juni 2009

Et utrolig hyggelig møte!!

img650x367De sitter der, to ukjente på setene ved siden av hverandre. Hun ene med brunt hår, blå øyne og musikk i hennes ører. Hun andre blond og blåøyd med et undrende blikk ut av vinduet. Slik sitter de i hver sin verden lenge. Bussen stopper mange steder, menneskene ler rundt dem, de er stille. Hun blonde snakker litt med de foran og på den andre siden, hyggelig de også men ikke det samme. De foran snakker om musikk og festivaler. Ja, en ting har disse to radene av denne grå/blå bussen til felles, alle har vært på festival. Alle er slitne etter mye støy, musikk, mennesker, alkohol, båt og bading. Livet har vært bra, men nå senker de skuldrene og slapper av litt og. Akkurat det er deilig når man har opplevd en bra opplevelse. Tenke over opplevelsen, ikke bare la den gå uten nytelsen av å faktisk hatt det. Mange opplevelser av den motsatte grad, så det gjelder å ta vare på de opplevelsene man kan. De er unike! Så det gjør altså alle disse menneskene på disse to radene i den grå/blå bussen på vei hjem fra festival. De tenker på forskjellige opplevelser, de var kanskje til stede på de samme konsertene uten å vite, som ukjente for hverandre, og først nå etter litt snakk finner ut at de har gjort det samme. Kanskje de har hatt forskjellige roller i den samme settingen. Hun ene med med brunt hår og blå øyne sitter der fortsatt i sin egen verden, med musikk i ørene. Hva hun hører på vet vi ikke.

Bussføreren snakker i mikrofonen, noen har ønsket at vi skal stoppe for litt kjøp av vann. Forstårlig fordi det er veldig varmt i bussen, nesten som air condition ikke funker.  Jenta med det blonde håret og de blå øynene går ut. Den blåøyde brunette blir sittende, hun trenger ikke vann, hun har det fra før. Blondinen er tilbake i bussen. Brunetten spør om blondinen vil sitte innerst eller ytterst. Blondinen har til nå sittet ved vinduet, mens brunetten har sittet ved midtgangen.  Blondinen svarer at det er det samme, og om hun har veldig lyst til å sitte ved vinduet, er det bare å gjøre det. Slik starter samtalen mellom disse ukjente. Samtalen utvikler seg mer og de blir bare bedre og bedre kjent med hverandre.  De snakker om utdannelse, brunetten studerer statsvitenskap i Trondheim, mens blondinen studerer spesial pedagogikk i Oslo. Samtalen drives videre fra studier og studentmiljø til politikk og arbeid. To fremmede snakker åpnet med hverandre om så å si alt. De har full forståelse hverandre akkurat nå, bare de to vet hvordan det føles i denne samtalen. De er nå en del av resten av bussen, av latteren av gleden og av de intense og på samme tid avslappende samtalene. Så stopper bussen i Oslo. Samtalen kuttes av en telefon og brunetten forsvinner ut av bussen, ned til bagasjen. Blondinen kommer etter, henter bagasjen sin hun og. De takker for en fin to timers samtale og ønsker hverandre lykke til videre.

Nå fortsetter de videre til en annen buss og andre ukjente som stille sitter ved siden av hverandre og samtaler åpent med andre ukjente i andre settinger.

Her er Niclas!

Gårsdagens høydepunkter på HOVE!!

Hove er nå igang for fullt! Stemminingen er utrolig bra med en kald pils i hånda, masse mennesker stående og sittende med sola i fra siden og god toner inn i øyne. Og sist ikke, men ikke minst (som the thing things requested!)dansing var på topp!!  Må ærlig innrømme at hvis man ikke danset, ble man fort kalde.

Jo, det var høydepunktene jeg skulle skrive om. De vi hørte på igår var White Lies, The thing things, jadakiss, Franz Ferdinand, Lykke Li og The eagels of deaf metal.

WHite Lies kom vi litt sent til, så hørte bare to snager. Liker dem godt, men det var andre som hadde bedre stemmining.

The thing things tok mye mer av! Det var dansing til tusen (by their request) og gode sanger. Fikk øynene opp for en rolig sang som het Traffic! Vokalisten var utrolig flink til å få oss publikum i konserten, hadde til og med en liten tale på norsk!

Jadakiss var kjempe kult. Alle danset, lo og var med så best de kunne. Det var umulig å stå stille til disse karene her! Mange gamle gode slagere og noen nye! En veldig god variasjon av musikken!

FRANZ FERDINAND tok helt av!! Vi danset og hadde det så utrolig moro. Jeg har ikke hørt mye på Franz Ferdinand, men gjett om jeg skal nå! Skikkelig bra danse musikk! Et stort must i musikkboka mi!

franzferdinandLykke LI er genial. FAntastisk stemme, nydelig musikk (både rocka og rolige!) og alle koste seg vilt! Det var mitt andre store høydepunkt denne kvelden! Du burde virkelig sjekke hennes musikk ut!

untitled


Sist men ikke minst hørte vi på The eagels of deaf metal. Ikke helt min greie, men okai å høre på. Rocke kan de hvertfall!

Nå skal jeg ut i sola og prøve å få litt brunfarge på denne ikke så veldig brune kroppen! Kos dere idag!

Hvordan nyter du disse vakre dagene? Er du på Hove? Hva syns du om festivalen? 

Svar på konkurranse

23224621245673209830n400


http://chocolatesushi.blogg.no
  har laget en veldig enkel konkurranse jeg vil være med på! Det går ut på at DU skal linke bloggen hennes i et innlegg i din blogg. Vel nå har jeg gjort det!
 
Hun har en søt blogg om hennes hverdag. Har lest den flere ganger og kanskje noe du også burde sjekke ut, om du ikke har gjort det før!

Pleier du å svare på konkurranser? Eller ha konkurranser på bloggen din? Hva mener du om slike konkurranser chocolatesushi har laget?

Hove!!

Nå er jeg på HOve og første konsert er startet! Planen idag er å gå på Franz Ferdinand, White Lies, Lykke Li og noen flere!  Tror vi kommer til å få 4 morsomme dager med en regning på 3000 kr for mat og drikke (mest alkohol!) på butikken idag!

hoveJeg er her med 3 jeg studerer med, og dagen som en ekte festivaler har vi startet med å spise krabber på veranda'n. Digg! Telt er satt opp på ny i hagen hos hun ene, og vi er klare for fest og moro! Flere oppdateringer kommer etterhvert!!

untitled
Er du på Hove? Hva skal du se? Er du et festival menneske?

Oppsummering av den siste tiden på bloggcamp!

Da er jeg på Hove festivalen, men først vil jeg si noen ord om den siste en og en halv dagen på Bloggcamp!

Først vil jeg takke Thomas Moen for et kjemoe flott arrangement! Vi har kost oss masse, fått mye info og fått mange nye bekjentskap. :) Du gjør det lettere for oss (jeg er en ganske ny blogger, i bloggverden!) å bli en del av blogg miljøet! Gleder meg til neste år!

På lørdag etter første økt med fordrag og litt mat, fikk vi bloggere sjansen til å se en ny norsk film; UPPERDOG, før all presse her i landet. Utrolig hyggelig å få den sjansen. Jeg likte filmen veldig godt. Den er dyp og er satt sammen på en måte man ikke skjønner hva som skjer til slutt. En spennende historie jeg anbefaler alle å se på når den kommer på kino 28 august!

Her er søndagen i bilder!

img2049
Bernt Erlend høytleser for oss alle
 img2052
Bernt Erlend og meg

img2051
Jørgen og Fashionaddict

img2061
Fashionaddict og meg

img2060
Lars Tangen kom også innom campen en tur. Forhåpenligvis blir du der neste år! ;)TAKK FOR EN SUPER BLOGGCAMP ALLE SAMMEN!! GLEDER MEG TIL NESTE ÅR!


Kommer du til bloggcamp neste år?

Bloggcamp 09

Nå er vi på dag 2 i Bloggcampen 2009, Europas første bloggtreff og her er fashionaddict og jeg! Vi kom frem litt sent med mye forsinkelser på bussen ved ti tiden.  Og dro rett til Roligheden camping for å sette opp ett telt vi aldri hadde brukt før. Som de bybertene vi er, kunne det kalle på problemer. Etter ett kort møte med vaktene for leiren, stod det 4 gutter galant og satte det opp for oss. For en service man får på bloggcamp. Videre skulle vi til Kick. Siden klokken hadde blitt ganske sent og de fleste hadde enten dratt på hotellet eller tilbake til leiren, gikk det i mat og en guidet tur hjem av en av våre kjære nye venner.  Vel tilbake ble vi kjent med vår nye naboer, Marius og flere andre gutter og jenter. Marius var veldig opptatt av om vi levde etter vi skulle legge oss og et must med natthilserunde hos alle. Opp i alt dette, klarte vi begge å sove.

bilde 143

Lørdag morgen våknet vi av ett kvinne- menneske som først gikk rundt teltet, prøvde å få det opp, truet med å ta opp pluggene, mens hun ropte om at vi måtte våkne. Er det vekking på bloggcamp og, tenkte vi rolig for oss selv inni teltet. Etter noen ganger med denne hyggelige oppvekkingen, stakk vi begge hodene utfor å hilse. Det viste seg å være nærmeste nabo, som inviterte oss på frokost, samtidig klagde over distansen mellom deres bobil og vårt telt og at vi hadde holdt henne våken (Kommentar fra fashionaddict; Trodde de kom akkurat de kjørende i en bil?) . Hvordan vi har holdt henne våken i sovende tilstand, er ganske utrolig. Enten var hun full, gal eller bare hadde lyst til å finne på noe sprell. Vi har hvertfall ikke funnet ut hvorfor. Vekking var uansett ganske beleilig, for klokken 10 starter det på Kick og vi blir kjørt med taxi ned.

 Hver dag er den første dagen;    
                                     Hver dag et liv.

                                                                                              Dag Hammerskjød

 
 
Hva driver du med i dag? Er bloggcamp noe for deg et annet år?

I'm in love!

På lørdag skrev jeg et innlegg om at jeg skulle på shopping. Her er noe av resultatet:

Nike joggesko på halv pris! Kule til hverdags!
bilde 128

Baby phat joggesko. Kule til en fin sommerdag, når du ikke skal gå i gjørma.

bilde 126


bilde 127

Praktisk henger for øredobber, fin nok til å ha i rommet sitt!

bilde 005

Og noen nye øyenskygger til min geniale mac palett! Koster kun 95 kr for en ny farge!
macpalettesml


Har du kjøpt noe kult i det siste? Hva er dine shoppingsvaner?

Nam.. Brownie!! :)

Min kjære samboer Maria skal reise til USA imorgen, og vi har laget kyllingsalat og brownies til henne! Hun og typen skal kose seg to og en halv uke rundt i USA, heldigrisene!

Kaken smakte utrolig godt og var lett og lage! Nøttene kan droppes om man har allergi!
brownieIngredienser:

300 g
  Smør
200 g  Mørk sjokolade, 70% kakao 300 g  Sukker
5  Egg
150 g  Hvetemel
200 g  Valnøtter
 
Framgangsmåte:

Pass på at alle ingredienser er romtemperert før du begynner. Ikke minst gjelder det smøret og eggene. Rør først smøret til det får kremkonsistens.

Sett steikeovnen på 180 grader.


Smelt sjokoladen.

Rør sammen med smøret til helt blandet ? gjør dette mens sjokoladen er varm.


Fortsett å røre mens du tar i sukker litt etter litt, og ett egg av gangen.

Rør inn melet, og til slutt valnøttene. Rør dem hele inn.


Fordel smeten i en stor ildfast form eller langpanne på bakepapir.


Stek på 180 grader i 16?18 minutter.


Kaken er ferdig når den begynner å slå litt sprekker på toppen. Ikke la den stå for lenge, da blir den tørr. At brownies er seige er mer enn halve vitsen.


Spis den gjerne lun.

Men vent til den er avkjølt med å skjære den delen som du skal ta vare på i passe biter.


Bevar brownies-bitene i kjøleskapet med plastlokk på. De holder seg fint i en ukes tid. Kan spises kalde, eller bitene kan varmes opp fem minutter i stekeovnen på 180 grader og spises lune med is og bær.


Legger med en oversikt jeg fant på nettet over hvor mye gram de ulike produktene er i dl. 

1 dl byggryn........ = ca. 55 g
1 dl havregryn...... = ca. 30 g
1 dl hvetemel....... = ca. 60 g
1 dl kakao.......... = ca. 45 g
1 dl melis.......... = ca. 50 g
1 dl potetmel....... = ca. 70 g
1 dl revet ost...... = ca. 30 g
1 dl risgryn........ = ca. 80 g
1 dl sagogryn....... = ca. 65 g
1 dl smør/margarin.. = ca. 90 g
1 dl sukker......... = ca. 85 g
1 ss havregryn...... = ca. 5 g
1 ss hvetemel....... = ca. 10 g
1 ss melis.......... = ca. 15 g
1 ss potetmel....... = ca. 12 g
1 ss salt........... = ca. 20 g
1 ss smør........... = ca. 15 g


Liker du kaker? Hva er yndlings kaken?

LISTEN TO PERFECTION!

Nå har jeg kjøpt biletter til Hove festivalen. Gleder meg masse til masse musikkopplevelser, godt selskap av Eva-Mari, Tonje, Helene og alle de vi blir evt. kjent med. Av musikkopplevelser er det disse jeg gleder meg mest til å se:


Jose Antonio Cartagena (født 19. august 1970 i Bronx, New York, USA)
bedre kjent under sitt artistnavn Fat Joe er en amerikansk rapper. I 50 Cents sang Piggy Back fra albumet The Massacre gjør 50 Cent narr av Fat Joe ved å si «that fat nigga thought Lean Back was In Da Club / my shit sold eleven mil, his shit was a dud».Franz Ferdinand

er et britisk indieband fra Glasgow, Skottland. Bandet utga sitt selvtitulerte debutalbum i 2004, De er inspirert av 1980-tallets post-punk, garage rock og new wave-musikk.

Bandets navn er inspirert av en veddeløpshest som het «The Archduke Ferdinand». Etter at de hadde sett hesten på TV begynte bandet å diskutere Franz Ferdinand av Østerrike-Este. De kom frem til at navnet «Franz Ferdinand» ville være et godt bandnavn da de likte lyden av det, og på grunn av konsekvensene av hans dødGolden Silvers:Hockey:
det miljøbevisste bandet er veganere, at de lenge turnerte i en bil som gikk på planteolje og at hockeylaget i Portland heter Winterhawks. Det fengende albumet "Mind Chaos" fra 2008 ble til i et mørkt kjellerlokale med bandet selv som produsenter, men låter mer som om LCD-frontmann James Murphy skulle ha produsert The Strokes i midten av en blomstereng en gang på åtti-tallet! Venn deg til tanken på at Hockeyfeberen bare vil stige utover året, de fire gutta er i følge rapportene et forrykende liveband også.
Jadekiss:Lars Vaular (født 20. september 1984)
 er en bergensk rapper og låtskriver. 4 mai 2009 kom Lars med sitt andre solo-album: D'e Glede (Kor vil du dra i dag?).Little Boots
Den tjue fem år gamle jenta Victoria Hesketh, bedre kjent som Little Boots fra Blackpool i England, er en av årets mest omtalte artister i internasjonal musikkpresse. Ærverdige BBC hadde henne på toppen av sin "Lyden av 2009"-liste, en ære hun deler med tidligere vinnere som Adele, Mika, Keane og 50 Cent.
Lykke Li Timotej Zachrisson (født 18. mars, 1986),
bedre kjent under artistnavnet Lykke Li, er en svensk sangerinne. Hun er fanget i oppmerksomheten til det internasjonale musikkmiljøet tidlig på 2000-tallet med sine catchy poplåter og spesielle sound. Hennes debut EP "Little Bit" fra 2007 slo an både i indiemiljøer og i mer konvensjonelle medier, alle elsket hennes bass-tunge elektromusikk perfekt akkompagnert av en flytende og sukkersøt vokal. Li Lykke Timotej Zachrisson (ja, foreldra hennes er kunstnere) sitt første album "Youth Novels" ble i 2008 en internasjonal suksess, og siden den tid har hun turnert verden rundt og hatt spennende samarbeid med blant annet Kleerup og Röyksopp.The Killers
er et amerikansk rockeband fra Las Vegas i USA som ble dannet i 2002. Bandet består av Brandon Flowers, (vokal, keyboard) Dave Keuning, (gitar) Mark Stoermer (bass) og Ronnie Vannucci Jr (trommer) De slapp ut sitt debutalbum Hot Fuss i 2004. Deres andre musikkalbum Sam's Town kom ut i 2006. I 2007 kom samlealbumet Sawdust som inneholder ikke tidligere utgitte B-sides og rariteter. Deres første to album har til dags dato solgt 10 000 000 kopier.
 Prodigy:

er et engelsk band etablert i 1990. De opererer innenfor flere musikkgenrer fra rave til hardcore techno tidlig på 1990-tallet, til alternative rock og big beat med punkinnslag i senere tid. Deres største hits inkluderer «Charly», «Out of Space», «Smack My Bitch Up», «Voodoo People», «No Good (Start the Dance)», «Breathe», «Firestarter» og «Omen» .

White Lies
Trioen, som av enkelte har blitt beskrevet som det nye Joy Division, av andre som det engelske The Killers, har slått igjennom med dunder og brak i hjemlandet og landa like godt som nummer én på listene med debutalbumet "To Lose My Life...". Med en turneliste denne våren, like lang som et gjennomsnittlig eventyr, er White Lies likegodt klare for å erobre resten av verden.
Skal du på Hove? Liker du noen av disse bandene? Hvem ville du ha hørt på?

I'm a shopaholic for a day!

Sommeren er en fantastisk tid. Nå er jeg ferdig med alle eksamen og kan legge bøkene innerst inne skapet. de skal ikke frem (eller det blir mest sannsynlig ikke de samme bøkene) før 25 August! Itilegg får alle ekstra penger, og mer tid!

For en fin start på sommerferien (fra skolen, skal fortsatt jobbe litt til!). Fint vær, godt selskap og masse kos! Vet jeg har vært litt fraværende den siste uka, men måtte ta en liten pause etter eksamenslutt og masse skriving. 

Tora er kommet til byen, den lengste vennnen jeg har kjent, og vi skal ute å handle litt. Eller det vil si jeg skal handle og hun skal være min personlige guide! Jeg skal nemlig kjøpe joggesko, og det syns jeg er utrolig vanskelig. Vanskelig på den måten at jeg aldri finner noen jeg liker, og ender opp med stygge sko jeg egentlig ikke liker fordi jeg ikke orker å lete lenger! Men min kjære venninne har alltid fine joggesko, så hun vet bedre!! Ikke noe bedre enn en dag med sin bestevenn! Blir kos og forhåpenligvis kommer jeg hjem et par kule joggesko, uten å være helt blakk. 

Jeg er mest sannsynlig ikke den eneste som får litt ekstra penger i Juni. så deilig å kunne få oppdatert seg litt i klesfronten, kose seg litt mer ute og gjøre det man vil når man vil, uten å tenke alt for mye på hvor penger det koster(men med et visst forbehold selvfølgelig!). Igår kjøpte jeg bilett til BLOGGCAMP og HOVEFESTIAVLEN!! Gleder meg sykt mye til begge deler. Har sldri vært på festival før, så nå får vi se om det er noe for meg eller ikke. Er hvertfall utrolig glad i musikk , blogg og være sammen med venner!  

Mer om dette senere! Blogges senere!

Jeg blir gal av det å tenke på at jeg bare tenker på at jeg savner deg..Denne brukeren på Youtube skal æren for den videoen!

Er det noen du savner?

En filosofisk oversikt, del 1! (NB! for SPESIELT intresserte!!)

Jeg leser til exphil eksamen, og tenkte at kanskje det var flere intresserte(så utrolig mange som MÅ ta dette faget!) ! Så her kommer en kort oversikt! Les om du ønsker, ellers skjønner jeg de som ikke vil og!


Platon:

platon


Hvem er han:
Platon levde 429 f.kr. til 347 f.kr, altså i den greske antikkens tid. Han var elev av Sokrates, dette kommer også frem gjennom hans dialoger. Platon skrev nemlig alle filosofien som dialoger mellom Sokrates og en annen part. De mest kjente dialogene; er Staten og Menon. 

Menon:
I Menon handler det om spørsmålet; Hva er dygd?. Sokrates har hovedrollen og Menon prøver å forklare hva dygd er, dette gjennom inviduelle dygder, mannen og kvinnens dygd. Dette er i Sokrates enig i, han ønsker at Menon skal definere begrepet dygd på en generell basis, et fellestrekk for alle type dygder og at han skal gjennom samtalen finne det ut selv. Sokrates selv men dygd er en etisk godhet,en egenskap som ligger i natulig i de menneskene som har det. De gjør det riktige, i de riktige kontekstene uten å tenke på egne goder. Har man denne egenskapen, er man en god person. Spørsmålet som preger dialogen mest, som de tilslutt i konklusjonen går bort fra, er om dygd kan læres. 

Konklusjon:
Sokrates og Menon kommer ikke frem til hva dygd er. svaret er for usikkert. ( Akkurat dette er ganske vanlig i dialogene til Platon. Sokrates som tidligere nevnt ønsker at motparten skal lære gjennom prossesen, men gjør det sjelden!)

Platon tar opp noen andre emner i dialogen med Menon. Han mener at vi har 3 typer oppfatninger; Oppfatninger (som vi ikke vet om er sanne eller usanne), sann oppfatninger (oppfatninger som vi vet intuitivt at er sanne!) og viten (som er vitenskapelig bevist!). Sanbareinntrykk er i konstant er forandring (størrelse, farger, former, lengder osv). Ideene eksisterer uansett, og kommer til oss med hjelp av tenkingen. Platon mente også at sjelen er vår personlighet, og dette ligger til grunn for han syn på kjønnene. Han mener også at vi mennesker har en drakamp mellom fornuften og følelsene, og at viljen som holder styr på de.

Staten:
Platons idealstat er delt inn i 3 typer statuser; Leder, Forsvarere og Næringsdrivende. Lederne har klokskap og er en ren rase. De jobber ikke og tar de rette besluttningene for alle. De eier ingenting. Både menn og kvinner kan lede, de er som oftest filosofer og godt opp i alderen. Næringsdrivende var under lederne , mens den laveste kasten var for forsvarerende. Staten har i senere i tid vist tilknytning til den kommunistiske tenkningen. Man fikk stilling etter hvor langt i utdannelsen (alle fikk den samme utdannelsen!)  man kom, med andre etter evnene man hadde.

Alt i samfinnet skulle deles på og ingen skulle eie. Tilogmed tvilte Platon ved ekteskap og familen. Barna av ren rase ble oppdratt av skikkete mennesker til, slik at de ble rene, og mens kvinnene fant til slutt at man måtte bruke ekteskapsformen (pga løse kvinner var ikke rene). Slaver, utlendinger og kvinner (bortsett fra de utdannete rene klassene!) var urene og gjorde all jobben i samfunnet, de ble ikke sett på som et menneske!

I Platons siste verk Lovene beskrev han det nest beste samfunnet man kunne leve i.

Aristoteles (348 - 322 f.kr):

aristoteles


Hvem er han?
Han var elev av Platon og lærer til Aleksander den store. Han har ikke skrevet noen ferdige verk, kun notater etter forelsninger og for seg selv. Han var mye påvirket av Platon, men hadde også egne brytende tanker.

Metafysikken:
Metafysikken tar i hovedtrekk for seg hva det vil si å være. Han mener at alle mennesker har en naturlig lengsel etter kunnskap, og forståelsen for verden og hva vår plass i den. Hva er en ting, spør han oss. En ting har flere egenskaper(farge, form, funksjon osv), og det er felles for alle ting,  Her er det viktig å skille mellom materalisme (laget av stoff) og idealisme (den åndelige/sjelige) virkelighetsoppfatningen. Aristoteles mener ikke at en ting på være laget av et stoff.
De tingene som materalistiske kaller Aristoteles for substanser.

Forandring innholder tre elementer; forandring i substansen, egenskapene til substansen og resultatet av substansen. Aristoteles mente det finnes fire typer forandringer innfor kvalitet (lærer non nytt) , omfang (når man vokser), stedsforandring (forandrer sted) og av egenskaper (eks. Stål formes til kniv og tilbake til stål igjen). Forandringer skjer både pga. ytre og indre påvirkninger, i naturlige og unaturlige prosesser. Organismens sjel er livsformen og legme (kroppen) gjør det mulig for sjelen å forandre seg.


Etikken:
Det høyeste goden for mennesket er lykken. Lykke opplever den som er et fritt og på en ansvarlig måte virkeliggjør sin natur på best mulig måte. for Aristoteles er det viktig å være klok, den kloke vet hva som er godt. Den etiske dygden omtaler han som å ha mot, tålmodig og rettferdig. Han hadde et ganske snervert syn på kvinner, barn/ ungdom og naturlig slaver, er de av biologiske grunner ufrie og holdes som slaver.

Decartes (1596-1650):

decartes

Hvem er han:
Descartes kalles noen ganger grunnleggeren av moderne filosofi og den moderne matematikkens far. Han er fransk og har generelt dype røtter i Platons fiolsofi. Han er katolikk, men lot ikke hans tro stå i veien for filosofien. 

Jeg tenker, derfor er jeg:
Han var opptatt å finne sannheter og betvilte alt som han visste fra før når filosoferte. Han gikk nøye gjennom saken, delte det opp og sjekket grundig for å ikke overse noe usannheter. Han tvilte på om han og hans kropp, tingene rundt han til matematikken eksisterte i det hele tatt. Om tvilen i forhold til seg selv, kom han frem til det unektlige; jeg tenker, derfor er jeg. Decartes er litt selvmotsigende på dette området, når han gir tenking den første grunnsteinen for å eksistere, som da vil si at vi er avhengi av oppfatninger for å erkjenne at noe eksisterer. 

Han er en substans (selvstendig) og at det er sjelen som gjør han til den han er, uavhengi av legeme (kroppen). På dette punkte her har Decartes et lite forklaring problem, for psykiske tanker påvirker oss. Til det svarer han at sjel og legme påvirkes i konglekjertlen, i et lite organ nedest i hjernen.

En Gud er fullkommen og etter hans mening bakmannen bak han selv. Det er kun gud som kan vite noe sikkert. Fysikken er en materialistisk substans og har et hovedegenskap å oppta plass i et rom. Alle legmer er utstrakte og andre egenskaper (størrelse,figur osv.)  er en variant av denne utstrekningen. Bevegelser forklarer Decartes som mekanismer som f.eks. klokker. Det er spesielt 4 punkter han som er vikrig for Decartes med mekanismen. 1)Naturen blander større elementer sammen til noe mindre, 2)usynlige ting er overflødig, 3)naturen gjør ting enklest mulig og 4) samme lover for alle materie.

Hva mener DU?

Først vil jeg takke Marte Klausen for en vurdering av bloggen min! Setter utrolig pris på det du skriver om bloggen. Dette inspirerte meg til å spørre DEG, hva du syns om bloggen!

tastaturAlle mennesker kan bli bedre, skrive mer intressant, bedre design osv. Jeg selv er litt blind på mine egne innlegg(kanskje ikke så rart når det er jeg som skriver!) og vil gjerne utvikle meg!! Tar imor alle typer kommentarer, og har tiltro til at dere kan være sakelig!

Jeg elsker å blogge og lese andres blogger. Det utvikler meg skriftelig og mentalt! Jeg blir mer opplyst og viten pga alle der ute! TUSEN TAKK, for at du blogger  og at du deler ditt med meg! :) Jeg prøver å gjøre det samme til dere!

Tar gjerne imort anbefalinger for unike blogger! Her er min topp10 blogg liste! Utfording: Hva er din?

Nå tror jeg mine nye bestevenner, bøkene, vil ha litt oppmerksomhet! :) Jeg kommer sterkere tilbake etter eksamen og når mitt hemmelige kreative prosjekt er ferdig! (!) :)


Hvilken innlegg liker dere best på denne bloggen? Hva med designet, skiller det seg ut? Hva skal egentlig til for at en blogg skal skille seg ut? Hva syns du jeg kan bedre meg på? Tips og råd tas gladelig imot!! :)

Eksamenstress!!!

Nå er neste eksamen om 39 timer ( HJELP.... SKRik.. uff.. ork.. neeeeei!) og jeg burde så og si ikke ha skrevet dette innlegget her engang. Sitter å leser om ulike emner/ sykdommer/ diagnoser innen spesial pedagogikk! Dere skal slippe å få høre om alt jeg har lest, men det er heldigvis intressant!

Kanskje det hjelper med en lykke til melding fra DEG, vi kan late som det hvertfall :) Flere som sitter i eksamenstress der ute? Hva pleier du å gjøre de siste dagene før eksamen?


bloggcamplogo
http://bloggcamp.no/

Når jeg er ferdig med eksamene mine, skal jeg på bloggcamp med en venninne i Kristiansand! Vi gleder oss masse!! :) Skal du dit? Håper vi blir mange bloggere, for moro vet jeg det blir!!!

Det er helt KONFEKT da!

Helgen har bydd på mange overaskelser som ingen av oss kunne ane ville skje! Både fornuftig og moro!
Etter en koselig middag ( maten var ikke god! Spiste 3 skjeer og det samme gjorde Bao av sin mat!) med noen velsmakende øl ekstra på torsdag, ble fredagskvelden brukt på å sove! Deilig! Så mange timer, men det var tydelig at kroppen virkelig trengte det! Tar på i godt selskap! ;)

456431200133
Lørdag gikk til lesing ute og en liten tur i Frogneparken! Var ikke lite fristende å se alle som grillet og koste seg i det fine været, men en jente må gjøre det hun må gjøre, og dro hjem for dagens siste økt! :) Men var utrolig deilig med ett avbrekk! :)

bilde 043
1787869
Søndag gikk til lesing ute i parken (eller gressflekken utenfor der jeg bor!) sammen med min gode venninne Nina! For en fantastisk jente jeg bor sammen med! Hun er virkelig en catch! Super glad (vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten deg, kjære!!)

bilde 044
bilde 042

Det satt 3 eldre damer like ved oss, og vi fant ut at sånn kom vi til å se ut når vi ble gamle. Vi er 3 jenter som bor sammen; Nina, Maria og meg.

Nå:
3253831667860055753010052224195626196n
Nina, Mariel og Nina

Når vi blir gamle:
bilde 031
Maria, Nina og Mariel. :) hehe.. ser dere likeheten? ;P ;)

Etter middagstider (vel litt senere enn det da.. ;P ) dro vi til byen for å møte en liten gjeng på uteserveringen til Onkel Donald. Et utrolig koselig sted (fikk litt syden stemning!), men de spiller ganske høy musikk. Vi ble sittende å skrike til hverandre.. Dro derfor videre til ett roligere sted! Etter noen øl og en del mer prat, tok vi kvelden i to tiden!Mandag våknet vi opp med en invitasjon til sjøs (og hvem sier nei til det, når sola skinner og det er langt over 20 grader ute...!?) Så halv 2 fra Aker Brygge var vi på vei til Middagsbukta med jordbær, drikke og bøker (mine bestevenner om dagen virker det som, er hvertfall med på det meste jeg gjør!). Hvor digg er det ikke når du kjenner vinden i håret, litt vannsprut fra sjøen og luktet av saltvann og sjø! En fantastisk forsmak på sommeren :D

bilde 077
bilde 076
bilde 075

Vannet var 19 grader. Kaldt tenker kanskje du, men med langt over 20 grader i lufta og stekende sol er det unngålig å bade! Forfriskende og deilig på samme tid. Nina svømte tilogmed rundt båten før hun gikk opp igjen! :)

bilde 078
bilde 072

Vi avsluttet kvelden med en liten fisketur like ved gåsøya. Det vil si jeg fikk ikke fisk, da kroken hang fast i seg selv, men prøvde iherdig i 20 minutter. hehe.. Mens spesialisten fikk 3 fisk på rappen! Ikke dårlig, men han hadde gjort det før for å si det sånn og med en GPS(retting; det heter Ekkolodd!)  som forteller deg hvor fisken er hen, gjør det litt lettere! :)

Forklaring til overskriften: Fiskespesialisten Tom Erik, er vill på uttrykk og fant ut at (etter å se på en butikk) at konfekt var et bra uttrykk! Helt mad liksom ;P :) (den er litt intern, men dere holder vel ut :) ) Konfekt betyr bra, om du ikke skjønte det, det samme med mad, men da er det litt mer vilt!


Takk for en flott helg alle sammen!!! :D

Hva har du gjort i helgen? Har du tatt ditt første bad? :)
hits