mars 2010

Mission: Den beryktede gourmet kokken og den hemmelig oppskriften!

Det er rart hvor vanlig det er i kulturen vår med pose- og ferdig mat. Igår spiste jeg f.eks. lagsagne til middag. Nam det var godt, men selvfølgelig fra en boks med en enkel oppskrift. Lagsagne egner seg best fra en slik pakning enn hjemmlaget med ostesaus og tomatsaus. 

Jeg husker på skolekjøkkenet og en gang i ettertid at jeg har laget hjemmelaget. Jeg skulle være flink husmor og lage det til min tidligere kjæreste og samboer. Stolt og glad serverer jeg det til han og vi spiser det sammen. Ja, det var jo godt og han satte pris på innsatsen min. Men nevnte svigerinnen min sin lagsagne som var bedre. Håpefull og på ny tokt etter noen dager tok jeg beina fatt og dro til henne med hensikt om å få denne hemmelig oppskriften. Jeg kom frem, og blir som vanlig overdynket av 2 nieser og 1 nevø og begynner å leke med de. Tiden flyr og jeg holder på å glemme nesten hele oppskriften jeg var egentlig kommet for. Plutselig kommer det til meg som ett klart lys fra himmelen og det er nesten så jeg hører engelene synge Halleluja i bakgrunnen. Jeg tar beina fatt, forlater de små nydelig og går opp trappen til kjøkkenet der denne beryktede gourmet kokken er. 

2598579603_57a6a5b951_o_large 

Samtalen går ganske vanlig om hverdagen, jobben og min kjære på den tiden. Hun forteller om sitt liv, barna og resturanten familien driver sammen. På nytt flyr tiden og jeg holder på å glemme mitt mission for dette besøket. Hun har laget noe vietnamesisk mat, og vi setter oss til å spise. Det er kjempe godt! Stemningen er lett og praten går vekselvis på norsk og vietnamesisk  rundt bordet. Jeg er opptatt av å prøve å forstå de få ordene på vietnamesisk jeg kan, studere ansiktsuttrykkene og tonen i stemmen deres. Oppskriften er glemt igjen. Ungene forteller om barnehagen, skolen og alle vennene deres. Vi ler og har det gøy. Måltidet er ferdig, Damene rydder av bordet, og skjærer opp frukt for servering i stua der mennene sitter å skarvler, mens barna leker på gulvet. Vi serverer, setter oss ned og skravler med de andre. Tiden flyr. Det blir satt på en video fra et vietnamesisk sangshow. Vi følger med på det, snakker og leker. Jeg leker litt ekstra med barna, slik jeg pleier å gjøre. 

Plutselig kommer jeg på oppskriften, dagens oppdrag som nesten har gått i glemmeboken to ganger. Men finner ut at dette ikke er tidspunktet å spørre om det.Vi bør være alene og ingen bør skjønne hva som foregår. Tanken om å finne på ett språk bare den beryktede gorumet kokken og jeg forstår. Eller kle oss i svarte drakter og hjemme oss på loftet i det ganske store huset kommer i hodet mitt. Men jeg kommer egentlig frem til at det beste er om det er i et vanlig rom, med vanlige klær på. Noen begynner å gå hjemover nå. Andre kjører noen andre hjem og min tidligere kjæreste og samboer vil også gå. Jeg prøver å oppholde han til å bli litt lenger og går for å hente meg et glass vann på kjøkkenet. Jeg aner ingen frykt eller fare, da jeg ankommer rommet. Henter meg et galss fra skapet og skrur på kranen. Mens jeg venter på kaldt vann, kommer det en liten skikkelse inn rommet helt stille. Jeg snur meg  sakte uten at personen oppdager meg. Personen er på min høyde, og har litt mindre figur. Plutselig går min tidligere samboer forbi, med beskjeden at nå må vi hjem. Jeg fyller glasset med vann og tar raskt en slurk. Så snur jeg meg og der står hun, den beryktede gorumet kokken.

Jeg forteller henne raskt om min hjemmelaget middag og spør hva hennes hemmelighet er. Hun forteller hun kun følger oppskriften på boksen! Og det var siste gang jeg laget hjemmelaget lagsagne.Hva liker dere best, hjemmelaget eller fra boksen?

Påsken er her!!

Det er lørdag, jeg våkner tidlig som allid og det regner.  Så kjedelig. Jeg som vil ha sol, varme og fint vær, til å nyte dagene. Ellers får værgudene(om man tror på sånt, noe jeg ikke gjør) smake min magiske medisin og den gjør ikke underverker eller smaker godt.
Så hva byr påsken på denne gangen?

Jeg skal jobbe en dag, får besøk av en kjempe god venninne hjemme og fjellet venter sin tur! Elsker å komme meg litt bort, bli tatt  littv vare på og bare kose seg uten noen bekymringer. Ferier er virkelig til for å nytes, og det skal denne jenta her.Hadde fristet med varme strøk og avslappende dager med paraply-drinker. Men kan egentlig ikke klage. Skal til London om 3 uker og Spania i sommerferien!!


Easter Comments

Hva skal dere i påsken?

Home dear home!


På søndag var jeg og søsteren min å lagde middag sammen og koste oss i barndomshjemmet mitt! Det bringer gode minner frem og nå vil jeg vise dere noe av de tingene vi har der!Moren min er veldig glad i engler!


Den blå porselensdukken har mamma laget selv. Er den ikke vakker?


Julegave fra meg ifjor. Praktisk kalender, som aldr går ut på dato!


Familiekollasj med masse bilder av nær og fjern familie <3


Mammas bryllupsbilde! Her ikke hun nydelig?

Søsteren min Marte er veldig kreativ. Denne kommoden har hun pyntet med alt hun liker. Jeg syns dette er kjempe stillig, billig og veldig kult. Kan du lage en til meg og?

Elegant smykkestativ med god oversikt over hva du har.

 

Thailansk budda for god harmoni og beskyttelse i vårt hjem.


Min kusine Line har laget begge disse maleriene. Love them!!

Lisa Micthell konkurranse!!!

I inspirasjon fra Hjartesmil sin blogg, legger jeg også ut den vakre musikken og videoen.


Lisa Mitchell
Navn: Lisa Michell 
Alder:  20 år 
Bosted: Albury, Australia
Sjanger: Indie pop, folk
Album: Wonder You'll go n I?ll be okay,
I can dream the rest away
Its just a little touch of fate, it will be okay
It sure takes its precious time, but it?s got rights and so have I

....

Deepest, of the dark nights
here lies, the highest of highs
Neopolitan Dreams, stretching out to the sea


Konkurranse:
Hvilken kanal er denne sangen brukt i reklame?

Svar skrives i kommentarfeltet under. Fristen for å svaret er tirsdag kl. 12 og vinneren vinner heder og ære :)

Min ungdomshelt!

Da jeg gikk på barne, ungdom og videregående, var jeg vilt forelsket i denne karen. Jeg drømte om han om natten, kunne alle tekstene hans utenat og kjøpte alt som kom ut om han.  Det er ganske godt gjort når han allerede døde i 1997. Men en helt glemmes aldri, hvertfall ikke Tupac! Her er et gjenglimt:I'm writing you a letter
This is to my unborn child
Wanna let you know I love you
Love you, if you didn't know I feel this way
How I, think about you every day
I have so much to say


Hvem var din ungdomhelt?

Gay friendly hotel!

Om en måndens tid skal eg og 2 venninner til London! Gjett om vi gleder oss til litt fri og hygge sammen. Fly er bestilt, Ryanair tur-retur 435,- kr. Så nå er vi på full leting etter hotel.

I denne jakten kom eg over ett nytt marked jeg ikke ante eksisterte. For i hotel beskrivelsen stod det : gay friendly. Med n merkelig følelse av at det er nødt til å stå i 2010, fortsetter jeg jakten videre på hoteller. Mye like hoteller til priser i ca., samme klasse. Mange gode og dårlige anmeldelser og jeg blir snart lost. 

Jeg bestemmer meg for å ta en pause, og kommer tilbake på den gay friendly tanken. Søker det opp på google, og side på side kommer opp. Gay vacation, HotelforGay.com, og www.gaylodging.com/.

Veldig satt ut over at dette er nødvendig fortsatt i 2010, må jeg nå dra på videre på jobb. På min jobb er vi gay friendly, om noen lurte!Trenger forresten tips i denne jungelen av hoteller i london by. Noen gode erfaringer? Vi ser etter billig, men bra og sentralt!  

Ett års jubileum for Kim i Himmelblå!

"Hva skjedde med Kim" i himmelblå artikkelene har nå holdt på mer enn ett år, uten at han har vist seg i tv-serien. Dette emne tas opp i ulike medier som som driver med nyheter, nesten hver uke. For at noe er en nyhet, etter min mening bør det være NYTT!Bildet: Dagbladet

Jeg er sikkert ikke alene om se dette florere på nettet etter hver episode, det IKKE har vært noe om Kim. Først bør jeg kan innrømme at jeg ikke er fan av serien, har aldri sett en del av en episode en gang. Kan godt hende den er bra, men irritasjonen rundt usaklige artikler som tar plass for andre viktigere nyheter, gjør at jeg ikke vil se på det!


Dagens låt: Imogen Heap - Hide and seek
 


Hva tror du skjedde med Kim?

Sosial matglede!

Da er fredag kommet, helgen nærmerer seg med stormskritt. Etter nok en uke, skal helges nytes i storstil, og da starter vi med lunsj med Kirby idag.

Til lunsjen tenkte jeg å servere (noe enkelt, men godt og sunt!) en litt grovere og sunnere versjon av club sandwich, te og sjokolademelken frøknen pleide å drikke mye før! Med sunnere og grovere versjon mener jeg ikke skal bruke loff, bacon eller majones. Dette byttes med grovt brød, ost, cherry tomater, tzatziki, agurk, sprøstekt kalkunskinke (bare litt) og kyllingfileet! Så er det bare igjen å håpe på at gjesten også blir fornøyd!  

Dagens låt: Tori Amos - Toast
Hva er ditt beste lunsjtips?

All this time!

For tiden er det mye med praksis og skole, så denne bloggen får ltt lite oppmerksomhet. Er rett og slett ikke inspirert til å skrive når jeg kommer hjem sliten og med tankene ett helt annet sted.

Her er en sang jeg hørte på i dagtidlig. Maria Mena er en stor favoritt hos meg! Håper dere får en nydelig idag!


Harald Eia nye superserie: Hjernevask!

Igår var det premiere på Harald Eia's nye program Hjernevask på Nrk. Dette programmet har det vært diskutert mye om i media iforhold til hans komiker karriere. Her er min bedømming av programmet:Harald Eia går tilbake til begynnelsen da han studerte og tar opp spørsmål han ikke turte å spørre den gang. Han har filosofi mellomfag, matematikk og data grunnfag. Jeg er helt enig dette er kjempe intressant. Så hva tar han opp.

I vitenskapen skal det bevises og ulike forskere tror på ulike ting. Hjernevask tar opp sentrale temaer som likestilling, sex, og homofili og dette i forhold til arv og miljø spørsmålet. På en annen måte kan det beskrives om hva som er medfødt og hva som påvirker oss mennesker. I dette første programmet tar han opp likestilling.

Jeg blir FLAU over hvor trangsynte noen norske forskere utelukker den medføte evnen som noe grunnlag. Når Harald spør de rundt dette, kommer det dårlige forklaring og latter av britiske og amerikanske resultater. Fremstilling av programmet tydeliggjør dette aspektet i måten det er bygget opp, men det er akkurat disse forskjellene som gjør det intressant og viser en tydelig konflikt! 

Harald Eia tar opp det som er relevant og stiller de riktige spørsmålene. Jeg liker også måten han spør om reaksjoner på hva andre forskere har sagt om emne, slik man får ett godt inntrykk av begge sider av diskusjonen!

Terningskast:     Har du ikke sett programmet ennå, anbefaler jeg det på det sterkeste. Det går hver mandag kl 22.30 på nrk, med reprise på tirsdag og tilgang resten av døgnet på nrk's nettsider!

hits