september 2010

Foto: Pynt fra dåp!


Siste dag før permisjon!

Dette blir et veldig kort innlegg, skal på jobb vært øyblikk.

Tiden flyr alt for fort. Avogtil er det trist, men samtidig godt å skulle sette ett kapittel i livet på vent.
Jeg elsker virkelig jobben min. Den er fantastisk, med menneskene som er der og de oppgavene som blir utført.

Mest av alt digger jeg gutten jeg har ansvar for. Han gir så mye tilbake til meg og etter 3 år, har han kommet skikkelig under huden på meg. De gangene han vil jeg skal være glad. Eller sier Mariel i en høy tone, fordi han vil fortelle noe eller leke politi og tyv med meg. Idag skal jeg leke det med han 100 ganger om han vil!
Hva gjør du idag?

 

Fotokonkurranse!!

Karina Olsen har en fotokonkurranse i svart/hvit. Dette er min første fotokonkurranse jeg deltar i. Her er mine to bidrag.

Ønsker du også å være med? Her er reglene:

- maks 2 bilder, som du har tatt selv
- redigering er lov, men helst ikke overdrivelse
- last opp bidraget som et eget innlegg på bloggen din, og også gjerne bildet som ligger i innlegget, det sender hun dersom du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet. innlegget skal også inneholde direktelink til bloggen hennes!
- last opp bildet i 600 px (Selv om ikke hele vises, så gjør det, det når jeg lagrer)
- har du kopisperre så send bildet/bildene til meg på mail: karinae@live.no
- legg igjen adressen til blogginnlegget ditt i kommentarfeltet under her.

 

Hva syns du om mine bidrag? Hva er viktig med svart/hvit foto?

Status uke 36 + 4! Diskusjon; bilder av babyer på nett..!?!

Nå nærmer permisjonen seg med stormskritt og det kjenner jeg skal bli veldig deilig. Skal ikke mye til før jeg blir sliten iforhold til før og smertene i magen er sterkere. Lege og jordmor besøk er hyppigere. Men de sier at alt er bra og som det skal være. Det er en veldig god følelse! Utålmodig, ja litt vil jeg vel si. Går fortsatt greit, men gleder meg utrolig til den lille ankommer. Et mirakel, mitt mirakel! Jeg føler meg som verden heldigste som snart skal få en sønn. At det går an å elske noen du ikke kjenner enda så HØYT er ett mysterium for meg!!

7917_177166524107_640604107_3699950_7218864_n_large

Bildet er lånt fra weheartit.com

Termindato: 19 Oktober
Hvor langt på vei?: 36 + 4
Hvor lenge er det igjen?: 3 + 3
Gutt eller jente?: Gutt
Navn: Usikkert, kom gjerne med tips! Kriterer; skal ikke være topp 30 og være et norskt navn.
Spark:. Bare mer og mer. Moro med mye liv og masse nye bevegelser.
Svangerskapsplager: Svangerskapskløe, kortpusthet, noe halsbrann, oppkast, litt leggekramper, uregelmessige kynnere, magesmerter og slapphet. Merker at fødselen nærmerer seg.
Snuddseg? Festet?: Ligger med hodet ned fortsatt.
Sykehusbag: Nei, men burde kanskje..
Utstyr: Vugge, sprinkelseng, klær, håndkler, kluter, dyner, pute, laken, sengetøy, babycall, madrass til sprinkelseng og vugge, vogn, ammepute, bilsete og stellebord.
Mangler (utstyr): babyrekvisita( såper osv.) tisselaken, flasker, bleier, gulpekluter, febernedsettende for baby, amme-BH, amme innlegg av ull, og regntrekk til vogn.
Kynnere?: Ja
Vann?: Litt.
Strekkmerker?: Nei, har vært heldig der gitt!
Babyens søvnmønster: Forandret noe. En del på kvelden, litt på tidlig morgen og noe på dagen.
Humør: Som vanlig for det meste. Takler ikke stress og uforsette ting.
Cravings: Melk, kinakål og baking.

Kort om mors uke 36, og barnets uke 34:

- Barnets beinvev mineraliseres for alvor, og det krever god tilgang på kalsium og fosfat.

- Brystene dine er nå 200-400 gram større enn vanlig, og det kan hende at du allerede har vært av gårde og kjøpt deg en ny BH . Når du skal kjøpe en ny amme BH kan det være lurt å kjøpe en som er ytterligere en størrelse større enn den du har nå. Dette er fordi at når brystene dine blir fylt med melk blir de ennå litt større.

-Normalt skal du kunne kjenne fem bevegelser eller mer per 20 minutter en eller annen gang i løpet av døgnet.

- Det aller første tegnet på at noe så vidt er i ferd med å skje er at slimproppen går ? hos noen. Det kan allikevel gå ytterligere inntil en måned før du begynner å føde. Mange har nå kynnere som kommer og går. De varierer både i lengde og intensitet, og kommer gjerne kraftigere hvis du er sliten eller hvis du nettopp har hatt samleie eller orgasme. Så lenge de ikke er regelmessige i flere timer, eller hvis de forandrer karakter når du skifter stilling på kroppen er det bare trening fra livmorens side. Kraftigere kynnerne er forvarsel om hva som skal skje, og de er med på å gjøre deg klar til å føde ikke minst mentalt, men også fysisk. Det at du er forberedt oppe i hodet ditt på fødselen er også viktig. Hvis du ikke har født før er det vanskelig å forestille seg det, det er godt da å vite at riene bygger seg opp slik at du venner deg noe til smerten underveis. At det går an å få god jordmorhjelp og at slutt resultatet er en fantastisk liten unge i dine armer!

- Babyen begynner å få det trangt og krøker seg sammen. Bevegelsene blir også roligere fordi det er liten plass. Han/hun er nå 43,5 centimeter lang og veier 2250 gram.

Diskusjon- bilder av babyer på nett:

Tumblr_l8t8mv8kmb1qd4q9zo1_500_large

Bildet er hentet fra weheartit.com

En annen ting jeg har i tankene er iforhold til blogg og baby. Er litt skeptisk til å legge ut bilder av han, på grunn av uvissheten om de som er der ute. Man vet aldri hva det blir brukt til. Er faktiskt litt skeptisk til å legge det ut på facebook og andre sosiale medier og. Men samtidig vil jeg mer enn gjerne dele det største i livet mitt, med dere lesere som jeg er blitt så glad i. Et vanskelig dilemmma det her. Første bud er hvertfall å få kopisperre og vannmerke bildene, slik at de ikke ka bli stjålet og/eller brukt andre steder.

 

Hva tenker du om å legge ut bilder av barn?Noen erfaringer rundt den siste tiden av graviditeten og forbredelse til fødsel?

 

Husk. Aldri glem!

Utdrag fra baksiden av boken Saras nøkkel: "

Paris, 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vel d`Hiv. Hun låser skapdøren og legger den i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir døgn, og Saras depresjon vokser ....

Paris, 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vel d`Hiv blir Julia Demond bedt om å skrive en artikkel og denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv."


Foto: Mariel Morland

Og jeg var solgt. Jeg måtte ha den boken, og lese den idag. Tidligere har jeg også vært intressert i andre verdenskrig. Jenta med den blå sykkelen, er en av mine barndomsfavoritter.

Tatiana de Rosnay er den geniale forfatter bak boken. Boken er fiktiv, men har sannheter i seg som f.eks. episoden Vel d`Hiv. Dette er hennes hyllest til Vel d`Hiv barna. Til barna som aldri kom tilbake, og til de som overlevde og kunne fortelle hva som skjedde. Husk. Aldri glem!

Hun bytter på korte seanser i nåtid og fortid. Spenningen er i takt hele tiden, og det er nesten umulig å legge fra seg boken. Jeg var helt fengselt. Hva skjedde med gutten? Hvordan skulle det gå med familien? Hva medfører en slik hendelse på et barn? Og hvilke valg kom Julia til å gjøre i sitt eget liv?

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Fra wikipwedia: Rafle du Vel' d'Hiv («oppsamlingen» eller «raidet» av Vel' d'Hiv, fra den franske forkortelsen av Vélodrome d'hiver, eller «vinter-velodromen») er navnet på den oppsamlingen av jøder som foregikk 16. juli 1942.

Aksjonen ble foretatt av den tyske okkupasjonsmakten med støtte fra franske tjenestemenn og var en av flere aksjoner for å deportere franske jøder. Denne spesifikke aksjonen skjedde i Paris og ofrene ble sendt til konsentrasjonsleire og siden til Auschwitz. Få overlevde.

Den 16. og 17 juli 1942 ble 13 152 jøder arrestert i Paris og i forstedene, deportert og drept i Auschwitz. I d'Hiv var det samlet 1129 menn, 2916 kvinner, 4115 barn, under umenneskelige forhold. Etter ordre fra de tyske okkupantene, ble menneskene holdt innesperret der av Vichy-regjeringen. Aksjonen(arrestasjonene) var egentlig planlagt til 14. juli, men siden det var den franske nasjonaldagen, ble aksjonen utsatt. Over 6 tusen politifolk i Paris var i sving for å gjennomføre aksjonen.

Jødene i d'Hiv ble ført til midlertidige leirer rundt Paris, før de ble deportert til Polen.

Foto: Mariel Morland

Mine tanker om boken:

Det er lenge siden jeg har lest en bok som fanger deg så godt, som denne. Den er til å gråte over, og minnes en grusom hendelse i historien. Men på en annen måte er det en fin bok, den samler to familier sammen og setter nestekjærlighet på dagsorden. Vi mennesker må så sammen! Den har hvertfall gitt meg perspektiv på livet, og hvor godt jeg egentlig har det.

Tatiana de Rosnay skriver så godt og bygger opp romanen i en så god spenningskurve. At det første jeg gjorde når jeg var ferdig med boken (etter å ha lest mer om Vel d`Hiv på nettet), var å lete etter om hun har skrevet andre bøker også.

EN BOK SOM ANBEFALES PÅ DET STERKESTE!

Terningskast:

http://cinografia.vgb.no/files/2010/04/terningkast-6.jpg

 

Hva liker du å lese (noe å anbefale)? Skal du lese denne boken? Hva syns du om den tilhørende bildeserien?

Foto: Ulike utsnitt.

Hvilket liker du?

Foto: Samme motiv, forskjellig fokus og uttrykk!

Om dagen jobber jeg mye med den kreative biten av fotografering. Her er har jeg endret fokus på samme motiv.Hva syns du? Hvordan forandrer du uttrykk? Hvilken stemning får du av disse bildene?

Mitt første bilde av høsten!

Høsten er en fantastisk tid å ta bilder. Men helt ærlig syns jeg det blir mye like, med fargerike blader i ulike fasonger. Det er slik jeg ser det en liten utfordring å ta annderles høst-bilder.

Hva syns du om bildet? Hvordan ta annerledes høstbilder?

Ting og tang i ulike fokus og vinkler!

Til min stadig rydding i bildearkivet, har jeg funnet noen nye skatter jeg gjerne vil dele med dere. De fleste av disse bildene er tatt i sommer. Jeg har alltid med meg kamera og øyblikkende dukker til stadig opp.


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Fotograf: Mariel Morland


Hva liker du å ta bilde av? Hva syns du om bildene?

 

En nydelig måne ikveld, fanget av mitt kamera!

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men månen er ganske klar og tydelig ikveld, hvertfall her jeg bor! Når forholdene er så bra, er ikke kamera og mitt kreative øye langt unna. Her er noe av hva jeg fikk til idag. Trenger litt øvelse når det gjelder slike bilder. Disse bildene er faktiskt tatt håndholdt!


Hva syns du om bildene? Noen råd og tips om innstillinger ved fotografering av månen og stjerner?

Bilder fra kunstmesssen i helgen i Oslo Spectrum!

Atter en gang helg og planene har stått på tur. Har virkelig hatt en super helg, sammen med flere gode venner. Igår var Ingunn og jeg på kunstmessen i Oslo Spektrum. Der var det masse inspirasjon å hente, og her er det jeg likte best av utstillingene. Pleier du å dra på slike messer?

 

Designjern Camilla og Jan Warholm www.designjern.no

Remigijus Januskevicius -www.artabus.com/remigijus/-


Vintage galleriet-www.vintagepaintings.blogspot.com-Posten skal frem, av  Mette Giærven.-www.mettegiaever.com-


Mette Giæver lager gladkunst med acryl på lerret. Stilen er naturalistisk med en snert. Giæver har stilt ut på Rådhusgalleriet 4 ganger og bildene gir et tverrsnitt av Oslo. Det gjelder både personer og steder.

 

Anders Malmø - www.andersmalmo.carbonmade.com -

Anders lager figurativ kunst der fokuset ligger i å få frem figurens personlighet og følelsesliv. Humoren står sentralt i hans arbeider. Han overdriver proposisjoner på figurenes hoder og fremhever og forsterker ansiktsutrykk fot at personlighetene skal tre tydelig frem.

 

 

Bildene er tatt av Per Ervik -www.perervik.no-Fra .-www.galleripingvin.no-

 

Silvia Papas (Pop Art)Tom Erik Andersen- surralisme.

Hvor kulturell er du? Hvor får du inspirasjon til egne kunstverk?

 

 

Babyshower!

Forje helg hadde jeg babyshower. Utrolig koselig å feire den lille som skal komme med alle de nærmeste venninnene! Siden jeg nå har vært i to selv, tenkte jeg kunne dele råd og tips om hvordan man kan ha en babyshower!

Baby-shower er en fest hvor de kommende foreldre mottar baby-gaver. Selskapet arrangeres vanligvis av venninnene til den kommende mor mens noen også arrangerer for både mor og far sammen.
Meningen med en baby shower er at de skal få noen av de tingene babyen behøver som f.eks. klesplagg, pledd, tåteflasker m.m. Baby-shower har lenge vært en tradisjon i USA men har de siste årene også blitt populært i europeiske, afrikanske og asiatiske land.

I Norge er dette en helt ny måte å feire på. Tradisjonelt har vi brukt å gi gaver etter at babyen er født men hvorfor ikke feire den kommende mamma og pappa i ventetiden isteden?


Denne vakre damen til venstre i bildet arrangerte babyshoweren for meg, selv høygravid og termin da om 1 uke. Imponerende innsats søta, noe jeg virkelig setter STOR pris på!

Men hun var ikke alene om innsatsen. I begge babyshowerene jeg har vært i, har nemlig de andre gjestene også hatt med seg bidrag som mat, drikke eller annet man trenger.

Men hva skiller en babyshower fra et vanlig spleiselag og sammenkomst:

En ting kan være at man pynter i den fargen kjønnet til den lille som som skal komme representerer. Generelt er det blått for gutt og rosa for jente. I noen babyshower, er det også vanlig å ha på klær selv i den fargen.

Leker:

1) Klypeleken

Når alle gjestene kommer får de en klype hver festet til et synlig sted på klærne. Leken går i hovedsak ut på at det ikke er lov til å si baby under hele babyshoweren. Gjør man det, kan den som er raskest ta klypen fra deg. Vinneren av leken, er den som har flest til slutt. Helene, som vant, er dreven i denne leken, som du sikkert ser på hvor mange klyper hun har til slutt!

2) Når er barnet født!Leken går ut på at alle gjestene skal gjette dato, klokkeslett, vekt og lengde da barnet blir født. Den som vinner er den som er nærmest først på dato, og videre etter det om det er flere like svar fra gjestene. Den vordene moren skal etter fødsel gå inn å se hvem som var nærmest, å gi en gave eller hvertfall informere om at den vant!

3) Gjett omkretsen av magen


Min kjære søster Martina og barndomsvenninne Cornelia.


Min gode venninne Maria.


Min svigerinne/venninne Helene og kjære søster Marte.

Denne leken går ut på å måle magen til den vordende moren som fasit. Videre skal gjestene prøve å klippe i en snor nærmest fasiten. Vinneren får en liten ting!


Min søster Martina, en stolt vinner.

4)Quiz

Her er det to varianter jeg vet om.


Min gode venninne og vinner av quizen Ingunn.

A) Den ene har jeg ikke selv vært med på, men er noe som høres ganske gøy ut. Da er meningen at man skal lage lag. Spørsmålene i quizen kan omhandle alt fra moren og evt. farens baby fakta som første ord, vekt/høyde, første kosedyr, hva de likte osv. til praktiske øvelser som bleieskifting på en dukke. Her er det fantasien som setter begrensningene.

B) Varianten som jeg har vært med på, er også en morsom aktivitet. Den går ut på en ferdiglagd quiz generelt om spedbarn. Utrolig mange morsomme og nyttige fakta man ikke vet fra før, som man lærer av en sånn quiz. Jeg vet dessverre ikke hvor de har funnet den quizen vi har brukt, men her er en link til en jeg fant nå i farten.

Her fyller søsteren min Martina, barndomsvenninnen min Cornelia og min bloggvenninne og tidligere gode nabo Mari ut quizen, før vi gikke gjennom svarene sammen.  Vi rettet disse ved å skrive navn, og bytte quiz med sidemannen.

Gavene:I norge som det står over, er det vanlig å gi gave når babyen er født. Men istede kan man gi på en babyshower. Dette syns jeg en hyggelig tradisjon, da man samlet kan glede seg over det den vordene moren får. En annet aspekter er at det kan være praktiskt, siden man trenger svært mye når man får barn. Dette gir muligheten til foreldrene å unngå å kjøpe dobbelt. Men jeg vil gjerne understreke at en babyshower i mine øyne ikke først og fremst handler om å få ting, men heller være sammen og glede seg over det som snart skal skje!

Her er en del av det vi fikk:Andre gode ideer, du kan sjekke opp:

- Gjett den vordende morens tanker om hvilket utseende barnet kommer til å arve fra mor og far (hva hun ønsker).

- Gjett smaken på babymat

- Gjett barnets kjønn

- Navnforslag til barnet

- Lage bleiekake

- Babybingo

- Bok med hilsen til de vordene foreldrene og kanskje noe barnet kan ha glede av når han/hun blir større.

Sist men ikke minst anbefaler jeg dere å ta mye bilder underveis. Det er kjempe hyggelig å ta vare på senere!


Hva syns du om en slik tradisjon? Andre tips og råd til babyshower? Egne erfaringer?

 

Bildefunn etter opprydning!

Rydder litt i mapper på datan om dagen, og da er den største delen av jobben bildemappen. Disse bildene er tatt tidligere i sommer, noen redigerte andre ikke.


Foto: Mariel MorlandFoto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

Foto: Mariel Morland

 

Hva syns du om bildene? Noe jeg kunne gjort annerledes?

Kveldsfoto med sterkt lys og lang lukketid, del 2!Hva syns du om bildene? Hva kunne jeg gjort annerledes?

Kveldsfoto med lang lukketid, del 1!
Hva syns du om bildene? Noen gode råd til mer spennende og kreative bilder? Noe jeg kunne gjort annerledes?

Man er ikke syk, selv om man er gravid og Status uke 35+2!

Under min graviditet har jeg merket meg ved noen tilfeller at bekjente som du vanligvis har gog kontakt med, begynner å oppføre seg annerledes mot deg.  Dette er en av tingene som irriterer meg grenseløst, og jeg får virkelig lyst til å bare slette hele de fra min hukommelse og liv.

Man er ikke syk når man er gravid. Men begrenser seg kanskje noe iforhold til å være sosial, men det er da hyggelig å bli invitert da hvertfall! Å selv bestemme om man kan komme, og fortsatt føle man er en del av gjengen. Hater virkelig å bli utelatt, og blir virkelig sinna på disse menneskene som gjør dette.Status uke 35+1!

Termindato: 19 Oktober
Hvor langt på vei?: 35 + 2
Hvor lenge er det igjen?: 4 + 5
Gutt eller jente?: Gutt
Navn: Usikkert, kom gjerne med tips! Kriterer; skal ikke være topp 30 og være et norskt navn.
Spark:. Bare mer og mer. Moro med mye liv og masse nye bevegelser.
Vekt: Det er privat.
Svangerskapsplager: Svangerskapskløe, kortpusthet, noe halsbrann, oppkast, leggekramper, uregelmessige kynnere, noe magesmerter og slapphet. Merker at fødselen nærmerer seg.
Snuddseg? Festet?: Ligger med hodet ned allerede.
Sykehusbag: Nei, men burde kanskje..
Utstyr: Vugge, sprinkelseng,, litt klær, håndkler, kluter, dyner, pute, laken, sengetøy, babycall, madrass til sprinkelseng og vugge, vogn, ammepute og stellebord.
Mangler (utstyr): bilsete, litt klær, babyrekvisita(såper osv.) laken, tisselaken, flasker, bleier, gulpekluter, febernedsettende for baby, amme-BH, amme innlegg av ull,  regntrekk til vogn og sikkert mer.
Kynnere?: Ja, de har begynt.
Vann?: Litt.
Strekkmerker?: Tror ikke det.
Babyens søvnmønster: Våken kveld, morgnen og midt på dagen.
Humør: Som vanlig for det meste. Takler ikke stress og uforsette ting like godt lenger.
Cravings: Melk, nepe, kinakål og baking.

Mors uke 35:

Magen din er nå på noe av det høyeste nivået i svangerskapet. Sparkene kan være jevne på akkurat samme stedet, så det føles som gnagsår på ribbeina. Noen barn fyller aldri ut lengden av magen og gir ikke moren slike plager. Nå er som regel livmoren på sitt aller høyeste og det er ganske vanskelig å puste dypt ned i lungene. Trøsten er at livmoren snart synker ned i bekkenet.

På en førstegangsfødende er det normalt at hodet snart fester seg nå. Hos deg som har født tidligere er det litt bedre plass i bekkenet så det er ikke sikkert at hodet fester seg i det hele tatt før fødselen. Hodet kan allikevel gå ganske langt ned i bekkenet slik at du kan føle et ganske kraftig press ned mot skjeden. Jeg har hørt flere si at det er akkurat som om de sitter på hodet til barnet. Vær ikke bekymret: Hodet ligger meget godt beskyttet nede i bekkenet!

Barnets uke 33:

Kan skille lys fra mørke og trekker fort en fot til seg hvis du prøver å kile det. Prøv å kommunisere med det, du blir nok overrasket over hvor god kontakt du kan få med det. Babyen veier nå i gjennomsnitt 1900 gram og er cirka 42 centimeter lang.

 

Hvor langt er du på vei? Hvordan er formen din?

Baking blir mye morsommere med litt utstyr!

I mangel av noe bakeutstyr har det satt visse kreative begrensinger. Nå har jeg gjort innkjøp av noen av disse tingene, og jeg kjenner allerede hvor mye mer man kan gjøre! På disse bildene har jeg også lekt litt med komposisjon, lys og skygge, for å gjøre de litt mer spennende.Oppskriften jeg har brukt til disse, finner du her. Jeg drppet kaffen og brukte lys kokesjokolade istede, for mørk. 

Hvilket utstyr klarer du deg ikke uten i baking? Hva syns du om bildene?

Babyting med stor affeksjonsverdi!

Nå er den første barnesengen klar for lillegutt. Det at det er denne sengen, bærer både tradisjon og en god følelse med seg. Du skjønner nemlig at både min søsken og jeg har ligget i den! Det eneste er at det er ny madrass og dyne. Immari koselig med ting som går i arv. Denne sengen kommer han ikke til å ha så lenge, men da skal den byttes ut med en nymalt (takk mamma og Marte! ) sprinkeseng vi også har brukt alle sammen!


Ellers er en del av klær og utstyr brukt. Venner, familie og vi har også kjøpt noen nye ting. Klær for babyer går fort, og slik jeg ser det, er det ikke noe problem å bruke noe noen andre har brukt før.

En ting jeg ser hensiktmessig å kjøpe nytt er bilsete. Det pga. sikkerhet og at man med tiden utvikler disse i en bedre og bedre standard. Man klarte seg bra før og, men for å være på den trygge siden, tror jeg det er lurt å kjøpe dette nytt. Man vet aldri hva folk har vært utenfor og hvor ærlige de egentlig er.

Disse sidene har jeg brukt:
Oslo gis bort, ønskes, byttes. (Genial side på facebook)
Finn.no
Barnimagen.no
Libero.no


Kjøper du alt nytt til babyen? Hvordan er ditt forhold til brukte ting eller det som går i arv?

Roses are red, yellow and peach..


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland

At every step the child should be allowed to meet the real experience of life; the thorns should never be plucked from his roses.
Ellen Key

Hva syns du om bildene? Hvordan mener du man kan gjøre bilder av blomster spennende?

If you know someone who tries to drown their sorrows...


Foto: Mariel Morland


Foto: Mariel Morland

"If you know someone who tries to drown their sorrows,
you might tell them sorrows know how to swim."


~Quoted in P.S. I Love You~

Hvilket bildet likte du best?

Takk for at DU leser og skriver kommentarer!

Denne bloggen gir meg masse og det er spesielt dere som leser som gjør at det blir spennende å blogge. Dere motiverer meg til å skrive bedre, og bli flinkere til generelt alt jeg driver med. Spesielt med tips rundt foto, interiør og matlaging! Så nå vil jeg gi noe tilbake til dere.

Jeg vet ikke hvem alle de som leser er, men de som kommenterer. Har derfor tenkt å ha en toppliste på de som kommenterer mest på siden av bloggen med link til deres blogger. Dette er min måte å gi tilbake for alle de flotte tilbakemeldingene dere gir meg. Den vil bli oppdatert hver måned, sammen med et takknemlighetsinnlegg til den som ligger øverst på listen.

Kriterier for å være på listen:
- Du må ha egen blogg
- Du ha linket til bloggen din i kommentaren
- Du må ha skrevet noe annet enn bare "fin blogg" eller drevet med egenreklame.
- Du kan ikke være anonym.
- Linken må fungere.

Topplisten med linker til din blogg, vil stå på siden hele måneden, så dette er en vinn vinn situasjon for oss begge!

Topplisten for August 2010:

     
1.   Cathrine E.N

Er en 21 år gammel omsorgarbeider som kommer fra Gjøvik.
Blogger mest om foto. Hun er virkelig en fantastisk og kreativ fotograf!

Her er noen av mine yndlingsbilder:
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

2.   Marte Julie
Beskrivelse: Morsom hverdagsblogg med mote/skjønnhets innspill i blant.

3.   Bianca
Beskrivelse: Fantastisk fotoblogg med unike og kreative bilder. Denne jente kan man lære mye av!

4.   Nina
Beskrivelse: Blogger om hennes hverdag, foto, og femtidige prosjekter hjemme hos henne.

5.   Marchi
Beskrivelse: Blogger om mest av alt fotografering, litt mote, interiør og hennes hverdag. Bildene er nydelige, hun er veldig kreativ. Dette vil du se om du følger henne 365 bilder prosjekt (ett bilde hver dag). I det siste har har hun prøvd seg på kveldsfotografering med stativ og lang lukketid!

6.   Tine Margrethe
7.   Sussi
8.   Emmieverlasting
9.   The Hibi
10. Ingrid

11. Trippel 9
12. Bent Erlend
13. Maria Lucia
14. Gavin
15. Vincentphotography
16. Whooa
17. Caroline Maria
18. Phototastic
19. Kayso
20. Espen Dreyer

21. Charlotte
22. Nyanser
23. Ingrid Gurine
24. Kien
25. Msjt

Tilslutt vil jeg takke alle som leser og skriver kommentarer! Elsker å blogge, og det hadde ikke vært slik hvis det ikke var for dere, spesielt trofaste lesere!

Hva syns du om en sånn bloggliste? Hvordan viser du takknemlighet ovenfor dine lesere?

Gåtefull-musikk av Carola!

Jeg har lest at barnet hører, mens det er i magen. De kan gjenkjenne bl.a. morens stemme og musikk de har hørt etter de er født, som de er introdusert for mens de ligger inni magen. Jeg har fått en helt fantastisk cd av en venninne av Carola. En av sangen på albumet; Sov på min arm, det gåtafulle folk hører jeg ofte på før jeg legger meg.  Kanskje dette er en sang min kjære sønn vil slappe av til!

Cuba Gallery: Interior / child / binoculars / portrait / photography
Foto: Cuba Gallery

The heart of a child...
Foto: Mariposa de Amor

Free A Child's Cry for Peace Creative Commons
Foto: Pink Sherbet Photography

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land, detta land är ett regn och en pöl.
Över den pölen går pojkarnas båtar ibland, och dom glider så fint utan köl.
Där går en flicka, som samlar på stenar, hon har en miljon.
Kungen av Träd sitter stilla bland grenar i Trädkungens tron.
Där går en pojke som skrattar åt snö.
Där går en flicka som gjorde en ö av femton kuddar.
Där går en pojke, och allting blir glass som han snuddar.
Alla är barn, och dom tillhör det gåtfulla folket.

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land, detta land är en äng och en vind.
Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand, och far bort på en svängande grind.
Där går en flicka, som sjunger om kottar. Själv äger hon två.
Där vid ett plank står en pojke som klottrar att jorden är blå.
Där går en pojke som blev indian.
Där, där går Kungen av Skugga runt stan och skuggar bovar.
Där fann en flicka en festlig grimas som hon provar.
Alla är barn, och dom tillhör det gåtfulla folket.

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land, detta land är en gård och ett skjul.
Där sker det farliga tågöverfallet ibland, vackra kvällar när månen är gul.
Där går en pojke som gissar på bilar, själv vinner han jämt.
Fåglarnas sånger i olika stilar är magiska skämt.
Där blir en värdelös sak till en skatt.
Där, där blir sängar till fartyg en natt och går till månen.
Där finns det riken som ingen av oss tar ifrån dem.
Alla är barn, och dom tillhör det gåtfulla folket.

 

Her med Alekander Rybak, siden det ikke finnes med Carola!Hva ville du spilt for ditt barn? Hva får deg til å slappe av innen musikkverden?

1)Vinn engangsbleier for ett år! 2) Tøybleier vs. engangsbleier diskusjon!

Jeg har ikke barn enda, men har forstått hvertfall en ting; bleier går det myyye av! Så når jeg fant konkurransen til foreldreportalen, kan du tro jeg ble glad. Ingen grunn til å ikke melde seg på. Her er linken til konkurransen, så du også kanskje kan vinne bleier for ETT HELT ÅR fra Pampers!

I denne sammenheng vil jeg ta opp en gjengangstema her i blant gravid og mamabloggene. Den store diskusjonen om man skal bruke tøybleier eller vanlig bleier.

http://www.pinstripesandpolkadots.com/products/pc/catalog/drybeesprintsaiospread.jpg


VS

http://www.adressa.no/multimedia/archive/00568/Bleier_01_568501a.jpg

Fakta:
Tøybleiene kom først. Engangsbleien ble oppfunnet i Sverige i 1959, og har siden blitt umåtelig populær. Produksjonen utgjør den største miljøbelastningen når du bruker engangsbleier, mens vaskingen utgjør den største miljøbelastningen ved bruk av tøybleier. Hva som er mest miljøvennlig har vært diskutert opp og ned mange ganger. Men forskningen viser at tøybleiene, under visse forutsetninger, er det mest miljøvennlige alternativet.

Gjennomsnittskostnaden for engangsbleier er ca 8000 kr i gjennomsnitt den tiden barnet bruker bleier. Det regnes ca 6000 stk. bleier.

Mine preferanser:
Praktiskt sett ser jeg virkelig engangsbleier som det enkleste å bruke. Skjønner at miljø er viktig og at det er stor forskjell på hvor miljøvennelig de er. Men skal jeg tenke på meg selv, så er tanken på all den jobben med å vaske tøybleier for mye og en jobb jeg i prinsippet kan spare meg for. Jeg har aldri gjort dette, men syns det ved første tanke virker både ekkelt og tungvint. Miljøet vil jeg heller spare inn på andre måter.

Helt ærlig syns jeg forskningen burde kommet lenger, slik at det var en mellomting og at det ikke var så mye sløsing som det er idag ved bruk av engangsbleier. I noen diskusjonforum, kaller de foreldre som bruker engangsbleier late og uvitende. Dette er jeg uenig i, både tid og annet spiller en rolle her. Jeg velger desverre bevisst å bruke engangsbleier!

Hva er dine tanker om engangsbleier vs tøybleier? Skal du melde deg på konkurransen?

Fotoshoot av mennesker, del 2!

Dette er siste del fra fotoshooten foreløpig. Kanskje det kommer flere, men da må jeg få det tilsendt først. Tar mer enn gjerne mot tilbakemeldinger. Uten kritikk, blir man ikke bedre. Og det ønsker jeg å bli!!


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen


Modell: Marte Julie og Hans Kristian Hanssen

Hvilket bilde likte du best? Er fotografering best oppstillt eller i naturlige settinger?

Fotoshoot av mennesker!

På lørdag var jeg så heldig å få en fotograf, Tore Sandberg, i familien til å lære meg litt om portrett og helfigursfotografering. Kjempe spennende og lærelikt. Han lærte meg mye om hvordan man kan gjøre bildene mer spennende ved bruk av lys, skygge, fargerkontraster og skjerm f.eks! Og at det å undereksponere for å få frem hovedmotivet, ikke nødvendigvis blir dårlig, men heller en kul effekt som gjør bildet ditt unikt og annerledes. Noe han også sa ganske tydelig er at man trenger ikke bare å knipse i vei, men planlegge litt på forhånd og ta riktige bilder. Sjekk lysmåleren først og still både blender og lukketid etter lyset, før du tar serien! Her er en smakebit av fotoshooten!


Modell: Marte Julie


Modell: Marte JulieModell: Marte Julie og Hans Christian Hanssen


Modell: Marte Julie

Hva syns du om bildene? Noen favoritter? Hva er ditt beste fototips?


Nattens mysterier!

Sitter her med en litt merkelig følelse og bakgrunnenfor det vet jeg egentlig ikke. Vanskelig å tolke den og. Føler meg litt alene, mens jeg sitter her i nattetimene oppe. Savner å ha en spesiell i livet mitt. Egentlig klarer jeg meg veldig bra og har det veldig fint alene. Men svake øyeblikk kommer for alle og enhver i blant, kanskje spesielt på natten.

Her er noen fine sanger jeg har hørt på i natt:

Fremtiden er usikker, det eneste vi har er det AKKURAT nå. Noen ganger må man ta valg for å beskytte seg mot omverden og å bli såret. DU, er den viktigste i ditt liv. I prinsippet tenker jeg at vi bør klare å gjøre oss selv lykkelige, men til tider er man avhengig av andre i en viss grad for å oppnå denne følelsen. Tankene flyr og jeg vet ikke egentlig helt hva jeg savner nå, men noe er det tydeligvis. Imorgen er det sikkert bedre, da er sikkert den følelsen jeg sitter med nå borte.

Leste ett annet innlegg her om dagen som var ganske bra. Kommer selvfølgelig ikke på bloggen akkurat nå, men i hovedsak handlet det om janteloven og at vi mennesker har lett for å syns synd på oss selv. Jeg er nok ikke alene om å ha en sånn følelse i blant og at det er andre som har det MYE verre enn meg, er helt sikkert! Så må prøve å skille mellom min egen egoisme og virkeligheten som er det som faktiskt gjelder. Jeg vet jeg IKKE er alene! Det er veldig få som er det i livet.

Moralen her er ikke veldig vikrig. Jeg vet ikke egentlig hva budskapet er heller, bortsett fra at jeg (egoismen spiller en rolle igjen) ville dele denne rare følelsen av å savne noe, men ikke helt klarer å sette fingeren på hva det er.

 

I interiørhjørnet; Hvor selges disse vintage-skattene?

Etter at min interesse for interiør har økt, har også lysten på ting økt betraktlig. Men valgene er ganske bevisste og jeg nøyer meg ikke med hva som helst. Formen, fargen og kvaliteten må stå til mine forventninger, noe som kan være ganske vanskelig! Så hvis du har sett disse tingene noe sted, blir jeg kjempe glad om du informere meg om hvor jeg evt. kan finne de! Trykk på bildet for å komme til rettmessig eier av det.

http://2.bp.blogspot.com/_3lm0mwJasOc/Si5q34-agzI/AAAAAAAABVk/IN7q_Y1vClM/s320/bloggbilder+hjemmet+213.jpg
Store gamle melkeflasker, med kasse, som passer i kjøleskapet. http://www.hytteinterior.no/shop123varer/bilder/thumbsmini/image_52.jpghttp://www.carolinesbutikk.no/ViewImage.aspx?itemID=1648&width=220
Kakefat i etasjer, helst ikke for dyrt og med vintage preg over seg. Det er det som gjør spesielt å ha fremme!


http://1.bp.blogspot.com/_k8bMIYR-4kI/S9ID-eZblEI/AAAAAAAABHY/PxTnobJsfZY/S1600-R/Detalj+kj%C3%B8kken.JPG
Gammel kjøkkenvekt. Mamma delte en ut til oss barna for ikke lenge siden, men det var søsteren min som fikk den. Jeg vil i prinsippet ha en tynnere variant av den på bildet!http://www.bareskilt.no/images/cocsol.jpg
Gamle metallskilt, gjerne reklamer som passer på kjøkkenet. Har sett sånn i brukt butikker og på loppemarked, men hvis de ikke allerede er borte, er det veldig dyrt.


http://www.inspirasjoner.no/bmz_cache/0/007dec31744051001b8d946172f55baf.image.52x80.jpghttp://www.inspirasjoner.no/bmz_cache/c/c2cad68a610abbd0c1e4167b4387561b.image.51x80.jpghttp://www.inspirasjoner.no/bmz_cache/d/d90d083103b666f7536d033fa5e810a2.image.51x80.jpg
Servietter med vintagemønster på. Må ikke være disse motivene, men i lignende stil!


Har du sett noen av disse tingene? Pris? Sted?
hits