november 2010

Ulovlig norsk-en bok anbefalt på det sterkeste!

Jeg er 25 år, lever i Norge og har en blogg. Det samme gjør Maria Amalie. Forskjellen er at hun er på flukt. Hun kan ikke reise tilbake til hjemlandet sitt og har måttet av den grunn levd ett liv med ingen rettigheter, hun har ingen annet valg. Ved hjelp av venner, har familien hennes klart seg her i Norge i over 8 år. Ulovlig norsk er en hennes nylig utgitte bok!

Maria Amalie inspirer meg. Hun er en jente med god innsikt, bein i nesa og har en holdning til livet resten av oss kan bare drømme om. Som flyktning vet man ikke som skjer neste dag, som illegal asylsøker må man passe på hvert eneste hjørnet for å ikke bli oppdaget. Men alikevel klarer hun å leve; gå på skolen, være en vanlig ungdom og danse. Dansing er livet. Vennene hennes stiller opp.

Det er lett å bli bortskjemt når man har alt, og klage over små ting. Å være trygg er et privigileum. Jeg ser at jeg er heldig. Heldig som lever her og har det så bra som jeg har det. Jeg har det trygt, et sted å bo, mat på bordet,, en nydelig sønn, venner, familie og penger nok til å klare meg bra. Hvilken rett har jeg til å klage på dette livet..!?!

Jeg anbefaler boken Ulovlig norsk på det sterkeste. I forordet skrive Maria at hun ønsker boken skal forandre deg, og det er den gjort med meg. Hun skriver godt, og boken er spennende fra side en. Jeg har ikke klart å legge den fra meg. Stå på Maria Amalie, jeg heier på deg og håper du har/ får statsborgerskap. Det hadde beriket Norge som nasjon!

 


 

 


Setter du pris på livet ditt? Har du lest boken, noen tanker?

 

Du vet du er nybakt mamma når..

Som dere sikkert har fått med dere, er jeg blitt mamma for 6 uker og 4 dager siden. Tiden flyr fort, hverdagen og prioteringene er total forandret. Her er noen funny facts om tilværelsen som mamma.

 • Du bruker 5-6 timer på amme pr. dag
 • Du begynner å gråte når du ser nyfødte dyr og mennesker.
 • Det er verdens mest  vanligste ting å få tiss på seg ved stellebordet.
 • Du går å snakker til babyen din ute blant folk, uten noe svar.
 • Du bruker hvertfall to timer på å bli klar for å dra ut.
 • Det ikke er noe problem å stå opp til flere ganger om natten
 • Du sovner ved tven så og si hver eneste kveld
 • Du er oppdatert på alle tvprogrammer
 • Du får nyhetene med deg hver dag.
 • Du føler deg uthvilt etter en time søvn
 • Du tenker på hvor mange timer siden barnet har blitt skiftet på /matet osv hele døgnet
 • Du har glemt å spise selv uten å ha tenkt på det
 • Brystene dine lekker, når barnet er sulten.
 • Man må ha tre pauser med kos, for å dusje, kle på seg og få sminket seg.
 • Du blir overlykkelig og fylt av kjærlighet av bare å se ditt skjønne barn!

Tumblr_lc7bqvpcb81qdsdn2o1_500_large

Hvordan har du det idag? Noe å tilføye?

Reisreporter for Solia?

Hermine skrev om en konkurranse for Solia, og reiseglad som jeg er slenger jeg også med! Solia selger reiser mange steder i verden, men det stedet jeg kunne tenke meg er PORTUGAL- Madeira.

Fakta om Madeira:

http://www.madeiraholidays-flat.co.uk/map_of_madeira.jpg

Navnet Madeira betyr skogkledd eller tømmer og utgjør en del av øyene i vulkansk opprinnelse. Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår» (et ord som også spiller på at en finner blomstring nesten året rundt). Fjellkjeden som går øst-vest langs øya, gjør at klimaet er noe forskjellig i nord og sør. Så dette er ett sted du også kan reise på vinteren. Madeira er kjent for produksjon av alt fra vin til frukt som f.eks. banan, mango og ananas.

 Hovedstaten heter Funchal, en moderne by med ca 100000 innbyggere og er mer enn 500 år gammel. En av mulighetene til Solia, er nettopp dette reisemålet. Det ligger geologisk bra til både iforhold til stabilt vær, nydelig natur, byliv og strandliv!

http://www.spatravel.no/upload/images/Madeira%5Cmad.jpgHar du en blogg og har lyst til å være reisereporter for Solia i en uke?

Hva skal du gjøre?
Hvis du blir vår reisereporter tilbyr vi deg og ditt reisefølge en ukesreise inkludert hotell. Du skriver reisedagbok hver dag på reisen, hvor du forteller om hvordan dere har det, reisemålet, hotellet, utflukter, opplevelser og så videre, selvsagt illustrert med bilder som du tar på ferien. 

Hva trenger du?
Bærbar PC/Mac, digitalkamera og en blogg. 

Slik søker du om å bli reisereporter:
1. Fyll ut feltene nedenfor.
2. Skriv et innlegg på bloggen din hvor du linker til ditt favorittreisemål hos Solia og til denne siden. 
Våre reisemål finner du her: www.solia.no


Slik lager du linker*:
1. Merk teksten i tekstbehandleren for bloggen som du vil at skal være en link (f.eks. Reise til Kreta).
2. Klikk deretter på ikonet som ligner et anker eller en kjetting (dette ligger ofte på toppen av vinduet du skriver i).
3. I vinduet som spretter opp legger du inn adressen til ditt favorittreisemål (f.eks. http://www.solia.no/reise-til/Hellas/Kreta/).

*Linker kan også lages manuelt ved å skrive HTML slik: <a href="kopier linken til ditt favorittreisemål og lim inn her">Navn på favorittreisemål</a>

Påmelding/søknadsfrist: Ny, utvidet frist - 20. november!

Den som blir valgt ut som reisereporter får reise til hotellet nedenfor en uke i desember eller januar, og vil også få være med på et utvalg utflukter.


Bli Solia-reisereporter
Sea Star Beau Rivage (4 stjerner, All Inclusive) i  Hurghada

 


Hvor kunne du tenke deg å reise om du fikk en uke gratis? Reise erfaringer fra Madeira?

Julen- et avbrekk til kjærlighet og omsorg for hverandre!

På kino går filmen hjem til jul og man kan leie filmen Christmas carol. Butikkene er fylt med juletre og pynt. Kalenderne reklameres det for overalt og jeg hvertfall har begynt å tenke på julegavene i år. Neste søndag skal vi i venninnegjengen ha juleverksted og vi er fortsatt bare i November.

3127813441_4196f34f11_z_large

Julen er utrolig hyggelig tid. Jeg gleder meg hvert år, men hva er det egentlig som gjør den så spesiell...!?! Når vi var små tenkte jeg ofte først adventstiden. Hjemme hos oss hadde vi tre kalendere - pakkekalender, barnetvkalender og en sjokoladekalender. Dette fordi vi var tre barn som skulle dele. Vi våknet og gikk ned å satte på julemusikk, og tente stearinlys, mens vi gikk fra stasjon til stasjon. Mamma har alltid vært så flink til å lage det hyggelig. Det jeg husker best av ruten er stemningen (roen og hyggen), forventningene av hva vi skulle få og krybben. Stallen laget i tre og strå, med figurer i keramikk, fargerike og flotte. Tilslutt kom "høydepunktet" kalenderene. Vi sjekket hvem som skulle få hva og åpnet. Deretter startet den kjedelig hverdagen, med frokost og skolen. Lamper ble tent og vi måtte skynde oss å gjøre oss klare for avreise. Stresset kom tilbake!  Men dette gjorde vi hver dag hele Desember.

Jeg tror det er viktig å avogtil midt oppi alle hverdagslige gjøremål og rutiner, å ta seg tid til hverandre. Denne tradisjonen, eller noe lignende har jeg lyst til å videreføremed min sønn når han blir litt eldre.

 Hva forbinder du med jul og adventstid? Hva slags tradisjoner har dere i deres familie?

 

Toppliste Oktober!

Oktober har i all høyeste grad vært en veldig innholdsrik måned for meg, og bloggen er blitt nedpriotert. Derfor er det spesielt hyggelig med alle trofaste og nye kommentarer og besøk. Tusen takk til deg, som leser. Jeg har laget en toppliste de siste 3 måndene, over de mest aktive, fordi jeg ønsker å gi noe tilbake til dere.

1.Veronica

Tidligere 3. plass har nå rykket opp til første!

Alder: 21
Kjønn: Jente
Hjemsted: Tromsø
Kategori: Nybakt mamma og hverdagsblogger som skriver ærlig om angst og har lidenskap (og stort talent) for baking! Dette er virkelig sjelden vare!! :)

Siste nytt:
Å si ting man ikke mener
Jeg er så heldig
Noahs første..

2.Ingrid foto

Tidligere 10. plass og nå sist 5. plass på Topplisten!

Alder: 16
Kjønn: Jente
Hjemsted: Nes i Buskerud
Kategori: Tar virkelig ubike bilder. Du gir meg masse inspirasjon med dette fantastiske talente og din hel spesielle evne til å nye kreative løsninger hver gang!!

Siste nytt:
Skumring
Marie

3.Hannes hjem og interiør

Tidligere nummer 17, men er nå klatret nesten helt til topps !

Alder: 25
Kjønn: Jente
Hjemsted: Skedsmo
Kategori: Unik blogg om hjem og interiør blandet med litt fra hverdagen hennes.

Siste nytt:
Fra hjertet til hjertet

4.Sussi
5.Kim Iselinn
6.Cathrine E. N
7.Nina
8.Mari
9.Hjelpmegselv
10.Martine
11.Stine
12.Carina Charlotte
13.Martiparti
14.Renate
15.Kien
16.Bondekjerring med ME
17.Caroline GT
18.Kathrine Stensland
19.Tine Margrethe
20.Niklas
21.Silje
22.Marita
23.Elise H
24.Monica
25.Hermine

Babykino... Ohh YEAH!

Klokken er midt på dagen på Ringen kino i Oslo. Sal 4 er fylt med voksne og barn. Lysene og lyden er dempet, mens barna får både gråte og byttes på. Noen av de ser på sammen med foreldrene sine, mens andre foretrekker å sove. Filmen som går er i regi av Woody Allen og heter You will meet a tall, dark stranger.Om filmen vil jeg bare si at den var helt grei og underholdne. Med en enkel historie og moral. Kanskje er det bedre å leve i illusjon, enn med medisin.

Babykino er et fantatisk tilbud og spesielt på regnværs dager som denne, er det topp. Prisen er ikke så ille heller med hele 75 kr pr. bilett for voksne- Babyene går gratis. Så og si alt er lov på babykino, bortsett fra å bli irritert på naboen fordi barnet deres gråter eller annet. Samme filmen går fra mandag til torsdag, og fredag til mandag. Det merkelige er at man kommer lettere i prat med de andre på kinoen, enn når man vanlig går. Så det er ikke noe skam å dra alene!

Så hvordan gikk det da vi dro på babykino. Philip sov og spiste, som han ville gjort hjemme. Ble ikke skremt av lyder eller lys. Han oppførte seg eksemplarisk vil nå jeg si. Han er egentlig ganske enkel å ha med seg rundt generelt. Shopping  og resturantbesøk funker bra også. Imorgen skal han ta sin første togtur, bare 4 uker gammel. Man skal klekkes tidlig, er det ikke det man sier.

Hva gjør du med babyen din? Noen bra babykino erfaringer?

hits