februar 2010

Vinterlydturne for kreftsaken!

6 Mars starter kreftsaken og vinterlyd landsdekkende turne i Oslo. Kreftforeningen (som står bak auksjonen) består av frivillige, og DU kan bli en av de. Jeg har mistet flere familie medlemmer for den grusomme sykdommen og alle bør etter min mening gjøre det de kan!På kreftforeningens hjemmesider sier de selv dette om denne auksjonen:

Håp er helt avgjørende for å bekjempe kreft. Og det er godt grunnlag for håpet - i dag overlever to av tre som får kreft.

Men noen pasienter får den tunge beskjeden: at det ikke er mer som kan gjøres for dem. For denne gruppen kan det eneste håpet være nye behandlingsformer som fortsatt er under utvikling. Årets Krafttak mot kreft handler om å gi disse menneskene en ny mulighet i Norge. Mer penger til utprøvende behandling vil også føre til at nye kreftmedisiner og behandlingsmetoder tas raskere i bruk. Dette vil komme alle kreftpasienter til gode.

Utprøvende behandling betyr en ny sjanse for den enkelte - og bedre behandlingsmetoder for oss alle.

Det er ikke bare frivillige bøssebærer som stiller opp, men artister også. På selve dagen stiller også artister opp for en gratis konsert og det vil bli servert suppe!

Så hva må du gjøre for å bli bøssebærer:
Du kan melde deg som bøssebærer ved å benytte dette skjemaet eller ved å sende "bøsse" til 2242.

For mer informasjon, sjekk ut Kreftforeningens hjemmeside.
 


Gino feat. Distre & Twisted har laget denne sangen til støtte for krefsaken. Gjør din del og!

"Vi sees igjen"

Refreng:
Bare et menneske,
trass i det mot som du viste
urokkelig,
en syk kropp,
med jern vilje i
tro til det siste,

for de som står igjen,
til vi sees igjen


Ta fri noen timer, nyt musikk og mat, mens du går rundt å samler inn penger for kreftsaken, så enkelt er det å skape større muligheter for å redde liv!!

One in a million!

I helgen var jeg så heldig! Generelt hvis jeg mister eller roter bort noe dukker det som oftest opp. Selv om jeg med årene har blitt flinkere til at dette ikke skjer, finnes det unntak!

For noen uker siden mistet jeg brillene mine på vei til eller på jobb! De falt ut av bukselommen min, og når man er så dum å legge de der, kan egentlig bare skylde på seg selv. Jeg lette overalt jeg hadde gått, men fant de ingen sted. Egentlig føler jeg meg til "blind" når jeg mister brillene mine. Det er ikke slik at synet mitt er så dårlig, men jeg er SÅ avhengig av de på skolen, jobb og hjemme. Dagen etter kjøpte jeg meg nye "billig-briller", og levde videre i ro og fred, slik jeg pleier!

Så på lørdag i avslappning og OL- modus, sjekker jeg mobilen, og ser at en av mine arbeidsgivere har ringt flere ganger. Min første tanke er at noe er galt, så jeg ringer opp igjen med en gang. Men ingenting er galt, hun svarer med en glad stemme. JEG HAR FUNNET BRILLENE DINE, skriker hun nesten inn i telefonen. Det som hadde skjedd var at de skulle frese bort snøen, og mannen hennes hadde bedt henne om å ta bort noen kvister under sneen. Denne prosedyren hadde de aldri gjort før. Hun begynner å grave ganske dypt ned i snøen, og der ligger de!!

Mine dyre brillerr fikk jeg tilbake igjen nå på tirsdag og nå ser jeg mye mye mye bedre!  Har du hatt sånn flaks? Har du noen huskeregler for hvordan ikke å miste ting?

  

Back to nature!

Ooh du allemektige HELG!

Etter enda en uke med jobb og skole, blir det deilig med helg. Jeg GLEDER meg til å besøke en av mine beste venninner i Elverum (my get-away). Hun har verrdens kuleste mormor. Hvor deilig er det ikke å bare slappe av i trygge opplevelser, og ikke tenke på stress eller mas. I helgen skal jeg KOSE meg!

 

Dette er planene:
Fredag:
- Buss etter jobb og hjemmelagd pizza (sånn som bare mormoren til min venninne kan lage det) når vi kommer frem.
- Gullrekka på Nrk (ja, er faktiskt en av de få 24 åringene som liker det), som vil si:
Nytt på nytt (Linn Skåber er genial)
Skavlan
Thomas og Harald

Lørdag:
- Slappe av på dagen
- Gå en tur min kjære venninne
- Kanskje en tur på Marten senteret (det lokale senteret i Elverum) 
- Spise god mat (Går i mange kaffepauser!)
- Gå på kino (Noen råd til en bra film som går om dagen?)
- Lese Brida (Skrevet av Paulo Coelho)

Søndag:
- Dagstur til Flisa, før vi drar hjem!Hva skal du i helgen? Vært i Elverum?

Jing og Jang på ravi-vis!


for jeg kunne
bare la meg drive
rett fram
kune bare drite i det
men ravi sier det
Åhhå
Åhhå
oss to
Å jeg lover deg
baby vil du være
jing så kaller
jeg meg jang
og detta er vår sang
Åhhå
Åhhå
Åhoss to i oslo
(oss to i oslo)

Lykke Li!

Geniale Ingrid Bjørnov!


Ingrid Bjørnov's fantastiske pausenummer. Dette må ses og høres!Så du på den norske finalen? Vant den riktige sangen?

Verden uten sosiale medier!

I 2010 deler man så og si alt med venner og bekjente gjennom sosiale medier som facebook, messenger og twitter. Status oppdateringer, bilder, festinvitasjoner, deling og det man liker osv. Man trenger ikke lenger nesten spørre hvordan du har det,eller hva du gjør. Det er bare å gå til internett, så kan du lese deg til det!  

Noen ganger blir jeg sliten av å være en sånn "offentlig" person, som alle fra de jeg gikk på barneskolen med til mine kollegaer og venner den dag idag, skal vite alt jeg bedriver tiden og tankene mine med. Man blir jo litt smittet til å oppdatere dette hele tiden. Mange av mine avtaler, blir avtalt gjennom messenger og facebookchatten. Hva skjedde med den gode gamle telefonen og å ringe til hverandre. Ja, bare tenk på brev-vekslingen, detvirker så romantisk! Jeg fikk ett kort av noen veninner, som er i utlandet dette semester, for noen dager sin. Så hyggelig!!

Tenk hvis vi skulle hatt en dag uten facebook da. Hvordan skulle vi klart oss? Til tider merker jeg hvor avhengig jeg er av facebook. Når jeg kommer hjem etter dagens gjøremål, og skal slappe av litt. Det første jeg gjør er å skru på dataen, trykke på internert explorer og taste de velkjente F...A....C...E og resten av adresseen kommer opp. Jeg trenger  ikke en gang å se hvor jeg trykker. Facebook er mer vanlig enn å lese eller se på nyhetene, vil jeg påstå til tider.
Når jeg er sliten og trenger tid for meg selv, er det første jeg gjør å logge av messenger, facebook, dataen og sku av mobilen. Gud, hvor deilig det er å ikke være mulig å nå. Og sitte her med boka eller musikken min, det er avslappende det! Jeg har flere venner som ikke klarer å skru av telefonen i det hele tatt, de er helt avhengig av å være tilgjenglig for alle 24 timer i døgnet.

Noen ganger tenker jeg gamle dager var bedre, men denne romatiske brev-vekslingen,kun fasttelefoner og at man faktiskt måtte gå til hverandre for å avtale noe, om man ikke hadde gjort det da man var sammen. Man holdt mer sammen og det var ikke så farlig å ha det stille rundt seg. Denne utviklingen min genrasjon er en del av, skaper ikke bare avhengighet til farlig stoffer og alkohol(Mye dette var før og), men til å hele tiden ha folk rundt seg.
 
100lc_pwwallpaper22_large 
Foto: http://weheartit.com/entry/1192914

Hvor avhengig av du av sosiale medier? Er du avhengig de sosiale mediene? Klarer du å være alene?

Stekt ris med egg!

Det verste jeg vet er å kaste mat, og av den grunnen spiser jeg rester ofte. Rester er kjedelig, tenker kanskje du. MEN jeg har noen enkle knep til hvordan man lage en ny rett  av gårsdagens middag! I prinsippet er det å blande rester med ferske grønnsaker og lage en slags pytt i panne! Dette er hva jeg gjorde:

Stekt ris med tilbehør!
Ingredienser:
Ris (fra igår)
2 egg
1 løk
1 fedd hvitløk
Litt kinakål
Soyasaus

1. Stek løk og hvitløk til de får litt farge.
2. Bland inn risen, og la det steke noen minutter.
3. Ta i eggene og bland det med resten av maten.
4. Legg litt kinakål på toppen, smak til med soyasaus og det er klart til servering!

Kos deg med maten!


Kaster du mye mat? Hva mener du om å spise rester?

Kunsten er å vite når det er nok!

Dette er skrevet om mange ganger før, men irritasjonen rundt forsvinner ikke. Liker han meg eller ikke? Vi jenter tenker og analysere alt for mye, og etter all den tenkingen vi gjør er det ikke rart vi blir litt pessimistiske til dette spillet.


Foto: Marchi

Her er noen datingregler:
Vente på at han ringer deg
Lyve på deg en travel timeplan for å virke mer interessant
Ringe etter de tre obligatoriske dagene
La han alltid betale regningen?
Forsøke å imponere
Bevar litt mystikk

Alt dette er vel og bra, MEN når du sitter i situasjonen og liker den spesiell du har i tankene. Alt du vil er å høre fra og være sammen med daten din. Når man blir tullete når du er sammen personen, glemmer ord og alt det fornuftige som vanligvis kommer ut av munnen din. Når ventetiden føles som en evighet og man drømmer om å gjøre forskjellige ting med den personen. Uff, ja da er det vanskelig å følge regler. Impulsene av hva man kan gjøre skyter ut hvert 3. sekund og hvilken impulser man skal følge, når alle virker likke fornuftige i impulsens kvale.

Når man liker noen blir deres verdi opphøyd hos oss. Men tror de er mye bedre enn de i virkeligheten er. Og fraser som; nei, han er alt for bra, han kan ikke like meg, er i omløp i hodene våres. Jeg er ikke verdig han. Og de gangene du ikke hører så mye fra personen, som man ønsker, nei, nå liker han meg vel ikke.
MEN trenger det å være slik; NEI!  Folk er forskjellig og alle disse reglene gjelder ikke alle. Å bli kjent med noen tar tid. Det er vanskelig, men nødvendig å bruke denne tiden, for å bli kjent ordentlig. Folk har også forskjellige måter å uttrykke seg på og hva de legger i det når man uttrykker seg. Jeg merker jeg nesten får dårligere selvtilitt når jeg liker noen,  og mister troen på at jeg selv har en bra verdi. Jeg skravler om den jeg liker hele tiden, og tenker masse på han. Jeg er den som blir utålmodig om jeg bryr meg om det, hvis jeg ikke hører noe. 

Dette spillet er og blir vanskelig. Det skummelt å gi av seg selv, når man vet det er sjanse for avslag på grått papir eller uvurderlig lykke over at den du vil ha, vil ha deg tilbake! Hva du gjør med livet ditt, er opp til deg. Men mitt råd er at man lever og tar sjanser, så man hvertfall ikke angrer på noe. Men samtidig vet når det er nok!


Bør man følge reglene? Hvordan tar du hensyn til de?

Remember this?Why'd you have to go and make things so complicated?
I see the way you're actin' like you're somebody else
Gets me frustrated
Life's like this you
You fall and you crawl and you break
And you take what you get, and you turn it into
Honestly, you promised me
I'm never gonna find you fake it
No no no
(No no no)
No no
(No no no)
No no
(No no no)
No no

Noen gode musikktips? Har du Spotify?

Jeg har fått en award!


Susanne ga meg denne awarden mens jeg har vært litt borte fra bloggverden en stund.Det motiverer for videre blogging. Så tusen takk for det!

Kreativ blogger!Her er reglene: 1. Kopier awarden til bloggen din
2. Link til personen som gav deg den
3. Fortell 7 interessante ting om deg selv
4. Velg 7 andre bloggere som du vil sende den videre til
5. Link til deres blogger
6. Legg igjen en kommentar i bloggene til de du sender videre til slik at de får vite om denne awarden

7 interessante ting om deg selv:
1. Jeg liker å gå på konserter, den sist jeg var på var A1.
2. Jeg har av og på perioder når det kommer til festing, Akkurat nå begynner jeg å roe meg ned litt igjen.
3. Jeg har fått to venner gjennom bloggverden, Hun ene er naboen min og bare super herlig!
4.Jeg liker å lage matretter fra deler verden jeg selv ikke kommer fra.
5. er friluftsmenneske av dimensjoner, selv i snøstorm.

6. Jeg er en av de få (tør jeg å påstå ) som fakiskt liker å sitte på lesesalen en hel dag
7.  Som tror man når langt med et smil og et tenkende hode.7 andre bloggere som du vil sende den videre til:
http://trippel9.blogg.no/
http://ronjagujord.blogg.no/
http://marchi.blogg.no/
http://fashionaddict.blogg.no/
http://femaleconfessions.blogg.no/
http://glacier.blogg.no/
http://ceciliemaria.wordpress.com/

Tiden flyr, når man har det gøy!

Den siste tiden har gått til mange festligheter, en god del jobbing og lesing. Livet smiler til meg om dagen, noe jeg setter stor pris på! Også kommer jeg inn på bloggen, som jeg ike har vært like flink til å oppdatere, med flere hyggelig kommentarer og oppfordringer til å fortsette! Det setter jeg stor pris på. Takk for deeet! ;)

Fredag var Marchi, Fashionaddict og noen andre gode venninner på Nelly.com sin High Heels lansering på La Belle Sole i Oslo. Motivasjonen gikk i gratis sko og goodiesbags, I tillegg til kvalitetstid med venninne mine! Bortsett fra frossene tær(av å stå ute 45 min i kø i kulden) og billig cava, var jeg godt fornøyd med både skovalg og den sosiale sammenkomsten!
 

Fotograf: Fashionaddict

Bildet over viser skoene jeg valgte, som det ventes spent på i posten om en 2-3 ukers tid! En annen litt morsom ting som skjedde var at politet kjørte forbi den laaange køen med jenter, flere ganger og måtte tilslutt stoppe opp for å vite hva som skjedde. Men det er jo godt forstårlig det, for hva er ikke mer farlig enn 90 jenter sminket og pyntet i kø utenfor ett utested en fredag i Oslo sentrum. Den kvinnelige betjenten dro med ett lurt smil om munnen og en forskring om at de skulle komme tilbake senere!

hits