MAD- make a difference

Blogg for livet!

14.  Juni var den nasjonale blodgiverdagen, og i den forbindelse har Blodbanken i Oslo og Norges Røde Kors har da arrangert Norges største bloggaksjon  Blogg for livet!

Målet med denne auksjonen er å få flest mulig blodgivere på et døgn. Dette er hva du kan gjøre.

Gå inn på denne linken, og meld deg opp som blodgiver!


Vil du melde deg som blodgiver?

Vinterlydturne for kreftsaken!

6 Mars starter kreftsaken og vinterlyd landsdekkende turne i Oslo. Kreftforeningen (som står bak auksjonen) består av frivillige, og DU kan bli en av de. Jeg har mistet flere familie medlemmer for den grusomme sykdommen og alle bør etter min mening gjøre det de kan!På kreftforeningens hjemmesider sier de selv dette om denne auksjonen:

Håp er helt avgjørende for å bekjempe kreft. Og det er godt grunnlag for håpet - i dag overlever to av tre som får kreft.

Men noen pasienter får den tunge beskjeden: at det ikke er mer som kan gjøres for dem. For denne gruppen kan det eneste håpet være nye behandlingsformer som fortsatt er under utvikling. Årets Krafttak mot kreft handler om å gi disse menneskene en ny mulighet i Norge. Mer penger til utprøvende behandling vil også føre til at nye kreftmedisiner og behandlingsmetoder tas raskere i bruk. Dette vil komme alle kreftpasienter til gode.

Utprøvende behandling betyr en ny sjanse for den enkelte - og bedre behandlingsmetoder for oss alle.

Det er ikke bare frivillige bøssebærer som stiller opp, men artister også. På selve dagen stiller også artister opp for en gratis konsert og det vil bli servert suppe!

Så hva må du gjøre for å bli bøssebærer:
Du kan melde deg som bøssebærer ved å benytte dette skjemaet eller ved å sende "bøsse" til 2242.

For mer informasjon, sjekk ut Kreftforeningens hjemmeside.
 


Gino feat. Distre & Twisted har laget denne sangen til støtte for krefsaken. Gjør din del og!

"Vi sees igjen"

Refreng:
Bare et menneske,
trass i det mot som du viste
urokkelig,
en syk kropp,
med jern vilje i
tro til det siste,

for de som står igjen,
til vi sees igjen


Ta fri noen timer, nyt musikk og mat, mens du går rundt å samler inn penger for kreftsaken, så enkelt er det å skape større muligheter for å redde liv!!

Time to say goodbye

Idag har jeg vært i minnestunden til min kjære yndlingstante. Hun valgte denne sangen til å bli spilt i begravelsen.When I'm alone I dream of the horizon and words fail me.
There is no light in a room where there is no sun
and there is no sun if you're not here with me, with me.
From every window unfurls my heart the heart that you have won.
Into me you've poured the light,
the light that you found by the side of the road.

Time to say goodbye.
Places that I've never seen or experienced with you.
Now I shall, I'll sail with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,
it's time to say goodbye.

Andrea Bocelli
When you're far away I dream of the horizon and words fail me.
And of course I know that you're with me, with me.
You, my moon, you are with me.
My sun, you're here with me with me, with me, with me.

Time to say goodbye.
Places that I've never seen or experienced with you.
Now I shall, I'll sail with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,

Both
I'll revive them with you.
I'll go with you upon ships across the seas,
seas that exist no more,
I'll revive them with you.
I'll go with you.

You and me.


Lyst til å gi til en god sak?

Det finnes mange gode saker å gi til.
Children of Sikkim, var min tantes hjertebarn. En skole for fattige barn i India. På de ti årene skolen har eksistert, har de fått til en skole for 400 elever som bor og lever der, itillegg til 90 som kommer på dagskole. Pengene går til alt arbeid der nede. Du kan gi en gang, hver måned og/eller bll fadder. Her er mer info om organisasjonen og hvordan du kan støtte de.

Jeg skal dit en gang, og gjøre det jeg kan, Itilegg har jeg veldig lyst til å se mine egne øyne hva hun har vært med på å bygge opp. Det gleder jeg meg til!


Et menneske kan virkelig gjøre en forskjell, det er dette bevis på. Jeg oppforderer alle til å gjøre det du kan! 

Hva er egentlig selvbestemt abort og hvoran fungerer det i praksis?

I Norge har vi selvbestemt abort, hvertfall det loven sier. Det er for meg surralistisk, når holdningene politisk og i helsevesnet påvirker spesielt unge mødre indirekte eller direkte til å ta abort. Over halvparten av kvinner under 25 som blir gravide tar abort. Dette er et veldig høyt tall. 

Det virker som det er tabu å bli gravid, i ung alder og med ikke alle forhold til rette. De fleste graviditeter skjer ikke planlagt, men det betyr ikke at det ikke er riktig. Man MÅ ikke være gift, ferdig med utdannelse  og ha en god økonomisk situasjon for å få barn. Gravide HAR rettfdigheter, uansett alder og økonomisk situasjon. Selvfølgelig er det bedre å være bedre rustet, men mange unge mødre klarer seg veldig bra!   

Politisk legger de føringer for det motsatte av hva loven sier. Hvorfor skal kvinner med dårligere økonomi, få mindre støtte enn de med god økonomi? Hva er egentlig selvbestemt abort? Kan det tenkes at vi har samfunnsskapte forhold som gjør at mange kvinner i realiteten ikke kan velge å fortsette et uforutsett svangerskap? Er selvbestemt abort er noe annet enn selvbestemt fødsel?

20090530032927

Hvilken av kvinnene som beskrives nedenfor, har best forutsetning for å velge å fortsette et uplanlagt svangerskap?


1)Lene er 32 år, samboende, har to barn, fast jobb, fast bosted og rett til 400 000 i foreldrepenger.

2)Anne er 20 år. Hun har ingen barn eller jobb, men kjæreste. Hun bor på hybel og har kommet inn på lærerskolen i Oslo til høsten. Hun har rett til engangsstøtte på 35 000 kroner ved fødsel og overgangsstønad hvis hun ikke bor sammen med barnefaren.

3)Vilde er 25 og uføretrygdet på grunn av psykisk uhelse. Hun har ingen barn, ikke fast sted å bo eller fast partner.

4)Anna har fire barn, er hjemmearbeidende og bor i toroms leilighet. Mannen er uføretrygdet. Anna har rett til engangsstøtte ved fødsel.Disse fire kvinnene er oppdiktet, men situasjonene de er i, er realistiske. Av disse eksemplene er det Lene som får mest støtte og har best mulighet til å fortsette graviditeten, mener mange. Dette får oss over til disse i hvite frakker på sykehusene. Når man kommer gravid på sykehuset eller helsestatsjonen, blir man anbefalt å ha en samtale om det man valget man skal ta. Mange ungge mødre opplever i denne situasjonen at bli nesten presset til å ta abort både direkte og indirekte. Men det vil ikke si at det er riktig for alle.

ABORT ER SELVBESTEMT; VELG SELV! DU HAR RETTIGHETER SOM UNG MOR, SNAKK MED ANDRE I LIGNENDE SITUASJONER, DE SOM ER HER FOR Å HJELPE, GIR IKKE ALL INFORMASJON OM DU FAKTISKT HAR RETT TIL!!

Informasjon gjør barna tryggere mot overgripelser!

For tiden er det mye snakk overgrep mot barn i sammenheng med den nystartet rettsaken mot lommemannen og vie-saken. Overgrep er virkelig noe av det verste krenklige som kan skje mot et barn. Det skader selvfølelsen og mange andre perspektiver kanskje resten av livet til offeret. Siden mange overgripere blir kjent med barna over nettet, og jeg som mange andre blogger bli være utsatt for akkurat dette her, har jeg lyst til å skrive mer om dette emne.

Internett i seg selv er ikke farlig, så lenge man klarer å følge visse regler og barna har nok kunnskapen om dette. En av vitnene i lommemannensaken skjønte dette før det var for sent og det er ett veldig godt eksempel på hvor stor forskjell informasjon kan gjøre. 

31177371112e8e1b9afe
Fotofraf: magna rún

Jeg har ikke barn selv, men jobber og studerer om/med barn. At industrialiseringen påvirker hverdagen våres og at nye teknologiske vaner kommer med de nye oppfinnelsene, er noe vi ikke kan stoppe. Internett er noe bra, det er en kunnskapsbase og barn kan utnytte seg godt av dette. Men før de setter seg ned blir aktive, bør informasjonen bli gitt. Barn skjønner, etter hva jeg tror, like godt at alt ikke er godt i denne verden. Det er viktig at de blir fortalt om gale ting.

Når jeg var liten var det kidnappere i omerådet. Jeg husker mamma og skolen fortalte oss om en eldre mann i en hvit varebil som fristet med godterier, og sa tydelig at vi ikke måtte bli med han eller bli fristet. Dette gjorde oss klar over, og mer immune mot at vi skulle bli kidnappet og det skjedde ikke flere knidnappinger i vårt området, hvert fall ikke den perioden. 

Hide & Seek by isayx3.Fotograf: isayx3 på flickr 

Barn har rett til å vite, at voksne og barn ikke skal ha noe intimkontakt av seksuell art. At ingen voksne ikke har lov til å ta på de på kroppen eller gjøre ting med de av seksuell art. Barn har rett til å vite at ikke alle man blir kjent med på nettet, ikke er den de utgir seg for å være. Barn har rett til å vite at ikke alle vil de godt! Noen enkle regler burde settes for bruk av internett, slik at vi unngår andre akkurat slike saker som dette med lommemannen og andre overgriper-saker.


1. Aldri gi personlig informasjon om deg selv som adresse, ditt fulle navn og personnummer f.eks.

2. Ikke avtal å møte en du ikke kjenner fra før.

3. Ikke vis deler av kroppen din eller ta pornografiske bilder av deg selv og send til de.

4. Opplever du noe du ikke liker, snakk med en voksen du stoler på og de vil hjelpe deg!Beskytt barna mot overgriperne, med kunnskap så de selv kan ta gode valg!

Artikkler om overgripelser:
Dette er tiltalen
Urettferdighet var grunnen til overgrepene
Eks-politimann i Norges groveste pedofilisak
Den tidligere politimannen chattet om å kidnappe barn


Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les her!

  

Når skal skolen og regjeringen ta elevene på alvor! (MAD)

Serien blanke ark som har gått de siste 7 ukene på Tvnorge ble avsluttet idag. Dette har (hvertfall for en som skal bli spesial pedagog) vært veldig lærerikt og spennende. Serien i korte trekk tar for seg barn med vansker på skolen. De finner deres læringstiler og lærer elevene grunnleggende ferdigheter som matematikk og leseferdigheter gjennom deres læringstil. Trykk på denne linken her, så kan du finne DIN læringstil! Blanke ark har fått til på 6 uker, det den normale skolen ikke klarer på 9 år!

Bored in School???? by Roadtripfamily.
Bilde: Roadtripfamily

Det står i den generelle delen av læreplanen at alle barna skal få tilpasset opplæring i skolen. Dette er ett mål som til tider kan være vanskelig å nå for skolene. Riksrevisjonen (2006) testet dette og kom frem til at skolene er for dårlige til å evaluere seg selv, for så og nå systematiske forandringer. Og når 70  % av lærerne som underviser nå, skal gå av med pensjon de neste 5 årene, og lite forandringer skjer sier det seg selv at dette ikke går rundt! 
 
Tilpasset opplæring (ulike arbeidsmetoder, læringstil, konkretisering materialet, se hver enkelt elev, oppfølgning og variasjon) avhenger av kunnskap om det  og ressurser (nok lærere, gode lærer, viderutdanning og penger) til å gjennomføre det. Blanke Ark har klart gjennom ett tett oppfølgningsprogram av barna å oppnå gode resultater og viser hva tilpasset opplæring handler om.  For mer info om Blanke ark metoden, kan du lese her!

Mitt ønske er at de det de har klart inspirer resten av skole-Norge til å ta i bruk ulike arbeidsmetoder og se hvert barn i sin undervisning. Og hvis regjeringen klarer å gi skolene nok penger vil ikke Norge bare bli et bedre land å bo i ,men også vil gjennomsnittet øke og vi vil bli ett smartere og lykkeligere samfunn!

Constitution day in Norway 17. May by lasse christensen.
Bilde:  Lasse christensen

Jeg er med på det, er du? 


Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les her!

Mat til ingen nytte! (MAD)

"Andelen barn som lever i fattigdom over lang tid har økt fra litt over fire prosent i 2000 til 6,5 prosent i 2007. I rene tall er dette en økning fra 35.000 til 63.000. Barn av enslige forsørgere har oppleved den kraftigste økningen i vedvarende fattigdom." Stod det i Stavanger Aftenblad etter den fafo-rapporten om barnefattigdom i September.

20586007392f5b611db6
Foto: No. Nein's

Fattigdom i verdens beste land i verden er reellt. Vi har så mange ressurser i samfunnet vårt og hadde vi klart å brukt disse ordentlig, ville det ikke finnes i Norge. Vi må dele det vi har.

Samtidig er det en stor bekymring at vi kaster alt for mye god mat og det går utover miljøet.

"Med fokus på unødig kasting av mat mener man at en god del av maten som i dag blir kastet som er god mat, og at dette representerer en mengde matavfall som nettopp aldri burde vært kastet." skriver Norgesgruppen  på deres hjemmeside.

Jeg som de fleste andre har hatt en karriere innen dagligvaren og det er en ting jeg har tenkt på i mange år som burde gjøres. Hver dag når butikkene stenger, er det masse mat til overs som bare bli kastet. Hvordan kan man kaste helt god mat som kunne hjulpet så mange mennesker der ute. Har du tenkt over, selv i ett rikt land som Norge, er mange som er fattige og ikke har mat hver dag. Og når man på bakgrunn av at vi har denne informasjonen, hvor mye kan ikke dagligvarene og resturantene hjelpe til i samfunnet. Dagligvarebransjen kaster årlig omkring 40.000 tonn matavfall og I tillegg kaster hver husholdning ca. 200 kg mat eller 30 prosent av det innkjøpte.

Her er et enkle forslag som de kan gjøre:
Hvis en representant fra redd barna, røde kors, fattighuset (som tar imot møbler og andre ting fra før!) og andre institusjoner kan hente restene som egentlig skal kastes hos butikken og fryse ned det og bruke det til de som trenger det.
 
Et steg mot mindre fattigdom og forsøpling på samme tid uten å tape en eneste krone!!


Jeg vet noen butikker gjør dette litt allerede, og det er veldig bra! Nå bør flere begynne med dette!!!

Takk for støtten. Sammen står vi sterkere!


Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les
her!

La oss hjelpe! (MAD)

 

image003


Den tropiske stormen Ketsana (på filippinsk: Ondoy) ødela store deler av Filippinene den 26-27 september. På 12 timer var det en måneds verdt av regn som tok over hovedstaden Manila.

Dette er en katastrofe som ikke er lik noen annen de siste 40 årene.
3 millioner mennesker mistet sine hjem.
Over 300 mennesker er døde.


Bayanihan sa Bayan ni Juan er et veldedighetsshow med filippinske, norske og internasjonale artister for flomofrene på Filippinene. Dette er et prosjekt stelt i stand av flere filippinske organisasjoner i Norge for å hjelpe deres landsmenn. Konserten er også hjulpet av den Filippinske ambassaden i Norge.

  • Sted: Rockefeller Music Hall, Oslo, Norge
  • Dato: 1 November 2009 kl. 19:30

For informasjon, hver snill å se på Concert Tickets page eller du kan kjøpe billetter direkte fra linken under:

Buy ticket
image01
Trykk på bildet for mer info om saken


Skrevet av Kirby

Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les her!

Kvinnetaxi (MAD)

Har du noen gang hatt et ønske om et tryggere alternativ når du skal hjem fra byen?

"3 av 10 oslokvinner føler seg utrygge også i taxien. Det kommer frem i en spørreundersøkelse om overfallsvoldtekt gjennomført av InFact på vegne av VG Helg i 2008."

VG meldte tidligere i år at samtlige 41 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo de siste tre årene ifølge politiet er begått av ikke-vestlige innvandrere. Gjerningspersonene er relativt unge menn som kommer fra andre land. De er ofte asylsøkere og kommer ofte fra traumatiserte land eller land med et helt annet kvinnesyn enn vi har i Norge. Gjerningsmennene er enten traumatiserte eller psykisk skadd, eller at de kommer fra et land der vold mot kvinner er vanlig.

Er det rart man som kvinne er redd for å gå ute i Oslos gater? Man blir paranoid og for hvert skritt man hører bak seg øker hvilepulsen til 200 og man er sikker på å bli overfalt any minute. Vi kan ikke ha det sånn! Nei, jeg slår ikke alle over en kam, og nei jeg verken diskriminerer eller er rasistisk. Det er ikke rasistisk å være kritisk når man får fakta på bordet. Jeg er bare lei av selv å måtte gå rundt å føle meg utrygg i Oslos gater. Statistikken finnes sort på hvitt: Det er menn med kurdisk eller afrikansk bakgrunn som dominerer statistikken. Ingen av anmeldelsene involverer etnisk norske gjerningsmenn. Vi kan ikke ignorere fakta. Handling må til!

Rieber-Mohn mener det er nødvendig å stille strenge krav til innvandrerne: Det er viktig å være krystallklar på hvilke krav og forventninger det norske samfunn stiller. For å greie å lykkes er vi helt avhengig av å ha en kontrollert og regulert innvandring. Hvis ikke, greier vi ikke å lykkes i integreringspolitikken. Ja for hva skjedde egentlig med integreringen - det å tilpasse seg den norske kulturen?  Vi importerer problemer og bruker milliarder av skattepenger på de - og det fører til at norske kvinner skal gå rundt å være redde.

Hun sier videre at det er viktig å ha klare konsekvenser for voldtektsmenn: Det betyr at man kan bli fratatt statsborgerskap, men også at man kan bli utvist. Det skal ikke aksepteres at man utnytter systemet. Norge gir mennesker beskyttelse, og da kan man ikke bruke det til å begå overgrep og voldtekt.

pinkladies
Kilde: textually.org

Men det å få igang denne prosessen med å sende voldtektsmenn ut av landet virker som en mye mer komplisert og omstridt prosess enn det vil være å få til tryggere alternativer i de store byene som mer politi om kveldene, flere natteravner og det å få jenter til å gå flere sammen om kvelden. Som et ledd i denne utviklingen ønsker jeg sterkt å få tilbake kvinnetaxier i Oslo og andre storbyer i Norge. En taxi for og av kvinner, for å ha en trygghetsfølelse når man skal hjem på kvelden. Men det burde ikke være sånn. Det burde ikke være sånn at jeg selv må gjøre alt som står i min makt for å gjøre omgivelsene mine tryggere for meg selv og andre. Det burde være en selvfølge og en menneskerett å kunne gå hjem uten å være redd. Naive Norge, få øynene opp, og ikke bare erkjenn problemet - det kommer ingen vei uten handling!

Konseptet med kvinnetaxi stammer blant annet fra Tokyo og London. Pink Ladies er et slikt selskap som drives av kvinner for kvinner i London for en sikrere og tryggere måte å reise på. Konseptet er enkelt: kvinnelig sjåfør kjører bare kvinnelige passasjerer. Drosjen drar ikke før passasjeren(e) har låst seg trygt inn i hjemmene sine. Konseptet ble innført i London for å  forebygge overfall og voldtekter, noe som var like "vanlig" i drosjer som andre steder. Kvinnedrosjer, for og av kvinner, ble derfor et alternativ som i London går så bra at det i dag også er to andre selskaper som kjører kvinnetaxier også.

Oslo hadde et kort innslag av kvinnetaxier etterat en ung jente ble grovt voldtatt i en taxi i Oslo i 2000. Voldtekten vakte sterke reaksjoner og kravet om egne kvinnetaxier ble ropt høylytt. Oslo Taxi droppet imidlertid tilbudet etter at kun ti kvinner hadde registrert seg som brukere av det egne bestillingssystemet for kvinner. Jeg håper på å få tilbake kvinnetaxier en gang for alle. Jeg kontaktet Oslo taxi våren 2009 hvor jeg tok opp nettopp dette - jeg fikk ikke noe svar. Jeg kontaktet samferdselsdepartementet - og fikk heller ikke noe svar. Og det er merkelig at dette landet her ikke gjør noe med nettopp dette som har vært et stort problem i mange år.

Diskriminering mener noen, et tryggere alternativ mener jeg. Jeg har selv vært skeptisk til taxier i hovedstaden, og alternativet er i alle fall ikke å gå hjem i disse tider med voldtekt, knivstikking og skyting på annethvert gatehjørne (ja man må overdrive for å få frem poenget). Jeg håper på en gjeninnføring av kvinnetaxier, og støtt opp om det du også!

Dette med kvinnetaxi er ikke bare en "egoistisk" tanke for at jeg skal føle meg tryggere. Dette er også med på å gi kvinner jobb og ikke minst førerkort. 62 millioner jenter i verden får ikke skolegang og 70 prosent av de 1,5 milliardene menneskene som lever for under én dollar per døgn er kvinner. Dette er bare en liten dråpe i havet når det gjelder arbeidsplasser og trygghet, men et sted må man begynne! Hvis dette hadde vært innført i alle store byer verden over hadde kvinner fått en alternativ jobb og ikke minst hadde voldtektsstatistikken blitt kraftig redusert.

Ønsker du et tryggere alternativ for å komme deg hjem en mørk Oslonatt? Meld deg inn og bli med i oppropet for å få gjeninnført kvinnetaxi i hovedstaden!

for et trygg
Ønsker du et tryggere alternativ? Bli med i gruppen her.

Politiets råd til kvinner som skal ta taxi hjem:
- Ikke drikk deg overstadig beruset.
- Registrer nummeret på taket av drosja.
- Sett deg i baksetet.
- Forsikre deg om at taksameteret blir satt på.
- Pass på hverandre.


Skrevet av Mari


Har du en annen sak du brenner for? Bli med i MAD- make a difference nettverket. Får mer informasjon les her!MAD - MAKE A DIFFERENCE

We all have ability. The difference is how we use it!

Har du en sak du virkelig brenner for? Ønsker du å utgjøre en forskjell, men ikke helt vet hvordan? BRUK BLOGGMAKTEN DIN! Bloggere får større og større innflytelse og makt i den forstand at blogging har ekspandert voldsomt de siste årene. Vi er mange, vi er smarte, vi brenner for saker og ved skrivingen vår får vi det frem.

The greatest mistake is to do nothing because you can only do a little.
                   
Vi er to jenter, Mariel og Mari, som ønsker å sette søkelyset på saker vi mener er viktige og som vi ønsker å få frem. Vi starter  Vi starter derfor et nettverk for bloggere for en forskjell hvor vi deler viktige saker og hjelper hverandre å få det frem og ut i media. Det nytter ikke at en person skriver at han eller hun vil ha fred i verden, innføre nye tiltak eller endre på viktige ting i samfunnet. Vi må være mange! Alle kan gjøre en forskjell, sammen kan vi gjøre det enda bedre, sterkere og mer virkningsfullt.

One person can make a difference and every person should try.

Dette gjør du:
1. Logg deg inn på facebook
2. Søk opp gruppen " MAD - make a difference"
eller
trykk på denne linken her, for å komme direkte til gruppen!
3. legg igjen en link til innleggene dine på gruppa
4. post denne teksten videre og spre ordet!together

Bruker du bloggmakten din? Vil du være med på et slikt felles prosjekt?

Støtt Plan Norges jente-kampanje!

I mange samfunn er jenter mindre verdt enn gutter. Dette begrenser mulighetene deres i skolegang, økonomisk, sosialt og helsemessig. Plan Norge har startet en kampanje , for å sette fokus på dette spesielt i krigsrammede land. 

Her er noen historier fra virkeligheten:
Mina hadde så vidt fylt 14 år da moren hennes fortalte at hun skulle giftes bort. Familien hadde dårlig råd, og så ingen annen mulighet enn å gifte bort datteren til en fremmed mann i nabolandsbyen.

Da Violet (16) kom til verden, hadde hun alle odds mot seg. Hun ble født med hiv-smitte fra moren som døde da hun var liten, og i fjor døde også faren. Violet tar aktivt tak i sin tøffe livssituasjon, og ser tross all motgang lyst på livet.

Etter at Alines foreldre døde, har hun vært i konflikt med sine brødre. De mener hun ikke har rett på arv fordi hun er jente og tradisjonen tilsier at bare gutter og menn kan arve land fra foreldrene.

Brinda vokste opp i dyp fattigdom, og allerede som 13-åring ble hun tvunget til å flytte hjemmefra for å forsørge seg selv. Det ble starten på mange vonde år med prostitusjon, rusmisbruk og vold.

Les mer om  Mina, Violet, aline og Brinda her.

profilbilde2

Visste du at:
  • ...kjønnsdiskriminering begynner i mors liv - det ?mangler? 100 millioner jenter i verden?
  • ...62 millioner jenter ikke får skolegang?
  • ...70 prosent av de 1,5 milliard mennesker som lever for under en dollar dagen er jenter eller kvinner?
  • ...voldtekt er en overlagt taktikk i etniske eller religiøse konflikter?
  • ...i flere land har ikke jenter arverettigheter


profilbilde1

Jeg utfordere alle mine lesere til å Støtte Plan Norges jentekampanje med å vise ditt ansikt også!! Det krever så lite, men gjør så mye!

Slik gjør du:
1) Gå inn på Plan Norges hjemmeside for jente kampanjen her.
2) Last opp et bildet.
3) Gjør det rosa!
4) Spre ordet videre!

"Å forbedre jenters situasjon og deres økonomiske rettigheter er avgjørende i kampen for å bekjempe fattigdom. Finanskrisen har gjort forholdene for jenter i Sør enda vanskeligere og vi må ta tak i en uholdbar situasjon"

Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge,Har du støttet jente kampanjen?

http://www.Alexandrasworld.blogg.no/ on Facebook
hits