mai 2010

Slottsfjells godbiter!

Nå er overnatting og festivalpass klart. Merker sommerfulger godt i magen nå. Masse bra som skal spille.  Min glede for konserter og festival, har økt de siste årene. Ingenting kan måle seg med den gode følelsen man får når man hører på bra musikk, med gode venner og solen skinner på deg. Har du ikke opplevd det en festival, anbefaler jeg deg det på det sterkeste!! Vi kombinenrer det med å soling, bading, grilling og annen sommerkos, så tar vi festen på kvelden!

Dette er hva jeg gleder meg MEST til:

Sandra Kolstad:Selv beskriver hun musikken slik.
- Eksperimentell pop. Skeivt og søtt og syrlig og sanselig om hverandre. Jeg har bakgrunn som klassisk pianist og henter nok mer eller mindre ubevisst mye inspirasjon derfra. Samtidig har jeg alltid vært fascinert av og glad i samtidsmusikk og såkalt støy, og jeg henter nok stadig mer derfra. Og selvfølgelig smelter jeg ved lyden av den smidigste popmusikk, innrømmer Kolstad (hentet fra Slottsfjell festivalens sine egen hjemmesider.)


Kommer flere godbiter etterhvert, men siden jeg har hjemmeeksamen er dette foreløpig nedpriotert! Da blir dette innelegge oppdatert.

Kleskode:
Slik jeg ser det er det ingen kleskode på festival. Det skal være praktiskt og behagelig å ha på seg, når timene fort ka løpe fra oss og sitteplassene er få. Regn og gjørme kan også lett forekomme kan også slagstøvler, regntøy og et sitteunderlag være nyttig. Mine er erfaringer er at det er greit å ha på seg ting du ikke er redd for å å skitne!

Hva gleder du deg til i sommer? Hva er festival for deg?

Passion for baking!

Jeg har funnet den ultimate bloggen for baking. Bildene , oppskriftene og hele bloggeren bak er helt unik. Denne må virkelig sjekkes ut! http://www.passionforbaking.com/


Her er noen bilder fra det som Manuela har lagt ut:


http://www.passionforbaking.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_00235.jpg
Baguetter med nutella

http://www.passionforbaking.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_0004-2.jpg
Hjemmelaget bounty

http://www.passionforbaking.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_00412.jpg
Svart og hvit kake med inspirerende ord.

http://www.passionforbaking.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_00213.jpg
Muffins med bringebærtopping.

http://www.passionforbaking.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_00262.jpg
Sjokolademousse kake.

 

Vanilijepai med frukt.

Eplekaken med hjemmelaget vaniljekrem.


Har dere noen blogganbefalinger?

I want to share a moment with you!

Dette er den, som de fleste vet, store melodi grand prix helgen. Vi har masse gjester på besøk, og alle i nrk jobber livet av seg på vår bekostning. En venninne av meg minnet meg på en nydelig sang, kanskje ikke mest kjent i forhold til MGP, men til to veldig kjente artister i MGP forbindelse og utenom .

Etter at Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen vant med "La det svinge" i 1985, fikk de mye publisitet og solgte en del plater. Men oppfølgeren deres året etter solgte mer. Denne sangen er helt nydelig, en virkelig sjeden skatt.Are you walking through an empty room
With a picture in your hand
How could anyone just leave you here
Alone in no-mans land

After all, the colour of the nights
Just another shade of blue
And the silent cage can barely hide
A new day shining through

And well all be waiting for the morning
Well be one step further from the start
Theres a new day waiting in the wings again
And a chance to play a better part
Then well all be waiting for the morning
Youll be one step closer to your heart

Would it be so hard to start again
If our love should disappear
I believe the force that leads you on
Is stronger than your fears

And well all be waiting for the morning
Well be one step further from the start
Theres a new day waiting in the wings again
And a chance to play a better part
Then well all be waiting for the morning
Youll be one step closer to your heartSkal du se på MGP? Hva forbinder du med MGP?

Løsningen kom, da slutten nærmet seg drastisk!

Etter ett langt og godt vennskap begynner mobilen min å si takk for seg. Den har vært igjennom reprasjoner og jeg vet ikke om jeg er villig til å bruke mer penger på den. Hovedproblemet er at batteriet nå varer i 2 - 3 timer hvis jeg er heldig. Det er ganske så kjedelig, når den har ladet hele natten,

Men så, når jeg kommer inn her på blogg.no. Jeg logger inn med brukernavn og passord og vips ser jeg skjønnheten foran min øyne.  Den nye NOKIA X6!

Den har alt man trenger og mer til:
- Touch mobil
- Kamera med 5 megapixler
- Fm-radio
- Wlan
- Mp3-spiller
- GPS
- Turbo 3G
- Videosamtaler

Hva syns du om denne telefonen? Hvilken telefon drømmer du om?


 

Wise words from Twingletoes!

"It's only when we truly know and understand that we have a limited time on earth -- and that we have no way of knowing when our time is up -- that we will begin to live each day to the fullest, as if it was the only one we had."For more wise words go to this page!

På randen til nervøst sammenbrudd!

Om nøyaktig 37 minutter legges ut oppgaven på min første hjemmeeksamen (iiiikk!). Nå skal alle kunnskapene testes. Spørsmål som om jeg kan pensum godt nok, og ser jeg de store sammenhengende svirrer rundt meg. Jeg er usikker, men vet det er ingenting mer jeg kan gjøre.På en hjemmeksamen kan man bruke pensum mens man jobber. Det utfordrer oss virkelig til å skrive en GOD oppgave med en ny vri og personlig preg. Vi er faktiskt så heldig at vi kan ta med personlige erfaringer i våre oppgaver på spesial pedagogikk., som eksempler.

Oppgaven skal leveres på mandag. Så har ingen planer, bare meg og datamaskinen de neste 6 dagene. Jeg må nok ta noen pauser, men får se hvordan det blir. Har prøvd å sove godt i natt. Det var vanskelig, når jeg våkner nesten HVER eneste time av nervøsitet over at den er her. Har prøvd å slappe av og kost meg igår, slik at jeg skulle være uthvilt til sirkuset starter. Nå er det bare å vente å se, om jeg faktiskt lykkes på dette her!

Jeg trenger hjelp til noen tips for hvordan gjøre disse dagene best mulig. Hva bør jeg tenke på og gjøre. Sitte lange perioder, eller ta flere pauser. Hvor bør jeg starte? Jeg er helt blank, så hjelp meg du erfarne hjemmeeksamen leser!

Hva slags eksamensform liker du best og hvorfor? Hva er ditt beste eksamentips?

Enkle råd til bedre bilder!

Siden jeg nå har fått meg ordentlig kamera, blomstrer bildegleden for full storm. Utrolig hvor raskt tiden går, når man tar bilder.

Mitt Canon eos 450D, er et kupp for deg som er intressert i å ta bilder. For rundt 5000 kr for du alt du trenger i begynnelsen.

Tipsene er hentet fra http://www.fototips.no med noe tilføyelse fra meg. For mer info kan du lese på deres side!

Forenkling av motivet
En av feilene vi ofte gjør, er å ta altfor mye med på bildet. I etterkant kan det ofte være vanskelig å se hva som er selve motivet. Så snart du har bestemt deg for hva som er hovedmotivet, la det "dominere bildet" - la det komme i fokus. Fjern alt som distraherer - enten ved å gå nærmere eller ved å bruke zoomen.

Hvordan få skarpe bilder
Ingen ting er mer irriterende enn når du har tatt et godt bilde - og så oppdage at hele bildet er uskarpt. Årsaken til uskarpheten skyldes som oftest at vi beveger kamera idét vi trykker på utløseren.Ulike lysforhold
Sterkt sollys er ikke det beste "fotolyset" - da det skaper store kontraster. Det vi bør passe på, er at personer ikke får sollyset rett i ansiktet - noe som gir det vanlige "myseblikket". Snu da personen bort fra solen og bruk blitz. Pass også på at ikke deler av personen - og spesielt ansiktet er dekket av skygge. Trekk heller personen med inn i skyggen og bruk blitz.

Midt på dagen egner seg også dårlig for både landskap- og andre naturbilder. Bruk heller morgen og kveld, så får du et varmere lys - samt at solen står lavere og kaster lange skygger som gir liv i bildet.

Sett deg inn i sammenhengen bak utstyret.
Det er fotografen som tar bildet, ikke kameraet. Men det skal samarbeides og det hjelper å forstå det tekniske. Hva blender, lukketid, ISO, og blitz er, kan man lett lese frem til. Når det teoretiske er nogen lunde er på plass er det bare å gå ut å øve seg, så kommer ferdighetene og de gode bildene!


Hva er ditt fotoråd?

Oppsummering av ferien i bilder!

For ikke så lenge siden kom jeg hjem fra Spania, Altea. Et fantstisk sted jeg virkelig skal tilbake til. Til bursdagen ,fikk jeg speilrefleks kamera, så bilder ble det tatt masse av.Klar for kvelden begivenheter!Billig og ikke den verste kvaliteten faktiskt!


Fargerikt havnsted. Alle husene er i ulik farge pga at fiskerne skulle gjenkjenne at de var kommet hjemme.


Strand og palme idyll!


Brusende sjø mot steinene på vår hemmelig strand.Det er viktig å drikke vann på fly, mente ryanair!Vin i varmen, kan det bli bedre. Ja, den kostet 8 kr!!


Søsken kjærlighet overvinner alt!


Vakker by. Bildet er tatt fra gamlebyen.


Far og datter!


Lys gir varme på en litt kjølig kveld.


Hva er ditt beste ferieminne og hvor er det fra?

En VIRKELIG fortjent vinner!!

Reisekick!

Sommer og ferie nærmer seg med stormskritt. Jeg har noen få planer i sommer, men har SÅ lyst til å reise til utlandet et sted! Jeg har begynt å kikke litt, prøver å tenke litt økonomisk samtidig som hva som kunne passet!I prinsippet tror jeg fellesnevneren for de stedene jeg har sett på er sol, sommer, avslappning, god mat, strand, fin natur og serverdigheter. 

 
Skopelos - Greek

En av de mest sette greske øyene på film. Mamma mia ble nemlig spilt inn her. Blått hav, solfylte strender, trange gater, den unike greske arkitektur, god mat og mye liv. 


Italia -  Venezia

Prisklasse, ja kanskje litt dyrt. Men Italia har jeg aldri vært i og hvem vil ikke dra til en så romantisk by som Venezia. Elsker Italiensk mat, gondoler, gate musikere, å gå i flott og spesiell arkitektur. 

Tumblr_l1f511clfc1qazq41o1_500_large 
Paris - France

Moteby, romatisk, mye serverdigheter, høflighet, gate musikanter, unike parker go der hvor piknikk er lov midt i byen. Eller jeg tror det hvertfall. 

Tunisia, Krotia, Praha og London. Det er så mange steder å dra. Jeg trenger DIN hjelp til unike perler. Gjerne bortglemte steder med lite folk, fantastiske mennesker og nydelig natur! Hva skal du i sommer? Hvor drømmer du om å dra? 
 
hits