september 2009

Lysvandring ved Akerselva!

Idag er fokuset mitt på studier, så har ikke så mye tid til å skrive et langt innlegg. Derfor vil jeg heller dele noen bilder jeg har tatt!

Disse bildene er tatt fra lysvandringen ved Akerselva forje uke sammen med
Mari:

39685965309c72607126
Burning fingers

3968599636cd70c66700
Tango for two

3968573422b52f6873b9
The rock in colors

3967811783b477fe88d5
The light

3968719106bb54befed9
The night in colors

3967925647d596b4432e
The tree by the river

legg denne
Nigthwish

denne
Blue shadow

3968713130c06c6bcb50
The smiling girlHvilket bilde likte du? Tar du bilder selv?

Hva skjedde med den klassiske rosinbollen?

Til min store irritasjon mens jeg gikk forbi flere daglivarer idag, så jeg alle disse variasjonen i bolleinnhold. For å nevne noen var det sjokolade, daim, sjokolade med lakris, karamell, brunost, rosin og uten noen ting. Hva skjedde med den klassiske versjonen av bollene. Er det her daglivaren kjeden kjemper hardt om kundene, ved å ha det mest oppfinnsomme innholdet?

daimchocolatecandybar54133564751235840046618brunost901201varmsjokoladelarge


Hvorfor kan ikke noen ting bare være i sin klassiske form? Jeg skjønner at kioskene har en stor kamp seg i mellom om å være mest banebrytende, men burde ikke det være på et litt høyere plan. Med høyere plan sikter jeg til konsepter, nye matretter, service, reklamen, lokaliseringen og mange andre arenaer. Hvis kampen om hvem som er mest innovatør kjempes på et så lavt nivå, blir etter min mening bare for dumt! Hva blir det neste; oreokake, marsipan eller kanskje "sunne" varianter som gulerot, nøtter og frukt biter i...

Vel siden det nå er en gang sånn og jeg idag fikk en smaksprøve på en av disse bollene med de nye variantene, måtte jeg dele dette med dere! Vi fikk smaksprøve på boller med sjokolade med lakris. Siden jeg da ikke liker lakris, stilte venninnen min opp istedet.

SMAKSTEST:
bilde 400

Og bollen:

bilde 389bilde 394

Vurdering av bolle med lakrissjokolade:

Bollen og sjokoladen er god, men lakrisen trekker opplevelsen ned. Jeg får en litt medisin, litt sånn hostesaft aktig assisjon av ettersmaken. Jeg ville ikke kjøpt denne igjen!

Terningskast: 3

bilde 403
Her den ivrige fotografen og filosofen i den elskede Bjørn Borg pysjamas og de nye brillene!


Hvilken smak vil du ha i bollen? Savner du den enkle hverdagen med litt mindre valgmuligheter?

Hvem mobber - en myte avklaring!


Det er en myte ute om at mobbere er svake og har dårlig selvtilitt. Dette trodde jeg helt til ifjor da jeg startet å studere spesial pedagogikk. Forskning viser at det er høyst uvanlig med dårlig usikkerhet og selvfølelse!

2512997167d6ba9a5031


Teksten under er hentet fra http://www.ung.no/nyheter/1447_Hvem_mobber.html

Hvem mobber?

Det finnes en del fellestrekk blant barn og unge som er i faresonen for å bli mobbere. Igjen må det sies at disse punktene kun må ses på som hovedtendenser. Likevel er det sannsynlig at en aktiv mobber har et eller vanligvis flere av følgende kjennetegn:
  • en mer positiv holdning til vold enn elever flest
  • en sterk trang til å dominere og undertrykke andre elever, til å hevde seg med makt og trusler og til å få viljen sin
  • hvis de er gutter, er de ofte fysisk sterkere enn sine kamerater og særlig mobbeofrene
  • er ofte hissige, impulsive og med lav toleranse for hindringer og utsettelser (frustrasjoner)
  • har vanskelig for å følge regler
  • virker tøffe og viser liten medfølelse med elever som blir mobbet
  • er ofte aggressive også mot voksne, både lærere og foreldre
  • er flinke til å snakke seg ut av vanskelige situasjoner.

Avbekrefting av myten:

I undersøkelsen det vises til her kjenetegnes mbberne enten av uvanlig lite angst og usikkerhet, eller så er de omtrent som gjennomsnittet. Selvfølelsen er også omtrent gjennomsnittlig eller forholdsvis positiv.

 
Er du enig i denne forskningen om hvem som mobber?

Knerten!

Fredag var jeg på førpremiere på Knerten.På forhånd hadde jeg som andre lest i Aftenposten, om påstanden om en seksuell tone i filmen. Her er min mening om denne påstanden:

Filmen Knerten har en optimistk og humoristisk undertone. Samspillet mellom Knerten og lillebror, er fantastisk. De utfyller hverandre og gir filmen et helt spesielt særpreg. Historien starter med at lillebror og familien flytter til landet, i et falleferdig hus. Lillebror møter Knerten en av de første dagene, da far knerter trærne i hagen (her kommer nvanet også ra!). Knerten blir lillebrors bestevenn og de opplever eventyrlige møter med prinsessen, den skumle dragen i skogen, de slemme jentene utenfor butikken og snekkeren. 

Så til påstanden i Aftenposten- med den optimistiske tonen og samspillet mellom mor og far i filmen, kan jeg skjønne hva de mener delvis. Men alikevel vil jeg ikke si meg helt enig. Jeg tror heller filmen prøver å gjenspeiler et barns syn på livet med lek og glede. Filmen er enkel å forstå for alle barn i alle alder. Så foreldre, etter min mening er dette en fornøyelse og helt trygg barnefilm å se! Kinoen starter 16. Oktober 2009.

Terningskast: 4


Vil du se Knerten?

10 GOALS TO SELF-IMPROVEMENT

Nevershoutnever made a list on his blog of 10 goals to self-improvement!
Here is mine:

1100829249f8654658f
1. Be a better student.

klokken
392648335275078bb4c0
2. Always be on time.

2313972848cfd6e8d85d
3. Watch the news everyday.

3933778211733352d7f9
4. Be more confident when I to do things in front of others.

2080687958891938ca54
5. Travel to Africa, and work.

10801373469f5646a07d
6. Be stronger in my job.

3393371572f4d125ff59
7. Workout

155238368556e2ae46c7
8. Eat healthy food

2749129487ab682f1748
9. Learn how to make good food from the bottom.

324769582c8c02d1f6c
10. Find time for happenings (consert, party, dinners, coffee and so on) with friends and family.


 
What is your list? I encourge you to make your list and make a comment under here!

Stopp! Ikke mobb!


Kantinen er tom, det har allerede ringt inn. Hans står helt helt alene i det store rommet. Sekken hans ligger slengt på gulvet med alle tingene utover. Maten har falt ut av matboksen dynket i eplesaften mamma hadde kjøpt til han igår kveld. Leksen er blitt rivd i stykker,og den som han hadde jobbet så lenge med igår. Brillene ligger knust i masse små biter ved det ene spisebordet. Han står helt stille og rolig mens han ser rundt seg. Tårene renner nedover kinnet. Dette har skjedd før,  men det var alikevel ikke noe han blir vant til. Han ser ned på den revne buksen og blodet som nesten har stivnet. Det gjør vondt.

Stopp! Ikke mobb!

Dette her er kameraten min.

Ikke finn på noe tull.

Vennen min er god som gull.

Nå vil jeg bare si ifra.

    En for alle - Alle for en.

    Så nå vil jeg slå fast svart på hvitt:
Her er mobbefritt!

Helgen hadde vært så fin. Han hadde vært sammen med mamma og pappa. De hadde gjort alt det beste han viste. Egentlig skulle de på hyttetur med klassen hele helgen. Men han hadde lurt mamma på fredagen med at han holdt på å bli syk, så han skulle slippe alt dette maset. For en gangs skyld hadde hun trodd på det. Men nå var det blitt mandag igjen og han måtte på skolen. Hans gruet seg nok en gang. De guttene kunne ikke mene det de sa og faktiskt gjøre det. Han håpet det var en tom trussel.

Femte klasse er vanskelig når man er litt annerledes enn de andre. Hans er tjukk, og har briller. Han er litt sjenert og veldig sårbar. Skolen er ingenting for han. Mye av arbeidet er alt for vanskelig. Elevene ler alltid av han når han må ha presentasjoner eller blir tatt ut av klassen for å få ekstra hjelp. Han er den eneste som blir tatt ut. Avvikeren kaller de han.  

Stopp! Ikke mobb!

Dette her er kameraten min.

Ikke finn på noe tull.

Vennen min er god som gull.

Nå vil jeg bare si ifra.

    En for alle - Alle for en.

    Så nå vil jeg slå fast svart på hvitt:

Her er mobbefritt!

Denne mandagen morgen er alt som vanlig. Ettter å ha stresset til skolen på sykkelen sin, kommer han akkurat fem minutter for sent til timen. Han hater å komme for sent. Bare de guttene ikke er der idag, håper han. Han vil bare få være i fred, han trenger ikke en venn en gang. Han løper opp den første bakken inn i skolegården, og tar til venstre. Inn der er den hemmelig veien bak 4 klasse byggningen, gjennom kantinen og inn i klasserommet. Den hemmelig veien tar litt lenger tid, men da finner de han ikke, hvertfall ikke alltid. Nå er han nesten fremme til mål, bare kantinen igjen før han er fremme.  Plutselig hører han latter og guttestemmer. Hvor er Avikeren idag sier en av stemmene. Det er guttene han frykter, men det er for sent til å snu. De har allerede oppdaget han.


Stopp! Ikke mobb!

Dette her er kameraten min.

Ikke finn på noe tull.

Vennen min er god som gull.

Nå vil jeg bare si ifra.

    En for alle - Alle for en.

    Så nå vil jeg slå fast svart på hvitt:

Her er mobbefritt! Så det er her du gjemmer deg, sier den største av dem og går rundt han. Guttene lager en ring rundt han, så han ikke kan løpe noe steder. Har du gjort det vi sa du måtte, spør de. Hans kan ikke gjøre det. Hans hadde ikke penger og kunne ikke stjele av mamma og pappa for å gi det til de. Dessuten skylder han de ikke noe penger. Reglene er at om han gjør eller gir det de vil, plager de han ikke for en stund.

Lederen i gjengen går bort til han og slår han i magen 3 ganger. En annen gutt spenner ben på han, sånn at han faller ned i bakken. Slagene, sparkene og skjellsordene kommer etter hverandre. Brillene har falt av mellom slagene. Hans ser en gutt går bort til de med et onskapsfullt smil om munnen og ler en ond latter. Han ser ned på Hans, og før Hans får sagt noe, tråkker han på de.


Stopp! Ikke mobb!

Dette her er kameraten min.

Ikke finn på noe tull.

Vennen min er god som gull.

Nå vil jeg bare si ifra.

    En for alle - Alle for en.

    Så nå vil jeg slå fast svart på hvitt:

Her er mobbefritt!Dennet historien er ikke sann, men kunne like godt ha vært det. Hva mener du om mobbing?Hvordan kan vi stoppe mobbing?

When the night comes crawling to you!

Etter en lang arbeidag og hyggelig avsluttning med vandring langs alerselva. Avslutter jeg med en kjær gammel slager, som får meg i alltid i godt humør. God natt kjære lesere!

En hyggelig overaskelse!

Idag fikk jeg en hyggelig overaskelse telefon fra min kjære venninne Mari. Hun vant 2 biletter på radioen til konsert på Rockefeller på lørdag, og ville ha med meg! Jeg digger konserter, det er en så utrolig stemning og man møter mennesker som engasjerer seg i musikk. Noen ganger overasker man seg selv, med å like noe man ikke har likt å høre på før og!

Superfamily er en poprockgruppe fra Moss. De har hatt flere albumer og hits siden 2005.

Her er en av de: Taxi dancingBlack coffee and cigarettes, it ain't much but it's the best
- and I'm just waiting for your second dance
See the lights of Pierre le Chere, I can see you're not being fair
- and I'm just waiting for your second dance

I'm just trying to leave this song
Cuz me and Buddy don't get along
To you it is just ping pong
Two years, it is getting long - I don't think you will need me any more

See the light on the streets - Montmartre, I can see I'm not being smart
- I'm just waiting for your second chance
See the lights of nightly device I'm just waiting for your single smile tonight
- I'm waiting for your second chance

I'm just trying to leave this song
Cuz me and Buddy don't get along
To you it is just ping pong
Two years, it is getting long - I don't think you will need me any morePleier du å gå på konserter? Liker du poprock/ superfamily?Har du opplevd en hyggelig overaskelse?

This is it, the Michael Jackson movie!

mj

"Michael Jackson's This is it" har verdenspremiere på norske kinoer 28. oktober. Forhåndssalget av billetter starter mandag 12. oktober.

Store deler av filmen er filmet i Staples Center i LA under Jacksons forberedelser til This is it-konsertene i London. Filmen vil i tillegg vise Jackson fans og musikkelskere eksklusive bak-kulissene-klipp, et tilbakeblikk på hans karriere, intervju med venner med mer.

Mer info om filmen kommer - så følg med! Ellers vil løpende oppdateringer om filmen bli lagt ut på www.ThisIsIt-Movie.com

Skal du se filmen? Er du fan?

Nytt design!

233306profile

Jeg har lenge ønsket å forandre designet mitt. Jeg er helt grønn på Html koder og har ikke programmer til å lage header. Takket være Fixmeta har jeg nå forandret. Han har gitt meg mange gode råd og laget både bakgrunnen og headeren. Tusen hjertlig takk for all hjelp!!   

Mitt nye design:
alexandrasworldbloggtest

Før:
headeralexandrasworld3


Så, hva syns du om mitt nye design? Er det bedre enn det forje?

Hvem er bak Alexandrasworld.blogg.no?

"Den største gaven vi kan gi, er en del av oss selv"

bilde 141


Navn: Mariel Alexandra
Bursdag: 02/05/85
Mail: Alexandrasworld@live.com


Denne bloggen ble opprettet 16 mars 2009 og handler om det jeg tenker på og det jeg gjør.

Et utdrag fra den nakne sannhet:
Jeg gråter mange ganger, jeg er redd, jeg syns det er vanskelig å binde meg til noe, fordi jeg er redd for å bli såret. Å være såret er veldig vondt, spesielt når folk skuffer. De du virkelig stolte på, forlater en eller velger noe annet enn det dere var enig i om. Kanskje bare at de viktige menneskene prioterer deg ikke like mye som du ville gjort med de. Menneskelig relasjoner er en komplisert affære. Alle har behov, ønsker og mål de vil nå. Hvordan skal man klare å tilpasse hverandre da?

Men en annen del av den nakne sannhet er at jeg er glad, jeg smiler ofte, jeg ler tilogmed. Jeg synger og danser for meg selv i blant bare fordi jeg har opplevd noe som jeg syns var morsomt og bra. Jeg klapper meg selv på skulderen når jeg har vært flink. Jeg lager god mat, så kroppen min, smaksansene kan kose seg med det og ikke minst jeg selv. Jeg utvikler mine evner videre, slik at jeg kan bli et bedre mennesker ovenfor meg selv. Jeg blir bedre kjent med meg selv, mer selvsikker. Jeg bygger levende minner, gode minner. Ikke bare på bilder, men også minner for øke selvtilitten og gode følelser. Jeg trykker meg selv ned noen ganger, kanskje av vane eller et behov jeg har for å syns synd på meg selv. Jeg tror alle mennesker gjør til en viss grad. Jeg setter mer pris på mennesker og opplevelser!

lykke1908
(Hentet fra http://www.dagbladet.no/tegneserie/lykkeland/)Takk for at DU gleder meg med å gi en del av deg selv på http://alexandrasworld.blogg.no/!

Verdens beste sjokoladekake!

Barndomsminnet nr.1 på alle bursdager. Vi lager den alltid, den er virkelig verdens beste! Konsistensen er er myk og saftig smak av ekte sjokolade enda mer jo lenger du kommer inn i kaken. Kaken anbefales på det høyeste! NAM, er det eneste jeg kan si. Selv du som ikkke liker sjokolade kake, kommer til å elske den!

bilde 774

Her er bare oppskriften:

Ingredienser:
200 gr. mørk sjokolade
200 gr. smør eller margarin
4 egg
2 dl sukker
2 og en halv dl hvetemel
1 ts bakepulver

1. Sett på stekeovnen på 225 grader. Smør en 2 liters form med løs bunn.
2. Smelt sjokoladen og smør i en tykkbunnet over svak varme.
3. Pisk egg og sukker til eggidosis.
4. Bland litt mel og bakepulver nøye
5. Avkjøl sjokoladesmøret noe og rør dette også forsiktig ned i eggedosisen.
6. Vend melblandingen i deigen også lett med hånden. Rører man for kraftig, senker deigen sammen.
7. Hell deigen forsiktig ned i formen og stek kaken 12 - 15 min.

Kaken skal ikke stivne helt, så en godt tips er å putte den raskt inn i kjøleskapet med en gang.  Server kaken kald med pisket krem. Den "ustekte" delen i midten fungerer som fyll!  

Velbekomme!Har du en favorittkake fra barndommen? Liker du sjokolade kake?


Lyst til å fortelle meg hva du syns på bloggen og hjelpe meg til å bli en bedre blogger? Svar på 
denne undersøkelsen! :)

Nytt familiemedlem <3

Idag har jeg og rommet mitt fått et nytt familie medlem, nemlig den giftige Smaragdpalmen, eller Zamioculcas, som den kalles. At den var giftig fant jeg ikke ut, før jeg kom hjem og googlet planten. Men det gjør ingen ting, jeg godtar alle med sine forutsetninger, også planter! Dette er en hardfør plante, som kun trenger vanning annen hver uke, og lite sollys. Sakte men sikkert vokser den seg høy og stor, men det tar litt tid!

bilde 166


Jeg trenger litt hjelp til ett navn til dette nye prosjektet mitt. Har du noen ide? Har du grønne planter hjemme?

Badenymf vs badeengel

Dette er gammel vennskapsdiskusjon som trenger en avslutting. Det startet for mange år siden, hvor jeg og min bestevenninne diskuterte om det det het badenymf eller badeengel. Men først til betydningen av både engel og nymf.

Ifølge wikipedia er
Engel: En engel er et overnaturlig, ofte bevinget åndevesen som er beskrevet i flere religioner.
Nymf(e): en gresk brud og en kvinnelig naturånd i gresk mytologi blant annet.  img2711


Så hva sier du; badenymf eller badeengel?

Den ulitimate kjærlighetssangen!

Mange tårer av glede og sorg har nok trillet til denne sangen. Tror de fleste har ett spesielt forhold til denne sangen! Så nå lurer jeg på, har du noe forhold til denne sangen?Have you ever loved somebody so much
It makes you cry
Have you ever needed something so bad
You can't sleep at night
Have you ever tried to find the words
But they don't come out right
Have you ever, have you ever

Have you ever been in love
Been in love so bad
You'd do anything to make them understand
Have you ever had someone steal your heart away
You'd give anything to make them feel the same
Have you ever searched for words to get you in their heart
But you don't know what to say
And you don't know where to start

Have you ever found the one
You've dreamed of all of your life
You'd do just about anything to look into their eyes
Have you finally found the one you've given your heart to
Only to find that one won't give their heart to you
Have you ever closed your eyes and
Dreamed that they were there
And all you can do is wait for the day when they will care

 Føler du glede eller sorg, eller kanskje ingenting? Hvilken sanger betyr noe for deg?

Hjemmelagd hamburger!

bilde 1073

Ingredienser:
Kylling kjøttdeig
Spinat
Vårløk
1 Egg
1 ss Olje
Hvetemel
Pepper
Salt

Tilbehør;
Brød
avokado
salat
tomat
agurk


Bland kjøttdeigen, spinat, vårløk, pepper, salt sammen. Bland i olje og hvetemel i mixen. Tilslutt for å binde det hele sammen tar du egget i.

Bruk en skje  og hendene til å lage deigen til middels store burgere. Stekes på i varm panne til de er gjennomstekt (tiden kommer an på tykkelsen av burgerne!). 


Tilbehøret kan du velge selv, men jeg pleier å toaste brød, smøret advokado på skivene og legge på grønnsakene og den stekte hamburgeren. Det går også an å bruke hambugerbrød eller hjemmelagde rundstykker!

Håper det smaker!Vil gjerne legge til at jeg fant kylling kjøttdeig til 21 kr på RIMI, fast pris! Tryggt, kjapt og billig (Vet det er for Kiwi, men dog passet så godt inn!).  


Pleier du å lage mye mat fra "bunnen" av? Hva er best, hjemmelagde eller hamburger ferdig kjøpte?

Bilder og fakta fra Auschwitz-Birkenau!

Når vi først var i Polen, kan man ikke droppe å dra innom Auschwitz - Birkenau. Det var et intressant møte med hvordan det var på den tiden. Men alikevel i ettertid, klarte jeg ikke helt å sette meg inn idet. Det er akkurat som alle de forandringene og forholdene som der nå er så mye bedre (da tenker jeg på at det er rent, umøblerte rom og gress på bakken f.eks) at det er vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde der. Her er fakta og bilder fra turen:Vi hadde engelsk lokal guide med oss og besøkte Auschwitz 1 og Auschwitz 2 - Birkenau. Birkenau er 20 ganger så stor som Auschwitz 1, hvor det var 20 000 fanger.

auschwitz2

I inngangen til auschwitz står det at " arbeid gjør deg fri", dette var selvføgelig ironisk.  

auschwitz1

Tegningene på bildet er tegnet av en de overlevende som viser hvordan før og etter jobb måtte masjere gjennom inngangsporten til orkestmusikk. Det var også her de telte opp fangene får å se om noen hadde rømt. Hvis en fange hadde klart å rømme, ble ti andre straffet med døden på ulike måter, som f.eks. utsulting. Det var ikke mange som klarte å rømme pga. forholdene rundt leireren, mest polakker som kjente området.

auschwitz12auschwitz6

auschwitz8

En av type straffene var å bli skutt mot veggen på bildet under. Grunnen til at det er så mange blomster og bilder der, er til minne om en pastor som ga sitt liv for en ung jøde fordi han hadde familie og pastoren var gammel og ingen barn.


auschwitz9

auschwitz10

auschwitz3

Når menneskene kom til leirene ble de sjekket av en lege, om du var arbeidsyktige. Dette var det som var viktig for tyskerne. De ble delt i to grupper, ofte unge og sterke menn, og kvinner og eldre i den andre. De som ikke var arbeidsdyktige ble sent direkte til gasskammerene. De andre ble registrert i leiren. De fleste gasskammerne ble brent ned av tyskerne selv på slutten av krigen spesielt i Birkenau, men de klarte ikke å brenne alt. Gasskammerene var innredet som dusjer, det vet de også ble fortalt at de skulle gjøre av tyskerne.

auschwitz11

Dette er inngangen til det ene gasskammeret i Auschwitz 1.

Det var ikke lov til å fotografere innendørs i Auschwitz 1, men derimot i Birknenau.

auschwitz16

I denne sengen lå 15 personer i en egt. De lå var 3 etg. totalt, så da blir det 45 tilsammen i 3 slike senger. Under forholdene som var på den tiden, var det kaldt og en evig kamp om plass i sengen. De fikk ikke alltid plass til alle, da måtte de ligge en vei,og ikke kunne snu seg. De som ikke fikk plass måtte ligge på gulvet.

auschwitz17

auschwitz23

Man fikk tid på toalettet etter hvilket humør vakten var i. Det var en evig kamp til å det hele tatt komme seg på do og de heldig få som klarte (ofte de samme) hadde veldig liten tid der.

auschwitz22


Her noen bilder ekstra:

auschwitz25

auschwitz29

Bilder: Mariel og Marte Morland


Har du besøkt i konsetrasjonleirene? Hvilket forhold har du til dette?

Eventyret om Ronja, en ung cirkusdirektørs liv!

33129381251735261044

Det var en gang en tøff, sjarmerende og humoristisk 19 år gammel jente som jobbet på et cirkus. Hun hadde mange dype tanker og var veldig god til å skrive. Hun fulgte med på hva som skjedde i verden og hadde troen på kjærligheten.

33129391252610540685

Men det var ikke bare kjærligheten hun hadde troen på, dyrene rettigheter var også en viktig del av henne og hennes cirkusliv. Hun hadde mange interesser, ogett spennende yrke. Det er ikke mange som er 19 år og allerede sikusdirektør.!!

33129391252835633004

Med en så høy stilling så tidlig i livet, sier det seg selv at denne jenta hadde både selvinnsikt og en sarkastisk humor om både sine bra og dårlig sider. Hun beskriver det best selv:

"Når det gjelder spesielle personlighetstrekk så liker jeg å anse meg selv om en smule underholdende med en ganske litt for sær humor som få personer fatter. Jeg er forferdelig klumsete og klarer alltids å slå meg på ett eller annet vis. Jeg er livredd påter og andre ekle insekter i tillegg til at jeg hater firkantede biler. Nå skal det legges til at jeg eier en liten søt grønn Ford Escort som er på grensen til å bli definert som firkantet men det overser vi. Jeg er veldig veldig veldig sær, noe som er grunnen til at jeg først i en alder av 19 har funnet det jeg tørr å definere som drømmetypen. Tidligere har jeg gravd etter feil ved den utvalgte, mens nå har jeg faktisk blitt så stor at jeg overser alle feil jeg kommer over. Jeg er veldig glad i å smile og mange irriterer seg over mitt konstante gode humør, mens de som kjenner meg veldig godt kjenner også til mitt eksploderende temperement." sier hun blant annet om seg selv.
 

Les denne bloggen om du er samfunnsengasjert, reflektert og fortsatt har barnet i deg, den vil garantert underholde deg!!

Dette er noen av mine favoritt innlegg på bloggen hennes:
Hva om jeg er død og dette er himmelen?
Ned på kne neste?
Hvem er jeg egentlig?
Er det rart barn er overvektige?
Livet mitt er perfekt

33129341252503361275


Hva er din favoritt blogg? Pleier du å lese denne bloggen?

Hvorfor blir alle passbilder stygge?

passbilde 048pass

Mine passbilder gjennom tidene har aldri blitt bra. Det samme med bankkort, førerkort og idkort.  

Først skal jeg starte med min historie rundt dette passbildet:
Det ble tatt i 2004 i hastverk. Jeg skulle reise til Vietnam om ikke så lenge og dette var siste frist ellers kunne jeg ikke dra. Siden kontoret stengte snart og jeg måtte dra tidligere fra jobb for å rekke det, rakk jeg ikke å fikse meg noe særlig. Dette var det første bildet jeg tok, og rakk jeg akkurat inn før det var for sent.

Nøkkelordet i min historie er HASTVERK, og det tror jeg er ofte grunnen for at disse bildene blir så dårlig. Dette er noe om vi må bare gjøre, som vi egentlig ikke setter av nok tid til. Man kan på en måte si det føles som en plikt, og noe vi ikke legger så mye i.


så hva mener du, hvorfor blir så og si nesten alle passbilder stygge?

Krakow, en fantastisk fin by med mange serverdigheter!

Igaar kom jeg og min soster til Krakow. Vi dro midt paa natten, saa var her tidlig paa morningen.

obraz 003

Hotellet vårt ligger nesten i sentrum , så og si perfekt. Det fordi det ikke er så mye bråk, men alikevel ikke langt fra alt. Dagen igår gikk til shopping på en 4 egt. senter (sikkert det storste senteret jeg har vært på) , middag og gå rundt i gamle byen. Der er det helt nydelig! Skal du til Krakow maa du dra dit! God mat paa mange uteresturanter, VELDIG billig og! :)

Reisen var en gave til min 18 års gamle søster fra meg. Hun er også på noen av bildene!

Her er turen i bilder:

bilde 020

bilde 016

bilde 005

bilde 040
fredag8


auschwitz31

auschwitz33

fredag2

fredag10

megtrapp

shopping2

fredag9


Har du vært i Poland? Storby eller avslappningsferie, hv aliker du best og hvorfor?

Gamle slagere er vanskelig aa glemme!

Nok en gammel slager jeg har hort paa en del. Den er litt gammel, men liker sangen og budskapet. Blir litt fasinert over at en gutt skriver saanne sanger, de er nok dypere enn det vi tror.Please accept my apologies, wonder what would have been
Would you've been a little angel or an angel of sin?
Tom-boy running around, hanging with all the guys.
Or a little tough boy with beautiful brown eyes?
I payed for the murder before they determined the sex
Choosing our life over your life meant your death
And you never got'a chance to even open your eyes
Sometimes I wonder as a foetus if you faught for your life?
Would you have been a little genius in love with math?
Would you have played in your school clothes and made me mad?
Would you have been a little rapper like your papa da Piper?
Would you have made me quit smokin' by finding one of my lighters?
I wonder about your skintone and shape of your nose?
And the way you would have laughed and talked fast or slow?
Think about it every year, so I picked up a pen
Happy birthday, love you whoever you woulda been
Happy birthday...

Chorus:
what  I thought was a dream (make a wish)
Was as real as it seemed (happy birthday)
What I thought was a dream (make a wish)
Was as real as it seemed

I made a mistake!


Hva syns du om denne sangen? Hvilken sanger er din favoritt?

Jeg er inspirert!

Jeg er blitt frisk, skolen er i gang (litt sent) igjen og sosiale eventer er det ikke mangel på kveldene. Livet er litt hektiskt akkurat nå, men utrolig gøy med alt sammen. 

Skolen, er spennende. Det høres rart ut, men jeg elsker å sitte på Blindern hoved biblotek med min bestevenninne eller bare bøkene og tar notater. De litt for lange kaffepausene og møtene med alle de flotte menneskene jeg kjenner som går der. Hei, fra flere kanter i løpet av dagen. Sitte i forelesningsalen, og høre på en foreleser, som går for fort frem, men når man ser lyset, blir så glad og fornøyd med seg selv. Lange kvelder med lesing og diskusjon på kollokvie grupper. 

uiobiblioteket446x437

Illustrasjon: http://kvalogactionfilm.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

Skolelivet syns jeg er herlig! Hva syns du?  Er du inspirert om dagen?

Unknowned talent!

På min dagelige bloggrunde kom jeg over denne sangen Jeg er helt trollbundet av stemmen og sangen.
Dette er en amerikansk gutt som også blogger og er på myspace. Har du lyst til å høre mer kan du sjekke han ut her!Hvem minner han deg om ? Hva syns dere om sangen?

Måndens blogger i September!

http://marialucia.blogg.no/

2925791231279188620

+ Miss September er en god venninne av meg. Hun skriver godt og om intressante emner, som gjør bloggen hennes verdt å lese. Hun har mye kunnskap om musikk, filmer, reising  og reflekterer over livets mysterier. Alt dette gjenspeiler seg i bloggen hennes, den får meg til å tenke på mitt liv og mine valg.

+Designet er enkelt og fargerikt. Liker at hun kombinerer svart/hvit bilde med rød bakgrunn. Det gir et sterkt uttrykk. Her passer det godt med uttrykket; det enkle er ofte det beste!

- Det eneste minuset må være at hun ikke blogger så ofte. Hun har hatt bloggen en stund, men det er ikke så mange innlegg foreløpig. Kanskje hvis DU leser bloggen hennes også, kommer det flere!

Her er en av hennes musikk anbefalinger;
Anbefaler denne bloggen på det sterkeste!


Har du noen kandidater til neste måneds blogger?

Sexy enemie!

Nå har jeg også fått sett Public Enemies. Dro sammen med Marchi og Trippel9. Filmen ga jo sitt inntrykk, selv jeg personlig syns den skulle endt annerledes enn den gjorde. Uten å avsløre alt for dere som ikke har sett den, syns det rett og slett ble gjort for "lett" på slutten.

Men en ting kom jeg frem til, og dette er kanskje ikke helt typisk meg og -VELDIG- etter alle andre. Men Johnny Depp er skikkelig sexy. En kikkelig mann som både kan være sensuell og barsk på samme tid. Selv om han i filmen spiller en bankraner, er det en karakter (hvertfall jeg) man blir litt glad i. Utrolig flott å se å hvordan han stiller opp for vennene og damen sin. Og det intense blikket er til å dø av. Rå heit blikk!! 

johnnydepp11000x0432x577pub16a00d834515db069e201127944711c28a4500wi

Illustrasjon; hentet fra Google


Er det bare meg,  eller er det noe med menn og pistoler? Hva syns du om Johnny Depp? Hva syns du om Public Enemies? 

Er det smør i smørbukk?Jeg og bestevenninna mi har sett på en film, og når man ser på film må man jo ha litt godteri. Idag gikk vi får Nidars favoritter, som blant annet innholder smørbukk. Etter filmen begynte vi å snakke om smørbukk. Jeg liker ikke smør og hun mente at smørbukk smakte veldig som smør på slutten, Har du noen gang tenkt over det?

Så vi sjekket dette opp på nettet. Kommer navnet av innholdet eller av eventyrfiguren smørbukk.

Smørbukk har flere betydninger: tegneserie), plante, karamell og eventyrskikkelse.


ngkhb05248

Så nå lurer jeg nok en gang på, er det noen der ute som vet om smørbukk innholder smør? Har du noen minner med smørbukk?

Er du smart?

Jeg har fundert over hva egentlig å være smart betyr. Dette spørsmålet kan høres rart ut, ja dere tenker kanskje hun er hvertfall ikke smart, som må spørre om dette. Men hvis man tenker litt ekstra etter finnes det ulike måter å være smart på? Smarthet slik jeg ser det, har sammenheng med kunnskap og klokskap, en av delene eller begge. Jeg funderer over hvilken av de elementene er viktigst. 

Klokskap er noe mer enn kunnskap.
Kunnskap kan du lese deg til, 
men klokskap er noe du må leve deg til.
Våre kunnskaper er liverts verktøy,
mens vår evne til å være kloke er å finne
riktig type verktøy til rett tid.
Den fagelige vet mye,
den kloke kan benytte seg av den vet.

Kunnskap er faget, 
klokskap er selve livskunsten.

(Ukjent) 

klokskap

Når vi går på skolen lærer vi mye kunnskap, det er derfor man går på skolen. Kunnskap er makt, pleier man å si. Det er derfor vi forsker på emner, så kunnskap er nødvendig for at vi kunne leve. Men er det egentlig kunnskapen vi er ute etter når vi går på skolen, eller kunnskapen om tilegnelsen av ny kunnskap vi søker?

Hvis man bare klok (klok i den betydning diktet gir den) og kan den tilegnelsen av å lære seg ny kunnskap, trenger man da å lære seg ny kunnskap eller er man utlært. Finnes det egentlig noen mennesker som er født kloke og født til å ta de riktige avgjørelsene uansett hvilken kunnskap de har fra før, eller er det noe vi lærer etterhvert.

Jeg kjenner mange som er smarte, en av de er min lillesøster Marte. Bakgrunnen for at jeg ser henne som smart er at hun har en utrolig bra hukommelse, en utrolig leseglede og nysjerrighet som gjør at hun husker alt hun leser og kan bruke det hun leser i livet sitt. Hun er engasjert og god til å snakke for seg, noe som sikkert gjør henne til å virke enda smartere til resten av verden. Hun visste om nanoteknologi før meg enda hun er 6 år yngre enn meg. Vi har ulike interesser og det kan jo hende jeg er "smartere" enn henne på andre ting enn det hun er. 

bilde 771


Hva er å være smart for deg?

Jeg vil vite hvem DU er!

spaceball
512309138df285c492a
Fra flickr.com

Jeg vil vite mer om hvem DU er som leser bloggen min. Din mening betyr noe for meg, og dette har jeg gjort noe med. Når jeg vet mer om dere, kan denne bloggen min bedre. Jeg tar ikke kritikk på en dårlig måte. Har stor tro på å ta konstruktiv kritikk og vokse på den, så jeg blir glad hvis du sier dine ærlige meninger. Det er de jeg opprinnelig er ute etter! Derfor har jeg laget en spørreundersøkelse! Undersøkelsen er anonym!

Dette gjør du:
1. Trykk på linken under.
2. Svar på spørsmålene

Leserundersøkelse!

267060150e690307561
Fra flickr.com


Tusen takk for din deltagelse og at DU hjelper meg til å bli en bedre blogger!

YOU made my deam come true

Enda en forkjærlighet til en sang. Denne sangen begynnte jeg og barndomsvenninnen min Cornelia å like på ungdomskolen og har blitt aldri glemt (litt som teksten i sangen!). S club 7 hadde ikke en veldig lang karriere og kanskje heller ikke så mange hits, men denne husker de fleste. Kos dere!Ooh...

Everybody's got something they had to leave behind
One regret from yesterday that just seems to grow with time
There's no use looking back or wondering (or wondering)
How it could be now or neither been (or neither been)
All this I know but still I can't find ways to let you go

I never had a dream come true
Till that day that I found you
Even though I pretend that I've moved on
You'll always be my baby
I never found the words to say
You're the one I think about each day
And I know no matter where love takes me to
A part of me will always be with you


bilde 160
På bildet fra venstre en kollega, min gode barndomsvenninne Cornelia og tilslutt meg!Do you have a dream that came true? Har du en drøm du vil skal bli sann? Hvilket forhold har du til S club 7?


Husk å ta leserundersøkelse min, slik at jeg kan bli en bedre blogger og imøtekomme dere som lesere!

My latest discovery (you probely heard it before)!

Lily Allen er genial. Hun har sanger, unike tekster med spesiel vri. Dette er ikke den eneste, men en av mange! Dette et stort samfunnsproblem satt på spissen. Har virkelig verden blitt slik at alt vi bryr oss om er veferd og kjendiser? Blir vi blir opplært til å tro at våpen og å drepe mennesker er en del av livet?I?ll take my clothes off and it will be shameless
?Cuz everyone knows that?s how you get famous
I?ll look at the sun and I?ll look in the mirror
I?m on the right track yeah I?m on to a winner

I don?t know what?s right and what?s real anymore
I don?t know how I?m meant to feel anymore
When we think it will all become clear
?Cuz I?m being taken over by The Fear


Life?s about film stars and less about mothers
It?s all about fast cars and passing each other
But it doesn?t matter cause I?m packing plastic
and that?s what makes my life so f***ing fantastic

And I am a weapon of massive consumption
and its not my fault it?s how I?m program to function
I?ll look at the sun and I?ll look in the mirror
I?m on the right track yeah I?m on to a winner


Hva syns du om Lily Allen? Holder verden våres på å bli sånn hun beskriver i The fear?
Minner om Take our leserundersøkelse Jeg vil gjerne bli en bedre blogger og da trenger jeg DIN hjelp!
hits