juni 2010

Sjokolade kjeks med kokos og smarties!320 gram smør
420 gram sukker
280 gram brunt sukker
720 gram hvetemel
3? ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
6 egg

Smarties 3 pk
1 plate sjokolade
1 dl kokos masse


1. Bland sukker og smeltet smør sammen. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos masse.
 2. Ha i egg og sjokolade oppkuttet i biter.
 

¨
3. For deigen til en stor rull og dekk med bakepapir eller plastfolie. Hvil i 1time i kjøleskap(1/2 time i fryser). Skjær i skiver(ca 1cm tykke), stek ved 175 grader varmluft 10-15min. Holder til ca. 40 stk.

Dette bør DU spise under graviditeten!

Det er mye man bør spise og passe på under en graviditet. Nå etter en del lesing om emne har jeg funnet de viktige kildene til et sunt kosthold. Man skal spise for to, men ikke to voksne- heter det seg. I kalorier tilsvarer dette ca. 5-600 ekstra. Med et sunt kosthold er det også viktig med å være i en del bevegelse eller trene. Men det VIKTIGSTE er at man har det bra og gjør som passer best for deg. Vekt er veldig inviduelt, så man bør prøve å ikke fokusere på det. Man øker ulikt og legger på seg ulikt. Slik jeg har fortstått dette, må de slankerste legge på seg mest og de overvektige minst. Helsedirektoratet sier at mellom 11 og 16 kg er vanlig.

20090420003714
 
Fet fisk (brisling, makrell, laks, ørret, sild og ål) inneholder 7-25 % av det verdifulle fiskefettet. Disse fiskene gir deg vitamin D, og mineraler som sink, fosfor, magnesium, selen og jod. 

Imagegen_large 
Grove kornvarer (brødvarer, kornblandinger og grøt) bidrar med næringstoffer som stivelse, protein, kostfiber, b- vitamin, kalsium, fosfor, kalium, magnesium, sink, krom, kobber, mangan, jern, forlat (B9). e- vitamin (må innholde sammalt hvete), riboflavin (B2) og patotensyre (B5). 
 

Belgfrukter (alfalfa, kløvere, erter, bønner, linser, lupiner og peanøtter) er en plante i erteblomstfamilien. De er tidligere brukt (og brukes kanskje idag?) som erstatning for de som ikke får i seg nok kjøtt. Bønner gir mye protein, karbohydrater, b-vitaminer, jern, kostfiber, pantotensyre (B5), mangan, kobber, sink, magnesium og kalium.

4103541837_ac0d589542_b_large 
Kjøtt fra storfe, hest, småfe og svin kan i Norge ha maksimum 25% fett og 25% bindevev. Kjøtt fra fjørfe, kanin m.v. kan maksimalt ha 15% fett og 10% bindevev. Både hvitt og rødt rent kjøtt inneholder lite fett og har begge et høyt innhold av en rekke livsnødvendige næringsstoffer. Fettinnhold og fettsyresammensetningen er imidlertid ulik i de to kjøttypene. Fettet i rødt kjøtt (kjøtt fra drøvtyggere som lam og storfe) har en større andel mettede fettsyrer enn fettet i hvitt kjøtt (fjørfe- og svinekjøtt). Derfor mener man at fettet i hvitt kjøtt har en gunstigere fettsyresammensetning enn rødt kjøtt.
Kjøtt innholder jern, fosfor, kalium, magnesium, sink, krom, Niacin (B3), riboflavin (B2), og tiamin (B1).

20090716085047
Sitrusfrukt
er en planteslekt som blant annet omfatter sitron, appelsin, klementin, grapefrukt, lime,  mandarin og mange andre asiatiske sorter vi ikke bruker så mye i Norge. Disse fruktene kan drikkes gjennom jucie, og spises i mat eller alene. Som de fleste vet innholder de mye c-vitaminer, men et glass juice eller C-vitaminrike frukt  kan bidra til å øke jernopptaket.  Itilegg til Mangan, kalium,  og forlat (B9).

Tumblr_l4m1bs1efa1qb5101o1_500_large 
Egg, særlig eggeplommer, er næringsrike. De er rike på fosfor, vitaminer A, riboflavin (B2) og pantotensyre (B5).

57512912_1270726545_68gwo2i1qzh9ajo1_500_large 
Ris er blitt dyrket som kornslag i Asia siden 3000 år f.Kr.  Det innholder kalium, fosfor, magnesium, tiamin (B1), riboflavin (B1), niacin (B3) og pantotensyre (B5). 

Taters_large 
Poteten er en stengelknoll, en hardfør rotfrukt som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika.
Begge innholder næringstoffer som  niacin (B3), tiamin (B1), c-vitamin og jern.

20090730051119 
Nøtter (Mandel, Paranøtter, Cashewnøtter, Kokosnøtter, Peanøtter, Pistasjenøtten)er en plantedel som består av ett eller flere frø i et skall.De innholder næringstoffer som tiamin, niacin, mangan, kobber, magnesium, fosfor og kalsium.

20080406102334 
Tørket frukt er frukt som er tørket, enten naturlig, med hjelp av en dehydreringsmaskin eller i industrielle anlegg. Inholder næringstoffer som: kalsium, kobber og e-vitamin. 
 

Spinat er en plante som dyrkes for sine spiselige bladers skyld.Spinat anses ofte å være rikt på jern, men jernet er ikke av hem-typen samtidig som spinat inneholder oksalsyrer som gjør det vanskeligere for kroppen å oppta jernet. For å få i seg så mye jern som mulig fra spinaten bør man samtidig spise noe som er ekstra rikt på vitamin C, ettersom c-vitaminer hjelper kroppen å oppta jern. Spinat innholder mye vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E kalsium, kalium, magnesium og flere viktige antioksidanter, for eksempel karotenet lutein.


Brokkoli , eller aspargeskål som den også blir kalt, er en kålplante som kommer fra Italia.

Brokkoli blir dyrket i Norge, men om vinteren er vi avhengige av import fra utlandet. Nærmeste slektning er blomkål. Brokkoli er rik på jern, A- og B-vitamin, forlat (B9), kalsium, og har dobbelt så mye C-vitamin som appelsin.

2219098549_685d772f26_large
Melk eller mjølk er den hvite eller gulhvite, næringsrike væsken som hunn-pattedyr produserer for å ernære de nyfødte ungene sine. I tillegg til drikke brukes melk ofte i matlaging, f.eks. som ingrediens i grøt eller bakverk, og som råstoff for produksjon av smør, yoghurt og ost. Melk har disse næringstoffene i seg: kalsium, fosfor, kalium, magnesium, sink, jod og pantotensyre (B5).


Oppsummering til hva du bør spise under graviditeten:1. Doble inntaket av grønnsaker, frukt og bær 

2. Kutt ned på inntaket av sukker, særlig i form av brus og godteri

3. Velg kokte eller bakte poteter fremfor fete potetprodukt 

4. Spis mer grove korn- og brødvarer 

5. Spis mer fisk - både som pålegg og middag 

6. Velg magre kjøtt- og meieriprodukter 

7. Velg myk margarin eller olje 

8. Vær forsiktig med salt 


Spiser du riktige varer? Hvor opptatt er du av kostholdet ditt?

Vektøking under graviditeten!

Jeg er en av de som er opptatt av hvordan jeg ser ut, og da spesielt iforhold til vekt. Har vært lenge, og under graviditeten legger man en del på seg. Dette emne føler jeg selv er litt tabu å diskutere, i og med at det er en viktig del av graviditeten. Jeg skjønner at det å begynne på dietter ikke er tingen, men det bør jo være noen triks for å minske denne vektøkingen innenfor sunne rammer.

4114bf7fa5f923c60f2ce24c0a8908a6_large 

Nå per uke 24 i graviditeten, har jeg lagt på meg ca. 8 kg, kun 1 kg nå de siste dagene. Huff, jeg får helt grøss over hele kroppen. Dette føler jeg nødt å gjøre noe med kan ikke legge på meg så mye, og jeg har hørt at slutten er da man legger på seg mest. Antall kilo er ikke det verste i mine øyne, men det når jeg ser at det begynner å legge på seg noe andre steder på kroppen, som ansiktet, armer og ben. Jeg blir fort sliten og må slappe av mye, så får kanskje ikke beveget meg like mye som jeg vil. Jeg vet dette går ned ganske raskt etter fødsel, og er mer enn vilig å gjøre dette for sønnen min, men alikevel stresser det meg. Jeg liker å være tynn og har store planer om å fortsette med dette en stund etter fødsel.

Mine sunne tiltak for å minske vektreduksjon:
- Spise sunnere
- Fråtse mindre
- Spise oftere og mindre
- Være mer i bevegelse enn jeg er idag
- Begynne på yoga
- Svømme og ro en del i sommer

Som du ser er en av mine tiltak å spise sunnere enn jeg gjør idag. Spørsmål om hvilken mat man trenger og hva man faktiskt må ha i seg. Under min graviditet, som dere kanskje har sett på denne bloggen, har jeg fått helt bakedilla etter jeg ble gravid. I baking går det mye i gjærbakst, noe jeg vanligvis ikke spiser så mye av. Er det egentlig bra å spise det så mye? Tar omega3, og spiser egentlig mest grønnsaker og kylling. Det jeg baker, gir som oftest mest bort. Kanskje jeg bør begynne med knekkebrød igjen til frokost og begrense litt denne bakedillaen jeg har fått. 

Jeg spiser når jeg er sulten akkurat nå, og prøve å være flink til å lytte til kroppen. Har fortsatt tenkt til å gjøre dette, men sette opp noen mål og klare å begrense meg litt i fråtsing. Kanskje jeg bør sette opp en matplan, og spise litt mer salater til middag.

Ett annet perspektiv ved denne fedmepraten, er andres fokus på din vektøking. Jeg har ikke fått mange, men noen som snakker litt om hvor mye jeg har lagt på meg. Mest positive, med at jeg har fått en fin mage, og slike tilbakemeldinger er jo bare kjempe hyggelig. Mens de få som kan si noe at at ja nå har du begynt å legge på deg litt, de er ikke like hyggelige. Generelt (og etter prat med andre) er det ikke vi gravide som nødvendigvis er mest opptatt av dette, men andre nevner det og da påvirker oss. Man skal ikke legge skylden på andre, men denne påvirkning ,spesielt på folk som meg med ranker rundt dette fra før, gjør jo ikke saken noe bedre. Jeg lurer mye på hva som er vanlig egentligå legge på seg...?!

Får litt dårlig samvittighet for å tenke disse tankene, og håper jeg ikke er alene om slike følelser under en graviditet. Jeg skal prøve mitt beste å ikke bry meg så mye om det. Naturen ordner det ganske bra selv, med amming og gå tur osv. En jeg kjenner fortalte meg at hun gikk ned 12 kg bare de 4-5 dagene på sykehuset.  Jeg forventer en 5-6 kg ekstra etter fødselvekten har gått ned, men huff.. Dette er ikke noe gøy! 

Img_1015edit_large 

Hvordan ser du på vektøking under graviditeten? Hva kan man egentlig gjøre som gravid, som er innenfor sunnhetens grenser? Hva er vanlig egentlig? Noen gode eller dårlige erfaringer?

Muffins med bringebær!


Du trenger:
4 egg
3 dl sukker
3dl melk
3 ts bakepulver
3 dl siktet hvetemel 
1 dl havregryn 
 2 dl sammelt hvete 
Revet sitronskall fra en hel sitron.
Sitronsaft fra en kvart sitron
Bringebær

Dette gjør du:1. Bland egg og sukker til eggedosis.


2. Bland inn smør, melk, sitronskall, bakepulver og rør godt.3. Hel oppi melet oppi blandingen.4. Legg litt røre neders i formene. Legg bringebær oppi 2-3 bær. Et råd kan også være å dele de opp i midre biter.5. Stek det i ovnen på 200 grader i 15 - 20 min på miderste rille.
Hva liker du best å lage muffins med? Hva er din favoritt kake?

Slik ble resultatet!

Da er fotoboken ferdig, og slik ble resulultatet:Jeg er overasket over hvor bra kvaliteten på bildene er. Jeg har som tidligere nevnt bestilt denne på Japanfoto, og er kjempe fornøyd med service, leveringstid, kvaliteten og prisen. Vi betalte 443 kr for 34 siden hardcover bok. Sendte det på nett på mandag og den var klar på fredag for henting i butikken. Resultatet blir bedre jo lenger tid du bruker på layout og hvor bedre kvaliteten er på bildene. 

Hva syns du om boken? Ville du gitt dette bort i gave?

Ny dag, nye muligheter!

Nok en herlig sommerdag i vente. Har noen ærender jeg skal som bl.a. ta sommerklippen og hente fotoboken. Det kommer ett innlegg om den, hvis vi er fornøyd med boka. Er kjempe spent!! Men dagens hovedattraksjon er årets første tur på stranden!

huk-strand-restaurant161

Har planlagt å ha med mat, så vi bare kan nyte og være late. Min kjære venninne Nina (http://ninava.blogg.no/) er kommet helt fra Hamar får å nyte sommeren med meg. Skal prøve å ta noen bilder.

Her er hva jeg liker å gjøre på stranden:
Lese bok
Høre på musikk
Skravle med jentene
Se rundt meg
Bade om det ikke er for kaldt (er litt pysete av meg)
Sole meg
Grille
Spise is og annen god mat
Gå en tur langs stranden
Ta bilder av den herlig utsikten og vennene mine
Spille spill som tre på rad i sanden med steiner og kvister
Slappe av

Hva skal du idag? Hva gjør du når du er på standen? 

Forfriskende enkel og god sommeris!

For en stund tilbake skrev jeg ett innlegg om kokosis, etter en smak i Thailand. Dette har gått litt i glemmeboken, men nå har jeg endelig laget en egen versjon her i Norge. 

Kokosis med et hint av bringbær og lime!Du trenger:
6 eggeplommer
125 g sukker
6 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 boks kokosmelk
2,5 dl kokosmasse
1 lime

Slik gjør du:

1.Pisk eggplommer og sukker til eggedosis.


2.Stivpisk kremfløte 3. Skrap ut frøene på en vaniljestang og putt i eggedosisen.  Vask skallet på limen godt, rasp litt av skallet (til du kommer til det hvite) i blandingen og press limesaften i. Rør om!
4.Bland kokosmelken og kokosmassen med eggedosisen og vend kremen lett inn til slutt.
5. Hell det i boller, isbokser, brødform eller hva du måtte ønske. Sett det i fryseren og 5 timer senere er det klart til servering!
God apetitt! 

Hva er din yndlingsis? Hvilken smak er best?

Mors uke 24, barnets uke 22!

Jeg er nå snart i uke 24. Er fysisk i god form og har veldig godt humør. Har ingen spesielle cravings annet enn at jeg baker masse. Her er hva ekspertene mener status er nå både for meg og barnet!  

Wedding-dressesfor-pregnant-women_large


Nurket våkner som regel til liv når du skal slappe av. Venn deg til det.

Vekten din har mest sannsynlig økt litt, og kroppen er blitt tyngre å drive. Det er vanskeligere å presse blodet tilbake til hjertet, slik at du kan få hovne bein hvis du står mye i løpet av dagen.

Livmorens stabiliseringsbånd strekker seg, og kan merkes som stikninger i sidene. Disse smertene er helt ufarlige og forsvinner gjerne når du stopper opp litt. Det er også på denne tiden du kan merkekynnere , falske rier, hvor livmoren strammer seg og blir hard.

Det du kanskje vil kunne begynne å merke er at babyen har noen perioder hvor den er roligere enn andre, det er fordi den sover. Ofte er det mer aktivitet når du skal slappe av selv.

Dette er en kombinasjon av at du ikke merker babyens bevegelser så godt når du er i aktivitet selv og at babyen faktisk dysses i søvn av dine bevegelser fordi du fungerer som vuggen dens. Derfor våkner nurket når du legger deg.

Barnets sanser kan stimuleres.

Barnet ser ferdig utviklet ut, det er bare bitte lite.

Skulle det skje noe med deg, vil helsevesenet gjøre alt det kan får å redde barnet.

Babyen er nå cirka 28 centimeter lang og veier rundt 550 gram.

20090508140337

Tekst hentet fra Klikks.com ukes oversikt , bildet fra weheartit.com.


Hvor langt er du på vei? Hvordan går graviditeten din?  

 

 

Rundstykker med ost og mais

I inspirasjon av ostebrix og maisbrød, satte jeg sammen denne deilige oppskriften. Rundstykker er lette å variere så lenge du kan grunnoppskriften med mel, salt, gjær og vann. Jeg bruker som oftest det jeg har i skapet, for å gjøre den litt ekstra spennende! Du trenger:
3 ss olje
1 dl melk
2 dl lunket vann
1 pose gjær
3 dl hvetemel
3 dl sammalt mel
1 ts salt
1 boks mais
4 never raspet ost
Basilikum

Slik gjør du:1. Bland det tørre; mel, salt, tørrgjær, basilikum og ost (spar 1/5 del ost til topping av rundstykkene). 2. Stek maisen i pannen med litt olje og og vann til det får litt farge.
3. Bland i maisen, oljen, melken i den tørre blandingen. Spe på med lunket vann, så mye som du trenger.
4. Når det har blitt en samlet deig, tar du litt ekstra mel på toppen og hever det i ovnen på 50 grader i ca. 45 min.
5. Form deigen til en lang "pølse" og del den i 12 ca. like store deler.6. Form hver enkelt rund. Legg det opp på bakepapir med litt mellomrom, pensl med den gule plommen fra ett egg og legg på litt ost på toppen av hver av de.
7. Stek det i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. De er feridg når den smeltede osten har fått litt farge og runstykkene er stekt.  


De smaker best når de er litt varme. God appetitt!! 

Tar gjerne imot ønske oppskrifter, jeg kan prøve å lage! Alltid gøy med en utfordring! 

Leken betyr mer enn du tror!!

Som mange kanskje vet studerer jeg spesialpedagogikk. Snart skal jeg opp i et fag som bl.a. handler om stimulering av barn i førskole alder. For å oppsummere denne delen litt for meg selv, og den kan være intressant for småbarnsforeldre, skriver jeg dette innlegget om enkle grep som kan bidrar til bedre lese og skriveferdigheter.1. Sosialisering stimulerer språk!
Sosialt lærer barnet av det rundt seg og utvikles på dette. Sosialisering handler ikke om bare å leke og være sammen med andre jevnaldrende. Barnet lærer seg et bestemt språk, kulturelle verdier og utvikler oss til å bli et menneske, også gjennom sosialisering med voksne. Vi voksne kan også leke med barna våre.

 2. Møt barnet der det er
Foreldre og voksne bør huske hvordan det selv var å være barn og leke. Læring bør skje på barnas premisser og det er de som bør styre aktiviteten, spesielt i lek. Vi voksne har alt for lett for å overstyre, og bestemme retningen av aktiviteten. Jeg syns man kan gjøre det i en viss grad, men ikke for mye. Gjør man det for mye, kan det skade leken og lærelysten. 

3. Lek og læring skal være gøy
Når barn er små, er de svært utålmodige. Er noe gøy, vil man gjøre det mer. Læringen og lærelysten øker, noe som gir ett bedre utgangspunkt for videre læring. Blir det for kjedelig, kan du øddelegge lærelysten, og hemme barnets utvikling. Det er en av mange grunner at barnehagepedagogikken fokuserer så mye på lek og moro.


4. Vær gode forbilder.
Barn tar etter det foreldrene gjør og hermer ofte etter de i lekesammenheng og andre situasjoner med gjevnaldrende. Du har muligheten til å påvirke barnet ditt, med det du gjør. 

5. Innvolver barna i daglig aktiviteter
Foreldrene filtrer hvordan verden ser ut til barna sine. Videre velger barna hva de vil ta til seg. Ved å innvolvere de i det som skjer, ser de hvordan verden fungerer og hva som en dag vil bli forventet av de som voksne personer. De blir kjent med verden gjennom deg!! Alt er mye morsomere om du lar barnet være en del av det og komme med innspill. Ett godt eks. er matlaging, hvor foreldrene kan øke smaker, matglede, og kunnskap. Dette kan barna videre formidle til andre barn og bli ett samtale emne. Samtalene stimulerer språk, men de må ha noe å innhold. Veldig mange barn er opptatt av hva de skal ha til middag, og dette snakkes mye om. 


6. Les for barna fra tidlig av
Forskning har visst seg at barn som blir lest for fra tidlig alder, gjør det bedre på skolen. På skolen bruker man ett annet ordforråd enn i hverdagen hjemme. Dette ordforrådet blir barna introdusert til gjennom litteraturen, noe som er en av mange faktorer som spiller inn på lese og skrive utviklingen. Man må forstå innholdet. Lesing har andre bra sider også,. Det skaper en tilknyttning mellom foreldre og barn, og øker deres nysjerrighet innen for ulike emner. 


7. Ikke rett for mye på barnet
Barn utforsker og leker med språket. Hvis man overdriver med retting for tidlig, kan det gi veldig uhelidige utfall. Vær forsiktig med å si at de snakker feil, men bruk det ordet /uttrykket selv bevisst riktig. Mange barn vil ta etter foreldrene sine etterhvert, når de hører den riktige bruken. 

Her er noen råd jeg har lært om på skolen. Man kan gå mye dypere i dette emnet, men jeg anser disse punktene som noe av det viktige. Jeg vil gjerne legge til at jeg selv ikke har barn enda (men det er ikke lenge igjen!!). Dette er teorier og forskning, og å være foreldre er en krevende jobb.  Jeg så på God morgen Norge for ikke så lenge siden, at en mente at hvis du gjorde 30-40 feil i døgnet var du en god foreldre. De beste foreldrene gjorde rundt 20 feil i døgnet, som man har en del å gå på som gode forbilder!


Hva er dine erfaringer? Hva er mulig å få til i en hektiskt hverdag?

Min favoritt fra Cafe m!

Blomkålgrateng med philadeliphia-saus

Ingredienser:
1 stort blomkålhode, ca. 700 gram

Gratengsaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
1 beger phildelphia
50 gram revet parmasan
50 gram bacon/skinke/kylling, i terninger
2 ss finsnittet purre
1 ss hakket bladpersille

krutonger
brød

Fremgangsmåte:
Rens blomkålen, del den i små buketter og la den brukettene få et oppkok i en kjele.

Lag en hvit saus ved å smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemelet og rør det jevnt og tilsett melken under omrøring. Kok opp under omrøring og la sausen koke i 5 minutter. Rør hele tiden mens sausen koker.

Rør inn phildelphia -ost, revet parmasan, kjøttet og purre.

Fordel blokålbukettene i en ildfast form og dekk den med sausen. Stek ved 200 grader i 15 - 20 minutter eller til gratengen har fått en gyllen skorpe. Dryss over krutonger  før servering.

Time for africa!

Nå er VM igang. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett så mange kamper enda, men hørt Shakira sin sann og sett på oversikten. Har ingen favoritt lag, siden Norge ikke er med. Men noen jeg syns er littt mer intressante enn andre.

Igår på VM-sendingene var Tone Damli Aaberget kommentator. Jeg kan like lite om fotball som henne, og til min frustasjon igår, skal ikke jeg gjøre det samme med dette innlegget som tv2 gjorde med Vm-sendingen (å ikke snakke mye om noe jeg egentlig ikke kan). 

Disse lagene syns jeg er litt intressante foreløpig:
Spania
Portugal
Mexico
Chile

Disse er jeg lei:
Brasil

Et annet aspekter jeg syns er intressant er at VM holdes i Afrika i år. Jeg syns det er en bra ting, fordi det gir de en mulighet til å vise positive sider av Afrika. La de skinne litt. Men samtidig er ikke VM revolusjonærene, og det krever ett visst ansvar å å fylle. Klarer de ikke det, hjelper det ingenting. 

Fotball bringer nasjoner sammen og gjør oss til å føle ett. Det setter søkelys på samhold og fred, noe verden trenger MYE mer av. Dette gjelder flere andre store arrangmenter også, som f.eks. MGP og OL. Hva slags forhold har du til fotball og VM? Hvem og hvorfor heier du på det laget som du gjør? 

En annerledes frokost!

Dette trenger du:


Røren:
3 egg
0,5 dl melk
1 ss smør
1 ss olje
1 vårløk
1 neve dill
1 dl mel
Pepper 
Salt
 
Fyllet:
Ost
Salat 
Tacosaus

Dette gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til røren.2. Stek det i olje på middels varme.3. Når røren stivnet til en tykk pannekake, legger du på  fyllet og legger den ene delen over den andre til osten smelter. Så er det klart til servering, gjerne med litt ekstra ferske grønnsaker til!Velbekomme!! 


Hva liker du å spise til frokost?

Min prins!

Igår fikk kronprinsesse Victoria sin prins foran full offentlighet, i tydelig lykkerus. Det har virkelig vært et eventyr mellom disse to, og idag er det tydelig hvor ekte kjærligheten og hvor overtenkt de har nå gått i denne nye fasen i deres liv! 

Tumblr_l3fkigwpmk1qaj58vo1_500_large

Dette får meg til å tenke. Tenke på kjærligheten og veien for å nå den. Det er som for Victoria og Daniel ikke en enkel vei for de fleste. Veien kan være humpete, og den kan gå i mange omganger. Jeg er redd for kjærligheten, og jeg er sikkert ikke alene om det, men alikevel den dagen jeg står der å skal få min prins, gleder jeg meg til. Tenk den herlig følelsen å se den du elsker stå ved siden av deg, og han bekrefter at du er den han vil ha livet. 

20080825085058
 
Jeg er en romantiker som de fleste jenter sikkert. Vi vokser opp med eventyrene, noe som fyller hodene fra tidlig av med fantasier at slik er det fungerer. Men i virkeligheten har jeg skjønt etterhvert at det ikke fungerer slik. Prinsen din kan være en frosk, en i forkledning du ikke ser med en gang. Men plutselig akkurat som livet, står du der foran han og har tatt store valg i livet om evig troskap til den ene personen. 

Tumblr_kzy11vjhdw1qzeqeno1_500_large

Det er mange kriterer og det er en jobb å få til et forhold, og disse tingene er viktig. Jeg tror det er bra at man går gjennom utfordringer og har et liv, før man tar slike valg. Derfor syns jeg det er bra kjærlighet ikke er lett. Hadde det vært så lett, hadde vi ikke ønsket den heller. Den dagen min prins er min på ordentlig, kommer sikkert å bli en fantastisk følelse og dag, men jeg gleder meg også til veien til å finne den kjærligheten, den sterke kjærligheten man vil gjøre alt for og som blir livsviktig man finner i en livspartner. 

Men samtidig vil jeg poengtere en annen viktig kjærlighet i livet, er den du har til dine nærmeste som venner, familie, foreldre og dine barn. Den betyr like mye og er like viktig. Jeg tror man aldri føler seg alene, om man har slike relasjoner. Det har jeg mye av i livet mitt, og det vet jeg er en av grunnene til at jeg er så lykkelig som jeg er! <3 Har du funnet din prins? Hvor viktig er kjærligheten for deg i ditt liv?

Are you a little bit in love with me?

Kjærlighet er kompleks, det krever en gjensidige følelser mellom to personer. Disse følelsene kan til tider være vanskelige å utrykke, da alle er redd for å bli såret. Denne sangen handler om dette! 


Uh ooh ooh uh ooh ooh uh ooh oooh
Uh ooh ooh uh ooh ooh uh ooh oooh

Little bit
Little bit
A little bit in love with you
But only if you're a little bit
Little bit
Little bit
In lalalala love with me

Noen kloke ord om kjærlighet:

Det handler ikke om å finne den man vil gå tilsengs med, men å finne den man vil våkne opp sammen med. Det handler heller ikke om hvem man vil leve livet sammen med, men å finne den man ikke kan leve uten. For i verden er du bare noen, men for noen er du hele verden!

(Disse ord er hentet fra http://linnelisabeth.blogg.no/)Den perfekte gaven!

Om dagen jobber jeg litt med en fotobok, som skal gis bort om ikke alt  for lenge. En fotobok er helt genial, du kan redigere ved enkle tastetrykk,er personlig , tar vare på minnene og ikke så alt for dyrt.  Jeg har brukt http://www.japanphoto.no/ sitt program CeWe fotoverden (dette må lastes ned!), og kan kun snakke for det. AKkurat nå går det i redigering og s,ette sammen boken. Bilder og flere råd kommer når det ferdige resultatet er produsert. 

Mine råd:
1. Bruk noen timer å sett deg inn i programet.
2. Lag den manuelt (da får du den akkurat slik du vil ha den)!
3. Ha høy kvalitet på bildene (da blir bildene best på trykk!).
4. Ha god tid til å jobbe med det (bedre resultat).
5. Lek deg med tekst, bilder og komposisjon.
6. Ikke bruk for mange bilder. Det kan bli for overveldende!
7. Lagr det ofte, slik du ikke mister det du har gjort. 


Har du noen gode gavetips? Del gjerne dine erfaringer med fotobøker!

 

Perfekt sunn grillmat!

Sommeren er her for fullt og grillsesongen er godt igang allerede. Her er mitt grilltips. Billig, enkelt å lage og ta med. 

Hjemmelaget sunn burger!


Du trenger:
Kjøttdeig (kylling, svin eller noe annet)
Vårløk
Olje
Vann
Salt 
Pepper

Tomater
Agurk
Squash
Salat

Dressing
Hamburgerbrød

Dette gjør du:


1. Kutt opp vårløk og blad det sammen med kjøttdeigen. Tilsett litt olje, vann og krydder (pepper og salt). Bland det godt. 


2. Kutt opp grønnsaker du vil ha i burgeren.

3. Lag hamburger enten med skje eller med hendene til den tykkelesen du vil ha. Stek dette i olje i en panne inne eller på grillen ute. Når den begge sider har fått farge, legger du ost på den ene siden. I pannen bruker jeg et lokk over, slik at dampen er mer konsetrert og osten smelt raskere. På grillen kan du legge på lokket. 

4. Stek  /grill tynne squash biter og varm brødet i ovnen/grillen. Da er det bare å legge det opp mellom brøddelene, og det er klart for spising!


God apetitt!

Hva liker du å grille om sommeren?

Hjemmelaget kyllingpizza

Pizza er en enkel, men veldig god rett man kan lage hjemme selv. Smaken er såå mye bedre når du lager det selv. Her er slik jeg lagde det idag. 
Du trenger
:

Fyll:
5 tomater
2 vårløk
1 ss smør
3 fedd hvitløk
1 kyllingfilet
Litt dill
Litt olivenolje
Revet ost

Bunn:
Hvetemel
Vann
Olivenolje
Salt
Gjær ( Jeg brukte tørr i pose)

Slik gjør du:

1. Lag bunnen. Alle det tørre blandes først, før vesken (først oljen og så vann på 37 grader). La deigen heve til dobbel størrelse. Jeg pleier å bruke stekeovnen på 50 grader, da opplever hvertfall jeg at det går litt raskere. 2. Kutt opp løk og hvitløk og fres det i varm panne med både smør og olje. Når dette har blitt blankt steker du oppkuttet kylling. Tilsett gjerne ekstra krydder, om du har lyst til det. Når kyllingen er stekt legger du den på en talllerken.3.  Legg tomatene oppi og kryddrer med salt/ pepper.  La det koke til det blir en saus, og ikke stekte grønnsaker. JEg tilsatt litt vann for å få den mer i konsistens som en saus, men det tilsetter man etter behov. 4.Kjevl ut eller trykk med fingrene til du får en ganske tynn bunn. Jeg bruker rene fingre, for jeg liker at det ikke skal se så profft ut. Lag en liten kant rundt ytterst og bruk en gaffel til å lage hull i pizzadeigen. Det tilsetter litt luft til deigen. 

5. Legg tomatsausen og kyllingen på stek det på 200 grader i ca. 7 minutter. 6. Imens rasper du ost og kutter opp litt gressløk. Dette blandes før det legges på pizzaen. Tilsett litt ekstra salt og pepper og la det steke til osten er smeltet (ca. 3-4 minutter).

7. La pizzaen avkjøle seg litt. Kan serveres med hvitløksdressing og salat.Hva pleier du å ta på pizzaen? 

Ups and downs!

Under min graviditet, har det gått noe opp og ned. Hormonene flyr rundt i kroppen, og til tider sitter jeg både å gråter av glede og sorg. Det er heldigvis ikke så ofte, men de gangene det skjer kan det ta krefter. 

Dette er hva som hjelper meg i slike situsjoner:
- Snakke med en god venn eller mamma (dumt å føle seg alene!)
- Pleie meg selv
- Ta en god lang dusj
- Sove
- Skrive ned bekymringene /gledene 
- Gå en tur
- Ta en time-off
- Spise noe godt!

Ben and Jerry's Chunky Monkey


Hvordan kommer du seg igjennom svake øyblikk? 


Regnvær = kaffe og kino

Vi har ulikt forhold til regnvær. Enten liker man det, eller ikke. Jeg er  en av de litt sære som syns det er litt koselig med regnvær. 

Dette kan man gjøre når det regner:
- Ta på kosebuksa, spise smågodt og se en film.
- Gå på kino og ta en kaffe med en venninne.
- Invitere til god mat
- Ha en spillekveld
- Ta frem en god bok og drikke en stor kopp te
- Være kreativ  i eget hjem (male, skrive dikt eller noe annet, tegne, sy, strikke)
- Oppdatere deg på musikkfronten
- Rydde huset
- Bake noe du lenge har hatt lyst til å prøve.
- Ta på regntøy og gå ut en tur sammen med en god venn. Ingenting er som litt regn på hodet. (og vi tåler det, men det anbefales ikke så når det regner mye

regn20ny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet lånt fra : http://levendel.wordpress.com/2009/07/01/ekkoet-av-regn/


Hva liker du å gjøre når det er regn ute?

Hvilken sang ville du sunget..?

I forje innlegg fortalte jeg om min graviditet og at hva ukes status er. Der står det om at barnet hører, og det er også en velkjent sak at de kan gjenkjenne sanger før og etter fødsel. Jeg er ikke veldig oppdatert må hva som blir sunget idag, om det i det hele tatt er en mote på det. 

Når jeg var liten ble jeg sunget disse sangene for:
- Når trollmor har lagt sine 11 små troll
- Mikkel rev
- Bæ bæ lille lam
- Sugar in the morning

Andre sanger jeg tenker på er:
. Ole brumm
- Ei tulle med øyne blå
- Annies sang: Imorgen
- Bumpi bjørnene 


Hvilken barndoms sanger har du et forhold til? Hva synger du for dine/andres barn? Hva ville du sunget for ditt barn?

Know your limits, in the biggest adventure of your life!! <3

Noen ganger strekker jeg mye lenger enn det jeg egentlig orker. Det er vanskelig å si nei og skuffe andre. Man vil jo gjerne gjøre alle til dags, men det er ikke lett. Igår gikk jeg på en smell, noe som resultet i at jeg måtte slappe av halve dagen og kvelden. Jeg har ikke informert dere om det, men jeg er gravid i uke 21, forsteret er i uke 19! Venter en gutt i Oktober, så derfor burde jeg være mer begrensende enn vanlig.


Her er litt om hvordan jeg og babyen har det nå:

Babyen veier nå ca 340g og er ca 25cm langt. Tennene har begynt å danne seg. Kanskje du har begynt å merke at den lille hikker, det er helt rytmiske dunk som god kan holde på en god stund før det går over, dette er noe de fortsetter med utenfor magen også. Den lille hånden har et fast grep om den skulle få tak i noe. 

Fordi babyens bevegelser nå i stadig stigende grad kan kjennes utenifra kan det jo være ganske hyggelig å ta seg litt tid sammen enten som en ettermiddagshvil eller før man skal sove om kvelden hvor dere ligger og kjenner på magen. For makkerne blir det litt lettere å forholde seg til det at det faktisk er et nytt familiemedlem på vei. 

Noen synger også litt for barna sine. Babyen kan jo høre det, men vel så viktig er den tilvenningen som skjer mellom dere alle tre. Har dere barn fra før av kan jo eldre søsken også tas med på dette innimellom, de også trenger jo å venne seg til at det kommer en ny liten person inn i familien. Det er ikke sikkert at de kjenner så lenge av gangen, men litt gjør nytten!

Ellers er det helt normalt å ikke kjenne liv daglig. Det går ennå inntil 6 uker før det er en regel. Dette har både med babyens lynne å gjøre og hvor stor plass det er i livmoren.


Er du flink til å begrense deg? 

 

I see you!

Litt sent etter men nå har jeg også sett Avatar. Så utrolig vakker grafikk! Jeg skjønner kritikken mot filmen, men min personlige mening at handlingen er ganske lik Pocahantas gjør meg ingenting.


 Filmen har fått meg til å tenke på miljøet og hvordan vi tar vare på det rundt oss. Tenk så mye vi mennesker har forurenset naturen med våre teknologiske oppfinnelser, og med makt vi tar det vi vil ha. Hvorfor kan ikke vi slutte å være så gjerrig, og tro at eier alt, bare fordi vi lever på denne jorden også. Vi må dele det vi har med hverandre. Det er noe å tenke på Israel?

Hva syns du om filmen? Hvordan tar DU vare på miljøet rundt deg?

Utfordring!

Jeg har blitt utfordret av kreativsmaker. Kan ikke gjøre noe annet enn å ta den, og sende den videre til 6 nye! 

Den store utfordringen går ut på at jeg skal si 6 postive ting om meg selv, legge ved et bilde som jeg er fornøyd med og sende utfordringen videre til 6 nye bloggere.

Min positive side nr 1:  Jeg trives godt i eget selskap.

Min positive side nr 2:  Jeg er selvstendig.

Min positive side nr 3: Jeg er kreativ.

Min positive side nr 4: Jeg gjør en bra jobb og brenner virkelig for det jeg driver med.

Min positive side nr 5:Jeg prøver å ta vare på vennene og familien så godt jeg klarer.

Min positive side nr 6: Jeg vet hva som er viktig for meg, og setter stor pris på det.

Jeg sender utfordringen videre til:
http://modezdesign.blogg.no/
http://sussi85.blogg.no/
http://frkanya.blogg.no/
http://fashionaddict.blogg.no/
http://linnjones.com/
http://r97.blogg.no/

Lykke til alle sammen!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs558.ash1/32518_1464652141016_1374871831_31215759_1249265_n.jpg

Blue velvet!

Tidligere i mai var jeg i bryllup og der spilte de denne låten under bryllupsvalsen. Syns den er veldig fin, så tenkte jeg skulle dele den med dere også. Den er en gammel versjon, men gammelt i mitt hodet betyr  mer kvalitet enn noe annet. Blue Velvet (filmen fra 1950) handler også om overskridelsens fascinasjon. Her møtes dag og natt, renhet og råttenskap. Påstanden er at disse motsetningene hører hjemme i alle menneskers sinn


Hva syns du om gamle låter?

The greastest love of all!

Etter inspirasjon fra denne hyggelige bloggen her, må jeg og bare poste denne låten. Gode ord, som er veldig viktige i denne verden full av krig og faenskap. Gleden er stor og vi mennesker bør sette pris på den! Barn er det vakeste, og jeg gleder meg over at mitt liv vil beriket med en av de!

En kjærlighet mellom foreldre og barna sine, er den ekte kjørligheten slik jeg ser det. Den ubetinget kjærligheten uten direkt krav om være noe som helst. Det å bli godtatt uansett hvordan man er.

I krig og maktkamp, bør hente inspirasjon av dette båndet og vise nestekjærlighet ovenfor andre mennesker. Vi alle er fra det samme, gode og onde, føler hat og kjærlighet. Vi alle er like på en måte, så tenk på din neste som deg selv eller en du er glad i og gjør det du ville gjort mot de. For menneske er godt!I denne debatten rundt omkring om Whitney Houstons fedme og skuffelse. Hun kan også få lov å ha en dårlig dag!

Siste innspurt!

Da er dagen kommet for innlevering av hjemmeeksamen. Må skrive siste finnish (på innledning og avsluttning) og få levert. Blir sååå deilig med sommerferie fra studiene hvertfall! Nå må jeg fokusere på dette, men gleder til at jeg kan nyte sommeren med dere!!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs558.ash1/32518_1464652141016_1374871831_31215759_1249265_n.jpg

Ha en nydelig dag folkens!

Bringebær fromasj!

For ikke så lenge siden skrev jeg om Manuela som har virkelig en passion for baking. Får helt vannsmak av å gå på bloggen hennes, så etter mye kikking skal jeg nå prøve meg på en av oppskriftene. Hun lager en del fromasj, mousse kaker. I disse bruker hun gelatin, noe jeg aldri har lagd med før. Men en gang må være den første!

Jeg elsker bringebær og derfor har jeg valgt å lage bringbær fromasj. Lager en del av oppskriften hennes, det mer som en mousse og ikke med bunn.

Bringebær fromasjDu trenger:
6 gelatin plater
0.5 dl kokende vann

3 egg
6 ss sukker
3 dl kremfløte

300 gram bringbær
1 dl sukker (til bringbærene)
2 ts sitron

Dette gjør du:

1.  Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, slik at den mykner.
     Klem ut vannet og legg det tilbake i bollen. Sett det i mikrobølgovnen i ca. 20 sekunder, da smelter gelatinen.
     Tilsett 0,5 dl med kokende vann og rør litt ut.2. Varm 300 gram med bringebær, 1 dl sukker og 1 ts sitron. Jeg brukte frosne bringbær , da måtte det tines først.
    Bland dette sammen enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Manuela skriver i oppskriften at hun siler dette,
   det  gjorde ikke jeg fordi jeg liker at det er litt motstand i moussen.  

3. Visp egg og sukker til eggedosis, kremfløte til krem. Bland deretter disse to forsiktig.4. Rør inn gelatin inni eggedosis-krem blandingen og tilslutt bringbærblandingen.

5. Hell blandingen i serveringsboller og sett det til avkjøling ett par timer før servering.

6. Legg på litt bringebær puree på toppen.i

Bildet øverst er fra Manuela sin blogg. Her (http://www.passionforbaking.com/petit-bringebær-fromasjkake/) finner du oppskriften jeg fulgte deler av!!


God apetitt!

Ny musikk ispirasjon!

For en dag, det har gått i ett. Så nå er det veldig deilig at jeg har en god natt søvn foran meg. Marchi, en venninne av meg har feiret bursdagen sin. Masse hygge, dans og prat med gode mennesker!  Musikkensdag var også knall, fikk ikke hørt alt jeg ønsket, men en del bra.¨The songstress Ida Isax Alfstad is a new bud on the Oslo scene, not shy of showing her intimate relationships with the likes of Janis, Joni, Joan, general free loving women of Woodstock, coaxing vocals beyond Lambesque heights, while simultaneously blowing wind into the kites of our lives! She presents an original sound pulling us so sweetly back and forth!

Anmeldelse: Vi gikk forvi Ida ved en ren tilfeldighet, men da disse rene tonene trollbundet oss fra første stund! Vakker musikk og stemme. 


MySpace
UrørtSandra Kolstad er en norsk artist og musiker bosatt i Berlin og Oslo. Hun har bakgrunn som klassisk pianist, blant annet som elev av Wolfgang Plagge. Det siste året [når?] har hun fått mye oppmerksomhet for sin eksperimentelle pop og sangskriving. Sammen med Thea Strømme spiller hun jevnlig på scener i inn- og utland. Hun slapp høsten 2009 EPen "All that we are". Låten Freudian Slip derfra ble nylig kåret til Ukas Urørt og spilles mye på P3. Radiokanalen har utpekt Kolstad til Norges nye poptalent. Hun skal snart i gang med sitt debutalbum.

Anmeldelse: Sandra Kolstad er en av de jeg hatt ønske om å høre. Hun er kjempe flink. Har variert musikk og en nydelig stemme! 

MySpace
Urørt
The sandy og bjarne band er en akustisk duo, som spiller musikk utifra sitt eget lille univers, med røtter i singer/songwriter-tradisjonen, men med egenart og overraskelse.

Anmeldelse: En venninne av meg kjenner Bjarne fra før, de var veldig talentfulle. Hadde egen art og ga god sommer følelse i solen!

MySpace
Urørthttp://www.farojournalen.no/dynamic_image/1444/1299_1.jpg

Something Sally blir som regel forbundet med utlandet ? ikke så rart i og med at bandet hadde sine første leveår i England, og etter de vendte tilbake til Norge har spilt et 50-talls konserter rundt i Europa og Asia.
I 2007 åpnet dørene seg internasjonalt da de spilte for over 40.000 som support for Joss Stone på hennes Europaturné. Konserter i alt fra store haller som Lotto Arena i Antwerpen og Ahoy i Rotterdam og klubber som Vega i København ble en viktig liveskole for den norske trioen. Allerede da fikk de mye skryt for sine konserter, noe som bare har fortsatt siden. Et av de mest lovende bandene fra Europa?, var tilbakemeldingen da de i 2009 holdt konserter i Mumbai i India.

Anmeldelse: Something Sally fikk jeg ikke hørt, men har fått anbefalt av noen andre som hørte de. Kjempe flotte sanger, skjønner godt hvorfor de gjør suksess!

www.somethingsally.com
MySpace

_MG_9755


Norma Sass var fjorårets zoom-vinnere, det mest spillende bandet på By:Larm 2009, og et av de første bandene som ble booket til Øyafestivalen i fjor. De har hatt et formidabelt år, spilt mange konserter og gjort stor suksess fra scenen. De har langt på vei utviklet seg til å bli et band å regne med i det norske musikkmiljøet

Anmeldelse: Norma Sass har jeg skrevet om fra før. Jeg kjenner to av jentene. Musikken er nydelig med engenart. En absolutt gruppe man bør høre på!!

MySpace
Urørt.


Fikk du noe inspirasjon? Hva hører du på om dagen?

Dagen er endelig kommet...

Ett år har gått utrolig fort og mye har skjedd på dette året. Idag skal oslos gater fylles av musikkere. Ifjor kunne jeg ikke være med, idag SKAL jeg være med. Elsker festival og muskk, så dette kommer til å bli en utrolig bra dag.Big bangs låt forbinder jeg med sommer. Tror ikke de skal spille idag, men jeg håper på mange andre ny inspirasjon og favoritter. Slik jeg har forstått musikkens dag, handler det om å la undergrond band fra Oslo og omeng, til å vise seg frem. Det er masse scener, masse musikk, mennesker, god stemning og  det er GRATIS! Info om musikkens dag finner du her,Livet er bra. Sommeren er bra. Jeg er veldig fornøyd og nyter det til det fulle!


Hvordan er din sommer? Hva skal du høre på musikkensdag? 

Pc er noe herk!!

Nå er jeg frusrert så det holder her. At det går an, pcer er det alltid noe galt med. Har tre dataer, alle tre er blitt ødelagt pga virus eller at ledningene som ikke holder. Det er dyrt med slike ledninger, og det er dyrt å reparere. Og vips er det sikkert ett nytt problem.

Jeg har mistet troa på pcer, og skal fra neste kjøp boikotte de, akkurat som med Israel. Kanskje litt vell dramatisk sammenligning, men noen ganger er det greit å være litt ekstrem. En annen ting som irriterer meg grenseløst med pc er office programmene. De er bra og man vil gjerne bruke de. Men siden de idiotene skal tjene så mye penger, så kan man ikke bare kjøpe det ferdig med. Nei, da skal man ha 60 dagers prøvetid og vips er eksamen din stuck. Du får ikke kopiert ut eller inn. Bare sett på dokumentet. Ett arbeid man har jobbet med lenge, må gjøres på nytt om du ikke har en god venn som kan hjelpe deg med det.

Søstrene mine har mac, og de sier det er SÅÅ mye bedre. Ikke mulig for virus, alle programmer er inntakte og det er et system å forholdet seg til. Det eneste er at det er litt mindre muligheter. Men gjør du ikke noe utenom det vanlige, så bør ikke det være noe problem.
Hva bruker du? Hva syns du er best, pc eller mac?

Hjemmelaget rundstykker!

Ingenting er som å våkne, ta ut hjemmelagde rundstykker og ta på favoritt pålegget, sette seg ut i solen og nyte sommeren! Jeg har bakt tidligere, og fryst ned en del. Med den solen som er ute nå, tar det ikke lang til før det er tint. Yammi!! 

 


Hvordan nyter du morgentimene om sommeren? Hva er den beste matråd om sommeren?

MGP-prat!

Den er annerledes, unik og ikke typisk MGP. Dette er i mine øyne en veldig bra låt. Den beste låten vant virkelig!!


Gleder meg til å høre andre låter, hvis hun gir ut noe. Dette er jeg sikker kommer til å slå an i europa. Så til han som klinte til når seieren var avgjort. Pr-kåte Alexander Rybak har kommet med ny video. Ikke den mest geniale låten jeg har hørt, men utrolig morsom og underholdne. Kanskje det er det han bør bli, komiker? Trykk på linken for å komme til sangen!

Vant den beste låten? Hva syns du om vinneren?

Forventninger!

Mennesker er vanedyr veldig ofte, med dette mener jeg at vi gjør ofte de samme tingene om igjen og om igjen. Vi forholder oss til andre, gjennom jobb, skole familie og venner. Jeg tror at alle går med en forventning av hva andre skal gjøre. Det er noe positivt og negativt med denne forventningen til andre, som ikke kan styre. De er egenstyrte. Avogtil får man gitte roller, som ved å være kjærester, samboere eller venner.


"Hva skal vi med alle de ødeleggende forventningene, som noen alltid lever høyt på, på bekostning av andre?"
Suzanne Brøgger


Er man venner, hvertfall gode, forventer man at de holder avtaler, stiller opp og er seg selv. Alle trenger ikke å føle det slik, men det er noe det jeg ser i en god venn, altså mine forventninger. Men vi mennesker er forskjellig og har forskjellig syn på det. Det er her jeg tror vi mennesker misforstår hverandre.

Kommunikasjon er en vanskelig prosess, bestående av ulike deler. Vi har det vi sier, det vi uttrykker og det vi mener. De tre tingene trenger ikke å stemme overens. Avogtil føler man bør være høflig eller si noe annet fordi det er det som forventes, uten nødvendigvis å mene det.

Noen mener at vi sårer oss selv ved å ha forventninger til andre, hvertfall ved å forvente for mye. Bierce Ambrose sa en gang at håp: sammensmeltingen av ønske og forventning.Jeg ser noe sannhet i det. Jo eldre vi blir, jo mer realistiske blir vi. Det er min erfaring. Når jeg var liten kunne jeg drømme om den prinsen som kom å reddet meg fra den store stygge dragen eller kjeltringen. Livet er ikke et eventyr slik som eventyrene er. Man får ikke alltid en god avsluttning, og gode ting skjer ikke selv om du er god. Man må handle selv, og noen ganger betyr det kanskje å ikke handle. Vi må la andre mennesker få muligheten, før vi selv griper inn.

http://static.vg.no/leonora/bildarkiv/1097476432.63436.jpg

Vi må se at andre mennesker har sine prioteringer og er annerledes enn oss. Det betyr ikke at de er slemme eller onde, men at vi må rett og slett la de være de, som de ønsker selv. Å tro at man skal kunne forandre hele verden, fungerer ikke. Men må starte med seg selv, ha realistiske mål og drømme ja det kan man gjøre om natten. Det høres sikkert veldig strengt ut, men jeg vet hvordan det er å bli såret og hvordan å bli skuffet, fordi sine egne forventninger ikke har blitt innfridd. Forventningene som ikke kanskje en gang var realistiske fra begynnelsen....


Hva er din livsfilosofi når det kommer til forventninger?
Forventer du for mye?
hits