januar 2011

Boknytt

I 2011 har jeg brukt mye av tiden på lese, og det har vært så deilig. Har virkelig savnet det siste halvåret. Den siste boken i 2010 jeg leste var Maria Ameli sin bok Ulovlig norsk, som du kan lese om her.

Disse bøkene har jeg lest:

Det motsatte av kjærlighet av Julie Buxbaum


http://www.blamannbok.no/dnbbimages/orginale/150103697.jpg

Handling:
Den fremgangsrike 29 år gamle advokaten Emily Haxby gjør det slutt med kjæresten idet han er på nippet til å fri. Men hun klarer ikke engang å forklare til sine nærmeste venner hvorfor hun gjorde det. Innerst inne vet hun at grunnen har mest med henne selv å gjøre. "Du er din egen verste fiende", sier bestevenninnen Jess til henne.

Og herfra går det nedover for Emily både privat og karrieremessig, helt til hun en dag bestemmer seg for å ta kontroll over livet sitt igjen.

Min mening:
Boken er morsomt skrevet. Det tragiske blir ikke gråte tragisk og man kan til tider le av det som skjer. Men etter min mening er dette mer en strandbok, en lett historie som er hyggelig å lese. Den  er ikke dyp og lærer deg lite, men man ler  og smiler med hovedkarateren. Den får deg til å føle deg godt! Leste boken på 4 dager (med en 3 mnd gammel sønn og ha vært på ferie), så jeg klarte ikke å legge den fra meg. Kom raskt inn i handlingen.

Terningskast:
http://www.digit.no/wip4/image2/L3dpcDQvaW1hZ2UvP3NpemU9b3JnJmlkPTExMTk1MCZmb3JtYXQ9anBn

 

Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford

http://boklageret.no/bok/media/catalog/product/cache/1/image/375x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/h/o/hotellet.jpg

Handling:
Fortellingen om Henry, den kinesiske gutten, og Keiko, den japanske jenta, begynner i 1942. Handlingen tar sted i Seattle under andre verdenskrig. Med grunnlag i en omfattende og dyptgående kunnskap maler Jamie Ford et livaktig portrett av en forvirrende og kritisk epoke i amerikansk historie.

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en rørende historie om den dype kjærligheten og lengselen mellom disse to unge menneskene, som blir atskilt under interneringen av japansk-amerikanere under annen verdenskrig. Bokens historiske elementer er dyptpløyende og grundige, men de er nennsomt vevet inn i fortellingen om disse to unge menneskene.

Min mening:
Boken er god skrevet og skildrer den tiden veldig godt. Den er informativ på en spennende måte. Jeg nøt virkelig denne boken og levde meg godt inn i verden deres. Når det er sagt, vil jeg også kritisere historien for å være litt tynn i sin helhet. Hadde den hatt litt litt mer kjøtt på beina, ville det absolutt være en av mine yndlingsbøker. Avsluttningen kunne også fortalt litt mer. Bra å sitte igjen med spørsmål, men ikke så mange som jeg gjorde. Syns den er verdt å lese!

Terningkast:

http://blogg.basketballstore.no/wp-content/uploads/2010/08/terningkast-4.gif


Hvilken bøker har du lest i 2011? Noen anbefalinger? Eller andre meninger enn de jeg har?

Hvordan få den beste flyreisen med en baby!

Nylig som dere vet, var vi på en reise. Philip bare 3 månder gammel. Fly og baby kan høres utfordrende ut, men her er noen råd hvordan det kan bli best mulig for både deg og barnet ditt!1. Bestill sete foran hvor de kan sette opp barneseng.
På veien ned hadde vi ikke det, og Philip satt på fanget for det meste. Men tilbake hadde vi bestilt det. Veldig smart. Du kan faktiskr lese en bok eller spise maten, uten å bytte med en av de du reiser med. Barnet har det også bedre. Med Thomas cook måtte dette bestilles (gjør det så raskt som mulig, ellers blir setene fort tatt), og det kostet ekstra. Men 125 kr er ikke mye når det gir en mer fredlig tur. Philip sov nesten hele veien og hadde sitt eget sted å være. En viktig ting er at disse sengene går kun opp til barnet er 1 år eller 13 kg.

2.Amm når flyet letter og lander
Dette er en mer vanlig tips, men dog veldig viktig. Ved å amme når flyet letter og lander, unngår barnet propper i ørene. Philip fikk ikke dette i det hele tatt. Forklaring er like enkel som at vi voksne tygger, å holde luftveiene til øret oppe. Start ikke med en gang flyet står på rullebanen, men vet til det begynner å øke i fart. Ammer du ikke, er det bare å gi mar som vanlig med flaske. Det har samme effekt!

3. Vær flere om ansvaret
Vi var så heldig at vi var flere på tur, slik at man kan bytte på litt å gå rundt (hvis barnet blir lei) og vanlige gjøremål som skifting og soving. En lang flytur kan bli slitsom. Det er trangt, mye mennesker og støy til tider. Serveringvognene går frem og tilbake, man må stå i kø for toalett og skifting osv. Er man flere til å dele på det, trenger man ikke å bli like sliten. Jeg var heldig å ha min herlig familie med, som hjalp til veldig godt. Spesielt på turen da vi ikke hadde seng. Tusen takk til dere, mine gode hjelpere!

4. Pakk håndbaggasjen riktig og ha den i nærheten!
Flyet har en del tilpasninger for barnet ditt, men dette er ikke nok. Du trenger å ha med egne ting til både skifting og underholdning mens man flyr. Krisen kan komme når som helst, og med trangt om plassen er det lett å bli stressa. Å ha med disse ekstra tingene, vil roe deg ned. Da er du klar for det meste!

Husk i håndbagasjen:
Smokker (noen ekstra)
Babypledd/håndklede
Desinfiserende væske /gelé
Våtservietter
Bleier (flere)
Minst to skift
Plastposer
Tørkepapir
Leker / bøker
Drikke og drikkeflaske
Noe å knaske på - for eksempel noen bananer

Da mangeler det bare å si GOD TUR!

 


Hva er ditt fly tips til å få den beste reisen? Noen erfaringer?

 

 

Foto: Fyverkeri

Ah, det klassiske fotodrømmen - ta bilde av fyverkeriet. Det er jammen ikke lett, krever ikke bare riktige innstilling + utstyr, men også til rett tid. Disse er tatt med stativ og laang lukketid. Mine første forsøk med min egen mor som en vunderlig assistent!Hvordan syns du vi klarte det?

Foto: Footprints in the sand

Jeg ikke den første, men heller ikke den siste til å ta bilder av fottrykket sitt. Mange skriver ofte navn på kjæresten i hjerter. Syns dog at det er litt stilig!


Hva skriver/tegner du i sanden? Hatt en innholdsrik helg?

Foto: The lady in black by the beach!

Nå er vi hjemme igjen og det er tid for å vise dere noen av bildene fra turen. Disse bildene tok jeg en morgen, da jeg så solen stå opp ved stranden. Det var en strandpromenade med mye liv. Jeg la spesielt merke til denne damen her og hunden hennes...Hva syns dere om bildene? Hvilket likte du best?


 

I feriemodus!

Hei, alle leserne mine. Jeg er paa ferie paa Gran Canaria, San Augustin. Har tatt masse bilder og har flotte opplevelser, jeg vil gjerne dele med dere senere. Forelopig faar det holde med ett laant bilde fra der vi bor. Det er herlig her, varmt og godt. Vi nyter virkelig ferien til det fulle, spesielt Philip som smiler for det meste.

Laant fra http://www.sanagustinbeachclub-weddings.com/

Kos dere imens!

Alder - mer enn bare ett tall?

Alder er ett tall basert på hvor lenge vi har levd, men er det noe mer enn det. Er det slik at forventninger til visse aldere påvirker oss til å være noe vi ikke er. Eller kanskje gitte situasjoner, som å bli mor f.eks., påvirker oss il en viss alder vi egentlig ikke er.

Jeg kjenner det på kroppen, at det å være mor forandrer meg. Jeg liker rollen og vil gjerne være i den, men noen ganger vil jeg også være en 25 år gammel jente som fester og henger med vennene sine. Livet er merkelig, noen ganger føler jeg må ta riktig valg i forhold til alder og situasjon.

Som f.eks. da mamman min (det var mamma som gjorde mest av arbeidet, men jeg hjalp til det jeg kunne) og jeg skulle pusse opp stolene til hjemmet mitt. Disse stolene var fra 70-tallet, fra den røde epoken og mønsterene var grusomme. Tro mine ord, grusomme. Hvertfall for en 25 år gammel jente som lever  da i 2010! Jeg fant to trekk, ett med mote og catwalkbilder på, og ett mer blomsteraktig motiv i litt mer rolig farge. Hva skulle jeg velge, det vågale eller det rolige motivet. Etter mye frem og tilbake, valgte jeg det rolige, med den tanken at en som skulle bli mor kunne ikke ha det andre.

Så nå spør jeg meg, hva gjør sånne dommer om hva som er riktig i gitt situasjon og alder. Det trenger ikke å være galt å ha fashion og catwalk bilder på stoltrekke hjemmet, selv om man er mor. Det er kanskje bare meg som tenker og dømmer meg selv slikt. Jeg vil ha bort de forventningene som griller i hodet på meg, om hvordan ting bør være. Hvorfor skal jeg la meg bedømmes av slikt, hvorfor være min en så hard dommer mot meg selv.

Samfunnet har skylden er det lett å si. Når jeg var 15 og bodde hjemme, tenkte jeg det skulle være så annerledes å være mor. At da måtte man være hjemme hver helg og hvertfall ikke se på tenåringsserier som gossipgirl på tv. Og nå sitter jeg her som mor og gjør faktiskt det. Jeg føler meg som Mariel og levende, samtidig som jeg nyter mammarollen. Jeg er mamma og en jente på 25 år, og det trives jeg med! Jeg tror ikke det er samfunnet som har skylden, men at jeg lar meg påvirke av det. Det er opp til meg, for det går fint an å være i begge rollene! Og det er ikke galt å velge et stoltrekk med catwalk bilder på når man skal pusse opp stolene.

Føler du deg mellom en alder og en situasjon? Påvirker forventninger deg til å være en annen enn den du er?

Desember - toppliste!

Topplisten kommentarer Desember 2010 er nå klar. Lurer du på hva dette går ut på, er det bare å lese mer her! Takk for at dere leser og kommenterer. Godt nyttår alle sammen!!

1.Elise

Tidligere 23. og 3. plass!

Alder: 24
Kjønn: Jente
Hjemsted: Ås
Kategori: Hverdagsblogger som skriver på en bra og spennende måte om det som intresserer henne. Positiv, livsglad, kristen og allsidig jente, Hennes nyttårsforsett for 2011; er at hun skal lese bibelen hver dag.

Siste nytt:
Wanna be MY GUEST?!
Nyttårsforsett
No one could take it away from me


2.Veronika

Tidligere 1. plass 2 måneder.

Alder: 21
Kjønn: Jente
Hjemsted: Tromsø
Kategori: Nybakt mamma og hverdagsblogger som skriver ærlig om angst og har lidenskap (og stort talent) for baking! Dette er virkelig sjelden vare!! :)

Siste nytt:
Hjemmelaget limonade

Dette skjedde i 2010


3.Bondekjerring med ME

Tidligere 7., 16. og 8. plass!

Alder: 26
Kjønn: Jente
Hjemsted: Bergen
Kategori: Hverdagsblogger

Siste nytt:
Fotokonkurranse

4.Cathrine EN
5.Ingrid Foto
6.Sussi
7.Emmieverlasting
8.Christine
9.Katrine Stensland
10.Bianca
11.Camilla Fredrikke
12.Kentras
13.Line Busk
14.Nicklas
15.Marchi
16.Kaja
17.Pimpan Bunom
18.Hjelpmegselv
19.Caroline Maria
20.Anniken
21.Marte
22.Norman
23.Sofie
24.Karoline
25.Helene Heil

Hva gjør du for dine lesere?

hits