mars 2009

Sukiyaki, japansk nasjonalrett. Anbefales!! :)

Jeg er paa ferie i Thailand naa. I den forbindelse kommer bloggen til paavirkes av det.  Det er saa billig her, at vi spiser mye ut. I gaar spiste vi en Sukiyaki. 

Sukiyaki er en suppe, du kan legge hva du vil i. Jeg har funnet en oppskrift paa nettet, men ingrediensene trenger ikke a vaere det samme. Vi hadde egg, reker, fiskenudler, biff, blekksprut, kinakaal, og masse andre blad gronnsaker som ikke saa tilgjenglig i Norge (du kan finne noe paa de asiatiske markedene).  Vi brukte heller ikke egg til dyping, men i suppen. Hadde en chillisaus blandet med vann istede. Det var hvertfall veldig godt!

Sukiyaki, nasjonalretten til Japan
Antall porsj.                  1                2                3                4                5                6                7                8                9                10                11                12                13                14                15                16                17                18                19                20                
800grbiffkjøtt i strimler
200grsjampinjong, frisk
1stkpurre
1stkkinakål
  
Saus:
6sssoyasaus
6sseddik eller helst sake
6sssukker
  
Dip:
4stkEgg

sukiyakiingredientscustom

Fakta/tips:
Nasjonalretten til Japan tilberedes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst- Japan.
FREMGANGSMÅTE:
1. Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat. 

2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte. I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren. 

3. Server et rått egg til hver person i en skål, sammenpisket. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det. 
Serveres med ris. 

sukiyaki


- <3 -

Reiseskildring

Verden står stille. Ikke misforstå det er mennesker der, men inni henne. Den eldre mannen nærmest til høyre har kjøpt te og boller. Kona sitter ved siden av, hun ser brydd og sliten ut. Hun drukket opp all teen, mens mannen tar det ekstra med ro. Det skal nytes, ser det ut som. En annen mann,  litt yngre, reiser seg stille opp, og går med vognen sin. Borte på bare noen sekunder. Ingen andre har lagt merke til det. Plutselig en del av massen igjen. Noen leser intensivt, en annen sover i en ubehaglig sittende stilling. Mannen med teen og bollene er enda ikke ferdig, en bit igjen nå. Han puster rolig og tar den siste biten sakte inn i munnen. Nå er han ferdig med det, ser han litt urolig rundt seg. Kona hans har sovnet nå. Bak dette gamle ekteparet, ganske langt bak, sitter det to damer. De ser ut som to venninner. Den ene sier noe, og den andre responderer ved å smile eller le. Slik sitter de en stund. De kan være søstre også, begge har mørke blondt hår. Men alikevel er de ikke så like, to helt forskjellige typer. Nå er mannen ferdig med teen sin, Han har begynt å rote nedi sekken sin. Akkurat som han leter etter noe. Han ser nøye i alle lommene, en etter en. Sunair står det på sekken.

En ny yngre, mørkhåret mann kommer til stedet. Han omstreifer rundt. Det ser ut som han er alene. En dame går rundt i området nesten, men bare nesten like ved. Det ser ut som hun og leter etter et sted å sitte. Øynene deres møtes. Han sier noe , henne hører ikke hva , til den omstreifende damen. Den eldre mannen har funnet frem et kamera fra sekken sin. Han reiser seg bestemt og raskt opp. Så går han bort til vinduet lengst borte i lokalet og ser på alle flyene på rekke og rad. Det går litt tid. Henne får en sliten følelse over seg. Mennenskene rundt er rolige. Ingen merker det. Den gamle mannen har kommet tilbake på plassen og tatt opp en bok om Cuba. Kanskje de skal reise dit. Kona våkner, men sovner raskt igjen. Det er utrolig stille i lokalet, lenge. Plutselig er det noe bak henne som lavt, nesten hvisker på fransk. Hører man på stillheten, er det nesten ikke til å unngå. På tven litt til venstre danser de på skøyter. Det er vært mange forskjellig på, men nå er det kun en mann alene. Han faller ikke. Lyden på tven er av. Ingen andre følger med på tven.  

En robust, litt større mann til venstre med markert, trykke briller ser på mobilen sin. Ingen vet hva han gjør, men han er dypt dypt konsentrert. En annen langt bak henne slår med pinner, det høres hvertfall sånn ut. Det bråker en del, men plutselig, bare 10 sekunder etter blir det stille. Man kan høre pusten igjen. Den overvelmende følelsen synker over henne fortsatt. Den gamle mannen leser i boka om Cuba fortsatt, kona ser stille og litt forvirret ut på samme tid. Venninnene er borte. Hva som skjedde med de, er det ingen som vet. Det samme den omstreifende damen og mannen. Man undrer seg om de kjente hverandre eller bare to fremmede som holder på å bli kjent. Vi vet ikke, vi kan bare undre. Ingen legger merke til hverandre, er bare dypt konsentrert om seg og sitt indre.

OnLive, en revolusjonær innen spillverden!

perlman1

Ved å bruke internett eller tv som overføringsmuligheter, kan du nå spille store spill på billige dataer. Denne teknologien åpner for mange nye muligheter. Til nå er det Playstation 3 og Wii som har styrt meste parten av spille verden.

Det er på tide å få inn et nytt element på banen, spørsmålet er om et vil fungere like bra? De hevder i denne artikkelen her at det ikke skal lastes ned, og at det skal kun være en millisekunds forsinkelser.  I filmverden er det også nå blitt flere lignende type tjenester. Man kan leie filmer på nett eller over tv abonnomentet. Kvaliteten er ikke alltid like god, som om du leier, men slett ikke dårlig.

OnLive tar også opp kampen mot pirat kopiering av spillene. Det er umulig å kopiere disse spillene gjennom denne tjenesten.Itillegg er det mer økonomisk, OnLive håper selv å kunne redusere prisen for brukerne. Du vil også få mer for pengene,  i og med at du kan velge mellom flere store spill etterhvert.

Dette er en gledelig nyhet, og jeg gleder meg til å følge kampen videre!

Hva syns dere om denne nye teknologien? Noen som har prøvd den?


- <3 -

Hva skjer egentlig bak kulissene?

paradisehotel

Noen uker har Paradise hotel gått på tv3. Hovedmålet til tv3 er selvfølgelig å tjene penger, og dermed ha flest mulig seere. Hvordan få flest seere, skape intriger og dramatikk, så folk følger med hver dag.

Vi har flere eksempler, ikke overaskende, på hvordan tv-selskapet bruker informasjon om deltagerne til å skape disse intrigene. Hvordan de setter Ida og eksen på samme rom fra første dag av, og itillegg får kompisen til eksen som Ida har hatt sex med inn etterpå. Så har ting roet seg litt, og tv3 starter igjen, med å splitte et par med kjemi. Nå er det mer uvisst hva som skjer. Greit vi skjønner at det er et spill og det vil komme overaskelser, men det er feil å lage situasjoner, slik at det blir vanskelig.

Min personlig mening er at det blir kaos uansett, så hvorfor ikke la det være opp til deltagerne selv. I slike reality-serier, er det mye vi seere ikke vet. Har tvselskapene rett til å leke gud i reality serier?  


Er det et manus, kanskje et delt manus? Jeg vet ikke jeg.. Hva tror dere? Følger dere med på Paradise Hotel?

Den ultimate mann finnes han?

mrx


I denne artikkelen forteller de om typene du ikke bør treffe igjen. Alle mennesker har feil, og det er sånn det skal være. Hadde vi ikke hatt feil, ville vi ikke vært mennesker og TENK så kjedelig det vill vært!!

Man velger hvilken feil man kan leve med, og mange kan være den rette for deg. De ulike mennene representerer bare ulike liv, og det er opp til oss hvilket liv vi vil leve. Det viktigste er å være ærlig mot seg selv, og leve etter sine ønsker. Det er ikke alltid lett, vi mennesker ignorer lett våre egne faresignaler.

I Norge tar vi forhold alt for lett, Det er en mentalitet for at man ikke må jobbe med de. Hadde man tatt forholdet like seriøst som jobben, ville vi ikke hatt så mye skillsmisser. Og i svake perioder må man huske hvorfor man ble intressert i personen først.

Andre kulturer er mye flinkere enn oss nordmenn generelt til å gjøre dette. Har de giftet seg, er det for livet. Her virker det noen ganger som om man gifter seg alt for fort og gjør en "feil", kan man jo alltids skille seg. Det er ikke noe problem, på en måte! Selvfølgelig når man sier ja, vil man, men i Norge er det 50% som blir skilt.

Hva tenker dere om forhold? Tar vi i Norge for lett på det? Hvorfor gjør vi det evt.? Hvordan er din drømmemann? Og hvilken faktorer er viktigst for å få forholdet til å fungere? Jeg vil gjerne vite hva dere tenker! :)

Ny forskning om frokost, hvor vil dette ende?

I denne artikkelen påstår de at man skal spise lavglykemisk mat, som bl.a. er fullkorn, frukt og grønnsaker, melk, fisk, egg eller kjøtt er den beste måten å starte dagen på. Forskningen viser lavglykemisk mat gir en lenger metthetsfølelse. Hva skal du velge?

imagesJeg, personlig, har dårlig vaner med å spise frokost. Er ikke sulten om morgningen og spiser etter når jeg sulten. Flere som har det sånn? Jeg vet det egentlig er mye sunnere å starte med en ordentlig frokost, spise flere ganger om dagen og til ca. fast tid hver dag. 

Her  påstår de at frokosten kan si veldig mye om hvem vi er. Selvfølgelig alle handlinger vi gjør sier noe om hvem vi er, men forskjellen på om jeg spiser egg og bacon eller havregrøt sier ikke så mye. Jeg sier; NYT MATEN og spis det du liker!! skal man være sunn og må man gjøre det til sin egen livsstil. Det nytter ikke å tvinge seg selv bort fra noe man liker, da kan man heller minske dosen av det. Sånn som kaker, spis det, men ta litt mindre stykker og kanskje ikke like ofte.

Det er vanskelig å bryte vaner og ikke høre på våre lyster. Man må ha sterk viljestyrke hvertfall! Men gjør du det til din livsstil og fortsatt spiser det du liker, men i mindre doser osv klarer man faktiskt å overholde målene sine. :)

Hva er deres synspunkter på dette området? Har dere noen erfaringer med å følge dietter, har du lykkes med å gå ned i vekt med det? Jeg er veldig spent på hva dere tenker! :) Syns dette sunnhets idealene vi er så opptatt av nå, er intressant, men man bør ikke være helt fanatiker heller!

Ha en flott dag!

- <3 -

Problemer med allergiske reaksjoner på sminke, her har du svaret!

Jeg begynte å få en del reaksjoner på sminken rett før jul i år. Jeg kuttet naturlig ut noen produkter av gangen for se hva jeg ikke tålte. Jeg fant ikke ut av dette og det ble verre.  En dag hadde vi middag med familien og siden en i familien jobber med sminke, var det naturlig å spørre henne. Jeg hadde faktiskt aldri tenkt på det før.

15877476img5877395


Sminkepungen, som det også står i denne artikkelen om, er en bakteriebombe. Innholdet har ulik levetid, i forhold til hvor mye vann det er i sminken. Jo mere vann, jo kortere levetid. 

Maskara: 3-6 mnd.
Eyeliner: 6 mnd.
Foundation: 6-12 mnd.
Ansiktskkrem: 1 år
Sminkefjerner: 1 år
Leppestift: 2-3 år
Lipglos: 2-3 år
Øyenskygge: 3 år
Rouge: 3 år
Pudder: 3 år
Kajal: 3 år

I tillegg var det tipset mitt famiiemedlem ga meg. Rydd og vask i sminkepungen ganske ofte, hvertfall en gang i uken. Og da må du ikke glemme kostene ol. utstyr du tar sminken på med. Rådet er vask det i sjampoo. Tenk egentlig hvor mye bakterier som kommer på "padden" du bruker til pudder. Det er nesten litt ekkelt å ikke vaske den. Men tro meg det var nytt for meg også da jeg hørte det! Hos meg gikk det ikke bort kun med å bli mer hygenisk, måtte bruke et tynt lag med kortison rundt øynene (viktig at det ikke kommer inni!). Da går det raskt bort! :) 

Intressert i mer lesetoff:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.6442423

Har du noen erfaring, råd og tips for de som sliter med dette problemet?
 

En skatt i skattekisten min :)
Nylig hadde Laleh, en svensk artist, konsert i Oslo. Hun er fantastisk og verdt å sjekke ut! Denne sangen er litt mer melakonsk, men på samme tid utrolig vakker! Hva syns dere? Har dere noen skatter vi burde vite om? :)


 

- <3 -

Facebook vs Twitter!

I den siste tiden har vi hørt mer og mer om twitter. De mener at den øker mer enn facebook for tiden.

twitter


Har dere noen favoritt?

Jeg har sjekket ut begge tjenestene. På Twitter har du ikke en egen profil på lik måte som hos Facebook. Der skriver du hva du gjør og listen over alle dine tidligere hendelser står under. Det er mange kjendiser på Twitter, ble faktiskt spurt om å følge de allerede ved lagd profil. Du kan begynne å følge de du ønsker. 

Facebook derimot er ganske kjent. Som mange vet fra før er det mer allsidig; bilder,spill, meldinger, videoer osv.
Der har du en mye mer detalijert profil om deg. I denne artikkelen  forteller de bl.a. at facebook kopierer stilen til Twitter utseendemessige.


Hva syns du? Jeg har ikke masse erfaring med Twitter. Er det bedre enn facebook?

Jeg, personlig, foretrekker facebook på grunn av den kan brukes til mye mer. Jeg ser flere bruksområder og mer brukervennelig. Men det kan hende det er for jeg er mest kjent med det. Kjendiser som Tone Damlie Åberget og mange andre bruker det flittig for å promotere seg selv. Den er mer offentlig enn Facebook!

Hjemmelagd tomatsuppe!

Her om dagen lagde jeg og en vennine denne gode tomatsuppen. Anbefales!!
bilde 057Til 4 personer:

Ingredienser:
60 g
usaltet smør
1 stor hakket løk
6 dl grønnsakskraft
900 g friske plommetomater, flådd og grovhakket
250 g pasta
1,5 dl kremfløte /melk
Salt og pepper
Friske basilikum til garnityr

1. Smelt smøret i en stor gryte over middels varme. Ha i løken, og surr den i 3 minutter. Tilsett 3 dl av grønnsakskraften sammen med de grovhakkede tomatene. Kok opp suppen, og slå ned varmen, slik at suppen småkoker i 20 minutter.

2. Ta av gryten, og sett den til avkjøling. Ha suppen i kjøkken maskin, og kjør den til den blir jevn og glatt. Hell suppen tilbake i en ren kjele gjennom en fin sil. Bruk baksiden av en skje eller tresleiv til å gni eventuelle klumper gjennom silen.

3. Ha i resten av grønnsakskraften og pastaen. Smak til salt og pepper.

4. Kok opp suppen over middels varme. Slå ned varmen, og la suppen småkoke i om lag 15 minutter. 

5. Dekorer suppen med fløtestripper og basilikumblad. Server umiddelbart!God fornøyelse!

Filmer jeg vil se på kino!

Che:
Bienes hemmelige liv:

 

Milk:The reader:Watchman:
Noen av dere som har sett noen av de? Noen andre filmer som dere har lyst til å se? :)

God søndagsmiddag! :)

Ørret og fennikel i paiform

bilde 049copi


Ingredienser:
600 g
 ørretfilet
8 stk stor potet
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk gulrot
1 stk fennikel
2 ss olje
1 dl tørr hvitvin eller eplemost
2 dl matfløte
salt
pepper

FREMGANGSMÅTE:
Varm stekeovnen til 200 ºC.
Rens og del grønnsaker i tynne skiver / båter og legg i et smurt ildfast fat. Dryss over salt og pepper og hell over hvitvin/ eplemost. Dekk med aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn. Bak i ca 30 min, til grønnsakene er nesten møre. Ta ut formen legg over ørret delt i skiver, ca 1,5 cm tykke. Hell over fløte. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre til fisken er gjennomkokt 8-10 min.
Dryss over rikelig med finhakket persille ved servering.


Er stråling farlig?

untitled


I dagens samfunn er det mye bruk av elektroniske produkter. Bare her på det soverommet har jeg data, mobil, ipod, spillkonsoll, og tv. Itillegg har vi trådløst nettverk ( ikke bare vårt eget, men også leilighetene rundt) . Så at det mye stråling rundt oss, det er helt sikkert.

Men er stråling farlig for oss? Er det regler man kan følge? Er det forskjell fra ulike produkter?

Flere jeg kjenner har klagd på hodepinne, ved mye bruk av telefon og ved ny mobil eller beskyttelse til mobilen klart å fjerne en del av denne hodepinnen.

Hvis noen av dere vet noe mer om dette, håper jeg du skriver det en kommentar! Dette har jeg lyst til å finne mer ut av! :)

Appelsinpiken, for deg som er intressert i livet!

Nylig så jeg Appelsinpiken på kino. For en fantastisk film om ulike  typer kjærlighetsforhold. Jeg hadde ikke lest boken før. Filmen fikk meg intressert allerede fra begynnelsen. Den er er gripende og vakker!Hva syns dere om filmen?

Vårens sminkemote!

Da er det igjen klart for vår og sesongens moter også på sminkefronten forandrer seg.

objcale6738

Fokus på lepper er inn i år, men da skal resten være naturlig. Naturlig betyr ikke usminket, men farger som går mer til huden. Noen eksempler på det er rosa, beige og fersken lignende farger. Jeg, personlig, syns dette stilen er fin, men vanskelig å holde utover kvelden. Noen gode tips på hvordan få til det?

Noe annet som er in denne våren er store naturlige markerte øyenbryn. Selv om de skal være naturlige, er det et godt tips bruke hårspray eller brun øyenskygge for å få de til å se mer helhetlig ut.


agynessdeyn663652946p

Den siste trenden jeg ønsker å fortelle om for denne gang er porselen sminken.  Denne sminken er naturlig med mye fokus på huden. Rougen er essensiell i denne looken. Man kan bruke alle farger, den populære fersken fargen er min favoritt! ;)


objcautmuge


Trenger du hjelp til å legge vårens sminke, kan du se på denne linken her!

Like a rose!

Hvor går grensen for medias forfølgelse av mennensker?


1237297865998501

Jeg ble så opprørt når jeg leste denne artikkelen her. Hva kan vi gjøre for å forhindre denne forfølgelsen!


Ingen er i tvil om at Elisabeth Fritzl og barna hennes har opplevde masse dritt og at faren hennes er en onskapfull syk mann. Først har faren sperret de inne, nå holder mediene med på det samme, ved å forfølge de.  Nå er det snart på tide at mediene respekterer de som mennesker med et krav på et nytt liv. Slik som mediene holder på kommer de aldri videre!

Finnes det ikke grenser? Selvfølgelig tjener hele mediebransjen på denne forfølgelsen. Men burde de ikke finne på noe bedre, når det går utover disse menneskenes liv! Det er så mye annet dere kan skrive om!!!

Hva syns du? Vi burde ta en oppgjør med mediene som holder på med dette! Dette burde bli satt en stopper for. Noen som har noen ideer på hvordan vi kan gjøre det?

Slumdog Millionare!


slumdogonesheet

Nå har jeg sett Slumdog millionaire på kino. Flere jeg kjenner hadde sett den før  meg og jeg hadde på forhånd hørt utsagn som at den var tøff, men veldig god. Kritikerene er også positive og kårer den allerede som årets film.

Handlingen:
Filmen starter med at vi ser Jamal Malik på "Vil du bli millionær?" og dette følges gjennom hele filmen. Historien hans blir fortalt gjennom at alle spørsmålene har en tilknyttet til livet hans. Jamal Malik lever i India og har et turbulent liv med mye vold. Det er to andre karakterer som følger han gjennom filmen, broren hans Salim og venninen Latika. En historie om kampen for å overleve i et fattig samfunn, kjærlighet og vennskap. 

Min vurdering:
Jeg har ikke lest boken, så visste ikke hva som ville skje i filmen på forhånd. Filmen er tøff, men de setter ikke mye effekter på scenene med vold og grusomme hendelser. Dette gjør at jeg som seer ikke blir like emosjonelt med i selve handlingen. Det er enkelt å skjønne at det er en bollywood film i stilen. Historien er noe usannsynlig og ikke troverdig om det skulle vært basert på en sann historie, som det er viktig å presisere at ikke er meningen. Alt i alt grep Slumdog Millonaire meg, men det er ikke den beste filmen jeg har sett! jeg hadde nok for høye forventninger før jeg dro, som gjorde det til en liten skuffelse i mine øyne.


Terningkast: 4


Hva syns dere om filmen?

Roboter, en fare for vårt samunn?

1237205597046422Vg. no har idag en 
artikkel om en robot som er utviklet. men hva ønsker vi egentlig for fremtiden?

I atikklen presiserer de at denne roboten ikke kan gjøre oppgaver, men uttrykke følelser og bevege seg som mennesker. Men med all den teknologien vi har idag, er det ikke usannsynlig at roboten kan gjøre det i fremtiden og mye mer. Men er det slik vi ønsker det? 

Jeg, personlig, syns dette er en skremmende tanke. Roboten kan kanskje bli en sterk konkurrent for menneskeligheten, hvis de har de samme egenskapene som oss. For hva er det som skiller oss mennesker fra andre levende skapninger i verden nå, jo at vi kan tenke selv og har muligheten til å trosse våre impulser. Dyrene kan ikke det på samme måten. Gir vi robotene den egenskapen til å tenke selv, vil vi slite. Men forhåpenligvis er det lenge til, hvis det skjer, hvem vet? 

Hva syns dere om dette?  

Velkommen til min blogg!

bilde 010xIdag ble en vennine og jeg intervjuet om blogger av P4. Vi snakket en del om det etterpå og nå sitter jeg her med min første blogg. :)


Utrolig rart hvordan tilfeldigheter kan få deg til å prøve noe nytt. Det jeg ønsker med denne bloggen er å fortelle dere om ting som interesser meg. Det kan være alt fra skjønnhet og moter til mat, psykologi, musikk og data osv. Som du sikkert har skjønt er jeg en ganske allsidig person som har et bredt interesse området! Itillegg håper vi kan snakke sammen og at dere kan hjelpe meg med ting jeg lurer på!

Jeg tar mer enn gjerne imot spørsmål og kommentarer! :)


Håper vi snakkes!  

hits