desember 2009

Christmas song makes the christmas moodHvilken julesanger får deg i julestemmning?

Hjemmelagd julegavetips 1!

Idag kom jeg over ett godt julegavetips, som tilogmed voksne kan gitil hverandre. Sjokolade liker de fleste og julen er høytid for kos. Hva er ikke bedre enn å lage egne julekonfekter, pakke det inn i en fin eske og vips gaven er ferdig!

Jeg skal prøve å lage dette etterhvert, men her er noen av oppskrifter jeg har funnet!

Julefigurer
 

Det er både gøy og hyggelig å lage marsipan med barna. Bare det å få lov til å leke med marsipan sammen med voksne er en fin opplevelse.

På bildet har vi brukt ODENSE Ferdig Marsipan, litt Gimsøy Baker'n rød konditorfarve, kokosmasse, smeltet sjokolade og en god porsjon fantasi.


 

Forming:
Nisselue: Rull en Figurmarsipan-pølse. Hul den ut i den ene enden slik at den passer til hodet. Trykk den gradvis smalere mot toppen. Lag en liten fordybning på toppen og fest en kule av ufarget marsipan.

Øyne, munn og knapper lager du ved å smelte litt sjokolade i vannbad. Dypp noe spisst i sjokoladen og påfør figurene.

Flosshatt: Smelt litt sjokolade. Bruk en skje til å lage en rund plate på et bakepapir. La sjokoladen avkjøle. Fest en kube med bløt nougat midt oppå sjokoladeplaten.

Griseører: Trill to kuler Figurmarsipan, trykk dem flate og form dem spissere mot toppen.

Grisehale: Trill en tynn pølse. Fest den og snurr den et par ganger rundt festet.

Snø: Strø litt kokosmasse rundt figurene, så blir det ekstra fint.

Tips
Smelt sjokoladen i en plastpose i en bolle med varmt vann. Klipp et lite hull i posen og bruk denne som sprøytepose.

 
Ingefærtopper
ca 40 stk)
 
 

400 g Odense Ekte 
40 g syltet ingefær, hakket
150 g Odense hvit sjokolade
150 g Odense mørk sjokolade  56 %
 

 

Kna ingefæren inn i marsipanen, form hver bit til en kule også til en liten topp.
Smelt hvit og mørk sjokolade i vannbad hver for seg. Dypp bunnen på toppene i mørk sjokolade. Når den mørke har stivnet, dypper du toppen i hvit sjokolade.
Fyll smeltet mørk sjokolade i en sprøytepose og ringle sjokoladen over.


Mozartkuler
 

200 g Odense Ekte Marsipan
50 g Odense Bløt Nougat
100 g Odense Mørk Sjokolade 55%

 

Skjær en skive Odense Ekte Marsipan, legg et stykke Odense Bløt Nougat oppå og rull det til en kule. Dyppes to ganger i Odense Mørk Sjokolade (smeltet i vannbad).


Mandelkonfekt
 

ODENSE Ferdig Marsipan
Brente mandler
Hvit eller mørk sjokolade

Tips
Sett den nylagde konfekten til tørk på plast eller bakepapir, så klistrer de seg ikke fast.

 

Knus brente mandler og kna dem sammen med ODENSE Ferdig Marsipan. Trill til små kuler og form små brød som vist på bildet. Pensle brødene eller dypp dem i hvit eller mørk sjokolade som du har smeltet over vannbad. Pynt med knuste, brente mandler.Disse oppskriftene er hentet fra Odense- marcipan hjemmeside. Der finnes det flere opskrifter!

Julen er ikke hyggelig for alle!

Siden jeg ble singel ifjor, har jeg ikke klart å leve i tiden nå. Minnene står sterkt fortsatt og det får meg til å tenke tilbake ofte. Nå er julen her snart. Mange forbinner dette med kjærlighet, varme, hygge og glede. Jeg gruer meg jeg. Gruer meg til å sitte på julaften hos familien min og ikke feire det med noen spesielle.(ja, familien min er spesiell, men det føles som kjæresten ikke er der og når jeg har hatt kjæreste og han har vært med har det føltes fullkommet.)  Har lyst til å sove over hele jula, og få et hyggelig minne implanert i hjernen min, som jeg kan fortelle når presset rundt alle spørsmålenn etter juleferien. 

Mest av alt frister det å reise bort og gjøre noe annet. Men det er ensomt det og. Virker nesten som uansett hva jeg gjlr blir denne julen ensom. Tanken får meg til å gråte. Jeg svaner å være lykkelig inni meg og ikke bare av overfladiske ting. Jeg savner tryggheten, som føltes så god. Hvor er alt blitt av? 

Akkurat som det siste året, ja hele livet noen ganger bare går og går, men er aldri noe spesielt. Denne teksten er veldig pessimistisk jeg vet. Men i dette øyblikket føles det litt slik. At det ikke er noe poeng akkurat nå. 

Jeg er ofte glad og tenker jeg er glad. Men den forelskende lykken hvor enn du snur deg, man ser gull, fordi man vet man har det man trenger og er fornøyd med det, den savner jeg. 

Mange andre som ikke har det bra i julen. Tenk på fattige, enslige, eldre, narkomane, alenemødre og fedre og barn i hjem hvor foreldrene krangler. Det fins et sted hvor alle får gaver og alle har noen er sammen, nemlig Alternativ jul. Så her er min beskjed til deg som ikke har noe sted å gå eller noen å feire med, feir en alternativ jul med oss!

Hva savner du? Er julen en lykkelig tid for deg? 

The climb, that's what it all are about!

Liker den teksten og sangen. Vi burde tenke mer på det, etter min mening!

Hvil i fred, Regine Stokke!

Var innom Regine Stokkes blogg og leste dette diktet. Det gir så mening noen ganger. Elsker dette diktet. Hvil i fred, Regine! En hel nasjon savner deg!

13275861252153675930n500Gi meg kjærlighet på pinne. Gi meg søte drømmer.

For jeg vil ei lenger føle. Jeg vil ei lenger være der jeg er.
Jeg vil sveve, jeg vil danse.
Jeg vil smile. Jeg vil le.

La meg slippe å være her akkurat i dag. La meg i hvert fall late som.
Late som jeg er en annen meg. La meg slippe å være i skyggen, i tåken.
Jeg vil heller være under stjernehimmel, se nordlys.

Jeg vil slippe å tenke. Bare for i dag. Jeg vil slappe av.
Jeg vil at det skal kile i kroppen.
For denne skyggedans i mørket er ikke noe for meg.

Gi meg kjærlighet på pinne. Gi meg søte drømmer.

Time to say goodbye

Idag har jeg vært i minnestunden til min kjære yndlingstante. Hun valgte denne sangen til å bli spilt i begravelsen.When I'm alone I dream of the horizon and words fail me.
There is no light in a room where there is no sun
and there is no sun if you're not here with me, with me.
From every window unfurls my heart the heart that you have won.
Into me you've poured the light,
the light that you found by the side of the road.

Time to say goodbye.
Places that I've never seen or experienced with you.
Now I shall, I'll sail with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,
it's time to say goodbye.

Andrea Bocelli
When you're far away I dream of the horizon and words fail me.
And of course I know that you're with me, with me.
You, my moon, you are with me.
My sun, you're here with me with me, with me, with me.

Time to say goodbye.
Places that I've never seen or experienced with you.
Now I shall, I'll sail with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,

Both
I'll revive them with you.
I'll go with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,
I'll revive them with you.
I'll go with you.

You and me.


Lyst til å gi til en god sak?

Det finnes mange gode saker å gi til.
Children of Sikkim, var min tantes hjertebarn. En skole for fattige barn i India. På de ti årene skolen har eksistert, har de fått til en skole for 400 elever som bor og lever der, itillegg til 90 som kommer på dagskole. Pengene går til alt arbeid der nede. Du kan gi en gang, hver måned og/eller bll fadder. Her er mer info om organisasjonen og hvordan du kan støtte de.

Jeg skal dit en gang, og gjøre det jeg kan, Itilegg har jeg veldig lyst til å se mine egne øyne hva hun har vært med på å bygge opp. Det gleder jeg meg til!


Et menneske kan virkelig gjøre en forskjell, det er dette bevis på. Jeg oppforderer alle til å gjøre det du kan! 

En støl teaser nyter et enkel måltid!

Da kom jeg meg endelig til treningssenteret etter en melding fra min gode venninne og nabo Mari. Timen vi skulle på var teaserdans. Jeg, litt skepstisk forlot den gode stillingen i verdens beste seng og facebooks farmville spill (som jeg har blitt veldig hekta på) og fant frem treningstøyet innerst inni skapet. Etter  trøket bort støvet, og samlet alt i vesken min, dro vi til timen. 

Vel møtt til timen, med friskt vann i flasken var jeg klar, og litt nervøs. Treneren startet med  fortelle oss å legge alle skjønnhetsidealer, dårlig selvtilitt og all usikkerhet utenfor lokalet, men heller være sexy og by på oss selv. Skummelt ja, men litt spennende å gjøre noe man vanligvis ikke gjør. Rutinen gikk fra å ta på og spanke oss selv til å krype på gulvet, vrikke med hoftene og ta bena som en y liggende, Interessant, tenker kanskje du, akkurat som min tanke ville vært om jeg ikke hadde erfart selve timen.

Timen gjorde noe med selvfølsen min, den økte. Jeg turte å gjøre noe jeg vanligvis ikke gjør, og det mens det var gøy. Timen var hard, men det kjente jeg ikke før nå, når jeg ligger i verdens beste seng igjen med farmville i bakgrunnen. Bevegelsene er noe alle for til, og tiden går fort, akkurat slik det skal være for alle. Hadde jeg hatt medlemskap på Elexia, ville jeg dratt hver tirsdag. Men i håp om at SIO har det samme tilbudet eller lignende, vet jeg at nå har jeg lyst til å komme meg ut av sengen litt oftere! 
Så, et lite middagstips fra meg til et enkelt og smakfullt måltid.

bilde 048

Jeg, kokte vann med krydderet som fulgte med Tom Yum nudler fra den asiatiske butikken her på majorstua. Steker litt kylling samtidig i en panne, og kutter opp salat, agurk og litt rødløk. Legger opp det jeg har kuttet i en bolle, og heller over nuddelblandingen over.


bilde 038


Jammy!
  

hits