februar 2012

Hjemmelaget kokosboller!

Jeg elsker kokosbollene fra den lille kokosfabrikken, og før nå trodd at det var vanskelig å lage. Men nå har jeg prøvd det, og kan si med hånden på hjertet at det var det ikke. Enkelt, godt og noe av det bedre søtsakene man kan spise.

Dette trenger du:


4 eggehviter
1 dl sukker (eller ca 0,8 dl fruktose eller en valgfri sukkerstatning).
1 ss vaniljesukker
4 plater gelatin
1-2 poser kokosmasse
ca 200 gram kokesjokolade ? jeg brukte halvparten 70 % og halvparten dronningsjokolade. Til barn er det sannsynligvis bedre med en blanding av mørk og lys kokesjokolade.
ca 50 gram delfiafett (kokosfett)

Utstyr:
Arbeidsbolle med visp, brett å legge bollene på, matpapir, boller til å smelte sjokolade i, bolle til å smelte gelatin i, tallerken til å legge kokos i.

Dette gjør du:


1. Legg geletinplatene i kaldt vann og la de ligge i 5 minutter.
2. Stivpisk eggehvitene til du kan snu de opp ned og det ikke renner.



3. Putt oppi sukker  og vaniljesukker til det ikke knaser i munnen. For å teste dette må du smake på røren.
4. Klem ut vannet av geletinen, og la det smelte i et vannbad med kokende vann under bollen. Det skal ikke være vann i direkte kontakt med gelatinen.
5.Putt eggehvit/sukker/gelatin massen i sprøyteposer og lag skumtopper. Dette legges på bakepapir, strødd med kokos. Vil du ha kjeksi bunnen av kokosbollene, kan du legge det nå.



6. La det stivne i kjøleskapet, mens du lager skjokoladen.
7. Smelt sjokolade og delfiafett på svak varme eller i ett vannbad.
8. Når sjokoladeblandingen er smeltet og fått avkjølt seg litt, tar du det på skumtoppene med to gaffler.
9. Og tilslutt tar kokos på toppen.  
10. Nå må sjokoladen å stivne og de er klare. Kokosbollene er best dagen derpå, og anbefales oppbevart i fryseren over litt lengere tid. De tines lett opp igjen!



Så er det bare å nyte!!


Hva syns du om kokosboller? Hva er "sunn" snacks for seg?

Foto: Gårdens villdyr?!

Sønnen min elsker dyr, og om man kan si han har noen favoritter må det være hvertfall disse to dyrene her. Disse bildene er tatt på Geilo og hos en venninne av meg.


Hva syns du om bildene? Hvordan pleier du å ta bilder av dyr?

Spinatsuppe!

Jeg elsker supper, spesielt når det er kaldt ute. Sunt, enkelt og kjempe godt! Denne suppen tar kort tid og er ganske mettende. En lignende suppe fikk jeg først hos en venninne, og nå har jeg lagd det selv. Er helt hekta!

Du trenger:
Olje
1 Løk
1 vårløk
1 pose spinat
2 buljonterninger (skal blandes ut i kokende vann ca. 5 dl)
Cream fraiche
Salt og Pepper

Dette gjør du:
Fres opp vårløk og løk (i biter) i oljen til det er blankt.
Vask spinaten og hell hele posen oppi sammen med løkene. Disse skal bare surre så vidt.
Hell opp buljongen (som allerede er blanet med vannet, og til slutt cream fraichen (jo mer du tar, jo mektigere blir den).

Mos suppen. og la den koke noen minutter til for mer smak. Smak til med salt og pepper før serveing!



Suppen kan serveres med egg og/eller brød!

Hvorfor er spinat så sunt?

Spinat er en flott kilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Den er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Og vil du vite mer om hva dette gjør med kroppen din, kan du lese her!

 


Hva syns du om spinat? Hvordan matbevisst er du?


 


 

Søndagskos

Igår hadde vi en ganske aktiv dag i svømmehallen, tur og MGP sammen med gode naboer og venner. Så idag har vi tatt det med ro hjemmet. Philip ligger å sover lunsj, og jeg oppdaterer her litt. Morningen startet vi med å bake en appelsinkake som var helt nydelig!

Oppskirften og bilder er hentet fra Passion of baking!

Delicious Orange Cake:

  • 130 g usaltet smør
  • 165 g sukker
  • 2 egg
  • 225 g mel
  • 1 1/4 ts. bakepulver
  • 1 ss melk
  • 4 ss fersk appelsin juice
  • revet skall fra 1 appelsin

Ta fram alle ingredienser. ( viktig at smør har vært  i romstemp.)

Hell sukker og smør i en mikserbolle og miks dette  fluffy ( cirka 8-10 minutter).

Når det har blitt helt fluffy så  tilsettes eggene, ett og ett om gangen.

Videre tilsetter du siktet mel og bakepulver. (sikt mel/bakepulver minst 2 ganger,dette for å få best resultat)

Hell så i melk, fersk appelsin juice og revet appelsinskall.

Rør det godt sammen.

Dekk en form  (20 x 10 cm) med bakepapir og hell røra i formen.
Inn i ovnen på 180 C i cirka 55 minutter.

Ferdig!

La den avkjøles helt før du lager glasuren som skal være på toppen.


Appelsin glasur:

  • 175 g melis
  • 2 ss fersk appelsin juice
  • revet skall fra en appelsin til pynt

Bland alle ingredienser godt sammen og hell glasuren over den avkjølte appelsin kaken.

Jeg topper den med appelsinskiver?

 

 

Slik så mitt resultat ut!

 

Ha en nydlig søndag!


Hva pleier du å gjøre på søndager?

Fotoserie: Universitet i oslo + studieteknikk råd

Nå har studiene begynt for alvor og jeg er en meget aktiv student. Det vil si at jeg tilbringer tid der, og kamerat mitt er også en selvfølge med der. Her er noen resultater av dette!









Min studieteknikk er vel ikke egentlig så ulik andres, men det fungerer og jeg klarer å se hele linjer gjennom faget. Dette semesteret tar jeg exphil, et vanskelig fag syns jeg. Men siden jeg har strøket før, er jeg ekstra motivert til å fikse det og det SKAL jeg! Gleden er at etter 3 uker hvertfall, føler jeg vet mye mer enn forje gang og jeg skjønner stoffet bedre. Etter min mening på god vei til å klare det.

Jeg leser i reptisjonshefte før seminaret.
Følger med i Seminaret, der vi går gjennom det viktigste. Her skriver jeg mye notater.
Leser penum i pausen.
Drar på forelesning og noterer flittig.

Foreløpig er dette løpet.


Har du noen gode råd? Hva syns dere om bildene?

hits