desember 2010

2010 - en oppsummering med bilder av the year of flying!

Ifjor rett etter nyttårsaften var jeg i hundre og syns livet var fantastisk. Derav kom the year of flying uttrykket fra. Året kort summert har vært veldig bra, tross noen utfordringer som jeg har mestret. Jeg starter på begynnelsen.

http://tillganglig.blogg.se/images/2009/fyverkeri_67040293.jpg

Januar stod venner og uteaktiviteter på agendaen. Jeg festet en del, og utvidet vennekretsen.

Februar fant jeg ut at jeg var gravid min elskede sønn 14. februar(som en gave fra gud). Ellers var foto som ellers av året en interesse som virkelig begynte å blomstre. Jeg husker spesielt godt en tur sammen med min gode venninne Mari.

 

Mars stod studier og jobb på planen.

Med April kom påsken. Her på bloggen gikk det mye i matlaging og mine forbredelser til å bli mor.

Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Mai dro jeg på ferie til Spania med familien og hadde bursdag. Da fikk jeg bl.a. mitt elskede kamera Canon 450D, som jeg kan anbefale til alle!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Juni gikk til eksamen, musikkensdag og ekstra jobbing før ferien startet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Juli flyttet jeg inn i større leilighet og var på Slottsfjellfestivalen.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
August gikk til jobbing, venner, foto, blogg og babyshower for Helene.
September var siste jobbemåned før mammapermisjonen. Jeg brukte også tiden på kulturelle ting, være med venner, gå på fotokurs, ta bilder, fortsette å lage god mat og gjøre hjemmet klart for sjarmtrollet. Andre eventer var barnedåpen til Anette og babyshoweren min.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Oktober fikk jeg verden skjønneste sønn og livet mitt ble totalt forandret (positivt!!). Det største som har hendt meg til nå, og tviler på at noe kommer til å overgå det!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
November brukte jeg på å bli kjent med min herlige sønn. Vi hadde mye besøk og dagen gikk raskt. Var på en fototur.Desember har gått til julen og familie. Dagene flyr virkelig raskt, men viktigst av alt har vi kost oss!
Klikk på ansiktet for å tagge noen i bildet.
Med andre ord, ett veldig begivhetsrikende år. Takk alle som har vært med på å gjøre det så bra!


Hvordan har ditt år vært? Noen spesielle opplevelser som har betydd mest?

Julen, julen, julen den er her..

Etter en liten juleferie fra det teknologiske (da også inkludert bloggen pga. den er på dataen), er jeg tilbake med både inspirasjon og hodet intakt. Julen vår i år har handlet om samhold, fred og glede.

I noen dager har søstrene mine og jeg flyttet inn hos mamma. Ikke noe stress, god mat, fullt kjøleskap, filmtitting, wii-spilling, og Philip har vært events midtpunkt hele tiden. Det trives han godt med. Smil og latter om hverandre i høyt tempo. En fornøyd sønn, en lykkelig mor!


Vi har gitt hverandre ting, men kanskje mest av alt minner og følelsen at man virkelig ikke er alene. Men samlet som i en familie. Det varmer godt på kalde vinter dager. Samlet om alt som må gjøres er gode tradisjoner i en familie. Håper vi fortsetter med dette også i 2011!


 

Hvordan har din jul vært? Hva syns du om bildene?

Nå ser jeg ditt virkelige deg!

Tidligere har jeg skrevet ett innlegg om å være utelatt. Dette er en fortsettelse av det innlegget på en måte. Å få barn først setter virkelig perspektiv på de rundt deg. Jeg har blitt overasket positivt om noen venner, bekjente og familie som virkelig stiller opp. Men også motsatt, noe som er trist, men er vel bare en del av sannheten i dette eventyret om menneskene i livet vårt.

En venn åpner den døren jeg ønsker å åpne.

Gode venner er engler som løfter oss opp igjen når våre vinger har glemt hvordan det er å fly.
Æ ønska mæ en venn, og du datt ned fra himmelen
Og gjett om æ var heldig, æ sto under reint tilfeldig
Hvordan setter du pris på vennene dine? Hva er en god venn for deg?

An angel or demon?

Vi tolker ting og uttrykk ulikt, fordi vi har ulik bakgrunn, følelser og interesser. Rett og slett fordi er så forskjellige alle sammen, unike på hver vår måte.

Hvordan tolker du dette bildet?

Vennlighet og kveldsbilder

Atle Brynestad sa til Trude i programmet med samme navn at vennlighet var en av de tingene han satte mest pris på. Jeg kunne ikke vært mer enig! Og etter en dag full av opplevelser, viste Emmilille, også kalt Emmieverlasting tidligere her på bloggen, meg akkurat det. Hun likte nemlig mitt tidligere inlegg om boken Ulovlig norsk så godt, at det er en del av hennes bloggmagasin!Tusen takk, søta!


Foto: Meg

Får en flott idë å lage et bloggmagasin med linker til innlegg man liker på andre blogger. Vi bloggere burde virkelig stå sammen og fremme hverandres blogger. Det er ofte jeg leser virkelig gode innlegg, men deler det sjelden med noen. Og det nå spesielt i julen. Julen er jo tiden for vennlighet. Vi blir mer hjelpsomme og viser virkelig nestekjærlighet for de vi er glad i og andre.


Foto: Meg

Hvordan mener du vi bloggere kan vise vennlighet ovenfor hverandre? Hvordan viser du vennlighet? Hva syns du om bildene i innlegget?

Foto: Forandring fryder!

Etter en kommentar på dette innlegget, lekte jeg litt med ett bilde.

Før:Etter:


Hva syns du om endringene? Hva tror du bildet forestiller?

2 måneder er gått og Philip...

Idag 19.28 ble sønnen min 2 måneder og tiden flyr virkelig fort. Folk skrev til meg at jeg burde nyte tiden, det har jeg gjort virkelig. Alikevel er dagen allerede her. Her er litt fakta om hva som har skjedd på disse to månedene.

 • har vokst 7,5 cm lengre.
 • krever mer oppmerksomhet.
 • er klarere i blikket.
 • kommuniserer virkelig med hele kroppen.
 • smiler masse og ler noen ganger!!
 • sover en del mindre.
 • kan sovne i sengen alene!
 • har blitt nødt å begynne med smokk, pga. stort behov for å suge på noe.
 • sier ordentlig ifra når han ikke er fornøyd.
 • gjenkjenner mennesker og stemmer.
 • sin yndlingsang foreløpig er Mikkel rev
 • sover maks 6 timer i strekk om natten
 • liker bedre både bading og bli stelt.
 • liker ikke bare lys/skygge, men også litt farger.
 • sine yndlingskosedyr er en blå elefant og en bamse som lager lyd.

5164880812_4df7045f73_z_large

Hvordan utvikler ditt barn seg? Noen tåd på hvordan få tiden til å gå sakte?

Redigering:

 • har sovet 6 timer i strekk på det meste, men som oftest hver 3-4 timer.

Foto: Utradisjonelle vinterblikk

Vinterens ferd fortsetter i bilder på min blogg. Dagens reise er fra en kald vinterdag med frost på trær, lykter og blomster.
Hva syns du om bildene? Hvordan ta utradisjonelle bilder av vinteren?

Foto: Forlatte hus

Kolonihagen står tom om vinteren, om sommeren er det fullt av liv og kjærlighet. Da stellerde godt med husene sine..Hvilket bilde likte du best og hvorfor?

Foto: Kong vinter melder sin ankomst!

Idag har jeg fått tatt min første fototur siden Philip ble født. Deilig! Bildene kommer til å bli delt opp i flere innlegg, men her er noen av de. Håper dere har en fin fredag!
Hvilken bilde likte du best og hvorfor? Hva gjør ett bilde bra i dine øyne?

Topplisten for November!

Da er enda en måned gått, og ny toppliste over kommentarer er klar. Vet du ikke hva dette går ut på, kan du lese om opplegget her! Moro å se at de samme henger med fortsatt. Tusen takk!

1.Veronica

Regjerende 1. plass andre uka på rad.

Alder: 21
Kjønn: Jente
Hjemsted: Tromsø
Kategori: Nybakt mamma og hverdagsblogger som skriver ærlig om angst og har lidenskap (og stort talent) for baking! Dette er virkelig sjelden vare!! :)

Siste nytt:

Gaver, gaver - gi meg gaver!!
Juletradisjoner
Veronikas juleforbredelser: Konfekt del 2

2.Ingrid Foto

Regjerende 2. plass andre uka på rad.

Alder: 16
Kjønn: Jente
Hjemsted: Nes i Buskerud
Kategori: Tar virkelig ubike bilder. Du gir meg masse inspirasjon med dette fantastiske talente og din hel spesielle evne til å nye kreative løsninger hver gang!!

Siste nytt:
Blogg.no burde skaffe sin egen iphone app
Inspirasjon

3.Elise H

Alder: 24
Kjønn: Jente
Hjemsted: Ås
Kategori: Hverdagsblogger

Siste nytt:
Julekalender 2. desember

4.Marchi
5.Cathrine EN
6.Sussi
7.Maiken Bull
8.Bondekjerring med ME
9.Hjelpmegselv
10.Marita Kristoffersen
11.Mari
12.Anniken
13.Isalicius
14.Camilla
15.Kristine
16.Marlene
17.Lille Hege
18.Camilla Fredrikke
19.Krister Drivenes

20.Mia og Agnes

21.Pimpan Bunom
22.Bianca
23.Kaja
24.Love
25.Espen Dreyer

Å bli utelatt

Som en av de første i vennegjengen til å få barn, går det også utover mitt sosiale liv.  Å bli utelatt, er noe jeg virkelig reagerer på, og det har jeg gjort så lenge jag kan huske. Derfor prøver jeg å inkludere selv i mitt liv.

Å få barn tilsier en ny tilværelse, og setter visse grenser for ting man kan bli med på. I mitt hode går disse grensene spesielt når alkohol og stress er tilstede. Med barn må man planlegge. Philips behov går lang fremfor mine, og det plager meg ikke. Men i mitt hode kan nesten alle situasjoner tilpasses til at barn kan være med. Det krever både vilje og at man kan tenke utenfor boksen.

Tumblr_lbd6kehiqr1qcy3dro1_500_large

Jeg er sikkert ikke alene om å oppleve å ikke kunne være med på ting. Så hvordan er det best å løse slike situasjoner, er spørsmål jeg stiller meg. Jeg tror på å planlegge og erstatte de arrangmentene som ikke er tilpasset. Gjøre det til noe hyggelig for deg selv og tenke på alle de fantastiske tingene vi faktiskt får oppleve i steden.

Ja, mine venner kan drikke seg drita full hvilken som helst helg, og reise bort når de vil. Men jeg har masse kvalitet og verdi i å se min vakre sønn vokse opp og oppleve alle opplevelser gjennom en barns øyne. Hvor stort kan ikke en liten opplevelse som at man skal spise det man vil til middag, et smil eller å få oppmerksomhet akkurat slik man vil. Jeg opplever kjærlighet og abselutt tillit fra min sønns øyne og føler meg virkelig betydningsfull. Det er en god følelse. Kjærlighet er vel stikkordet her.

Så hvis man skal sammenligne fyll og kjærlighet, er valget enkelt for meg. Og når fylla frister skal hvertfall jeg tenke på kjærligheten, fordi jeg vet hvor heldig jeg er som kan oppleve det beste i verden.

20090329194802

 


Opplever du noen utfordringer når du blir utelatt? Hvordan takler du slike situasjoner?

 

hits