august 2009

Leserundersøkelse!

Jeg vil vite mer om hvem DU er som leser bloggen min. Din mening betyr noe for meg, og dette har jeg gjort noe med. Når jeg vet mer om dere, kan denne bloggen min bedre. Jeg tar ikke kritikk på en dårlig måte. Har stor tro på å ta konstruktiv kritikk og vokse på den, så jeg blir glad hvis du sier dine ærlige meninger. Det er de jeg opprinnelig er ute etter! Derfor har jeg laget en spørreundersøkelse!

Dette gjør du:
1. Trykk på linken under.
2. Svar på spørsmålene

Leserundersøkelse!


Tusen takk for din deltagelse og at DU hjelper meg til å bli en bedre blogger!

Jeg tar utfordringen, tør du?

Trine har startet en sangkonkurranse. Jeg er veldig glad i å synge, men egentlig da hjemme og alene bak lukkende vegger og dører.  Men noen ganger er det verdt til å ta sjansen og dette er en av disse gangene. Vil påminne dere at jeg ikke er noe profosjonell og har heller ikke planlagt den seansen veldig på forhånd.Tør du å være med på en slik konkurranse? Bør jeg begynne å videoblogge?

I learned the hard way!

Internettprinsen, del 4!

Internett-prinsen, del 4!

Prinsen kom ridene på høyhastighets linje over nettet!

Skrevet av Mariel Alexandra:

Hei, du virker som en søt jente med glimt i øyet. Smilet ditt får meg til å smile og de vakre øynene er ikke å ta øynene fra.  Jeg er, og meldingen fortsetter med yrke, alder, interesser og noen spørmål jenta skal svare på. Jenta tenker stille i sitt sinn, ja, denne karen virker hyggelig. Han sier han heter Atle. Skal jeg svare på denne hendelsen funderer hun frem og tilbake over. Han ser ganske kjekk ut på bildet, men er det han mon tro?

Mikaela sitter på nettet en søndagsnatt midt i høstferien. Hun er på singel og fri og elsker å flørte. Hun har vært singel lenge nå, egentlig er hun litt lei. Hun vil slå seg til ro, finne den rette, gifte seg og få barn. Hun vil satse, men han, den rette altså, har hun ikke funnet enda. Gjennom de siste 3 årene har hun møtt mange forskjellige typer.

En gang datet hun en 10 år eldre mann med 2 barn, han elsket motorsykkel og fotball med øl på puben med gutta. Kjerringa skulle helst sitte hjemme med maten klar, nyvasket hus og hans barn ferdig lagt i sengene sine. Alle vennene hennes skjønte ingenting, Spesielt bestevenninna hennes Ingrid. Ingrid og Mikaela har kjent hverandre hele livet, de er så og si som søstre. men tilbake til daten hennes. Det gikk 1 mnd, før hun fant ut at den myke, sensuelle, omtenksomme siden hun ønsket han hadde, ikke fantes i denne barske typiske mannen. Han var mann og mann skulle han være. Han ville ikke dra på romantiske pikniker i skogen, eller lage kjærlighetsanger til henne, og fremføre de utenfor vinduet hennes en stormfull natt. Mikaela er en håpløs romantikker, og skulle virkelig ønske at prinsen kom ridene på en hvit hest og man levde lykkelig alle sine dager som eventyrene forteller. Bikerjens var ikke prinsen, og motorsykkelen hans var ikke en hvit hest.

knightofcups


Men hva med denne Atle. Er nettet et sted å møte denne prinsen hun søker. Kanksje Prinsen  ikke kommer på en hvit hest, men gjennom høyhastige internett linjer i 2012 og man lever lykkelig alle sine dager, hvis kjemien passer når man møtes. Eller gjør man det. Hun vet ikke, sekundene går, tankene flyr fra det ene redselen for å ikke lykkes til en drømmende verden. Er Atle den prinsen for henne, den høye, kjekke prinsen med glimt øyne, som som har humor og er smart og ikke minst snill! Som vet hvordan man prater til foreldrene hennes, vise hensyn og respekt, 

I ett nølende sekund begynner hun usikkert å taste på tastaturet. Det er ikke farlig å skrive en melding og om han er prinsen som vil lage en kjærlighetssang til henne på en stormfull natt, kan hun ikke la han gå fra henne. Hun blir gira, det må være han. Hun tenker på alle de lykkelige dagene de skal ha sammen, de flotte reisene de skal dra på og alle de spennende tingene han kan lære henne. Nå går hendene fort over tastaturet. Hun stopper opp og tenker nøye over hva hun skriver. Det på være 100% korrekt. Ingen skrive feil eller rare setninger. Alt må virke positivt, så Atle den prinsen hun har ventet på ikke skriver til en annen jente og glemmer at det er Mikaela som er prinssesen hans. Tiden går, tankene flyr og fingrene suser over tastaturet. Hun skriver om seg selv, sine interesser, hva hun arbeider med og alt sammen på en humoristisk måte. Der er meldingen på 6 linjer ferdig. Mikela leser igjennom tre ganger før hun sender meldingen. Det kribler i magen og hun ser sommerfugler, så spent er hun på svaret.

Klokken er litt over midnatt, tiden går sakte. Når får hun svar fra sin kjære prins, lurer hun på. Sekundene tikker, hun ser på klokken, 30 sekunder er gått. Innboksen er fortsatt tom, ingen ny melding foreløpig. Det er stille rundt henne, hun hører datamaskinens lyder og susing i veggene. Naboen hennes omstreifer rundt i leiligheten ved siden av, klar for å sove, rydde eller noe sånt. Plutselig hører hun en høy skrikende kort tone, det er mobilen hennes som lager den. Hun har fått en melding. Hvem sender henne melding, hun ga ikke Atle telefon nummeret hennes, han vet kun fornavnet hennes han. Kanskje han er synsk og kan se det gjennom hvit magi eller er ekstemt god på data og har hacket seg inn datan hennes og funnet hennes personalia på de 2 minuttene som har gått siden hun sendte meldingen. Hun får ett lite grøss over seg. Så tar hun rolig opp mobilen , en ny melding mottat står det. Mikaela trykker på vis, og venter i spenning mens meldingsboksen åpner seg. To korte sekunder og hun får vite hvem som har sendt henne melding en søndag etter midtnatt. Nå får hun vite om Atle har hacket seg inn og funnet ut alt om henne.

Skrevet av Kanar Fatah:


Men skuffelsen og reddsel var over hele henne. Hun la seg ned og braste sammen, og snart rant tårene som regn fra skyene. Alle minnene hun hadde opplevd med sin bestevenninne, og alle opplevelsene som hun trodde de skulle dele sammen i fremtiden var nå over. Noen få ord kan snu livet opp og ned. Alt fra sorg til lykke hadde hun opplevd med sin venninne, hva skulle skje nå. Skulle hun vente på å motta en ny melding fra prinsen, men nei prinsen tenkte hun overhode ikke på, det neste som hadde lagret seg i hoden hennes nå var meldingen hun fikk på mobilen, meldingen om at venninnen hadde havnet i en bil ulykke.

Skrevet av Mariel Alexandra:

Denne meldingen kommer til å forandre hele livet til Mikaela, hun bare vet det ikke selv enda. Det er ikke Ingrids nummer som stod som avsender, men ett nummer hun aldri har sett før. Av ren automatikk tar hun opp telefonen og ringer det ukjente nummeret. Det ringer flere ganger før det blir tatt opp. Tårene fortsetter å renne og tiden føles uendelig lang. Men plutselig mitt i alt tankekaos hennes, hører hun en mannestemme svakt og litt nølende i den andre enden av telefonen. Hei, det er Atle, sier den svake, nervøse mannestemmen. Mikaela begynner å skjelve. Er det Atle, hackerAtle som hun bare for noen minutter siden trodde var prinsen hun hadde ventet hele livet på. Ingrid kjente ingen som het Atle, det visste hun, men i det siste hadde hun vært litt hemmelighetsfull.

Det blir stille ett øyblikk i telefonen. Er du der, spør Atle litt nervøs i tonen. Mikaela puster tungt et raskt en gang, og svarer. Hva har skjedd med Ingrid, spør hun. Han svarer at det har vært en bilulykke, en lastebil og en personbil kræsjet mens hun løp over veien. Han fortsetter med detaljer hvor de befinner seg. Mikaela avslutter samtalen raskt,og går ut yttergangen. Hun tar på de svarte nike joggeskoene og en hettegenser og løper ut i bilen. Det tar ikke lange tiden før hun er kommet til sykehuset hvor Ingri ligger. Rom 318 var det Atle hadde sagt hun lå på. Hun småløper gjennom korridorene, så mange det er av de tenker hun. Egentlig er ikke Mikaela så glad i sykehus. Ikke etter at tanten hennes var her hele tiden under kreftperioden. Heldigvis er hun er bra nå og har vært lenge. Tankene hennes skrifter brått over til Ingrid, når hun ser rom 318 litt borti gangen. Nå småløpere hun raskere, men stillere bort til døren, slik at hun ikke vekker henne. Hun stopper opp, det er stille innenfor døren.

010Marchi:


Hun er usikker på hva hun skal gjøre. Redd for hva som befinner seg på innsiden av døren. Hun skal til å lukke opp da hun hører stemmer. Hun legger øret inntil døra, skjelver, puster tungt og konsentrerer seg om stemmene. Stemmene snakker lavt og det er vanskelig å få med seg innholdet. Hun hører bare bruddstykker og ord som "alvorlig", "røntgen", "operasjon" og "kontakte pårørende".
Hun hører stemmene nærme seg døren.
" Kan du hente overlegen?"
"Ja", hører hun en kvinnestemme si og raske skritt nærmer seg enda mer.
Ut av døren kommer en sykepleier som litt sjokkert ser på Mikaela der hun står med mascarastriper nedover kinnene.
"Kjære deg, går det bra?"
Mikaela hulker og spør hva som har skjedd.

Sykepleieren ser på henne et øyeblikk og tar tak i armen hennes og støtter henne bort til nærmeste stol i gangen.

Samtidig vibrerer telefonen hennes igjen. Hun ser på den og ser at det er det samme ukjente nummeret som har sendt henne melding igjen.
"Ikke gå inn på rommet. A"

Mikaela ser skrekkslagen på displayet. Sykepleieren spør igjen: "går det bra med deg?".
Mikaela ser på sykepleieren, på rom 318 og tilbake på sykepleieren.

?Hva har skjedd?? roper hun hysterisk og stormer inn på rom 318.

Hva skjer videre? Vi skal skrive en novelle sammen og vi er fler som bestemmer hva det ender med. Vil du være med å bestemme skjebnen til Mikaela, så er det bare å skrive det i kommentar feltet under. Vi bytter på å starte med nye noveller! Første mann til mølla med å ta tråden videre! Kopierer dette innlegget (med link!) og fortsett på novellen. Men husk å skriv det i kommentarfeltet slik at resten kan følge den. Hvem vet, kanskje det blir en bok til slutt! :)

Tusen takk til alle som kommer med bidrag! :)

Internett-prinsen, del 3!

 

Internett-prinsen, del 3!

Prinsen kom ridene på høyhastighets linje over nettet!

Skrevet av Mariel Alexandra:

Hei, du virker som en søt jente med glimt i øyet. Smilet ditt får meg til å smile og de vakre øynene er ikke å ta øynene fra.  Jeg er, og meldingen fortsetter med yrke, alder, interesser og noen spørmål jenta skal svare på. Jenta tenker stille i sitt sinn, ja, denne karen virker hyggelig. Han sier han heter Atle. Skal jeg svare på denne hendelsen funderer hun frem og tilbake over. Han ser ganske kjekk ut på bildet, men er det han mon tro?

Mikaela sitter på nettet en søndagsnatt midt i høstferien. Hun er på singel og fri og elsker å flørte. Hun har vært singel lenge nå, egentlig er hun litt lei. Hun vil slå seg til ro, finne den rette, gifte seg og få barn. Hun vil satse, men han, den rette altså, har hun ikke funnet enda. Gjennom de siste 3 årene har hun møtt mange forskjellige typer.

En gang datet hun en 10 år eldre mann med 2 barn, han elsket motorsykkel og fotball med øl på puben med gutta. Kjerringa skulle helst sitte hjemme med maten klar, nyvasket hus og hans barn ferdig lagt i sengene sine. Alle vennene hennes skjønte ingenting, Spesielt bestevenninna hennes Ingrid. Ingrid og Mikaela har kjent hverandre hele livet, de er så og si som søstre. men tilbake til daten hennes. Det gikk 1 mnd, før hun fant ut at den myke, sensuelle, omtenksomme siden hun ønsket han hadde, ikke fantes i denne barske typiske mannen. Han var mann og mann skulle han være. Han ville ikke dra på romantiske pikniker i skogen, eller lage kjærlighetsanger til henne, og fremføre de utenfor vinduet hennes en stormfull natt. Mikaela er en håpløs romantikker, og skulle virkelig ønske at prinsen kom ridene på en hvit hest og man levde lykkelig alle sine dager som eventyrene forteller. Bikerjens var ikke prinsen, og motorsykkelen hans var ikke en hvit hest.

knightofcups


Men hva med denne Atle. Er nettet et sted å møte denne prinsen hun søker. Kanksje Prinsen  ikke kommer på en hvit hest, men gjennom høyhastige internett linjer i 2012 og man lever lykkelig alle sine dager, hvis kjemien passer når man møtes. Eller gjør man det. Hun vet ikke, sekundene går, tankene flyr fra det ene redselen for å ikke lykkes til en drømmende verden. Er Atle den prinsen for henne, den høye, kjekke prinsen med glimt øyne, som som har humor og er smart og ikke minst snill! Som vet hvordan man prater til foreldrene hennes, vise hensyn og respekt, 

I ett nølende sekund begynner hun usikkert å taste på tastaturet. Det er ikke farlig å skrive en melding og om han er prinsen som vil lage en kjærlighetssang til henne på en stormfull natt, kan hun ikke la han gå fra henne. Hun blir gira, det må være han. Hun tenker på alle de lykkelige dagene de skal ha sammen, de flotte reisene de skal dra på og alle de spennende tingene han kan lære henne. Nå går hendene fort over tastaturet. Hun stopper opp og tenker nøye over hva hun skriver. Det på være 100% korrekt. Ingen skrive feil eller rare setninger. Alt må virke positivt, så Atle den prinsen hun har ventet på ikke skriver til en annen jente og glemmer at det er Mikaela som er prinssesen hans. Tiden går, tankene flyr og fingrene suser over tastaturet. Hun skriver om seg selv, sine interesser, hva hun arbeider med og alt sammen på en humoristisk måte. Der er meldingen på 6 linjer ferdig. Mikela leser igjennom tre ganger før hun sender meldingen. Det kribler i magen og hun ser sommerfugler, så spent er hun på svaret.

Klokken er litt over midnatt, tiden går sakte. Når får hun svar fra sin kjære prins, lurer hun på. Sekundene tikker, hun ser på klokken, 30 sekunder er gått. Innboksen er fortsatt tom, ingen ny melding foreløpig. Det er stille rundt henne, hun hører datamaskinens lyder og susing i veggene. Naboen hennes omstreifer rundt i leiligheten ved siden av, klar for å sove, rydde eller noe sånt. Plutselig hører hun en høy skrikende kort tone, det er mobilen hennes som lager den. Hun har fått en melding. Hvem sender henne melding, hun ga ikke Atle telefon nummeret hennes, han vet kun fornavnet hennes han. Kanskje han er synsk og kan se det gjennom hvit magi eller er ekstemt god på data og har hacket seg inn datan hennes og funnet hennes personalia på de 2 minuttene som har gått siden hun sendte meldingen. Hun får ett lite grøss over seg. Så tar hun rolig opp mobilen , en ny melding mottat står det. Mikaela trykker på vis, og venter i spenning mens meldingsboksen åpner seg. To korte sekunder og hun får vite hvem som har sendt henne melding en søndag etter midtnatt. Nå får hun vite om Atle har hacket seg inn og funnet ut alt om henne.

Skrevet av Kanar Fatah:


Men skuffelsen og reddsel var over hele henne. Hun la seg ned og braste sammen, og snart rant tårene som regn fra skyene. Alle minnene hun hadde opplevd med sin bestevenninne, og alle opplevelsene som hun trodde de skulle dele sammen i fremtiden var nå over. Noen få ord kan snu livet opp og ned. Alt fra sorg til lykke hadde hun opplevd med sin venninne, hva skulle skje nå. Skulle hun vente på å motta en ny melding fra prinsen, men nei prinsen tenkte hun overhode ikke på, det neste som hadde lagret seg i hoden hennes nå var meldingen hun fikk på mobilen, meldingen om at venninnen hadde havnet i en bil ulykke.

Skrevet av Mariel Alexandra:

Denne meldingen kommer til å forandre hele livet til Mikaela, hun bare vet det ikke selv enda. Det er ikke Ingrids nummer som stod som avsender, men ett nummer hun aldri har sett før. Av ren automatikk tar hun opp telefonen og ringer det ukjente nummeret. Det ringer flere ganger før det blir tatt opp. Tårene fortsetter å renne og tiden føles uendelig lang. Men plutselig mitt i alt tankekaos hennes, hører hun en mannestemme svakt og litt nølende i den andre enden av telefonen. Hei, det er Atle, sier den svake, nervøse mannestemmen. Mikaela begynner å skjelve. Er det Atle, hackerAtle som hun bare for noen minutter siden trodde var prinsen hun hadde ventet hele livet på. Ingrid kjente ingen som het Atle, det visste hun, men i det siste hadde hun vært litt hemmelighetsfull.

Det blir stille ett øyblikk i telefonen. Er du der, spør Atle litt nervøs i tonen. Mikaela puster tungt et raskt en gang, og svarer. Hva har skjedd med Ingrid, spør hun. Han svarer at det har vært en bilulykke, en lastebil og en personbil kræsjet mens hun løp over veien. Han fortsetter med detaljer hvor de befinner seg. Mikaela avslutter samtalen raskt,og går ut yttergangen. Hun tar på de svarte nike joggeskoene og en hettegenser og løper ut i bilen. Det tar ikke lange tiden før hun er kommet til sykehuset hvor Ingri ligger. Rom 318 var det Atle hadde sagt hun lå på. Hun småløper gjennom korridorene, så mange det er av de tenker hun. Egentlig er ikke Mikaela så glad i sykehus. Ikke etter at tanten hennes var her hele tiden under kreftperioden. Heldigvis er hun er bra nå og har vært lenge. Tankene hennes skrifter brått over til Ingrid, når hun ser rom 318 litt borti gangen. Nå småløpere hun raskere, men stillere bort til døren, slik at hun ikke vekker henne. Hun stopper opp, det er stille innenfor døren.

Hva vil du skal skje videre i historien?Hvem er egentlig Atle? Er det den samme Atle? Og hva har egentlig skjedd med Ingrid? Overlever hun ulykken og hvilken forbindelse er det egentlig mellom Ingrid og Atle? Hva befinner seg bak døren til 318?

Dette er en ny tråd på bloggen min.  Vi skal skrive en novelle sammen og vi er fler som bestemmer hva det ender med. Vil du være med å bestemme skjebnen til Mikaela, så er det bare å skrive det i kommentar feltet under. Vi bytter på å starte med nye noveller! Første mann til mølla med å ta tråden videre!
 Kopierer dette innlegget (med link!) og fortsett på novellen. Men husk å skriv det i kommentarfeltet slik at resten kan følge den. Hvem vet, kanskje det blir en bok til slutt! :)

Den nakne sannhet!


bilde 790

Sannheten er en pussig ting. Vi mennesker har så mange sannheter, eller for å si det på en annen måte; vi ser de sannhetene vi vil. Hva er min sannhet da. Jeg vil ha glade mennesker rundt merg og gode stabile relasjoner. Type, fred i verden. Ja, jeg vil ærlig og oppriktig det og jeg vet det ikke er mulig å få til, men jeg tror at hvis du bare kan gjøre litt forskjell for en person, da er du et skritt nærmere! 

Noen andre nakne sannheter. Jeg gråter mange ganger, jeg er redd, jeg syns det er vanskelig å binde meg til noe, fordi jeg er redd for å bli såret. Å være såret er veldig vondt, spesielt når folk skuffer. De du virkelig stolte på, forlater en eller velger noe annet enn det dere var enig i om. Kanskje bare at de viktige menneskene prioterer deg ikke like mye som du ville gjort med de. Menneskelig relasjoner er en komplisert affære. Alle har behov, ønsker og mål de vil nå. Hvordan skal man klare å tilpasse hverandre da?

Jeg savner noen ganger så inderlig mye og andre ganger bare på en koselig, rar liten måte, Jeg gruer meg til ting som er vanskelig, men må gjøres. Vanskelige avgjørelser, situasjoner, samtaler, avgjørende øyeblikk, hverdagslige situasjoner og til satse på ting (selv om det er fint mestepart av tiden). Ingenting er bare godt, alt har en annen side og. Det finnes ingen perfekte forhold, mennesker eller vennskap.

Hvorfor er det så mange krav til oss som mennesker. Vi skal ha en bra jobb, et solid forhold, barn, hus og penger. Ikke nok med det; vi skal være tålmodige, vise hensyn, si ifra, være glade, gjøre det bra på skolen. Det resten av verden ønsker av deg. Dette er feil, du skal gjøre som du vil, være egoistisk, gjøre deg selv lykkelig, være tilfreds med deg selv, ta nok tid til deg selv og ikke samfunnet. Jeg tror hvis du starter med deg selv, kan du gjøre så mye mer for andre. Hvis du er lykkelig, kan du hjelpe andre til å bli lykkelige, ikke omvendt! Hva er lykke uansett? Er det noe ukjent, er den inviduell eller felles for alle?Hvorfor streber vi etter det?

lykke1908
(Hentet fra http://www.dagbladet.no/tegneserie/lykkeland/)

Men en annen del av den nakne sannhet er at jeg er glad, jeg smiler ofte, jeg ler tilogmed. Jeg synger og danser for meg selv i blant bare fordi jeg har opplevd noe som jeg syns var morsomt og bra. Jeg klapper meg selv på skulderen når jeg har vært flink. Jeg lager god mat, så kroppen min, smaksansene kan kose seg med det og ikke minst jeg selv. Jeg utvikler mine evner videre, slik at jeg kan bli et bedre mennesker ovenfor meg selv. Jeg blir bedre kjent med meg selv, mer selvsikker. Jeg bygger levende minner, gode minner. Ikke bare på bilder, men også minner for øke selvtilitten og gode følelser. Jeg trykker meg selv ned noen ganger, kanskje av vane eller et behov jeg har for å syns synd på meg selv. Jeg tror alle mennesker gjør til en viss grad. Jeg setter mer pris på mennesker og opplevelser!

Hvor rèelle er disse behovene våres? Kan de skyves bort? Er det noen vi bare tror vi må ha fordi det er det vi er vant til de? Hvor mye skal til å for å forandre sine egne behov? De siste årene har jeg utviklet meg gangske mye; jeg er blitt sterkere og tryggere på meg selv og min personlighet. Det er sikkert en del av å bli mer voksen. Jeg har jobbet meg gjennom tøffe tider og opplevelser og kommet meg videre, kanskje noe raskere (men like gjennomført) enn når jeg var yngre. Dette kommer jeg til å fortsette med hele livet¨. Jeg er på ingen måte utlært enda. Men på samme måte er jeg fortsatt den samme, har mange av de samme redslene, ønskene, behovene og menneskene rundt meg. Jeg kanskje bare en nyere versjon av meg selv.

Noen ganger går, snakker og/eller ler jeg i søvne. Noen ganger er jeg lat og dropper å rydde etter meg. Noen ganger er jeg rebelsk, og ikke gjør ting på prinsipp bare fordi det er en annen som vil at jeg skal gjøre det. Noen ganger går jeg mot alle andres ønsker. Noen ganger gir faen. Noen ganger skriker og banner jeg. Noen ganger blir jeg så grusomt forbanna at det føles ut som hele verden kan gå i oppløsning med et stort brak. Noen ganger er jeg likegyldig til livet og mennesker. Noen ganger føler jeg, jeg ikke har noe å leve for, bare fordi jeg savner noen enkelte ting. Noen ganger syns jeg har det verst i hele verden. tilogmed noen ganger er jeg direkte ondskapsfull og har lyst til å skade andre mennesker. Noen ganger vil jeg fly bort fra alle problemer og glemme alt som er. Noen ganger ønsker jeg å starte på nytt eller leve ett annet liv.

fly4721187720434


Er jeg utenom det vanlige, tror jeg neppe. Hva er din nakne sannhet?

Kvelden og tanker i bilder!

bilde 892
bilde 904
bilde 902
bilde 922bilde 953
bilde 927
bilde 894


Dette er min lørdagskveld. rolig og avslappende hjemme. Samboeren min bakte deilige cookies, jeg har ryddet, vasket og pyntet på rommet. Gjort om litt, hengt opp noen bilder på veggen og kost meg i mitt koselig rom i eget selskap!

Er det ikke merkelig hvordan en 24 år gammel jente kan sitte hjemme helt alene og kose seg en lørdagskveld. Man skulle tro at det betydde at jeg ikke hadde venner eller penger, men det er ikke saken. Saken er at jeg faktiskt liker å være i eget selskap i blant og at det spiller ingen rolle for meg om det er lørdag, mandag eller torsdagskveld.

Alt starter med hvordan man ser på seg selv og hvordan du ønsker å ha livet ditt. Selv om vi lever i 2009 og verden raser rundt oss. Er det viktig å avogtil stoppe tiden, og ta vare på seg selv og sjelen sin. Tenke over livet i sin helhet, hvor heldige vi er og hva vil forandre med livet. Jeg er den som kan gjøre den største forandringen i livet mitt, jeg har den makten og det starter med tanken min. Tanken kan forandre hele livssynet mitt og hjelpe meg å komme bort fra gamle mønster. Jeg lever i ett mønster i blant. Mønsteret er vanskelig å gå utenom, det krever mot og styrke, Om jeg har denne styrken vet jeg ikke, kommer sikkert an på hvor stort ønske jeg har til å forandres.

Ikveld er jeg veldig fornøyd med å være meg, akkurat  sånn som jeg er. Jeg har gjort mange riktige valg. Klarer å være selvstendig og har mestret mange erfaringer her i livet!Hva har du mestret mange tøffe opplevelser i livet ditt? Kan en forandre seg bare ved å forandre tankene sine? Tar du deg NOK tid til deg selv?

Happy birthday!

Ikveld er det mimring av Micheal Jackson på tv3 og jeg skal ikke være noe dårligere og føger tema her på bloggen. Kjære Micheal vi savner deg, du vil alltid være i våres hjerter! Hvil i fred!

 

Det er ikke en liten grunn at det er akkurat idag, for idag ville han blitt 51 år, den store popkongen våres. Jeg har fått med meg Mariah som skal synge sangen for deg (you are also the greatest)!

Savner du Mj? Tror du han noen gang blir glemt? Hvilken forhold har du til popkongen?

GENIALT!

Min nyeste oppdagelse har med denne bloggen å gjøre. Det er et redskap jeg bruker ofte og gjør det enkelt for meg å holde oversikt. Akkurat det jeg trenger. Nå klarer jeg mye mer å følge med og få med meg hver eneste nye lille detalj som dukker med jevne mellomrom opp. Oppdagelsen er egentlig gammel, ja jeg har hatt den lenge her på bloggen. Det er bare det at jeg ikke har visst hvordan jeg skal bruke den, men det er aldri for sent å begynne!

Nå blar jeg lett meg frem og tilbake, sorter ut det jeg liker som jeg vil lese på nytt og kan legge til nye fra alle mulige type steder. Egentlig var det min nye venn Marchi (På bilde under i en mer festelig stund!) som ga meg idden. Hun bruker det også støtt og stadig. I mitt hodet måtte jeg da selvfølgelig være like god, så nå kan jeg det også.

bilde 884

Nå lurer du sikker fælt på hva denne geniale nye oppfinnelsen jeg snakker så varmt om er, og det er noe du helt sikkert (hvertfall nesten) vet hva er egentlig. Hvertfall hvis du er blogger, De fleste bloggere brukere det i mindre eller større grad, de er der hvertfall! Nå er det nesten litt kjedelig å komme med svaret, så som spenningen har økt sakte men sikkert fra begynnelsen og der du sitter nå sitter grønn av nysjerrighet.

Men okei, nå skal dere få svaret;
 
bloglovin

Bruker du dette redskapet mye? Hva er bloggen din? Hvilken blogger følger du? 

Pannekaker med tomatsaus og spinat

Den siste uka har slitt med sykdom, og nesten ikke spist mat (derfor jeg ikke har blogget også!).Men idag mens jeg lest den femte boken i "kvalitetserien" shopaholic om pannekaker(de serverte det i et selskap i boka), fikk jeg lyst på det. Den ene ideen førte til den andre og endte opp med dette resultatet nedenfor! 

bilde 929
Jeg har laget alt fra bunnen av og det var like lett som å bruke pose. Jo, kanskje jeg matte bruke hodet  (slå opp pannekaker oppskrift på nettet) og kreftene litt mer (måtte hente flere ingredienser), men sånn bortsett fra det var det like enkelt! Her er oppskriften hvis du vil prøve!


Ingredienser:

Pannekaker:
3 dl hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

3 - 4 egg

smør til steking

Fyll (kan byttes ut!):
Spinat
mais
tomatsaus
ost
pepper
salt

Fremgangsmåte:

Bland mel, melk, salt (og evt. sukker) og rør godt sammen for hånd eller med mikser. Rør inn eggene.

La røren svelle minst 15 minutter, helst litt lenger.

Stek pannekaker. (Virker røren for tykk, spe med litt kaldt vann eller melk).

mens de ligger i stekepannen putter du mais, tomatsaus, spinat og topper med ost. Så tar du den halve delen over  den andre. legger et lokk over og lar osten smelte. Når osten har smeltet, tar du av maten fra pannen og tar det på en tallerken. Avslutt med litt pepper og salt!


God appetitt!

Dagens hit!

Er du som leser den rette for meg, møter jeg han i kiosken eller mens jeg går en tur i parken med venner? Hvor er du jeg leter etter som gjør den store forskjellen i livet mitt? Kan jeg finne deg når som helst, kjenner deg fra før, men bare ser ikke at vi er ment for hverandre?

Dette er en kjempe søt kjærlighetssang av Taylor Swift! Kos deg!You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me


Tror du vi har en sjelevenn som kun er for oss? Eller mange? Må man noen ganger miste kjærligheten før vi vet at det er den vi har trengt hele tiden? Er kjærlighet ved første blikk en drøm eller en realitet?

Tilfedigheter avgjør

Er det ikke rart små tilfeldigheter kan forandrer livet til folk. Hvordan du møter mennesker du ikke i nærheten hadde tenkt på å møte, men så blir det slik, også forandrer ting seg på grunn av det. Når folk gjør så inntrykk på deg og man føler en felles forståelse av hverandre og interessene man har, uten at man visste det fra før. Hvordan, selv om det er første gang dere møtes og av ren tilfeldighet, flyr den ene timen du trodde i utgangspunktet du skulle sitte der, blitt 3.

28568331250537941411n400


På mandag møtte jeg Marchi for å få premien min siden jeg vant konkurransen hennes. Under utvekslingen av adresse fant vi ut at vi så og si var naboer. Og møttes på cafe for en kaffe (Noe som ble kun 2 glass vann!) og vi kom så godt overens. Noen ganger skjer tilfeldigheter i en perfekt timing, og det her er en av de gangene! Dette er starten på et vakkert vennskap, tror jeg! tiden fløy og det var som vi hadde kjent hverandre en stund! 

Hun er en smart dame med mange gode tanker og interesser. Det viser bloggen hennes også, dessuten er hun utrolig god til å skrive. Bloggen er verdt å sjekke ut, og hvem vet kanskje du av ren tilfeldighet, siden jeg skrev dette, har funnet din nye favoritt blogg!Har tilfeldighetene påvirket ditt liv?

Coco Chanel, et moteikon!

«Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.»

coco

En kjølig høstdag 19 august 1883 kom en dame til verden, en dame som skulle bety mye for verden, født i fattighuset der moren hennes jobbet. Hun lærte tidlig å ta vare på seg selv, moren døde da hun var 6 år gammel. Chanel hadde 4 søsken og en far igjen etter morens død. Opprinnelig het hun ikke Coco, men Gabrielle. Coco fikk etter hun jobbet i en cafe som sanger.  

Designer talentet og erfaringene lært hun seg gjennom å sy kostymer til kollegaene sine ved kabaretteateret. Hennes første produkt var hatt, videre er hun mest kjent for den lille sorte og parfymen Chanel no. 5.    

Hvorfor er hun mitt moteikon:

Coco Chanel representerer den klassiske feminine stilen, som jeg liker godt. hun arbeidet hardt for å komme hvor hun var og var orginal i alle ideene hennes. Hun var først på mange omeråder og det kreves mye "stå på vilje" for å få det til. Hun er ikke bare et moteikon, hun er også et ikon for alle grundere og andre srbidsfolk for å nå det de vil her i livet


«I don't understand how a woman can leave the house without fixing herself up a little - if only out of politeness. And then, you never know, maybe that's the day she has a date with destiny. And it's best to be as pretty as possible for destiny.»

«There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time.»


Hvem er ditt mote ikon?

Jeg vant jeg vant!! :D Og nå har DU også muligheten!!!!

28568331249598649495n400 28568331249598600807n400

For litt siden var jeg med på konkurransen til Marchi og dette innlegget her var mitt bidrag. Jeg har aldri vunnet første plass før! TUSEN hjertelig takk for at jeg vant! Innlegget var en fryd å lage. Slike konkurranser som inspirerer til livsglede er noe virkelig burde ha mer av! Derfor skal jeg prøve meg med min egen konkkuranse nå!

Jeg var på kino med fashionaddict igår. Konkurransen går ut på at dere under her skal gjette hvilken film vi var på i kommentar feltet under og lage et innelgg om en filmen som har gjort noe for deg i ditt liv (med link til min denne konkurransen på din blogg! + kommentar i kommentarfeltet under dette innelgget, så jeg vet om det!)!

Her er hintet mitt;

Filmen handler om hovedsakelig om to mennesker, spesielt en kvinnelig sjef og hennes assistent. Filmen forgår i Usa og hoved skuespillerne er veldig kjente. Jeg tror jeg trygt kan si at det er flest jenter som kommer til å se denne filmen !

Hvilken film er det?

film


Premien bli trekt ut av de riktige svarene. Det er et gavekort på for en person på kino av verdi 100 kr!
Tekkningen blir gjort 1 september og det må være minst 10 deltagere for at jeg trekker ut en vinner!

ideprofkinoLYKKE TIL!!

Did you?Daniel Paul Merriweather (født 17. februar 1982 i Melbourne, Australia) er en australsk R&B sanger og låtskriver. I juni 2009 slapp han sitt detbut album Love and War, og den gikk rett opp på Storbritanias Albumlister som nummer 2.

Singelen "Red" er spilt på mye på norsk radio.

Hva syns du om denne sangen her?

Happy memory's

Det er merkelig hva som skjer med oss gjennom livet og hvilken minner som består. Denne sangen er egentlig trist, men gir meg god assosjoner! Kos dere med sangen!Hvilken sanger betyr noe spesielt for deg?

Glad i å skrive?

Jeg har startet med en novelletråd. Meningen er at vi kan skrive en novelle sammen, hjelpe hverandre å få flere lesere, skape noe sammen og få brukt våre kreative evner!! Bare å bli med, siste del av historien finner du på denne linken her! Der finner du også nærmere info om hvordan det gjøres i praksis!

God skriving alle sammen!

kvinneskriverpalaptop
Hva syns du om denne ideen? Er du glad i å skrive? Hva skriver du om?

Tankespinn i morgenskinn!

På min daglige bloggrunde kom jeg over dette pianostykket. Det fikk meg til å tenke; 
Hva er egentlig forskjellen på musikk uten tekst og med tekst, hva slags påvirkning har det på deg?

Når jeg hører en låt, hører jeg først på teksten. den kan påvirke meg til bli både glad og trist. Jeg overfører betydningen av teksten til noe i mitt eget liv og begynner og tenke videre på det. Noen ganger kan det være veldig vondt. Mange sanger handler om kjærlighetssorg f.eks. eller generelt å miste mennesker man er glad i. 

Men derimot når jeg hører en dang uten tekst, er det melodien som har størst betydning. Melodien skaper muligheter til å bruke sin egen fantasi. Den skaper ro sjelen (kommer selvfølgelig an på hva slags type musikkstykke det er!) og man må ikke tenke på noe. Man nyter det bare mer. 

Ord har en stor makt over oss som mennesker. Har toner det samme?


Hva tenker du på når du hører en sang? Gjør det forskjell om den er med tekst? Hva tenker du om dette musikkstykket over?

Et bilde kan si mer enn tusen ord!

For noen dager siden var jeg og jobben på bibloteket med barna. Og mitt i barneavdeling for de aller minste barna hadde de satt sammen denne uheldige kombinasjonen. Det måtte jeg bare ta bilde av!

bilde 743


Ha en fantastisk lørdagskveld!!

Etter stormen (ferien) legger seg!

I det siste har jeg merket at denne sommerens kos har lagt seg på kroppen, og det vil jeg gjøre noe med. Det lille ekstra vil jeg ha bort og nå skal jeg bli sunn igjen. Fikk et godt tips av en venninne igår om å lage en 4 ukers matplan, så jeg holder litt mer oversikt og itillegg blir det billigere. Men jeg vil spise det jeg liker, hvertfall det meste, bare oftere og mindre av gangen.

Jeg har sjekket litt rundt på dietter, for å se hva som er sunt å spise. Det meste det står om er type lavkarbo dietter, som da betyr å droppe mat som poteter, ris, brød og pasta. Da får man visst raske resultater. Men jeg undres om det egentlig virker i lengden. Jeg vil gjerne spise sunn mat, men spise det jeg liker og kunne kose meg en sjelden gang. Søtsuget er kanskje det verste. Prøver å ta en smoothie for det, og eller ett knekkebrød med syltetøy. Men ofte man sitter å tenker på den sjokoladen eller kaken som man tenker på. Det er jo veldig godt!


Hva frister mest?

i179490  VS  sunthjerte223

Treningen er snart igang igjen og. Deilig at hverdagen er tilbake og alle de vanlige gjøremålene får sin rette plass i livet mitt igjen. Det enkle er ofte det beste sier man, jeg er enig. Stuktur, faste planer er mye bedre i lengden, så man vet hva man har å forholde seg til. Prøver å inkludere vennene mine i planene mine og. Et godt tips hvis du føler du aldri får sett vennene dine , er å gjøre akkurat det. F.eks. tren sammen eller se på et program sammen en gang i uka. Det er så kos å dele hverdagen sin med alle som betyr mye for deg! 

byen3
Har du noen tips angående sunne dietter som det går an å leve med? Fungere lavkarbo i lengden? Hva er sunt? Hvordan få bort søtsuget?
 

Inspirasjonen min!

Hva er det som inspirerer meg, spør jeg meg en fredags natt 05.32. Tankene flyr. Spørsmålet jeg spør meg nå er hva gjør meg glad. Og det vet jeg, jeg vet hva som får meg til å smile og gjør at jeg føler livet er bra akkurat som det er .


1. Menneskene

bilde 444

1.1 Familien
Jeg har en bra familie, vi er oss selv 100 % og elsker hverandre for den vi er med alle feil og mangler. Vi krangler, ja vi kan si stygge ting til hverandre, men vi er også kjærlig og plukker hverandre opp når vi trenger det. Det er mange spesielle og gode mennesker i familien min jeg elsker veldig høyt. 

TIL MAMMA, PAPPA, SØSTRENE MINE MARTE, GYDA, OG MARTINA.
        
Takk for at dere er der for meg og takk for det er akkurat dere som er min familie! Dere kan jeg og vil jeg aldri bytte ut! Dere er de beste, fordi dere er akkurat som dere er og det er det jeg elsker dere for! <3   


vennekveld12
1.2 Venner
Venner velger vi selv, vi møter de tilfeldig, men noe spesielt med de gjør at vi ønsker å ha de i livene våres. Det siste året har jeg åpnet kontaktnettet mitt og ikke bare fått bekjente men mange venner. Å ha en god samtale, le, kunne være seg selv ovenfor de, si hva enn du vil uten å bli dømt for det og vite at dere er glad i meg gjør livet verdt å leve for meg!

Jeg liker å være en venn og, en som hjelper vennen å reise seg på mørke tider med å være der. Hva hadde livet vært uten venner, ingenting spør du meg. Det er de du deler opplevelsene med, det er de som forblir når andre ting ikke holder. Det de som holder ut alle forandringer man gjør!
  

32538316678100557530100522241947415952n

Og her er en takk til noen spesielt gode venner jeg har;

Tora og Cornelia; Vi har kjent hverandre lenge. Dere er som familie for meg, noen jeg ikke kan leve uten. Uansett når vi møtes eller hvor lenge det går imellom hver gang, er det som det har gått ekstrem kort tid! Jeg er ubeskrivelig glad i dere!

 Nina og Maria; Samboerne mine, jentene som deler alt med hverandre; sorger, gleder og moro. Vi kan snakke om alt og når som helst. Vi kjenner hverandre godt etter å bodd sammen. Vi deler hverandres verden og har nå fått en stor vennekrets sammen, takk for alt og jeg gleder meg masse til fortsettelsen!

Navid, Roar og Raza; Gode venner av det andre kjønn er også viktig å ha. Takk for at vi kan snakke om alt, alle råd dere gir meg og alt det morsomme vi finner på! Dere er jordnære mennesker som jeg setter stor pris på å ha som venner!

Ingunn; Min gode kollega og venninne. Vi har jobbet sammen lenge og har gjort mye sammen. Mye latter og noen tårer har vi delt også. Du er en jeg virkelig kan stole på og jeg har blitt utrolig glad i deg! Gleder meg til ett nytt år nå, som vi kan tilbringe masse tid sammen!

2. Barna
614x344eposttilbarnatcm4833010

2.1 Jobben og studiene

Endelig har jeg funnet drømmejobben, og det jeg vil drive med. Det gjør at jeg vil være et bedre menneske, det gir meg glede hver dag! Og se de barna smile og bli flinkere, er bare en fryd i seg selv. Det er greit med penger og være rik, det trengs for kunne leve, men denne gleden gir meg meg livsmot og tro på at jeg kan bli bedre!


3. Kjærligheten
syden

Det finnes mange typer kjærligheter, ja alt det jeg har allerede har snakket om er former for kjærlighet. Men nå skal jeg skrive om en annen type kjærlighet, nemlig kjærligheten mellom mann og kvinne.
 
Den sterke kraften trekker seg inn i alle deler av kroppen. Kun av den spesielle, den ene som du føler det slik for, en følelse av en ustopplig glede. Man har lyst til å skrike, høyt og så alle kan høre det. Du er elsket. du er virkelig bra som du er. Han ser på deg, dypt inn i øynene, ingenting kan gjøre at føler deg bedre. Han holder rundt deg, løfter deg opp i været. Huden hans mot din hud gir en god, varm følelse og du har bare lyst til å bli der, bli der for alltid. Ikke gå ut av rommet, bare stå der tett inntill han!

4. Opplevelser
sardiniawideweb430x326

Det spiller ingen rolle hvor man er, men en ny opplevelse, ett nytt sted, en erfaring rikere. Uansett været; sol, regn, snø, varme, kulde, ski, bading, ferie, tur, fest, moro, avslappning, trening, drømming, bøker, bil, båt, og fly. Reiser hvor enn de går, til Frogneparken, syden eller fjellet. Det gir spenning, giv etter å gjøre noe. Nyte tiden som er. Reising er livet! Har man en reise man skal på, gleder men seg, det gjør hvertfall jeg. Da kan man holde ut i en kanskje litt kjedelig hverdag til tider, for snart skal man et annet sted, et sted man ikke har vært før eller et sted man liker å dra! 

5. God mat
frukt
appelsinfyltkyllinglarge
frys21
troisgrosfiskerett1288300b
vinsomtarkakalarge
sjokolade737231

6. En stille stund
lesingbkerbokkv502954p

kksikonfilm

musikkhoyre


Dette innlegget er inspirert av Marchi og hvis jeg vinner vil jeg gjerne ha smykke! Takk for at du fikk meg til å tenke over hva livet gjør det verdt å leve for meg!


Hva inspirerer deg? Lyst til å være med på konurransen du og?

Romantiske tider!

Disse filmene har jeg lyst til å se på! Er litt i jentefilmer humør merker jeg, men det er noe fint med de filmene også. Man slipper å tenke og sitter ofte med et smil på slutten, fordi den faktiskt endte akkurat som vi ønsket!
Og her en liten sang som også kanskje gjør deg glad.Tanken er hvertfall veldig fin og ideen om å ha det slik vil gjerne alle ha!

For banslige voksene, only!!

Vi vokser alt for fort, tar på oss ansvar og slutter å leke. I inspiriasjon av bursdagsgaven fra min kjære kollokvie gruppe på skolen, boka den lille prinsen, gir dere en episoden av den lille prinsen, somewhere out in space! Enjoy og god natt!

1)
 

2)3)
4)


Tar du deg tid til å være basnslig og leken? Når ble du voksen, føler du selv, eller er du ikke blitt det enda? Hva er ditt forhold til den lille prinsen?

Kan gutter og jenter være venner?

Denne natten surrer tankene mine, jeg tenker over forholdet mellom gutter og jenter. Er det en mulighet for at en fra hvert kjønn kan ha et helt platonisk vennskapelig forhold fra begge sider? Eller vil det alltid være slik at den ene parten alltid vil ha noe interesse?

Jeg har flere guttevenner og tenker på de som venner akkurat som mine venninner er for meg. Liker å være sammen med gutter i blant, få deres synspunkter på ting og snakke om litt andre ting, enn det man gjør med jenter. Fra min side er disse vennskapene helt vennskapelig uten noen form for romantiske følelser i det hele tatt. Hvordan vet man at den andre parten ikke har noen type følelser? Eller venter på det svake øyblikket for å gjøre sitt move?

Det er selvfølgelig forskjellig fra vennskap til vennskap. En av mine bestevenner Navid f.eks. er et helt tydelig vennskap. Vi diskuterer hvordan kan sjekke opp andre jenter, vi har det immari gøy med det og. Prøver ut metoder, hvor jeg kan snakke med jenta for han først osv. Han mener nemelig dette er et bra sjekktriks! Jeg har en annen kompis som det er likt med, Raza, har kjent hverandre i flere år. akkurat samme type vennskap. Nyere vennskap kan det være vanskelig å vite med, selvom jeg er helt klar og forteller om mitt liv iforhold til andre gutter osv. Single gutter som ikke forteller om jenter er det samme med de holder på med eller diskuterer det med, kan kanskje være litt vanskeligere å vite, eller?  

Jeg syns det er helt annerledes å snakke med gutter enn jenter om visse tema. Kult med reflekterte gutter, fordi tenker ofte annerledes og jeg kan lære noe av dem! 

Men jeg ser også den siden at vi jenter kan misbruke ordet kompis. Vi kan bruke det om folk vi ikke vet hvor vi har og mulige kjæreste kandidater i visse tilfeller. Det er helt feil av oss, vi burde avklare forskjellen mellom det der. Akkurat som gutter bør gjøre det med uttrykke venninne. En kompis eller venninne holder man ikke på med, hvertfall ikke i mitt hodet.


Har du noen tips til meg? Hvordan skjønne forskjellen bak intensjonene deres, hvis de ikke sier det høyt? Hjelper det at jeg er helt tydelig? Hvor mener du går grensen for hva man finner på med en kompis?

Svar på spørsmålsrunden!!

sprsmlsrunde

Fra Fay Susann Gundersen; Tenker du lage en video blogg?'

Svar: Jeg er litt usikker. Vet ikke helt hva jeg skal snakke om og hvordan jeg skal gjøre det. Har egentlig ikke utstyr til det heller. Men på en annen  side virker det litt gøy også! Så kanskje jeg overasker dere!! ;)

Fra MALIN; hvor har du kjøpt kjolen din :-) ?

Svar: Kjolen på bildet antar jeg du spør om, og det tror jeg jeg gjorde i utlandet. Er en liten stund siden jeg kjøpte den nå, så er ikke helt sikker.

Fra Liv :); KNALL FIN HEADER :-) Den var knall fin. Hvordan har du fått den til?

Svar:
Trippel9 , har laget den til meg. Jeg sendte han bilder og ga han så og si frie tøyler til å gjøre hva han ville! Han gjør det for andre og, så det er bare å spørre!!

Fra kanar; hvem skole gikk du på når du var yngre?

Svar: Jeg har gått på mange skoler. Tåsen barneskole, Nordberg Ungdomskole, sogn videregående, Elvebakken vgs og Holtet vgs.

Hva er det som har fått det til å skrive så bra?

Svar: Jeg øver på skrive, skriver mye og da blir jeg også bedre etterhvert. Det er faktiskt det som er grunnen til at jeg startet med denne bloggen.

Tenk til å skrive en bok, i fremtiden kanskje?

Svar: Hmm.. Har ikke egentlig tenkt på det må jeg innrømme. Vet ikke om jeg er dyktig og har nok tålmodighet nok til det. Men det hadde vært gøy da. Kanskje noe å tenke på! 

Fra Fredrik Austad; Har du oppnåd noen mål i livet?

Svar:
Det er et veldig vanskelig spørsmål syns jeg. Jeg har noen store mål i livet, som å bli en sterk og selvstendig person som klarer å ta sine egne valg, som er ikke bare bra for meg men også viktige valg og takle motgang på en sunn måte. Jeg føler jeg har blitt mye sterkere gjennom mye ulike arbeid og vanskelige situasjoner. Jeg har startet på skolen, funnet ut hva jeg vil satse på og gjør alt dette for meg selv, ingen andre. Sånn sett er jg veldig stolt av meg selv!

Fra hanne evensen: hva villle du valgt mellom:

fotball - håndball? Håndball
venner-kjæreste? Tricky spørsmål. Helst en kombinasjon er best, Trives bra med begge deler. Men Venner er viktigst!
trening - data? Trening er det viktig, men data er jeg benytter jeg meg oftere av datan enn trening og det er her jeg får kontakt med dere så i denne omgangen velger jeg data!

Fra Linda: hvilke blogger leser du hver dag?

Svar:
Jeg leser din blogg http://lindahjohnsen.blogg.no/, http://trippel9.blogg.no, http://kanarffatah.blogg.no/, http://faygundersen.blogg.no/. det er noen jeg kommer på i sittende sekund. Varierer det der..


Hva er din favorittfilm?

Svar
: Har flere; Kamilla og tyven, Garden state, Kopps er noen av de.


img4518fab71cb32
(hentet fra; http://11771.vgb.no/2006/09/26/prosjekt-sett-alltid-gud-forst/)

Fra Sussi: Er du religiøs? Tror du på noe, eller ingenting? :)

Svar: Jeg har vært kristen hele livet. Men jeg er veldig personlig kristen, men går ikke til kirken hver søndag eller noe sånt. Jeg tror man kan komme i kontakt med gud hvor enn man er. Samtidig har jeg tider tvilt på om det er en gud eller om det er noe vi mennesker må tro på for at vi skal se en mening i alt.

Fra camilla; jeg lurer på hvordan det er å bo i oslo jeg? har tenkt veldiig masse på å flytte dit, men jeg kjenner ingen som bor der og har ikke vært der så mye. er det like fælt som folk skal ha det til? ;o

Svar:
Jeg har bodd i Oslo hele livet og liker det, Har ikke noe ønske om å flytte herfra. det er nok en vanskelig by å flytte til hvis du kjenner få. Siden folk har kontaktverk fra før. Men hvis du begynner å jobbe ett sted eller en skole f.eks. så er det nok enklere. Oslo har det man trenger og bor man sentralt er det enkelt å komme seg rundt. Prøv det!!

Hva er spesial pedagogikk?

Svar: Vanskelig å svare enkelt på, men skal prøve mitt beste. En spesial pedagog jobber med de som har på en eller annen måte har ett ekstra behov for tilrettelegging for å fungere i samfunnet alt fra en kort periode til hele livet. Det er forskjellige grader av hvor mye tilrettelegging, og man må ikke ha en diagnose for å trenge litt ekstra hjelp. Noen eks. de med diagnoser som autisme, downs, psykiske lidelser, blind, hørselhemmede, lærevansker, aggresjonsproblemer og mennesker med sosial angst f.eks.
 
Fra ahuusby; hva syntes du selv om din egen blogg?

Svar: 
Hva jeg synes om min blogg. Jeg syns den er intressant, men det er ikke så rart når det er mitt hode som er bakgrunnen for alt som står. Variert, kanskje litt vel mye noen ganger, men det gjenspeiler meg. Dette spørsmålet blir som spørre litt hva jeg syns om meg selv. Bloggen er  mitt området der jeg bestemmer alt, og gjør hva jeg vil. Itilleg liker jeg å få kommentarer av dere! Så tusen takk for alle kommentarene dere gir! Jeg setter utrolig pris på alle leserne mine og dere vet det!!

Skriv tre positive ting om deg selv, og tre negative ting om deg selv
.

Svar:  3 positive ting; Ambisiøs, til å stole på og godt humør/ sosial. 
            3 negative ting: Sta, selvkritisk og nesten alltid sen (en uvane jeg jobber med!). 

Fra irene; Trives du på studiet ditt?

Svar:
Jeg trives veldig godt med studiet mitt. Det er det jeg brenner for og jeg syns det er spennende å lese alle fag som omhandler det . Selvfølgelig er det noen kjedelig fag også, men sånn er det i alle studier og det er faktiskt verdt det!!

Hva slags jobb har du lyst på når du er ferdig?

Svar:
Jeg jobber på en spesial skole nå. det trives jeg veldig godt med. Alikevel kunne det vært morsomt å jobbe innen ett annet felt når jeg er ferdig, før jeg begynner på mastern. Kanskje på en blinde eller hørselhemmede skole, eller barn/ungdommer som har aggresjonsproblemer. Jeg er usikker fortsatt, kommer også veldig an på arbeidsmarkedet når jeg er ferdig!  

Er det et hardt studie?Har dere mye praksis?

Svar:
Det er et lese studiet. Lite praksis ( tror det er kun 1 mnd tid siste året), men hvis du gjør som meg og jobber med det ved siden av for du det også og ikke minst det hjelper deg i studiene.

Er det mye gruppeoppgaver?


Svar: Kan være mye gruppeoppgaver på seminarene, men det varierer fra seminar til seminar. Det er vvalgfritt noen av disse seminarene, så hvis du liker og lærer best av å jobbe i grupper, ville jeg anbefalt deg å være med på det!


Fra Niklas; Hatt en fin ferie?

Svar:
Ferien har vært innholdsrik, mange forskjellige eventer med mange gode mennesker.

Hva får du blogginspirasjon fra?

Svar:
Jeg får blogginspirasjon av meg selv og gleden av å skrive. Det hjelper å skrive alt jeg tenker. Leserne gir inspirasjon tl å fortsette.

Hvorfor begynte du å blogge på blogg.no?

Svar:
Fordi den siden jeg hørte om først!Tusen takk for ALLE spørsmål dere har sendt inn!! Jeg setter stor pris på alle leserene mine, håper dere har fått svar på det dere lurer på, hvis ikke er det bare å si ifra!

SISTE SJANSE!!

Jeg holder på med en spørsmålsrunde, som den seriøse blogger jeg er, og dette er DIN siste sjanse å spørre før jeg legger ut svar.

Dette gjør du;
1.Trykk på denne linken her!
2.skriv spørsmålet ditt i kommentar feltet under!


Da håper jeg på mange flere intressante spørsmål fra DEG! Jeg svarer på det meste!!


sprsmlsrundePleier du å arrangere spørsmålsrunder på bloggen din? Hva syns du om de?

Play my darling play, av Katzenjammer!

bsfullkatzenjammer20foto


Katzenjammer
er et band fra Oslo startet i 2005.

Bandet består av Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen. Bandet spiller en musikk som er en blanding av flere stilarter som folk, pop, rock, country og balkanmusikk. De fire medlemmene veksler på hvilke instrumenter de spiller og har som mål å spille instrumenter de ikke har spilt før. Totalt spiller de over 16 instrumenter, blant dem uvanlige instrument i bandsammenheng som trekkspill, bassbalalaika, fløyte, ukulele og melodika. Bandet samarbeider med Mats Rybø som skriver flere av bandets sanger.
A messenger arrived through
A sunlit' open door
Passed the dangers of the world
To his troubled queen so bored
With a voice full of worry and
A frightened fighter's face
Another day's morning in life's busy race
He looked into her eyes before he spoke

Play my darling, play
Don't you put yourself on the throne no more
Play my darling, play
There's a world outside our broken borders
Play my darling, play
Don't you put your key in another door
Play my darling, play
With a world outside your broken borders
She's a lonely young girl
She's the sister of the moon
Her heart is like November
Though she wants it to be June
Larger than life she's standing there so tall
There's a note with her name and
It's hanging on the wall
Her eyes they opened wide when she read

(Play my darling, play)

She's stuck there on her
Island so marooned
The limelights got
Her blinded and harpoonedHørt om Katzenjammer? Hva syns du om bandet?

Internett-prinsen, del 2

Prinsen kom ridene på høyhastighets linje over nettet!

Skrevet av Mariel Alexandra:

Hei, du virker som en søt jente med glimt i øyet. Smilet ditt får meg til å smile og de vakre øynene er ikke å ta øynene fra.  Jeg er, og meldingen fortsetter med yrke, alder, interesser og noen spørmål jenta skal svare på. Jenta tenker stille i sitt sinn, ja, denne karen virker hyggelig. Han sier han heter Atle. Skal jeg svare på denne hendelsen funderer hun frem og tilbake over. Han ser ganske kjekk ut på bildet, men er det han mon tro?

Mikaela sitter på nettet en søndags natt midt i høstferien. Hun er på singel og fri og elsker å flørte. Hun har vært singel lenge nå, egentlig er hun litt lei. Hun vil slå seg til ro, finne den rette, gifte seg og få barn. Hun vil satse, men han, den rette altså, har hun ikke funnet enda. Gjennom de siste 3 årene har hun møtt mange forskjellige typer.

En gang datet hun en 10 år eldre mann med 2 barn, han elsket motorsykkel og fotball med øl på puben med gutta. Kjerringa skulle helst sitte hjemme med maten klar, nyvasket hus og hans barn ferdig lagt i sengene sine. Alle vennene hennes skjønte ingenting, spesielt bestevenninna hennes Ingrid. Ingrid og Mikaela har kjent hverandre hele livet, de er så og si som søstre. men tilbake til daten hennes. Det gikk 1 mnd, før hun fant ut at den myke, sensuelle, omtenksomme siden hun ønsket han hadde, ikke fantes i denne barske typiske mannen. Han var mann og mann skulle han være. Han ville ikke dra på romantiske pikniker i skogen, eller lage kjærlighetsanger til henne, og fremføre de utenfor vinduet hennes en stormfull natt. Mikaela er en håpløs romantikker, og skulle virkelig ønske at prinsen kom ridene på en hvit hest og man levde lykkelig alle sine dager som eventyrene forteller. Bikerjens var ikke prinsen, og motorsykkelen hans var ikke en hvit hest.

knightofcupsMen hva med denne Atle. Er nettet et sted å møte denne prinsen hun søker. Kanksje Prinsen  ikke kommer på en hvit hest, men gjennom høyhastige internett linjer i 2012 og man lever lykkelig alle sine dager, hvis kjemien passer når man møtes. Eller gjør man det. Hun vet ikke , sekundene går, tankene flyr fra det ene redselen for å ikke lykkes til en drømmende verden. Er Atle den prinsen for henne, den høye, kjekke prinsen med glimt øyne, som som har humor og er smart og ikke minst snill! Som vet hvordan man prater til foreldrene hennes, vise hensyn og respekt, 

I ett nølende sekund begynner hun usikkert å taste på tastaturet. Det er ikke farlig å skrive en melding og om han er prinsen som vil lage en kjærlighetssang til henne på en stormfull natt, kan hun ikke la han gå fra henne. Hun blir gira, det må være han. Hun tenker på alle de lykkelige dagene de skal ha sammen, de flotte reisene de skal dra på og alle de spennende tingene han kan lære henne. Nå går hendene fort over tastaturet. Hun stopper opp og tenker nøye over hva hun skriver. Det på være 100% korrekt. Ingen skrive feil eller rare setninger. Alt må virke positivt, så Atle den prinsen hun har ventet på ikke skriver til en annen jente og glemmer at det er Mikaela som er prinssesen hans. Tiden går, tankene flyr og fingrene suser over tastaturet. Hun skriver om seg selv, sine interesser, hva hun arbeider med og alt sammen på en humoristisk måte. Der er meldingen på 6 linjer ferdig. Mikela leser igjennom tre ganger før hun sender meldingen. Det kribler i magen og hun ser sommerfugler, så spent er hun på svaret.

Klokken er litt over midnatt, tiden går sakte. Når får hun svar fra sin kjære prins, lurer hun på. Sekundene tikker, hun ser på klokken, 30 sekunder er gått. Innboksen er fortsatt tom, ingen ny melding foreløpig. Det er stille rundt henne, hun hører datamaskinens lyder og susing i veggene. Naboen hennes omstreifer rundt i leiligheten ved siden av, klar for å sove, rydde eller noe sånt. Plutselig hører hun en høy skrikende kort tone, det er mobilen hennes som lager den. Hun har fått en melding. Hvem sender henne melding, hun ga ikke Atle telefon nummeret hennes, han vet kun fornavnet hennes han. Kanskje han er synsk og kan se det gjennom hvit magi eller er ekstemt god på data og har hacket seg inn datan hennes og funnet hennes personalia på de 2 minuttene som har gått siden hun sendte meldingen. Hun får ett lite grøss over seg. Så tar hun rolig opp mobilen , en ny melding mottat står det. Mikaela trykker på vis, og venter i spenning mens meldingsboksen åpner seg. To korte sekunder og hun får vite hvem som har sendt henne melding en søndag etter midtnatt. Nå får hun vite om Atle har hacket seg inn og funnet ut alt om henne.

Skrevet av Kanar Fatah:


Men skuffelsen og reddsel var over hele henne. Hun la seg ned og braste sammen, og snart rant tårene som regn fra skyene. Alle minnene hun hadde opplevd med sin bestevenninne, og alle opplevelsene som hun trodde de skulle dele sammen i fremtiden var nå over. Noen få ord kan snu livet opp og ned. Alt fra sorg til lykke hadde hun opplevd med sin venninne, hva skulle skje nå. Skulle hun vente på å motta en ny melding fra prinsen, men nei prinsen tenkte hun overhode ikke på, det neste som hadde lagret seg i hoden hennes nå var meldingen hun fikk på mobilen, meldingen om at venninnen hadde havnet i en bil ulykke.

Skrevet av Mariel Alexandra:

Denne meldingen kommer til å forandre hele livet til Mikaela, hun bare vet det ikke selv enda. Det er ikke Ingrids nummer som stod som avsender, men ett nummer hun aldri har sett før. Av ren automatikk tar hun opp telefonen og ringer det ukjente nummeret. Det ringer flere ganger før det blir tatt opp. Tårene fortsetter å renne og tiden føles uendelig lang. Men plutselig mitt i alt tanke kaos hennes, hører hun en mannestemme svakt og litt nølende i den andre enden av telefonen. Hei, det er Atle, sier den mørke, litt hese mannestemmen. Mikaela begynner å skjelve. Er det Atle, hackerAtle som hun bare for noen minutter siden trodde var prinsen hun hadde ventet hele livet på. Ingrid kjente ingen som het Atle, det visste hun, men i det siste hadde hun vært litt hemmelighetsfull.


Hva vil du skal skje videre i historien?Hvem er egentlig Atle? Er det den samme Atle? Og hva har egentlig skjedd med Ingrid? Overlever hun ulykken og hvilken forbindelse er det egentlig mellom Ingrid og Atle? og hvor er bikerjens blitt av, er han også på stedet?

Dette er en ny tråd på bloggen min.  Vi skal skrive en novelle sammen og vi er fler som bestemmer hva det ender med. Vil du være med å bestemme skjebnen til Mikaela, så er det bare å skrive det i kommentar feltet under. Vi bytter på å starte med nye noveller! Første mann til mølla med å ta tråden videre!
 Kopierer dette innlegget (med link!) og fortsett på novellen. Men husk å skriv det i kommentarfeltet slik at resten kan følge den. Hvem vet, kanskje det blir en bok til slutt! :)

Er du på facebook?

Er du på facebook og liker bloggen min. Nå har jeg opprettet en tilhenger side, hvor du enkelt kan føle bloggen min. Jeg skal få inn en link til det på bloggen også, men vet ikke hvor og hvordan jeg skal gjøre det. Har ikke så mye peiling på html dessverre! Vet du?  Dette kan du også gjøre på din blogg, og det er veldig enkelt å opprette en slik side! 

Internett-prinsen, en novelle tråd vi skriver SAMMEN!

Prinsen kom ridene på høyhastighets linje over nettet

Hei, du virker som en søt jente med glimt i øyet. Smilet ditt får meg til å smile og de vakre øynene er ikke å ta øynene fra.  Jeg er, og meldingen fortsetter med yrke, alder, interesser og noen spørmål jenta skal svare på. Jenta tenker stille i sitt sinn, ja, denne karen virker hyggelig. Han sier han heter Atle. Skal jeg svare på denne hendelsen fundere hun frem og tilbake over. Han ser ganske kjekk ut på bildet, men er det han mon tro?

Mikaela sitter på nettet en søndags natt midt i høstferien. Hun er på singel og fri og elsker å flørte. Hun har vært singel lenge nå, egentlig er hun litt lei. Hun vil slå seg til ro, finne den rette, gifte seg og få barn. Hun vil satse, men han , den rette altså, har hun ikke funnet enda. Gjennom de siste 3 årene har hun møtt mange forskjellige typer.

En gang datet hun en 10 år eldre mann med 2 barn, han elsket motorsykkel og fotball med øl på puben med gutta. Kjerringa skulle helst sitte hjemme med maten klar og nyvasket hus, og hans barna lagt i sengene sine. Alle vennene hennes skjønte ingenting, spesielt bestevenninna hennes Ingrid. Ingrid og Mikaela har kjent hverandre hele livet, de er så si som søstre. men tilbake til daten hennes. Det gikk i 1 mnd, før hun fant ut at den myke, sensuelle, omtenksomme siden hun ønsket han hadde ikke fantes i denne barske typiske mannen. Han var mann og mann skulle han være. Han ville ikke dra på romatiske pikniker i skogen, eller lage kjærlighetsanger til henne, og fremføre de utenfor vinduet hennes. Mikaela er en håpløs romantikker, og skulle virkelig ønske at prinsen kom ridene på en hvit hest og man levde lykkelig alle sine dager som eventyrene forteller. Bikerjens var ikke prinsen, og motorsykkelen hans var ikke en hvit hest.

knightofcupsMen hva med denne Atle. Er nettet et sted å møte denne prinsen hun søker. Kanksje Prinsen  ikke kommer på en hvit hest, men gjennom høyhastige internett linjer i 2012 og man lever lykkelig alle sine dager, hvis kjemien passer når man møtes. Eller gjør man det. Hun vet ikke , sekundene går, tankene flyr fra det ene redselen for å ikke lykkes til en drømmende verden. Er Atle den prinsen for henne, den høye, kjekke prinsen med glimt øyne, som som har humor og er smart og ikke minst snill! Som vet hvordan man prater til foreldrene hennes og vise hensyn og respekt, 

I ett nølende sekund begynner hun usikkert å taste på tastaturet. Det er ikke farlig å skrive en melding og om han er prinsen som vil lage en kjærlighetssang til henne, kan hun ikke la han gå fra henen. Hun blir gira, det må være han. Hun tenker på alle de lykkelige dagene de skal ha sammen, de flotte reisene de skal ta og alle de spennende tingene han kan lære henne. Nå går hendene fort over tastaturet. Hun stopper opp og tenker nøye over hva hun skriver. Det på være 100% korrekt. Ingen skrive feil eller rare setninger. Alt må virke positivt, så Atle den prinsen hun har ventet på ikke skriver til en annen jente og glemmer at det er Mikaela som er prinssesen hans. Tiden går, tankene flyr og fingrene suser over tastaturet. Hun skriver om seg selv, sine interesser, hva hun arbeider med og alt sammen på en humoristisk måte. Der er melding på 6 linjer ferdig. Mikela leser igjennom tre ganger før hun sender meldingen. Det kribler i magen og hun ser sommerfugler, så spent er hun på svaret.

Klokken er litt over midnatt, tiden går sakte. Når får hun svar på sin kjære prins. Sekundene tikker, hun ser på klokken, 30 sekunder er gått. Innboksen er fortsatt tom, ingen nye melding forløpig. Det er stille rundt henne, hun hører datamaskinens lyder og susing i veggene. Naboen hennes omstreifer rundt i leiligheten ved siden av, klar for å sove, rydder eller noe sånt. Plutselig hører hun en høy skrikende kort tone, det er mobilen hennes som lager den. Hun har fått en melding. Hvem sender henne melding, hun ga ikke Atle telefon nummeret hennes, han vet kun fornavnet hennes han. Kanskje han er synsk og kan se det gjennom hvit magi eller er ekstemt god på data og har hacket seg inn datan hennes og funnet hennes personalia på de 2 minuttene som har gått siden hun sendte meldingen. Hun får ett lite grøss over seg. Så tar hun rolig opp mobilen , en ny medling mottat står det. Mikaela trykker på vis, og venter i spenning mens meldings boksen åpner seg. To korte sekunder og hun får vite hvem som har sendt henne melding en søndag etter midtnatt. Nå får vite om Atle har hacket seg inn og funnet ut alt om henne.


Hva vil du skal skje videre i historien? Er det Atle som har hacket seg inn, bikerjens, Ingrid, en ukjent eller kanskje en reklame melding hun får? Er Atle prinsen hun leter etter? Hva tror du?

Dette er en ny tråd på bloggen min.  Vi skal skrive en novelle sammen og vi er fler som bestemmer hva det ender med. Vil du være med å bestemme skjebnen til Mikaela, så er det bare å skrive det i kommentar feltet under. Vi bytter på å starte med nye noveller! Første mann til mølla med å ta tråden videre!
 Kopierer dette innlegget (med link!) og fortsett på novellen. Men husk å skriv det i kommentarfeltet slik at resten kan følge den. Hvem vet, kanskje det blir en bok til slutt! :)

Mariel prøver å bli husmor del 2!

Da har jeg prøvd meg på gjærbakst en gang til. Denne gangen av den søte delen, fant oppskriften på et forum for nybakte mamma og linken til denne siden er her!

boller1171909979Roalds boller
1 liter melk
250 g margarin (jeg bruker gjerne 200 g)
250 g sukker (jeg bruker gjerne 200 g)
100 g ferskgjær
2 ts kardemomme
1,6 kg mel
Evt. rosiner

Lunken melk, sukker, kardemomme og gjær røres. Tilsett halvparten av melet og margarin i terninger. Rør til jevnt (i kjøkkenmaskin). Ha i resten av melet og la maskinen gå i 10-15 minutter. Rosiner has i på slutten av eltingen.

Deigen skal være ganske bløt, men ikke klissete. Mulig dere må ha i litt mer mel enn det som står. Jeg har gjerne det. Men pass på å ikke ha i for mye, da blir det tørre boller!

La deigen heve en 45-60 minutter. Må nok slå den ned noen ganger for at den ikke skal flyte helt utover kjøkkenbenken!

Elt den sammen, del opp i passe bollestørrelse som trilles ut. La etterheve en 15 min kanskje. Jeg tar aldri tiden, ser bare på bollene at de er klare... Pensle med romtemperert egg før de settes i ovnen.

Ovnen er forvarmet til 225 grader. Stek til ferdig, sånn pass gyllenbrune (kanskje en 10 minutter, tar aldri tiden...). Stekes de for lenge, blir de tørre.

Så er det bare å spise!Er du glad i boller? Med rosiner, sjokolade eller daim? Baker du mye?
hits