Reise

I feriemodus!

Hei, alle leserne mine. Jeg er paa ferie paa Gran Canaria, San Augustin. Har tatt masse bilder og har flotte opplevelser, jeg vil gjerne dele med dere senere. Forelopig faar det holde med ett laant bilde fra der vi bor. Det er herlig her, varmt og godt. Vi nyter virkelig ferien til det fulle, spesielt Philip som smiler for det meste.

Laant fra http://www.sanagustinbeachclub-weddings.com/

Kos dere imens!

Reisreporter for Solia?

Hermine skrev om en konkurranse for Solia, og reiseglad som jeg er slenger jeg også med! Solia selger reiser mange steder i verden, men det stedet jeg kunne tenke meg er PORTUGAL- Madeira.

Fakta om Madeira:

http://www.madeiraholidays-flat.co.uk/map_of_madeira.jpg

Navnet Madeira betyr skogkledd eller tømmer og utgjør en del av øyene i vulkansk opprinnelse. Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår» (et ord som også spiller på at en finner blomstring nesten året rundt). Fjellkjeden som går øst-vest langs øya, gjør at klimaet er noe forskjellig i nord og sør. Så dette er ett sted du også kan reise på vinteren. Madeira er kjent for produksjon av alt fra vin til frukt som f.eks. banan, mango og ananas.

 Hovedstaten heter Funchal, en moderne by med ca 100000 innbyggere og er mer enn 500 år gammel. En av mulighetene til Solia, er nettopp dette reisemålet. Det ligger geologisk bra til både iforhold til stabilt vær, nydelig natur, byliv og strandliv!

http://www.spatravel.no/upload/images/Madeira%5Cmad.jpgHar du en blogg og har lyst til å være reisereporter for Solia i en uke?

Hva skal du gjøre?
Hvis du blir vår reisereporter tilbyr vi deg og ditt reisefølge en ukesreise inkludert hotell. Du skriver reisedagbok hver dag på reisen, hvor du forteller om hvordan dere har det, reisemålet, hotellet, utflukter, opplevelser og så videre, selvsagt illustrert med bilder som du tar på ferien. 

Hva trenger du?
Bærbar PC/Mac, digitalkamera og en blogg. 

Slik søker du om å bli reisereporter:
1. Fyll ut feltene nedenfor.
2. Skriv et innlegg på bloggen din hvor du linker til ditt favorittreisemål hos Solia og til denne siden. 
Våre reisemål finner du her: www.solia.no


Slik lager du linker*:
1. Merk teksten i tekstbehandleren for bloggen som du vil at skal være en link (f.eks. Reise til Kreta).
2. Klikk deretter på ikonet som ligner et anker eller en kjetting (dette ligger ofte på toppen av vinduet du skriver i).
3. I vinduet som spretter opp legger du inn adressen til ditt favorittreisemål (f.eks. http://www.solia.no/reise-til/Hellas/Kreta/).

*Linker kan også lages manuelt ved å skrive HTML slik: <a href="kopier linken til ditt favorittreisemål og lim inn her">Navn på favorittreisemål</a>

Påmelding/søknadsfrist: Ny, utvidet frist - 20. november!

Den som blir valgt ut som reisereporter får reise til hotellet nedenfor en uke i desember eller januar, og vil også få være med på et utvalg utflukter.


Bli Solia-reisereporter
Sea Star Beau Rivage (4 stjerner, All Inclusive) i  Hurghada

 


Hvor kunne du tenke deg å reise om du fikk en uke gratis? Reise erfaringer fra Madeira?

Mela-festivalen!

Mela ifølge deres hjemmesider er barnas latter, lek, fantasi, nysjerrighet og kunnskap i kombinasjon med glade stemmer undring og rytrmer som sprer glede og budskap. Litt vag beskrivelse i mine øyne. Jeg ville heller si at det handler om at kulturer møter hverandre i musikken og matens ånd.Ja, og det er akkurat musikken og maten jeg vil skryte av. Artistprogrammet i år var topp med artister som Imran Khan, Huge Masekela, Richi Rich og Youssou Ndour. Dette er internasjonal musikk på sitt beste, så er du åpen for noe nytt og litt utenom det du pleier å høre på, er disse noe å sjekke ut.På matfronten var det ikke noe å si på kvalitet og smak. Det meste var hjemmelaget, variert og ikke minst billig mat. Her er noe av det som ble solgt; Chicken curry, Mango lassi (Mango-smoothi), Indisk/pakistansk te, mynte te, Nudler av forskjellige slag, mange andre varmretter jeg ikke husker navnet på og pakistanske søtsaker.


Var du på Mela-festivalen? Hva syns du om intersjonal musikk og mat?

Reisekick!

Sommer og ferie nærmer seg med stormskritt. Jeg har noen få planer i sommer, men har SÅ lyst til å reise til utlandet et sted! Jeg har begynt å kikke litt, prøver å tenke litt økonomisk samtidig som hva som kunne passet!I prinsippet tror jeg fellesnevneren for de stedene jeg har sett på er sol, sommer, avslappning, god mat, strand, fin natur og serverdigheter. 

 
Skopelos - Greek

En av de mest sette greske øyene på film. Mamma mia ble nemlig spilt inn her. Blått hav, solfylte strender, trange gater, den unike greske arkitektur, god mat og mye liv. 


Italia -  Venezia

Prisklasse, ja kanskje litt dyrt. Men Italia har jeg aldri vært i og hvem vil ikke dra til en så romantisk by som Venezia. Elsker Italiensk mat, gondoler, gate musikere, å gå i flott og spesiell arkitektur. 

Tumblr_l1f511clfc1qazq41o1_500_large 
Paris - France

Moteby, romatisk, mye serverdigheter, høflighet, gate musikanter, unike parker go der hvor piknikk er lov midt i byen. Eller jeg tror det hvertfall. 

Tunisia, Krotia, Praha og London. Det er så mange steder å dra. Jeg trenger DIN hjelp til unike perler. Gjerne bortglemte steder med lite folk, fantastiske mennesker og nydelig natur! Hva skal du i sommer? Hvor drømmer du om å dra? 
 

Gay friendly hotel!

Om en måndens tid skal eg og 2 venninner til London! Gjett om vi gleder oss til litt fri og hygge sammen. Fly er bestilt, Ryanair tur-retur 435,- kr. Så nå er vi på full leting etter hotel.

I denne jakten kom eg over ett nytt marked jeg ikke ante eksisterte. For i hotel beskrivelsen stod det : gay friendly. Med n merkelig følelse av at det er nødt til å stå i 2010, fortsetter jeg jakten videre på hoteller. Mye like hoteller til priser i ca., samme klasse. Mange gode og dårlige anmeldelser og jeg blir snart lost. 

Jeg bestemmer meg for å ta en pause, og kommer tilbake på den gay friendly tanken. Søker det opp på google, og side på side kommer opp. Gay vacation, HotelforGay.com, og www.gaylodging.com/.

Veldig satt ut over at dette er nødvendig fortsatt i 2010, må jeg nå dra på videre på jobb. På min jobb er vi gay friendly, om noen lurte!Trenger forresten tips i denne jungelen av hoteller i london by. Noen gode erfaringer? Vi ser etter billig, men bra og sentralt!  

Bilder og fakta fra Auschwitz-Birkenau!

Når vi først var i Polen, kan man ikke droppe å dra innom Auschwitz - Birkenau. Det var et intressant møte med hvordan det var på den tiden. Men alikevel i ettertid, klarte jeg ikke helt å sette meg inn idet. Det er akkurat som alle de forandringene og forholdene som der nå er så mye bedre (da tenker jeg på at det er rent, umøblerte rom og gress på bakken f.eks) at det er vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde der. Her er fakta og bilder fra turen:Vi hadde engelsk lokal guide med oss og besøkte Auschwitz 1 og Auschwitz 2 - Birkenau. Birkenau er 20 ganger så stor som Auschwitz 1, hvor det var 20 000 fanger.

auschwitz2

I inngangen til auschwitz står det at " arbeid gjør deg fri", dette var selvføgelig ironisk.  

auschwitz1

Tegningene på bildet er tegnet av en de overlevende som viser hvordan før og etter jobb måtte masjere gjennom inngangsporten til orkestmusikk. Det var også her de telte opp fangene får å se om noen hadde rømt. Hvis en fange hadde klart å rømme, ble ti andre straffet med døden på ulike måter, som f.eks. utsulting. Det var ikke mange som klarte å rømme pga. forholdene rundt leireren, mest polakker som kjente området.

auschwitz12auschwitz6

auschwitz8

En av type straffene var å bli skutt mot veggen på bildet under. Grunnen til at det er så mange blomster og bilder der, er til minne om en pastor som ga sitt liv for en ung jøde fordi han hadde familie og pastoren var gammel og ingen barn.


auschwitz9

auschwitz10

auschwitz3

Når menneskene kom til leirene ble de sjekket av en lege, om du var arbeidsyktige. Dette var det som var viktig for tyskerne. De ble delt i to grupper, ofte unge og sterke menn, og kvinner og eldre i den andre. De som ikke var arbeidsdyktige ble sent direkte til gasskammerene. De andre ble registrert i leiren. De fleste gasskammerne ble brent ned av tyskerne selv på slutten av krigen spesielt i Birkenau, men de klarte ikke å brenne alt. Gasskammerene var innredet som dusjer, det vet de også ble fortalt at de skulle gjøre av tyskerne.

auschwitz11

Dette er inngangen til det ene gasskammeret i Auschwitz 1.

Det var ikke lov til å fotografere innendørs i Auschwitz 1, men derimot i Birknenau.

auschwitz16

I denne sengen lå 15 personer i en egt. De lå var 3 etg. totalt, så da blir det 45 tilsammen i 3 slike senger. Under forholdene som var på den tiden, var det kaldt og en evig kamp om plass i sengen. De fikk ikke alltid plass til alle, da måtte de ligge en vei,og ikke kunne snu seg. De som ikke fikk plass måtte ligge på gulvet.

auschwitz17

auschwitz23

Man fikk tid på toalettet etter hvilket humør vakten var i. Det var en evig kamp til å det hele tatt komme seg på do og de heldig få som klarte (ofte de samme) hadde veldig liten tid der.

auschwitz22


Her noen bilder ekstra:

auschwitz25

auschwitz29

Bilder: Mariel og Marte Morland


Har du besøkt i konsetrasjonleirene? Hvilket forhold har du til dette?

Hvorfor blir alle passbilder stygge?

passbilde 048pass

Mine passbilder gjennom tidene har aldri blitt bra. Det samme med bankkort, førerkort og idkort.  

Først skal jeg starte med min historie rundt dette passbildet:
Det ble tatt i 2004 i hastverk. Jeg skulle reise til Vietnam om ikke så lenge og dette var siste frist ellers kunne jeg ikke dra. Siden kontoret stengte snart og jeg måtte dra tidligere fra jobb for å rekke det, rakk jeg ikke å fikse meg noe særlig. Dette var det første bildet jeg tok, og rakk jeg akkurat inn før det var for sent.

Nøkkelordet i min historie er HASTVERK, og det tror jeg er ofte grunnen for at disse bildene blir så dårlig. Dette er noe om vi må bare gjøre, som vi egentlig ikke setter av nok tid til. Man kan på en måte si det føles som en plikt, og noe vi ikke legger så mye i.


så hva mener du, hvorfor blir så og si nesten alle passbilder stygge?

Krakow, en fantastisk fin by med mange serverdigheter!

Igaar kom jeg og min soster til Krakow. Vi dro midt paa natten, saa var her tidlig paa morningen.

obraz 003

Hotellet vårt ligger nesten i sentrum , så og si perfekt. Det fordi det ikke er så mye bråk, men alikevel ikke langt fra alt. Dagen igår gikk til shopping på en 4 egt. senter (sikkert det storste senteret jeg har vært på) , middag og gå rundt i gamle byen. Der er det helt nydelig! Skal du til Krakow maa du dra dit! God mat paa mange uteresturanter, VELDIG billig og! :)

Reisen var en gave til min 18 års gamle søster fra meg. Hun er også på noen av bildene!

Her er turen i bilder:

bilde 020

bilde 016

bilde 005

bilde 040
fredag8


auschwitz31

auschwitz33

fredag2

fredag10

megtrapp

shopping2

fredag9


Har du vært i Poland? Storby eller avslappningsferie, hv aliker du best og hvorfor?

Gratis ferie, Ja takk!

Kypros, Gran Canaria, Alicante, L'estatitt, Nice, Paris, Bulgaria, Kreta, Barcelona. Følelsen av at det er for varmt i lufta, at du må bade, solen høyt på himmelen, palmer, hyggelige mennesker, engelsk, solkrem,å være solbrent, smil, latter, samtaler, pils, resturanter, badebasseng, hotellservice, kaffe, sen frokost, strandbøker, musikk, svømming, venner, latter, god mat, vin, båtturer, avslappning, kaffe, iste, smoothies, iskrem, italiensk pizza, turistbutikker overfylt med ubrukeligeting i plast, kokos på stranden, fakesolbrillesalg, lette sommerkjoler, shorts.

Ja takk, jeg er klar for tur. Så skulle du nødvendigvis ha litt ekstra penger og tid du sliter med å finne hva du skal gjøre med, jeg er klar. Jeg er snill, åpen og hyggelig. Jeg kan være en venn, lytte og snakke når du trenger det. Og sist men ikke minst jeg har tid og lyst til å bli med.

Komme meg bort fra hverdagen her i Oslo. Slappe av i godt selskap og nyte god mat og gode stunder. Det er en drøm, og denne drømmen vil jeg ikke våkne fra. Jeg fly bort akkurat nå og komme hjem god og ny og klar for alle utfordringer i studie og jobb!

 

syden


Hva vil du gjøre nå, hvis du kunne gjøre alt? Hva er din store drøm?

A special moment, Thanks Tee!! :)

video:bilde 266

Det finnes unike steder i Bangkok. du må bare vite om de.
Her er vi på en resturant ved hovedelven. Ingen vond lukt, ingen stressende lyder av trafikk eller mennesker. Kun god mat,god utsikt, koselig stemning, gode samtaler og god musikk. :)


- <3 -

Snorkling, fisker, sol og varme!

video:bilde 505

En video jeg tok i ferien! :)

To sider av samme by

Jeg befinner meg i Bangkok på ferie nå. I nyhetene beskriver de opptøyer, og demostarsjoner. Ja, det skjer her i Bangkok, men ikke alle steder. Jeg har ikke erfart noe særlig foreløpig, og får håpe jeg ikke gjør det. Det står flere i røde klær rundt i byen og de "markedsfører" seg på gater og utenfor kjøpecenter. De har blitt mer synlige i løpet av de siste dagene rundt i byen.  Millitæret er også kommet mer på banen. Det som står i nyhetene, virker ganske fjernt for meg, selv om jeg er i akkurat samme by..1239552024523112


Rake motsetningen er Songkran festival som feires også her nå. Songkran feires for oss utenforstående med vannkrig. Hvor enn man går spruter folk vann på deg, og da er ikke snakk om lite. Songkran er det thailanske nyttåret (til 1888, etter det begynte de å feire etter vanlig kalender) , og faktiskt det tredje de feirer hvert år. Både eldre og unge feirer denne store eventen i Thailand!


songkran03

Jeg, personlig, prøver å holde meg unna de områdene protestene forgår på. Det er fullt mulig å være i Thailand, og unngå dette oppstyret. Isteden feirer jeg Songkran fesival, som resten av Thailands befolkning!

Her blir jeg intervjuet av Vg.no.

Tempel i Chon Buripicture008

Tempelet er mye større en det  dette bildet viser. Munkene bor i et annet hus og det er mange andre templer og statuer av munker og budda.  Nedenfor ser du bilde av 3 munker,  Kjempe pent sted. Jeg følte en indre ro, nesten med en gang jeg kom dit.

picture0042

Denne munken besøkte vi. Han spurte om fødseldatoen min, regnet litt, og forutsa fremtiden min, uten at jeg sa et ord. Min venn oversatte til engelsk. Jeg fikk ogsaa en lykke gave fra Buddah. spennende opplevelse!

Skal du til Thailand anbefaler jeg en tur til et tempel. Veldig intressant!

Munkene ser alltid godt i menneskene som kommer. Treffer de et ond menneske, vil de fortsatt være rolig, men prøve a guide den onde personen, slik at det blir et bra menneske,

Har du noen gang opplevd et buddistisk tempel, eller møtt en munk? :)

Her er jeg naa! :)
Koh Samed, 4 timer fra Bangkok med buss. Nydelig sted litt mindre urort av turister. Lyst til aa se en eksotisk perle, dra hit! Skriver mer om det senere, naar jeg har vaert her litt lenger! Haaper du, som leser, ogsaa nyter ferien, hva enn du gjor.

Hva gjor dere i Paasken?

Koh Kret, oy mitt i Bangkok!

bilde 032Her er et hot reisetips, hvis du skal til Bangkok og vil bort fra byen. Du kan ta baade buss, taxi og kjore selvfolgelig, som vi gjorde. Det forste som moter deg, etter du har gaattt forbi templet, er bilde over. Du maa nemelig ta en baat rett over elven for aa komme dit!

bilde 014


Paa Koh Kret kan du se tradisjonsrike Thailand, paa baade markedet og i naturen. Her kan du finne baade mat og ting som du ikke finner andre steder. Mye spennende aa smake paa! Itillegg er det ganske billig!! Etter du har kommet deg gjennom alle markedene, begynner naturen aa vise seg. Masse traer, gress, elver, smaa veier og innbyggerne bor helt enkelt. Menneskene som bor paa oya nyter livet paa saa mye mindre enn det vi gjor, vi har virkelig noe aa laere av de!!

bilde 022

Det er en ganske lang gaatur i varmen (hvis jeg husker riktig 7 km), men ta det med ro, det finnes andre alternativer. Baade baat og moped. Baat var ganske dyrt, saa vi valgte mobed for 30 Bath per pers (6 nok).

bilde 025


Vært der? Noen andre bra reisetips i Bangkok.. Jeg sjekker det mer en gjerne ut, og oppdaterer her på bloggen!! :)


- <3 -

Bilder!!

Her er det noen bilder mens vi spiste retten under! Nettet er veldig treigt her i Thailand, saa tar litt tid for det kommer ut paa bloggen! Men lover mye mere blogging naar jeg er tilbake i Norge :)

bilde 003

bilde 002

Nam nam... And! Dette var en siderett vi bestillte! Yammi :)


Noen erfaringer med asiatisk mat? Hva liker du best? :)


- <3 -
http://www.Alexandrasworld.blogg.no/ on Facebook
hits