april 2010

Gjør eksamenslesingen morsomere!!

Eksamenlesingen er en tid full av stress. Den kan være til tider en stor utfording, så gjør den morsom. Her er mine tips til en bedre eksamenstid.

7large?

Start tidlig!
Ikke begynn å les den siste uke, start tidlig. Hjernen kan ta begrenset med informasjon av gangen, og hvis den får mer tid til å jobbe med stoffet, kan den huske mer bedre.

Vær positiv!
Lesing er hva du gjør det til selv. Gi deg selv postive belønninger, gjør stoffet spennende. Jeg gjør stoffet spennende ved å lage bilder inni hodet. Et annet tips er å planlegge noe du har lyst til etter eksamen, så du holder deg motivert gjennom lesingen. Passer ikke disse, anbefaler jeg å finne din måte å gjøre det positivt på!

Ta pauser!
Ikke les for lenge av gangen, gi deg selv pauser. Ta gjerne pausen sammen med noen andre, slik at tankene også får en pause fra stoffet. Jeg pleier å bevege meg ute i frisk luft og. Er jeg alene hjelper det med litt musikk eller en telefonsamtale. Det eneste man bør passe på at pausen ikke blir så lang. Sett på en timer, og gå tilbake når den ringer. Du får en pause om ikke så lenge igjen. En annen pause "feil" er å gå på facebook. Jeg faller selv lett for den, men da går tiden alt for fort og det kan være vanskelig å komme seg tilbake til boka,

Spis og drikk!
Næring hjelper hjernen og du å fungere bedre. Den gir deg mer energi og holder deg lenger våken. Unn deg selv det du har lyst på når du leser. Spise fulle gode måltider, og lesing går mye lettere.Les sammen med andre!
Hvordan man leser, er veldig inviduelt. Noen har gode erfaringer fra både å lese alene som med andre. Når man leser sammen , kan man motivere hverandre til å lese, diskutere (om man leser det samme) og ta pauser sammen. Forventningen fra den andre personen kan hjelpe til å fokusere lenger.

Les der du leser best!
Finn ditt lesested, der du konsenterer deg best. Noen kan konsentere seg best der det er stille, mens andre i bråk. For meg varierer det på dagsform, fordi jeg konsentrere meg begge steder. Et tips hvis du trives best på lesesal, er å starte tidlig på dagen, fordi plassene blir fort opptatt i travle perioder.

Repeter det du har lest før!
Repeter notatene fra forelesninger, oppgaver du har gjort tidliger og fra bøkene du har lest. Når du har vært igjen stoffet før, er det inne i hjernen din fra før, og du kan bygge videre på den kunnskapen du har fra før. Man kan huske flere detaljer  og det blir lettere å se flere sammenhenger.

Møt forbredt på eksamen!
Sist, men ikke minst er det viktig å lese alt om eksamen godt på forhånd. Sted, tid, tenkiske detaljer, hjelpe midler, kandidat nummer, regler osv er noe av det som er viktig å vite.

Lykke til i eksamenstiden og eksamen!!

Anitas yammi hjemmelaget lasagne!

Tidligere har jeg skrevet ett innlegg om lasagne. Nå er jeg motbevisst av min gode venninne Anita. Vi lagde mat sammen for en uke siden, og dette er ikke bare lett, men også mye bedre enn fra boks! Det tar også like lang tid som å lage fra boks!!

Her er oppskriften:


Dette trenger du:
Tomater på boks
Tomatpure
Pepper
Salt
Kjøttdeig

Smør
Hvetemel
Melk
2 never revet ost

Lasagne plater
Ost

Dette gjør du:
Brun kjøttdeigen i litt olje. Når den er brun tar du i tomatene på boks, litt vann og en skje tomat pure. Ta det kryddere du vil på (jeg brukte litt pepper, salt og timian). Lag hvitsaus med å smelte smør. Når den er smeltet blander du inn hvetemel til de blir små klumber og sper det litt og litt med melk til klumpene er borte. Kok opp i 5 minutter og bland inn 2 never revet ost. La ostesausen står å koke til den har en litt tykk konsistens.

Finn frem en form. Legg lagvis kjøttsausen, ostesaus og lasagne plater til du ser du har nok til en gang. Den siste gangen avslutter du med revet ost øverst istede for lasagneplatene.Settes inn i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.Osten skal smeltes og ha fått litt farge før den er ferdig!


01lasagne.jpg

Kan serveres med en frisk salat og brød/hvitløksbrød til!


God apetitt!!

MEW på slottsfjellfestivalen i sommer!!

Den siste tiden har jeg fått opp øynene for denne danske gruppen. De skal spille på Slottsfjell (og dit skal jeg!!) i sommer og gjett om jeg gleder meg som en liten unge! *Har også hørt at de trollbinder publikum på konserter. Det eneste jeg lurer på nå, er om dette slår alle de fantastiske opplevelsene på Hove ifjor!

Litt info om Mew:
Mew er et dansk indieband som består av Jonas Bjerre, Bo Madsen og Silas Utke Graae Jørgensen. Bassisten,Johan Wohlert, sluttet i Mew sommeren 2006. Bandet oppsto i Hellrup like i utkanten av København. Blant de største hitene er «Am I Wry? No», «Comforting Sounds», «Special» og «The Zookeeper's Boy». Mews siste CD ble sluppet i Skandinavia 17. august 2009, og bærer den episke tittelen: No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away // No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away.
Hvilken musikk hører du på om dagen? Skal du på festival i sommer?

Anmeldelse av The Blind side


Forje helg var en venninne og jeg å så denne filmen. En inspirert film  av en sann historie om en dame som har et godt hjerte som tar inn en hjemløs gutt. De forandrer livet hans og han forandrer livene deres, alt for det bedre.

Det som jeg digger med denne filmen, er at det får frem det gode i alle mennesker. Det vi har kanskje på mange måter sluttet å tro på. Micheal Ohre passer ikke inn noe sted, så han lever alene i gymsalen, vaskeriet, hvor det er varmt. Han kan mye, men fungerer ikke helt som andre og har ikke fått det han har behov for. Men det gjør han med det Tohouy familien. 
 


Dette er en feel good film for hele familien, som får oss til å tenke over hva vi gjør for de som ikke har det like bedre for!

Det eneste jeg syns er negativt, er at det ikke er ett ordentlig klimaks i filmen. Historien kunne hatt litt mer dramatikk i seg, for spenningens skyld. Dessuten hadde fått seerene til følge mer med.

Skuespillere: Sandra Bullock, Tim McGraw, Kathy Bates, Quinton Aaron, Ray McKinnon, m.fl.

Vil du vite mer om handlingen, klikk her!

Sett noen bra filmer i det siste?

Tbane ukultur avvises!

I det siste har jeg lest flere artikkler på både aftenposten og Nrk sine hjemmesider om at tbanen i norge har ukultur. Som erfaren kollektivreiser, syns jeg dette er uriktig.

Lignende artikkler har florert i aviser og folkemunn i årvis. Før var det mye klaging av de yngre, men nå har det også blitt generelt. Dettte gjør meg opprørt! Jeg tar banen så og si hver dag, og kan si med hånden på hjerte at jeg dette er blåst opp i propesjoner. Det er virkelig ikke så ille som de beskriver det i slike artikkler. 

En av tingene som har opprørt meg er at de drar inn egoisme aspekteret inn i diskusjonen. Ja, vi er egoister alle sammen, men dettte er ikke noe som gjenspeiles spesielt på banen og trikken. De fleste venter de til de som skal av, med å gå på. Reiser for grupper som har større behov for å sitte og tar hensyn i stemmeleie når de snakker på telefon. 

Slutt å overdriv fenomener som fungerer og ikke gjør oss mennesker til verre enn det vi er!!

Bildet er lånt fra denne artikkelen: http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3614961.ece


Er virkelig kulturen på t-banen så ille som de beskriver? 

Alle mennesker er vakre!

I det siste har en tanke surret rundt i hodet mitt, og det er en ganske god tanke. Jeg har sett rund på alle mennesker i ulike fasonger og farger, med ulik mimikk og utstrålling. I norge, hvertfall slik jeg tenker, er det ofte den blonde, tynne jenta med blå øyne som blir betgenet som vakker. Hun på alle reklameplakater, med de flotte hvite tennene, moteriktig stil og flott sminket.Når jeg var mindre, ønsket jeg å bli som henne. Hun virker kul, og som hun får den hun vil. Vet hva man skal si for å få andre til å le, oser glede, er trygg på seg selv og har sunne interesser. Hun som er god i alt. og folk ser opp til. Men nå sitter jeg her. Jeg er kanskje blond, og ha blå øyne. Men jeg er ikke alt det der. Jeg er ikke den alle vil ha. Noen ganger er jeg kjempe sta, og skriker rundt meg. Noen ganger føler jeg meg ensom og at ingen i hele verden vil ha meg. Noen ganger får jeg ingen til å høre på det jeg har å si, syns jeg er smart, morsom og med glimt i øyne. Og andre ganger er det motsatt. Da føler meg jeg topp, som det er jeg som bestemmer i denne verden. At alle klærne passer og livet er godt.

Tilbake til denne tanken, som jeg mener er så god. Disse idealene vi mennesker sitter med av hvordan vi bør være, er oppskrytt. Alle er vakre på sin måte. Alle har trekk andre misunner. Alle har en indre ro. Alle er usikre i noen situasjoner og sikre i andre. Det er som er så flott, med det å være menneske.

I det siste har jeg tenkt, finnes det egentlig en stygg person (innvending og utvendig). Og jeg mener det IKKE finnes. Selv min verste fiende, er ikke det. For noen syns de er de vakreste i verden. Alle er gode, og dårlige. Og noen menneske får frem det gode i oss, mens andre det mindre bra.

Tenk så kjedelig verden hadde vært om alle var venner, og syns alle var fantastiske. Er det ikke egentlig litt bra at vi kan vise ulike sider av oss og være forskjellig i ulike situasjoner? Det synes jeg. Alle er vakre og flotte for noen. Ingen er alene. Alle har noen som er glad i de, eller bryr seg om dem. Det kan være mannen i kiosken eller damen cafen eller noboen din, like godt som familie og venner. Det kan være læreren din eller noen andre som jobber på skolen eller jobben din. Det kan være en annen ensom sjel som setter pris på at du, akkurat du sitter ved siden av han eller henne på bibloteket hverdag, uten å si ett ord!

Hva er vakkert for deg, og hvem er du glad i?

En stjerne har sloknet!

En stjerne har sloknet, nå er det opp til oss å lyse fred over hans minne. Jeg er oppvokst med denne artisten og vil synge hans sanger og spille de videre for mine fremtidige barn! Lenge leve hans ettermæle.Gustav Lorentzen (62) født 28 September 1947 i Bergen, døde igår 21 April 2010 under ett orienteringsløp. Han er mest kjent som artist, komiker og forfatter.
Jeg husker han best fra barnetv, og alle hans legandariske barnesanger. Han hadde en barnslighet og oppfinnsomhet over seg, som man sjelden finner hos voksne. Hav var et unikum innen barnekulturen i Norge og vil bli dypt savnet!Her er noen av de legandariske sangene:
Juba Juba
Grevling i taket
Hallo/ ringer i telefonen
Dum og deilig
Kanskje kommer kongen
Matpakkevise
Ikke slå
Ku i tunnelen
Grønn papegøye i en snor

Hør hyllestmix her!Hva er ditt beste minne?

Anmeldelse av Femelle!

Som alle andre bloggere, leser jeg også en del blogger. Idag kom jeg over et velskrevet innlegg på det første nettmagasinet skrevet av gode bloggere, som jeg virkelig syns er verdt dere tar en kikk på. Konseptet, den ærlige bloggeren Reidun Beate, har startet er unikt og genialt!! Det er lett å få oversikt over gode blogger, og det meste som de skriver om er VELDIG intressant!

annonse


Her er et innlegg jeg har likt spesielt godt:


Få han til å savne deg!


Så du føler at din kjære ikke savner deg nok? Du fortsetter å føle at han ikke bryr seg nok om deg, og prøver med tegn å vise akkurat hvor mye du elsker han hele tiden? Du kaster deg selv over han, men han tar seg ikke en gang tid til å ringe eller sende en tekstmelding til deg. For en gangs skyld skulle du ønske han savnet deg og fortalte deg akkurat det. Ikke sant?


Vel, for å få han til å savne deg må du først og fremst gi han muligheten til å gjøre det. Hvis du konstant ringer han eller kveler han med tekstmeldinger, så er det absolutt ingen sjanse for at han kommer til å savne deg eller lengte etter deg.

Den viktigste testen er å være tålmodig og holde seg rolig. Gi han tiden han trenger for å føle savnet etter deg. Dette kan også være en flott måte å teste grensene deres. Du kan faktisk finne ut hvor dypt forholdet deres egentlig er. Det er garantert verdt risikoen. Men det viktigste er så absolutt å la han være i fred og unngå å ringe bare fordi ?du føler for det?. La nå mannen få puste.


La han føle den kjærligheten du ønsker han skal ha for deg. Ring ham når det er på grunn av noe viktig, ikke når du bare har kjøpt en ny neglelakk.


Ikke prøv å kontrollere han. Slutt med det umiddelbart! Vær deg selv og elsk deg selv for den du er! Gjør ting som får deg til å tenke på noe annet enn kjæresten din. La han få vite at du faktisk har et liv.

Vis interesse for deg selv og respekter deg selv. Aldri prøv å vinne han over med gaver. Man får aldri ekte kjærlighet ut av gaver. Hvis de gjør det, så er det midlertidig eller kun materialistisk. To voksne mennesker kan elske seg selv for den de er og være lykkelig sammen, men de kan ha det gøy fra hverandre i blant også. Det er bare når folk er borte fra hverandre at savnet kan komme snikende inn i hjertet.Hvis du har lyst på et forhold som er så sterkt at han savner deg til og med når du står rett fremfor han, så start med å elske deg selv!

Sov lenge og behagelig. Ta vare på deg selv hundre prosent ? fra topp til tå. Bestill deg time på et herlig spa og ta manikyr. Bruk fine og behagelige klær. Utseendet ditt er det første som kan gi deg sterkere selvtillitt, og det vil synes i øynene dine. Glem for all del ikke å smile! Unngå å synke inn i depressive følelser. Tenk, føl og vær glad!

Når du ser han på andre siden av veien, ikke løp imot han. Spaser bort til han, si hei og gå videre. Ikke begynn å fortelle historier kun for å dryge ut samtalen med han.


Fortell han at du har noe viktig og gjøre og gjør det. Nøkkelen til å vinne enhver gutt er og først elske seg selv. Gi deg selv oppmerksomheten du trenger. Nyt å være den du er og aldri la planene dine bli andreprioritet. Ditt liv og dine følelser skal komme først. Sørg for å ha et godt liv og du vil ende opp med en fantastisk mann som ønsker å dele det med deg (og som definitivt vil savne deg).


Websiden: http://femelle.no/

Hva syns du om siden?

Nordmenn ironisk nok!

Det er ganske ironisk hvordan nordmenn slikker sol når den først kommer frem. I de siste dagene har det vært nydelig vær, men det er ikke sommer enda. Det er så mange typiske eksempler på shorts og t-shirt med en gang det er litt varme og sol.

Det er fortsatt April folkens, og hvis du skulle komme deg i skyggen blir det ganske så kaldt. Jeg fryser lett, så en ekstra genser er på sin plkass i hverfall. Og jeg hadde vel heller ikke droppet tights, eller stilongs, om buksen ikke stod på programmet den dagen. Dette er en så typisk feil, nordmenn blir syke mye om våren. Influensa og forkjøelse herjer på nytt, fordi vi kler av oss alt for tidlig!


Lånt fra denne siden!

I andre land hvor de er mer vant til varmen, må de ikke ut med en gang solen titter frem. De tar den kanskje litt for gitt, eller det er normalt for de. Det ironiske iforhold til det, er at de ville sikkert "slikket" snøen om den skulle komme, det hvor de ikke er vant til det.

Våren er en fantastisk tid. Merprodusering av endorfiner, kroppens egne rusmiddel, gjør oss lykkligere enn i de mørkere tider. Sollyset glimter til, smilene og glad øyne vandrer rundt. Det er tid for reker og hvitvin, og deilig salater med postgirobygget (og annen herlig sommer musikk )i bakgrunnen. Jeg elsker våren, og alt det den gjør med oss virkelig!

Hva pleier du å høre på om våren?

Oslo sentrum utrygg imorgen mellom 14 - 17!

Nå er vi snart ved påsken slutt, og det føles litt deilig. Det er helt herlig å ha fri, og komme seg bort. MEN gud hvor deilig det er å komme seg tilbake til venner og hverdagen. 

Påsken er blitt tilbringt sammen med familien på to av Norges flotte fjell. Ski er brukt mye, og praten har godt i ett. Mitt nyeste strikketøy er nær sin slutt. Imorgen skal jeg og en god venninne gjøre oslo utrygge, og det gleder jeg meg til. Ikke det at jeg vet hvordan vi skal gjøre det. Vi er verken kriminelle eller veldig slemme jenter på noen måte. Men kanskje det blir ett par tatoveringer eller tagging på lovlig steder. Hvem vet, men det er nok best dere holder dere unna sentrum mellom 14-17 imorgen. Ingen vet hva som kan skje!!

  
hits