april 2009

Fotball, pils og gode venner :)

Tirsdag kveld. Chelsea og Barcelona spiller.

Hva er vel bedre enn pils, fotball og venner i en slik anledning. Vi er 5 jenter og en gutt, 99% av resten av lokalet er det bare gutter. Det er fotball ikveld. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er en fotballentusiast, ser mer en sjelden gang og fordi det er en fin måte å være sosial på. Derimot Morten og Sjasmin var der for å heie på laget sitt. Morten Chelsea og Sjasmin Barcelona (godt det endte uavgjort, slik at det ble ingen feider i venneflokken ;) )

Kampen i mine øyne kan oppsumeres (ta da for all del setningen over i betraktning!) slik: Barcelona hadde  målsjanser, men Chelsea var godt beskyttet mot "fienden". Mye knall og fall blant spillerne på begge lag.. ( Kremt krem Morten og Maria; som mente noen av fallene var ingenting. Det så hvertfall sånn ut fra sidelinjen ;)..)
 
Ellers smakte kald pils og chillinøtter godt!

Spenningen fortsetter neste uke!

 1240952888259642skummendeol243b
(Foto: Vg.no/ EPA)                                                (Foto: Ylajali og Christian Udjus, frilanser)

bilde 127nina

Maria og Morten <3                                                              Nina

bilde 125
Sjasmin og venninen hennes                                                                                


Hva er dine fotballvaner? Hvorfor tror dere det er så få jenter som intresserer seg for fotball?

Umulig å ikke like :)På en litt klein søndag, er det ikke noe som reparer bedre enn en rolig dag hjemme med gode gamle slagere :)


Hvordan har dere det idag?Hatt en fin helg?

Måndens blogger: Talkie Walkie


Simen blogger både på http://talkiewalkie.blogg.no/ og http://teamdream.no/

Ingen kan vel introdusere han bedre enn seg selv, så her er Simen alle sammen:Han leder også den nettbaserte ungkarskvinnen på http://www.sofsen.com/.

Solen dukker stadig frem i skyggen!

188644o7b2688jpg6869b

Nylig var jeg på Riverside cafe og bar nederst på Grunerløkka. Egentlig ganske utrolig, fordi jeg har hatt et ønske om å dra dit de siste 4 årene. Vi satte oss ned, og satt der en stund. På servitøren virket det så og si, som hun ikke så oss. Vi gikk får å hente menyer, vi leste menyene, fant ut hva vi skulle spise og satt der igjen.  Men plutselig så servitøren oss(et lite mirakel, akuratt som vi begge to hadde blitt grønne, og da er en selvfølge at man blir sett!), og vi bestillte.

TAPAS, har aldri vært noe favoritt. Helt greit, men ikke et must å spise ute. MEN etter dette besøket har det forandret seg, det var både GODT OG BILLIG! Hvis du ikke ønsker et heftig måltid, holder det med tapasmenyen deres (med 6 retter; 2 kjøtt, 2 skalldyr, grønt, brød og aioli!) til KUN 200 kr! 

Maten kom raskt på bordet og vi hygget oss i solen. Eller det vil si til jeg begynte å fryse (Jeg fryser alltid, enn om man er i Thailand eller nordpolen ;P ) og vi satte oss inn og tok kaffen (Jente som jeg er, må den blandes ut litt, og helst med noe søtt.. Sjokolade.. nam nam.. ).

Er det ikke rart hvordan en samtale kan drive deg til å glemme en hel verden utenfor. Man bare ler og ler.. LATTER er viktig det. Etter cafebesøket hadde jeg så vondt i skjeven. Hvor mange muskler bruker man når man smiler? Noen som vet det! Men når du er støl i smilemusklene, er det et godt tegn på en hyggelig ettermidag! :)

Her er en anmeldelse på Riverside gjort av Aftenposten.

Ny helg ENDELIG!! :)

Da starter helgen igjen! I helgen har jeg en del planer, og gleder meg :) Hva skal du i helgen da?

Jeg trenger forslag til 70 talls klær! Noe som ikke er så dyrt, kanskje noe man tilogmed har hjemme..! Håper jeg kan få litt hjelp av dere!! 

Legger med noen bilder fra de siste helgene :)bilde 053


bilde 203

bilde 255close

bilde 129bilde 399

bilde 381


bilde 385

bilde 437


bilde 567

bilde 653

28118002066100557530100521792707000620n

Sang fra http://trippel9.blogg.no/

A special moment, Thanks Tee!! :)

video:bilde 266

Det finnes unike steder i Bangkok. du må bare vite om de.
Her er vi på en resturant ved hovedelven. Ingen vond lukt, ingen stressende lyder av trafikk eller mennesker. Kun god mat,god utsikt, koselig stemning, gode samtaler og god musikk. :)


- <3 -

Snorkling, fisker, sol og varme!

video:bilde 505

En video jeg tok i ferien! :)

Hvor ble det av motivasjonen min?

Jeg studerer Spesial pedagogikk på Universitet i Oslo. Første eksamen nærmer seg bare om noen uker, men jeg klarer ikke å lese. Alt annet, som kikke ut av vinduet der jeg bor er mer spennende.

student

Hva gjør oss mennesker motiverte? Hvordan få tilbake motivasjonen når du har mistet den. Når jeg er ikke motivert, er det så enkelt å rettferdiggjøre det ovenfor meg selv.

Når jeg startet å studere var jeg super motivert. Kunne lese hele tiden, og virkelig syns det var kjempe spennende. Men som tiden går, svekkes den mer og det er mye lettere å fokusere på andre ting. Jeg har egentlig ikke mistet interessen for spesialpedagogikk, jobber med det også og da er det kjempe spennende. Det "riktige" å gjøre er å tvinge seg selv, men når jeg først begynner å lese da, blir jeg distrahert så lett.. Håpløse greier.

Fagene dette semesteret er kanskje ikke like spennende som forje semester. Og jeg tenker at det er så enkelt, men vet innerst inni meg, at det ikke er sååå lett. Jeg må faktiskt lese for kunne skrive noe, enn hvor enkelt det virker når jeg leser om det.

Jeg trenger deres hjelp! Hvordan få motivasjonen tilbake? Jeg har fortsatt tid, men burde virkelig begynne å lese NÅ! Idag kommer en venninne til som leser det ene faget, får håpe det hjelper å lese litt sammen med henne!!

Oppskriften på et lykkelig forhold

smiltildigMediene skriver om hvordan vi kan få forhold til å fungere. For meg virker det litt bisarr, om det du kaller kjæresten eller om hvordan du smiler på bilder som barn, kan ha noe å gjøre med om det fortsetter eller ikke. 

Selvfølgelig er ikke det avgjørende for om forholdet fungerer ikke. Men i alle disse rådene ligger det noe i. Smil, forbinder jeg med positiv holdninger, og kanskje det er slik at postive mennesker har bedre forhold/ekteskap. Hva du kaller kjæresten din, handler kanskje litt om hvordan du ser på kjæresten din. Jeg husker jg leste en gang, at hva du kaller kjæresten din, blir han/hun. Så det vil si at hvis jeg kaller en feit kjæreste tynn, så burde han alså bli det. :)

Jeg tror at et forholds fremtid har mye med hvordan man ser på livet og ha de samkjøre de samme drømmene. La oss si et par hvor den ene drømmer om å bo på landet, med mann og barn, mens partneren ønsker å reise hele verden rundt. Dette paret kan klare seg om de samkjører litt, kanskje litt av begge deler, men da vil ingen av de få viljen sin 100% , og vil de være fornøyd med det?

En av de viktigste prinsippene i et forhold etter min mening er KOMMUNIKASJON. Klarer man å kommunisere, finner man ut av det man vil finne ut av.

Hva tenker du om forhold? Finnes det et oppskrift man kan følge? Jeg vil gjerne vite deres meninger om emne!

forelsket20par

Shopaholic!Har dere sett den? Hva syns dere?

Stille og rolig kommer den krypende inn på oss!

hestehov2tekst500

Noen gode kjøp!

bilde 631

Hårbøyler 100 Bath pr stykke = 20 kr  (Dyre her, men iforhold til kvaliteten er de ikke det!)

bilde 627
Solbriller 30 kr
Belte D&G (fake..)
Belte unikt 100 kr
Hotpants 40 kr

Har kjøpt mer, men ikke tatt bilde av det foreløpig! :)

To sider av samme by

Jeg befinner meg i Bangkok på ferie nå. I nyhetene beskriver de opptøyer, og demostarsjoner. Ja, det skjer her i Bangkok, men ikke alle steder. Jeg har ikke erfart noe særlig foreløpig, og får håpe jeg ikke gjør det. Det står flere i røde klær rundt i byen og de "markedsfører" seg på gater og utenfor kjøpecenter. De har blitt mer synlige i løpet av de siste dagene rundt i byen.  Millitæret er også kommet mer på banen. Det som står i nyhetene, virker ganske fjernt for meg, selv om jeg er i akkurat samme by..1239552024523112


Rake motsetningen er Songkran festival som feires også her nå. Songkran feires for oss utenforstående med vannkrig. Hvor enn man går spruter folk vann på deg, og da er ikke snakk om lite. Songkran er det thailanske nyttåret (til 1888, etter det begynte de å feire etter vanlig kalender) , og faktiskt det tredje de feirer hvert år. Både eldre og unge feirer denne store eventen i Thailand!


songkran03

Jeg, personlig, prøver å holde meg unna de områdene protestene forgår på. Det er fullt mulig å være i Thailand, og unngå dette oppstyret. Isteden feirer jeg Songkran fesival, som resten av Thailands befolkning!

Her blir jeg intervjuet av Vg.no.

The Hills are back :)

Tempel i Chon Buripicture008

Tempelet er mye større en det  dette bildet viser. Munkene bor i et annet hus og det er mange andre templer og statuer av munker og budda.  Nedenfor ser du bilde av 3 munker,  Kjempe pent sted. Jeg følte en indre ro, nesten med en gang jeg kom dit.

picture0042

Denne munken besøkte vi. Han spurte om fødseldatoen min, regnet litt, og forutsa fremtiden min, uten at jeg sa et ord. Min venn oversatte til engelsk. Jeg fikk ogsaa en lykke gave fra Buddah. spennende opplevelse!

Skal du til Thailand anbefaler jeg en tur til et tempel. Veldig intressant!

Munkene ser alltid godt i menneskene som kommer. Treffer de et ond menneske, vil de fortsatt være rolig, men prøve a guide den onde personen, slik at det blir et bra menneske,

Har du noen gang opplevd et buddistisk tempel, eller møtt en munk? :)

SMIL som Nick :)

Her er jeg naa! :)
Koh Samed, 4 timer fra Bangkok med buss. Nydelig sted litt mindre urort av turister. Lyst til aa se en eksotisk perle, dra hit! Skriver mer om det senere, naar jeg har vaert her litt lenger! Haaper du, som leser, ogsaa nyter ferien, hva enn du gjor.

Hva gjor dere i Paasken?

Kokosis :)

Er det en ting som er virkelig godt, er det kokosis. Har kjøpt det et par ganger her i Thailand, og vet jeg kommer til å gjøre det flere. :) Har også planer om å lage det selv når jeg kommer hjem. Skal forteller dere da, om hvordan det gikk! :)

picture006

picture007
Nam nam.. :)

Fant en oppskrift, vet ikke hvor god den er!

 
 
Kokosis
Skriv ut oppskriften Tips en venn

Kokosis


8 porsjoner

Ingredienser
400 g usøtet kondensert melk
400 g søtet kondensert melk
400 g kokosmelk
½ dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 krm revet muskatnøtt

Pynt
kokosflak
limeskiver
sitronmelisse


Bland sammen de ulike melkesortene i en bolle. Rør inn farin, vaniljesukker og muskat. Sett bollen i fryseren 1?2 timer. Ta ut bollen med den halvfrosne massen og visp kraftig med en miksmaster til nesten dobbelt volum. Sett ismassen i fryseren igjen og la den stå i minst 5 timer. Ved servering lages det kuler av isen som strøs med kokosflak. Pynt med limeskiver og sitronmelisse.


Oppskriften er utarbeidet av


Hva slags is liker du? Smakt Kokosis? Jeg vil vite din mening!

Kul photoshop setg for steg instruks :)

Koden funket ikke, men fortsatt en bra innstruks paa Photoshop. Anbefales aa sjekke ut!!!
Det er enkelt og raskt aa laste ned filene selv. Jeg har funnet mange gode tips fra denne siden!!


:)

Bruk twitter for å få flere lesere!

twitter

Blogg.no har nå åpnet muligheten for å promotere deg selv på Twitter. Det er enkelt og det er lettere for leserne dine å følge deg, itilegg en god mulighet til å få nye lesere.

Instrukser på hvordan du gjør det finner du her!

Jeg har tidligere vært skeptisk til Twitter, men det fordi jeg ikke visste hva det er. Egentlig er det ganske genialt for oss bloggere. Når du skriver et innlegg på bloggen din, blir det automatisk oppdatert på Twitter og dermed enklere for leserne dine. 

Hva tenker dere om dette? Noen som har prøvd det ut, og sett at det funker eller ikke? 


- <3 -


 

Kinoer jeg har sett!

Knowing:Tidligere denne uka har jeg sett to filmer. Knowing, om et mystisk brev full av tall og en hvit håret  mann i skogen, som kun snakker til barna. Den er spennende, dramatisk og man vet ikke helt hva som skjer. Jeg vil ikke røpe for mye, kanskje det ødelegger din kino opplevelse.

Hva syns jeg:
Den er såpass dramatisk og avslører seg selv først nærmere slutten, at man følger intensivt med. Jeg ble overasket  på en skremmende måte flere ganger. Alikevel etter å ha sett hele filmen, går den i rekken av lignende type filmer drama/thrillere under dette emne. Altså ingen revolusjonær film. 

Terningkast: 4 

Knowing blir visst i Norge 24 april 09.

Fast and the furious 4:


Den andre filmen jeg har sett er Fast and the furious 4.

HANDLER OM: I film nr. 4 i «Fast & Furious»-rallyet har det nå gått åtte år siden Dom måtte flykte fra USA. I Den dominikanske republikk lever han småkrim-livet med sin kjæreste Letty.
Når hun myrdes, vender alt tilbake: Dom drar til USA, treffer sin søster og sin aller beste fiende, den bilkyndige FBI-aganten Brian.

Hva syns jeg:
Ingen overaskende film. Lik de andre Fast and the furious. Actionfylt og kjærlighetsfylt drama. Men blir lite sannsynlig da de overlever alle fighter, enn hvor mange de racer mot. Slutten tilsier kanskje enda en ny film i serien. Brian kommer mer og mer på de kriminelles side. hmm.. Alt i alt en grei underholdene film.

Terningkast: 3


Noen som har sett noe bra filmer i det siste? Eller har du sett de samme som meg.. Jeg vil vite DIN mening! :)


- <3 -

Koh Kret, oy mitt i Bangkok!

bilde 032Her er et hot reisetips, hvis du skal til Bangkok og vil bort fra byen. Du kan ta baade buss, taxi og kjore selvfolgelig, som vi gjorde. Det forste som moter deg, etter du har gaattt forbi templet, er bilde over. Du maa nemelig ta en baat rett over elven for aa komme dit!

bilde 014


Paa Koh Kret kan du se tradisjonsrike Thailand, paa baade markedet og i naturen. Her kan du finne baade mat og ting som du ikke finner andre steder. Mye spennende aa smake paa! Itillegg er det ganske billig!! Etter du har kommet deg gjennom alle markedene, begynner naturen aa vise seg. Masse traer, gress, elver, smaa veier og innbyggerne bor helt enkelt. Menneskene som bor paa oya nyter livet paa saa mye mindre enn det vi gjor, vi har virkelig noe aa laere av de!!

bilde 022

Det er en ganske lang gaatur i varmen (hvis jeg husker riktig 7 km), men ta det med ro, det finnes andre alternativer. Baade baat og moped. Baat var ganske dyrt, saa vi valgte mobed for 30 Bath per pers (6 nok).

bilde 025


Vært der? Noen andre bra reisetips i Bangkok.. Jeg sjekker det mer en gjerne ut, og oppdaterer her på bloggen!! :)


- <3 -

Bilder!!

Her er det noen bilder mens vi spiste retten under! Nettet er veldig treigt her i Thailand, saa tar litt tid for det kommer ut paa bloggen! Men lover mye mere blogging naar jeg er tilbake i Norge :)

bilde 003

bilde 002

Nam nam... And! Dette var en siderett vi bestillte! Yammi :)


Noen erfaringer med asiatisk mat? Hva liker du best? :)


- <3 -
hits