommer i ett vinglass!

Sommer betyr forskjellig for forskjellige mennesker. Når solen står sterkt på himmelen, blomstrene blomstere, man ser måkene og biene summer rundt oss. Ja, da er det sommer! Bier angreper kun når de føler seg truet, som mange mennesker og dyr. De er ikke nødvendigvis farlige, og trengs ikke i alle tilfeller å drepes mener jeg.

1)


2)Hva er sommer for deg? Er du redd for bier? Hvilket bilde likte du?

Foto: Water

Etter så mange regnværsdager, passer det godt med ett innlegg om vann og regn. Noen fra en fontene og andre fra veien til jobb. Vann er ganske enkelt å ta bilde av, og kan gi en utrolig kul effekt.
 


Hvilket bilde likte du? Råd og tips? Hva fotograferer du?

Foto: Forandring i fokus!

Motiver finnes virkelig overalt, det er bare øye som ser som bestemmer begrensingene. Disse bildene er tatt bak Majorstua skole.

Hva syns du om bildene? Hvor finner du inspirasjon og motiver fra?

Streetfashion!

Mye jobbing og sosiale eventer om dagen. Dette bildet  tok jeg på lørdag av en stor ola-sko med masse merker på. Minner meg om 70 tallet!Hva syns du om bildet? Hva er det som er in nå?

Foto: The woods!

Man kan finne på mye moro med en trestamme 1 meter utenfor huset sitt en søndag. Her er hva jeg fikk til på 20 minutter.

1)


2)


3)

4)


5)


Hvilket bilde likte du best? Noen fototips? Hva pleier du å gjøre på søndager?

Hvilket bilde liker du best?

Da har jeg prøvd meg på litt redigering. Det er utrolig morsomt å eksperimentere litt, men utrolig mye valgmuligeter. Jeg har brukt Photoscape, men håper snart å få fikset meg photoshop. Er mye bedre program og morsomere å holde på der.

1)


2)


Pleier du å redigere bildene dine? Noen tips?

Insektenes verden i bilder!

Igår hadde jeg en kjempe fin dag kun for meg selv og mine intersser. Jeg dro på fototur (noe av resultatet ser du under) og oppdaget instektenes verden foran vårt norske slott. Noen av bildene har jeg lekt meg litt med etterpå!


Hvilket likte du best og hvorfor? Noen råd til bedre bilder og redigering?

Hvilket bilde liker du best?

Som veldig fotointressert har jeg ett stort ønske om å bli en bedre fotograf og ta bedre bilder. Jeg ser ofte på bøker, og leter etter inspirasjon til orginale vinkler, lys og utsnitt. Hvilket bilde syns du er best under?

1)


2)


3)


Hvordan finner du inspirasjon til bedre bilder? Noen råd?

Prosjekt; bilder en tidlig morgen!

Jeg har har blitt anbefalt å enten ta det på tidlig morgen (sånn klokken 5-6 om morgenen) eller på ettermiddagen, dette fordi lyset er mye mer spennende da.

Disse bildene er tatt om morgen:
Hvem likte du best? Noen egne erfaringer med tidlig og sen fotografering?

Med kursen mot havet!

Har litt dataproblemer om dagen og bruker tiden på mye annet enn blogg, siden jeg har et kjent fenomen som kalles ferie! Deilig med fri, gode venner, musikk og kos. Slottsfjell er kjempe bra. Den beste og siste dagen er ikveld.  Har tatt en del bilder, som jeg vil dele etterhvert.  Men her bilder fra seiling tidligere denne uken!

Hytte på en øy kan være kjedelig når været ikke er helt topp, men ikke når du har en onkel med seilbåt er ikke det ett tort problem. Vi seilte med kursen mot havet og nesten "kantret" flere ganger. Det er ikke farlig, men helt naturlig for en seilbåt. Faktisk fra der vi stoppet, om vi hadde holdt de 6.5 knopene hadde vi brukt 12 timer til København. Vinden blåste en del, og regnskyen klart vi akkurat å komme oss unna!  Med godt selskap og litt lett servering fra Sverige på tilbakeveien var turen komplett. Anbefaler å seile, det er kjempe gøy! 

Liker du å seile? Hva gjør du når det er sommer og dårlig vær?

 

Sommeren til nå i bilder!


Jeg har plassert min blogg i Oslonorske bloggkart!

Slik ble resultatet!

Da er fotoboken ferdig, og slik ble resulultatet:Jeg er overasket over hvor bra kvaliteten på bildene er. Jeg har som tidligere nevnt bestilt denne på Japanfoto, og er kjempe fornøyd med service, leveringstid, kvaliteten og prisen. Vi betalte 443 kr for 34 siden hardcover bok. Sendte det på nett på mandag og den var klar på fredag for henting i butikken. Resultatet blir bedre jo lenger tid du bruker på layout og hvor bedre kvaliteten er på bildene. 

Hva syns du om boken? Ville du gitt dette bort i gave?

Det kommer når du minst forventer det!

I ett tidligere innlegg skrev jeg at jeg gruet meg til jul, men jeg ble tatt på senga. Julen og nyttåret har gått kjempe fint!! Masse gode minner og stor tro på 2010, er nå trygt i havn. Gud, hvor deilig det er!  Her jul og nyttår oppsummert i bilder:En hyllest til kunstneren Natalie Schau!


1)
shau12large
Carmine

Tidligere har jeg fått mye skryt for dette bildet i ett tidligere innlegg. En av mine favoritt kunstnere er Natalie Schau. Hun har helt unike, men veldig spesielle bilder. De er så unike at de har klistret seg fast i min hjerne hverfall. Her er noen av de fantastiske verkene:
2)
natalieshau6564646464
Nightmare

3)
 

Natalie Shau Alice_and_Cheshire_Cat_by_BlueBlack
Alice and the cheshire cat

4
4)
A nighttime before christmas

5)


6)

7)


8)


9)
509x660

9)
640x640g

10)
513x660


Hvem av bildene liker du best? Hva syns du? Hvem er din favoritt kunstner?

Kvelden og tanker i bilder!

bilde 892
bilde 904
bilde 902
bilde 922bilde 953
bilde 927
bilde 894


Dette er min lørdagskveld. rolig og avslappende hjemme. Samboeren min bakte deilige cookies, jeg har ryddet, vasket og pyntet på rommet. Gjort om litt, hengt opp noen bilder på veggen og kost meg i mitt koselig rom i eget selskap!

Er det ikke merkelig hvordan en 24 år gammel jente kan sitte hjemme helt alene og kose seg en lørdagskveld. Man skulle tro at det betydde at jeg ikke hadde venner eller penger, men det er ikke saken. Saken er at jeg faktiskt liker å være i eget selskap i blant og at det spiller ingen rolle for meg om det er lørdag, mandag eller torsdagskveld.

Alt starter med hvordan man ser på seg selv og hvordan du ønsker å ha livet ditt. Selv om vi lever i 2009 og verden raser rundt oss. Er det viktig å avogtil stoppe tiden, og ta vare på seg selv og sjelen sin. Tenke over livet i sin helhet, hvor heldige vi er og hva vil forandre med livet. Jeg er den som kan gjøre den største forandringen i livet mitt, jeg har den makten og det starter med tanken min. Tanken kan forandre hele livssynet mitt og hjelpe meg å komme bort fra gamle mønster. Jeg lever i ett mønster i blant. Mønsteret er vanskelig å gå utenom, det krever mot og styrke, Om jeg har denne styrken vet jeg ikke, kommer sikkert an på hvor stort ønske jeg har til å forandres.

Ikveld er jeg veldig fornøyd med å være meg, akkurat  sånn som jeg er. Jeg har gjort mange riktige valg. Klarer å være selvstendig og har mestret mange erfaringer her i livet!Hva har du mestret mange tøffe opplevelser i livet ditt? Kan en forandre seg bare ved å forandre tankene sine? Tar du deg NOK tid til deg selv?
http://www.Alexandrasworld.blogg.no/ on Facebook
hits