juni 2011

2/365Dette er Gandhi, en av mine naboer sin hund. Han er rolig og beskyttende. Tror jeg ikke har han bjeffe en eneste gang. Navnet og hunden er så vakker!

Gjør meg lykkelig og stem på min sønn som lanoungen 2011!


Hva syns du om bildet? Kunne du tenke deg å starte med et fotoprosjekt 365 days?

365 DAYS

Nå skal jeg starte et nytt fotoprosjekt. Jeg elsker å ta bilder og vil gjerne bli bedre. DERFOR skal jeg starte med et fotoprosjekt, som går ut på at jeg skal ta ett nytt bilde hver dag i 1 år og legge det her på bloggen. Kan godt hende at jeg avogtil samler det opp. Dette er mitt første bilde!I det siste har vi blitt bedre kjent med naboene. Det er så hyggelig, føles ut som en eneste stor famile. Vi griller sammen, ungene leker sammen hjelper hverandre osv. Absolutt å anbefale dette! Bildet er tatt rett utenfor leiligheten vi bor i.

Gjør meg lykkelig og stem på min sønn som lanoungen 2011!


Hva syns du om bildet? Kunne du tenke deg å starte med 365 days?


Blogg for livet!

14.  Juni var den nasjonale blodgiverdagen, og i den forbindelse har Blodbanken i Oslo og Norges Røde Kors har da arrangert Norges største bloggaksjon  Blogg for livet!

Målet med denne auksjonen er å få flest mulig blodgivere på et døgn. Dette er hva du kan gjøre.

Gå inn på denne linken, og meld deg opp som blodgiver!


Vil du melde deg som blodgiver?

Foto: Tomatplanten min!

For noen månder siden kjøpte jeg meg min første tomatplante. Nå har den stått og gjort seg. Her er noen bilder fra de ulike stadiene. En tomatplante trenger mye lys og litt vann. Alle kan klare det!
Gjør meg lykkelig med å stemme på min sønn i konkurransen som lanoungen 2011!


Hva syns du om bildene? Hvilken planter har du i hagen?Miss tekniske gadet

Når det er ikke er en mann i huset, må man være mannen selv, sa en venninne av meg her om dagen.Og det er så sant når det gjelder meg.

Nå har jeg flatskjerm, playstaion 3, fancy touch mobil, Ipod med høytalere til og sist ikke minst nettopp kjøpt oss et fantastisk videokamera.Sony hdr-xr160e er:

- Lett i vekt
- Brukervennlig
- God kvalitet
- Tar liten plass
- Bra prisklasse (ca.4500 på Elkjøp) iforhold til hva du får for det.

Alt det et videokamera, en amatør trenger. Nå har jeg filmet Philip masse. Kanskje jeg legger noe ut her på bloggen etterhvert og.


Tar du mye film? Noen gode råd på veien?

 

Lanoungen 2011 konkurranse!!

Nå har jeg meldt på sønnen min på lanoungen 2011 og vi trenger deres hjelp! Stem på Philip Aleksander fra Oslo, og det kan du gjøre hver eneste dag.

Stem her!

På forhånd TUSEN TAKK!

Foto: Sunday morning!


Forje søndag var jeg på fototur. En stille søndag med lite mennesker å se.  Her er noe av det jeg observerte da!

Hva syns du om bildene? Hvilken stemning gir de deg?


Foto: Fly little bird. I said fly!

Igår var det et fantastisk lys og fotovær på Fornebu. Så mange kontraster og dyrelivet blomstret rundt oss. Dette måtte fanges. Nyt bildene!
Foto: MegHva syns du om bildene? Hvilken stemning gir de deg?

Foto: Det gode portrett bilde

Portrettbilder som er interessante for andre enn familien er vanskelig å ta. Jeg prøver å bli bedre på dette, her er noen av de tingene jeg tenker på når jeg tar disse bildene.

 

Fang de ekte uttrykkene!

Dette kan være vanskelig når modellen(e) er klar over at du tar bilder. Forsøk å ta bilder i ?uoppmerksomme? øyeblikk. Modellen trenger ikke nødvendigvis å ha blikket rettet mot kamera og smile.

Man kan  "lure" modellen med å late som skal innstille kamera og i virkeligheten ta et bilde.

Portrett i miljø!

På bildet under er miljøet en viktig del av bildet for å gjøre det mer spennende enn om bakgrunnen var nøytral. Det som er viktig med slike bilder er at man tar hensyn til alt som er på bildet, ikke kun modellen. Det er også viktig at modellen er hovedfokus.Marte Julie, min andre søster, som modell.

Dybdeskarphet og fokus!

Om du vil ha en difus bakgrunn kan du bruke stor blender, men da må du også huske på at fokusdybden blir mindre jo større blender du har. Det er også viktig å huske på at brennvidde og avstand til motivet også påvirker dybdefokus.

Lys!

På bildene av min sønn under, bruker jeg aktivt lys og skygge for å gjøre bilde spennende.Meningen er at det skal være overeksponert og og undereksponert. Bilde ble tatt på nattestid, når P egentlig skulle sove.En av de viktigste tingene vite når man tar bilder, er at det er ingen regler! Alt kan være spennende,det er bare fantasien (og noen ganger de tekniske ferdighetene) som setter stopper.


Hva syns dere om bilde av min venninne under? Noen andre gode råd til gode portrett bilder?Topplisten for kommentarer perioden Jan-Mai 2011

Da er ENDELIG topplisten for kommentarer perioden Jan-Mai 2011 ferdig. Tusen takk til alle de trofaste leserene mine, selv om det noen ganger tar lang tid mellom innleggene mine. Nå er jeg veldig motivert og tar mye bilder generelt som jeg gjerne vil dele med dere. Her er listen!

 1. Henrik
 2. Bondekjerring med ME
 3. Marchi
 4. Ingrid foto
 5. Caroline GT
 6. Veronica
 7. Agathe
 8. Monica
 9. Anninken
 10. Bianca
 11. Maria Lucia
 12. Elise H
 13. Fotodesign
 14. Bare Iselin
 15. Svani
 16. Marthe Linea
 17. Ingeborg
 18. Carmen
 19. Fam
 20. Inger

Hvordan takker du dine lesere?

Gjesteinnlegg; Den evige forvirringen mellom lukker, blender og ISO.

Dette innlegget hos marchi.blogg.no har jeg lest og brukt mange ganger. Det er en virkelig god oversikt for deg som tar bilder, både som ny eller til en oppfriskning. Håper det er til nytte for deg og! Ønsker du også forresten å ha et gjesteinnlegg her på bloggen, er det bare å sende mail!

Den evige forvirringen mellom lukker, blender og ISO.I fjor var jeg aktiv med kamera. Jeg tok med det nye speilreflekskamera overalt og knipset bilder hele tiden. Mange bilder. Kamera har på grunn av jobb og lite fritid fått en altfor lang pause, og nå har jeg endelig tid til å ta det frem igjen. Ny solblender, eller lens hood, er kjøpt inn og inspirasjonen er tilbake. Fotografering handler om å være på rett sted til rett tid. Men så var det å huske alle innstillingene og det verste er å ha helt feil innstilling når en situasjon dukker opp. Jeg har derfor laget en liten huskeliste til meg selv for å huske forskjellen når et motiv dukker opp. 


Et bilde blir til ved å belyse bildesensoren i kamera. Mengden av lys som treffer brikken avhenger av blender, lukker og ISO. Kort fortalt er forskjellen på disse følgende:
Blenderen bestemmer volumet av lys som slipper til (hvor mye lys som slippes gjennom blenderåpningen)
- Lukkeren bestemmer hvor lenge dette volumet skal slippe til
- ISO bestemmer hvor sensitiv brikken skal være til lyset som slipper til

Programvalg på kamera:
AV -  blender. Fotografen velger blender mens kamera stiller lukkertid.
TV - shutter / lukker. Fotografen velger lukkertiden mens kamera stiller blenderåpningen
P - program (auto) - kamera velger både blender og lukkertid. I svakt lys prioriteres kort lukkertid.

M - manuell

Lukkertid:
Lukkeren regulerer hvor lenge lyset treffer bildebrikken. Lukkertiden er på kamera angitt som brøk (1/4 er et fjerdels sekund, 0,25 sekunder). Jo høyere tallet er, jo mindre lys blir det på sensoren. Jo høyere tall gir mørkere bilder hvor detaljene i skyggepartinene er dårlige. For mye lys (overeksponering) gir lyse bilder hvor detaljene i de lyseste områdene på bildet er borte.  Mye lys gjør at man trenger kortere lukkertid for å begrense lyset som slippes gjennom, mens svakt lys trenger høyere lukkertid for at kamera skal fange opp nok lys.

Lukkertiden påvirker ikke bare lyset på bildet, men også den gjengitte bevegelsen. Kort lukkertid fryser motiver mens lang lukkertid gjengir objekter i bevegelse mer eller mindre utvisket på bildene.


1/1000 (og kortere) fryser svært hurtige bevegelser
1/500 fryser de fleste bevegelser og brukes ofte med teleobjektivene for å unngå uskarpe bilder pga kamerabevegelse.
1/250 Er fint hvs det er vanskelig å holde kamera stødig, eller ting er i bevegelse da bilder skal tas
1/125 Er ganske vanlig lukkertid å bruke i dagslys
1/60 Dette gir mulighet for større dybdeskarphet
1/30 Lengste lukkertid som anbefales på frihånd

1/15 eller lengre kreves det stativ

Blender:

På samme måte som lukkeren regulerer lysmengden til kameraet, brukes blenderen til å justere lysmengden som treffer bildebrikken.  Blenderverdien sier hvor mye lys som slipper gjennom objektivet. Høyt blendetall (f.eks 16 og 22) tilsvarer liten lysåpning, mens lavt blendertall (f.eks 1,4 og 2) tilsvarer stor lysåpning. Med lavt blendertall slipper objektivet gjennom mye lys. Når man velger blenderverdi gjør man dette for å kontrollere dybdeskarpheten eller lysintensiteten. De vanligste blendertallene er:f:1 - f:1,4 - f:2 - f:2,8 - f:4 - f:5,6 - f:8 - f:11 - f:16 - f:22 - f:32ISO:
er lysfølsomheten til bildesensoren. Desto høyere ISO man bruker, desto mer kornete og "ødelagt" blir bildekvaliteten. ISO er en nummerisk tallrekke som angir bildebrikkens relative følsomhet (sensitivitet) for lys. ISO 200 er dobbelt så lysfølsomt som ISO 100. Vanlig lysfølsomhet for digitale kameraer er fra ISO 50 eller 100 til ISO 1600. Optimal bildekvalitet oppnås på de aller fleste kamera ved lave ISO-verdier. Disse gir minst korn eller støy. I noen situasjoner må en imidlertid velge å sette opp ISO-verdien for å få tilstrekkelig kort lukkertid.

Så kort huskeliste er:
- AV
-  blender
- TV - shutter / lukker.
- jo høyere tallet er, jo mindre lys blir det på sensoren (eks f/22)
- jo lavere tall, jo mer lys på sensoren (eks f/1.8)
- kort lukkertid fryser motiver ( eks 1/1000)
- lang lukkertid gjengir objekter i bevegelse mer eller mindre utvisket på bildene (eks 1/30)
- jo lavere ISO, jo mindre støy og kornete bilder blir det


Hvordan holder du oversikt? Noen andre gode råd?

 

Interiør; Barnerom

Jeg har lenge lett etter noe som kan pynte opp Philips del av rommet. Men siden jeg leier og ikke får gjøre noe særlig har jeg brukt litt tid. Igår fant jeg en ikke så dyr,enkel å montere og resultatet ble helt nydelig!

Roommates, fungerer ganske enkelt som et klistremerke. Min vegg er lagd av mur, men den er alikevel ganske flat. Så resultatet ble bra. Det tok meg 30 sekunder å sette det opp.


Hvasynsdu om resultatet? Andre ideer til pynting av rom uten merker og opppussing?

Tips til Babyshower, del 2!

Jeg har tidligere lagt ut ett innlegg om forslag til hvordan man kan lage babyshower, dette finner du her. I helgen arrangerte jeg sammen med moren til bestevenninnen min for bestevenninnen min. Super koselig. Denne gangen gjorde vi det litt annerledes.
Moren og søsteren hennes tok seg av maten, det eneste jeg gjorde der var å lage muffins. Det var forresten helt nydelig mat, så jeg ble god og mett. Disse muffinsene er laget etter denne oppskiften, bare fylt med blåbær og vaniljekrem. Pyntet de til slutt med Angel Feather Icing, ulike marsipanfigurer lagd med silikonform og spiselig pearl spray kjøpt hos cacas.


Lagde denne bleiekake etter denne youtube-videoen her, alt på denne kan brukes. En fin gave til snart nybakte moren.

 Personlig quiz er en morsomt, intressant og bringer samtaleemnene frem. Når mange nye møtes, som kanskje ikke kjenner hverandre så godt, er det også en icebreaker. Her er forslag til quiz, men den bør invidualiseres etter hvem den er for. Men etter min mening bør den ikke være for lang og ikke for mange kjedelig fakta spørsmål.

 1.Hva var «den gravides» vekt og lengde da hun ble født?
2.Når er «den gravide» født, dato og klokkeslett?
3.Når er sønnen til «den gravide» ventet?
4.Hva skal sønnen til «den gravide» hete?
5.Nevn 3 barne tvprogrammer.
6.Hva var det første ordet «den gravide» sa?
7.Hvilken farge har Thomas toget?
Svar: Blå
8.Sant eller usant? Når nyfødte gråter, produserer de tårer?
Svar: Usant
9.Når startet «den gravide» å gå og hvilken tid er det vanlig å starte med det?
Svar: Det er vanlig fra 9 ? 18 mnd.
10.Når settes øyefargen til barnet?
A. 6-9 mnd
B. 4-5 mnd
C. 2-4 uker

11.Når starter babyen å smile med sosialt?
A. Rett etter fødselen
B. 3-4 mnd
C. 4-8 uker
D. 6-9 mnd
12.Hvor lang tid bruker man på å skifte bleie gjennomsitt
A. 30 sek!
B. 3 min
C. 2 min 5 sek
D. 1 min 36 sek
13.Hvor mange prosent fødes på termin?
A. 80-81%
B. 24-25%
C. 3-4% 


Hva syns du om denne trenden? Andre gode ideer?

Fitflops pressefrokost!

Klokken nærmer seg ni og vi leter etter lokalene hvor pressefrokosten skulle være. Etter mye om og men, finner vi det koselig showrommet fylt av klær, champagne, frukt, croissant og ikke minst siste kolleksjon av fltflops.


Fashionaddict, min venninne jeg dro med.

Det er en koselig gjeng som tar oss imot, 2 damer og en mann.Vi får høre litt om opplegget og spist litt frokost. Alle de flotte modellene står på et bord. Tidligere har jeg ett par fra før som jeg brukte under Slottsfjell festivalen ifjor. Skikkelig komfertable og fine sko, en god blanding etter min mening. Det som er spesielt med fitflops er sålen, som er tredelt og enkelt fortalt hjelper deg til å bruke hele foten når du går. Dette gjør at du trener (bruker litt mer muskler) noe mer enn med vanlig sko. Det jeg liker med de er at de er gode å gå på. Skal du f.eks. gå en hel dag i byen, ja da vil jeg heller gå på noe sånt enn stivpyntet vonde sko.

Foto: produktbilde fra Fitflops. Disse skoene fikk jeg!

Denne eventen var skikkelig hyggelig. Da vi dro derfra føltes det nesten som hjemme, og jeg vil mer enn gjerne på noe sånt igjen. Vi fikk pedikyr på verandaen, møtte veldig hyggelige andre bloggere og de som tok oss i mot, de var hjelpsomme og produktene var bra. Bedre start på dagen skal man lete lenge etter.  Hvem vet kanskje det blir en konkurranse etterhvert.


Tusen takk for en hyggelig morning,
Mildh Press og Fitflop!


Pleier du å dra på sånne ting? Kunne du tenke deg et par Fitflops? Noen erfaringer?

Nattarutiner!

Da er det atter snart leggetid og jeg er klar for seng, hvertfall nesten.

Jeg elsker når jeg har skiftet til nytt sengetøy. Det føles virkelig som luksus å legge seg, helt herlig! Imorgen skal jeg og en venninne på pressefrokost så klær er lagt frem klart, slik at det ikke blir stress. Men først tenkte jeg skulle skrive litt om kveldsrutinene jeg og Philipsen har.

Philip har egentlig leggetid klokken 20,  men det varierer fra 19-21. Når han er ferdig skiftet på og mett, legger jeg han i sengen. Det er en riktig kose stund for oss. Først leker  vi litt rolig med noen av bamsene og lekene hans i sengen. Så tar vi frem god natta boken (en samle bok full av sanger og fortellinger) og leser. Ikveld leste vi gullhår og de tre bamsene. Han følger nøye med på fortellingen og jeg leker med de ulike stemmene. Dette roer han veldig ned. Når jeg så er ferdig med dette, synger jeg "mikkel rev" (pappa sang alltid den for meg da jeg var liten) med bevegelser til. Moren min derimot sang alltid "Når trollmor har lagt sine 11 små troll" for oss, så jeg tar den, før jeg avslutter med å sette på et kosedyr som spiller lyd. En hvit kanin, fadder og tante Martina, har gitt han og en fra mormor. Og da forhåpenligvis legger han seg.

Selvfølgelig er det ikke alltid slik, og det blir en del ganger opp osv. Men det hører jo med! Nå skal jeg legge meg nydusjet og lese boken min i nyvasket sengetøy! God natt!
Hvordan legger du ditt barn?


 

 

En forsmak av sommerferie!

I helgen har vi vært i Sandefjord med familien. Solen skinte varmt mens vinden blåste vekselvist på oss.
På den lille øya blomstret det med liv fra både store og små. Der kjenner alle naboer hverandre, nesten som en eneste stor familie.

Deilig å være borte fra mas og byliv, og bare nyte naturen. Det finnes ikke en gang en butikk eller kiosk på øya, så alt stress er borte. Akkurat som klokken ikke eksisterer og roen kan vi virkelig kjenne på.


Bøkene hentes frem. Jeg leser Mofongo, en bok om en gutt med hjertefeil som hindres i lek som andre barn. Men finner gleden i selskap med mormoren sin og matlagingen hennen. Om jeg kan anbefale denne boka, er uvisst, men når jeg er ferdig skal jeg fortelle det. Forløpig er den en søt historie!


To dager føles som fem dager med avslappning. Herlig.


Hva har du gjort i helgen? Hva er ferie for deg? Hva syns du om bildene?

hits